Rechemare Service probleme Filtru Carburant Dci, Scrisoare de Rechemare la Service
![]() ![]() ![]() |
Rechemare Service probleme Filtru Carburant Dci, Scrisoare de Rechemare la Service
klaus |
![]()
|
||
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|||
calin.c |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 310 Joined: 27 July 04 From: sighisoara ![]() |
eu am vazut in partea singa a masini deasupra de servo frina,undeva in acea zona
|
-------------------- |
|
cbogdy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 23 January 06 ![]() |
Nu am nimic lipit. Drept este, ca nici nu am vazut ceva in mana la baiatul care a facut resoftarea.
Doar la Observatii in cartea de revizii a scris un cod. Cred ca e codul ce trebuia sa apara pe chestia lipita. Oricum... sa nu devenim obsesivi ![]() Treaba este ca e ok si sper sa nu aibe nimeni norocul de apa in motorina. Ca vorba aia, apa nu-i buna nici in cizme ![]() Mult noroc tuturor. |
--------------------
Dacia
Logan
2006-1.5DCi65Cp berlina, 2009-1.5DCi85Cp MCV
- HD***** tot HD*****
|
|
cipri4ph |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 5 September 06 ![]() |
Salut,
S-a va povestesc si eu pataniile mele in legatura cu subiectul topicului asta. Partea 1: Imi fac programare telefonica la Auto Cobalcescu de pe Str Valea Oltului, pt ora 16, ma duc la fix, totu pare ok, imi zic ca o sa fie bine. Fac ei actele, eu raportez zgomotul in zona rotilor spate la zdruncinaturi, se baga masina in hala, explic inginerului (cred) carei treaba cu zgomotul, cand te balansezi partea din spate se aude cum sar freca un fier pe fier. O ridica cu elevatorul, se uita ei, ce credeti ca fac, dau cu un spray in zona repartitorului de frana (cred). Iar jos, iar balansare, dat din umeri, iar sus, iar spray, datj jos: "Iote dom'le sa rezolvat", Pe la 16.30 se apuca de ea omul cu computerul care ar fi trebuit sa faca resoftarea. Long story short, ne apuca ora 20 si nu facuse nici o resoftare, incercase cu ambele laptopuri din dotare. Problema era ca unu era virusat sau bulit windowsu de nu mai mergea instalat softul respectiv CLIP, iar celalalt, se installa, dar cerea o cheie de activare, si omul nu mai vazuse asa ceva. Ce m-a deranjat cel mai tare a fost faptul ca nu au zis: "Mergi omule acasa, vina in alta zi, sau meri la alta firma, ca noi nu ne pricepem sa nu ne merg sculele". A doua zi am trimis email la vocea clientului exprimand nemultumirea mea. In aceeasi zi, imi fac programare pt 5.09 la Meridian SUD, ora 15. Tot in ziua aia ma contacteaza o doamna de la VC, ma intelege (cred) vorbise cu astia, cica ei deacu trimisera calculatoarele la sediul central sa si le fixeze, si imi propune sa ma programeze ea la alt service, dar iam spus ca am facu asta deja. Partea II Pe data de 05.09, avand treaba in zona, ma duc la Meridian SUD pe la 12.30-13, le zic ca am programare la 15 dar poate au timp./loc acu... Un tip de la receptie, arunca un ochi in hala, si ma refuza... sa vin la 15. Ooook, revin pe la 14.30, acelasi tip ma da pe mana altuia, care imi ia talonu/cheile, si-mi zice sa astept in sala de asteptare. Si ma apuc de asteptat. Pe la 15.45 vad ca ia masina si o duce in zona cu computerul. Muncitorul de acolo, conecteaza computerul, face ce face, in 15 minute e gata, Masina e luata deacolo, astia de la receptie imi dau o hartie cu "OTS reprogramare calculator" facut cica, Eu mirat dar si bucuros ca am scapat, o intind acasa. Partea III Cu mintea romanului de pe urma, si citind de pe acest topic, imi dau seama si ma intreb ca ar fi trebui sa scrie in cartea masinii aceasta operatiune, sa'mi puna abtzibild la motor, etc. Dau un email la vocea clientului, sa ma asigure ei ca totul sa facut "ca la carte". In cateva ore, aceeasi doamna (cred) de la Vocea Clientului, ma suna, vorbise cu cineva de la Meridian, cica sa ma duc sa'mi puna abtzibildu. Oook. Azi, 07.09 pe la 13, ajung iar in zona, ma duc la receptie, ma iau un tip pe sus ca nu am programare, le zic de vocea clientului, ca am fost si acu 2 zile. Este chemat inginerul cu care vorbise doamna de la VC, Ionescu parca, omul binevoitor, verifica cartea masinii, talonul, si ce intrari au ei in sistemul lor informatic, ii povestesc de patzania de la auto cobalcescu, etc. Omu', bineintentionat, zice : "Hai, ca sa se convinga domnu' (adica eu), luam masina, o punem iar la calculator, si incercam sa ii rescriem softul, daca este ultima versiune, calculatorul o sa spuna asta si no sa mai rescrie. Asa o sa fie si dumnealui convins ca treaba a fost facuta" Eu, ma gandeam sa zic, "Va vad om serios, deja va cred pe cuvant", dar zic totusi "bine, sa vedem" Ook, mai astept 1h, pana imi iau masina, o pun la tester, ma cheama si pe mine langa ea. Eu stau, ma uit sa vad ce face muncitorul respectiv. Dupa ce se plimba prin meniuri la CLIP, citeste datele din computerul masinii, salveaza setarile, ii da rescriere, si SURPRIZA: se incepe rescrierea, merge progress-barul ala... dureaza cateva minute pana la sfarsit. Nu mai tin minte daca inainte sau dupa progressbar, programul ia cerut VIN-ul pe care la citit din stalpul portierei dreapta fata. Si parca inainte de a incepe rescrierea a bagat un cod care era scris pe o hartie lipita de laptop. Nu mai zic, am aflat ca deja dupa vizita la Auto Cobalcescu, eu figuram deja cu aceasta resoftare efectuata. Acu zicetzi si voi, sunt eu ghinionist... sau asa se face treaba prin service-urile romanesti. Mentionez, cu totii m-am purtat normal, nu am facut istericale, nu am tipat, poate astai vina mea, daca nu te porti urat esti luat de fraer ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.5 dci
2006
- b 16 aif [URL=http://fixmycar.ro]Comenzi Piese Auto[/URL]
|
|
undemerg |
![]()
|
![]() Fan Logan Group: Members Posts: 448 Joined: 15 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Da, din pacate vad ca singurul service pe care il consideram cat de cat serios, auto cobalcescu, a inceput sa devina ca si restul. De meridian nu mai zic nimic, fug de ei mai rau ca de adras sau dacoserv. Pacat de cobalcescu dr. taberei. La inceput, cand era proaspat deschis, era chiar o placere sa mergi la ei. Inca sunt multumit de faptul ca ma primesc si fara programare, dar sunt multe care lasa de dorit. Oricum, asta ar trebui sa se discute in alta parte, nu aici. Parca era chiar un topic pe tema service-urilor.
|
--------------------
Renault
Symbol I
2009 1.5DCI 84
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.250 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
desi nu e aici topicul de plans de service am vazut de autocobalcescu si zic si eu..prima data la revizia de 15 mii a fost super bine de aia am zis ca revin la ei sa-mi fac zgomotul de la AC si daca tot am ajusn am zis sa se uite si la bara fata unde am un luft din fabrica intre far si bara....prima data s-a uitat la bara si zice, pai asta a fost lovita uite si tu ca se vede farul spart(cine stie si a vazut farul are o parte prelungita , ca o buza care se imbuca cumva cu bara in partea de jos)....deci cand l-am auzit pe ala ditamai inginer de DACIA ca imi zice ca farul e crapat, deci habar n-avea cum arata un far, am zis ca iau cheile si plec pana nu patesc altceva la ei..in sfarsit mi-e rusine mie de rusinea lor si incerc sa-i invat eu geometria si forma farului, intr-un final da domle ai dreptate, vine altul cu un aer ocupat....asta a fost lovita, n-a fost omule asa e din fabrica....da?atunci e bara originala, da omule e bara originala...aaa, deci nu avem ce sa-i facem ca asa vin din fabrica si asta este..punct, deci m-au rezolvat.
AC il pune pe masurat si iese bine cica, si la ulei si la freon....atunci ?ia du-te di spala bine in fata la grila ca daca e infundat acolo face zgomot AC, o ia un nene si dupa 2 3 reprize de spalat, ca de fiecare data era la fel , ei insistau ca acolo e problema, am zis da-mi masina si lasa-ma frate sa plec ca mai multe stiu eu decat voi...pacat ca initial am zis ca o fi cobalcescu mai rasarit..sa nu mai zic ca am platit vreo 500 de mii ca mi-au verificat AC si n-au gasit nimic in neregula |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
undemerg |
![]()
|
![]() Fan Logan Group: Members Posts: 448 Joined: 15 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Asta cu farul e nimic. Citeste ce-am scris eu in topicul cu problema la turbina. Cand m-a intrebat nenea al mare de la mecanica ce inseamna cand se aprinde martorul de la bujii din bord
![]() |
--------------------
Renault
Symbol I
2009 1.5DCI 84
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 12:58 |