DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Sa-mi cumpar sau nu logan?, de ce nu? de ce da?

vis-a-vis
post 7 Aug 2006, 08:41
Post #31

DaciaClubber

Group: Members
From: Bucuresti

Ce copii naivi ma?
Pur si simplu am subliniat ca e o masina submotorizata.
E pentru familisti care merg legal si care n-au mari pretentii de demaraj.
In afara de spatiul in habitaclu, restul nu e mare lucru.

(mondeo si audi n-au fost cel mai bun exempl, dar au mai fost si altele, clio, megane scenic, niste suvuri care au trecut mai usor dar s-au tot dus tongue.gif )

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DFA
post 7 Aug 2006, 08:52
Post #32

moderator://DC/Logan

Group: Moderatori
From: Buzău, RO

Subiectul este Logan, da, sau nu, iar comparațiile cu alte mașini vor înceta aici !!!!

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
hash
post 7 Aug 2006, 09:02
Post #33

calculatorist

Daca nu sunt banii tai, ci ai parintilor (sau probabil ca o sa-i pui si pe ei sa 'cotizeze'), mi se pare de bun simt sa iti iei ce vor ei - adica Logan.

--------------------
- - -
+
Liv05
post 7 Aug 2006, 09:05
Post #34

Membru

From: Arad

QUOTE(Liv05 @ 6 Aug 2006, 12:32)
Ia-ti Dci, e mai bun decat oricare mpi de pe logan, de aia e si mai scump. Nu e puturos, consuma putin etc. Eu am fost si cu 1,6 mpi si parerea mea e ca este mai puturos decat dci-ul. Eu am 15000 de km cu el si nici o problema.
*

Retusez: Nu mi-a placut cum se comporta Loganul in comparatie cu Solenza ( masina care am avuto inainte), din aceea cauza am mers pe dci.

--------------------
Opel Astra Sedan 1,7 cdti 2008, Enjoy
+
pedrovl
post 7 Aug 2006, 09:09
Post #35

pedrovl

1. Ia-ti Dci daca faci peste 20 - 25.000 km pe an ,si mpi daca faci sub acesti kilometri
2. Logan urile sunt TOATE bune dar depinde de cine si cum le expoloateaza. Unii fac tot posibilul sa isi (auto) creeze probleme.
3. Asa zisele defectiuni aparute pana acum de la incepera fabricatiei Loganului sunt mai mult mofturi si nu constituie impedimente pentru a renunta la achizitionare unui Logan.
4. Unii ti-au dat sfaturi ca si cum ar trebui sa astepti Loganul de 6000 de cmc de 500 Cp cu consum de 2,1 /100km . Eu imi permit sa te sfatuiesc asa:
Logan = masina de familie, raport calitate pret imbatabil, fara veleitati sportive, consumuri corecte pe orice model (dci-ul exploatat normal poate bate recorduri dar noi nu circulam dupa recorduri), exploatata corect si ingrijita normal nu creeaza nici un fel de problema.
5. Comportament rutier mai mult decat corect, frane foarte bune
6. S-a creat o rivalitate prosteasca intre "unii" dci-isti si "unii " mpi - isti iar eu personal consider ca asta nu poate duce decat la ceva accidente in plus . Comparatiile sunt fortate, masinile la fel si de fapt cei de la volan sunt doar niste amatori in sensul cel mai exact al cuvantului. Spun asta pentru ca stiu ce inseamna un circuit, stiu ce inseamna o masina de circuit, sunt profesionist si stiu ca pe un fier oricum nu te poti baza. Nu vreau sa dau lectii dar consider ca se exagereaza cu "lupta" asta dci -mpi. (in cea mai eleganta situatie se poate deshide un topic de genul dci vs. mpi unde sa se dezbata avantaje si dezavantaje pentru concluzii benefice nu pentru cine-si chinuie mai tare masina sau la cine apare mai rpd nu stiu ce problema)

7. Si in final sa NU iti iei Logan daca;

- ai peste 15 .000 de euro si poti sa-ti iei o masina de banii astia pe care sa o si intretii corespunzator.
- doresti performantele unei masin Gti, RS.....(nu te astepta la asta de la Logan)
- esti inconjurat de oameni care te judeca dupa masina pe care o ai (unii isi cumpara masini de "gura lumii" ca sa fie "trendy")

Sa nu injurati sa nu dati cu parul. Este doar o opinie.......

--------------------
DACIA DUSTER 1,6 16v 4x4 Laureate
+
vijelie
post 7 Aug 2006, 09:18
Post #36

membru violet

good point, pedrovl!

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
dan75
post 7 Aug 2006, 09:36
Post #37

Membru

From: Bacau

Daca as fi din nou in pozitia sa-mi cumpar masina, sincer, nu mi-as mai lua Logan.Daca la lansare marele lui avantaj era pretul(si oferta de finantare),in stransa legatura cu oferta scazuta a concurentei, acum nu poti sa mai spui asta,desele mariri de preturi la achizitie si intretinere pt Logan, ofertele din ce in ce mai tentante ale concurentei nu mai fac din Logan o optiune asa de atragatoare.Eu aici mai adaug experintele neplacute prin service(in cazul unui accident) dar banuiesc ca se intampla la toti asta pana o sa realizeze ce inseamna respectul fata de client.
Totusi daca e sa fie Logan mergi pe benzina.Motorina costuri mult mai mari de intretinere(revizii din 10-n 10 mii fata de 15 mii la benzina),mai ales vad ca-ti place motorina de pe marginea drumului si daca mai nimeresti peste un ''fabricant'' de motorina atunci sa vezi bucurii.Si daca mai da o iarna ca cea trecuta cand flacai cu dci plangeau langa ele cu filtrele infundate de parafina.
Scuze de postul prea lung.
edit: retrag scuza vad altele mai lungi icon_mrgreen.gif ,bine spus pedrovl,nu mai postam daca stiam, ai spus tot ce trebuia.

This post has been edited by dan75: 7 Aug 2006, 09:42

--------------------
DACIA LOGAN AMBITION - BC75---
+
Adrian78
post 7 Aug 2006, 09:39
Post #38

Membru autentic

@pedrovl
uite un sfat bun ... up.gif

This post has been edited by Adrian78: 7 Aug 2006, 10:14

--------------------
Logan Laureate 1.6 gri perla
"Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
+
Deshteptu
post 7 Aug 2006, 10:39
Post #39

Membru autentic

scurt si la obiect: cumpara-ti logan.

--------------------
Dacia Logan Laureate Plus 1.4 2006
+
bj
post 7 Aug 2006, 15:18
Post #40

membru de nevoie

offtopic: cred ca singurul raport la care loganul este imbatabil este masina noua/pret. Nu cred ca are cel mai bun raport calitate/dotari/pret de confort nu mai vorbim.

ontopic: Din ce ai detaliat tu: ai 10.000 E, ai parintilor, care vor Logan. Atunci problema e mult mai simpla: masina e Logan, urmeaza sa iti alegi dotarile pe care le vrei si aici postul lui pedrovl este extrem de bine structurat si la obiect. As adauga faptul ca DCI-ul este motor de generatie mai noua care este mai sensibil la calitatea motorinei decat, de exemplu, vechile dci-uri de pe Megane 1.

--------------------
Skoda / BMW Fabia Variant - de munca / F650 - capra exLeon, exDSN - B-65-xxx
BMW F650ST - tot un fel de capra
+
mario1980
post 7 Aug 2006, 16:46
Post #41

Membru autentic

From: Iasi

Viitorul (apropiat) suna... DIESEL!
Pro: cuplu mai mare, consum mai mic, poluare mai redusa, peste citava vreme vei baga in el biodiesel, iar cind se apropie vremea sa te saturi de el, poti sa-l "hranesti" (vara) si cu ulei ars de la restaurante, sau daca nu cu ulei de floarea soarelui presat la rece, care este sigur mai ieftin ca motorina, si nu au control asupra lui, baietii buni. smile.gif
As fi preferat electric, dar se pare ca nu meritam. Inca.

Orice-ar fi, sa le stapiniti sanatosi.

This post has been edited by mario1980: 7 Aug 2006, 17:13

--------------------
Dacia Logan dci Preference 2006 - SV ?? ???
Adesea, aproape fiecare om tolereaza prostia celui de linga el, atit timp cit nu ii uzurpa propria prostie.
+
Sorinator
post 7 Aug 2006, 20:57
Post #42

Toriphile (EWF)

QUOTE(Adrian78 @ 7 Aug 2006, 01:08)
Din cate stiu eu varianta cu facelift va avea modificari si in interior ... bord ... scaune ... si avand in vedere ca CD-playerul standard de pe Ambition este evaluat la 24 mil. iti dai seama cat costa micile "gadgeturi" de care zici tu.

Eu cred ca varianta aia o sa depaseasca binisor 10.000 E.
*

Din cate am vazut eu in prezentarea oferita nu vor fi modificari semnificative la bord. Doar indicatoarele vor avea culoarea alba, inelele de la AC vor fi din aluminiu, schimbatorul va avea maciulie din aluminiu iar panoul de la CD si AC va fi deasemenea din aluminiu. Maneta de actionare a deschiderii usii din interior va fi din metal. Vor fi oferite cateva noi modele de stofa pentru scaune dintre care poti alege. Se mai vorbea ceva de volan in piele dar nu apare in prezentare. Cat sa coste in plus tot acest aluminiu?

--------------------
Dacia Logan Prestige 1.6, 16 V, 2006
+
Asi
post 7 Aug 2006, 22:17
Post #43

Camaro SS

si eu sunt pe jos momentan.. am dat solenza
si acum sunt in impasul de a lua alta masina.

studiind un pic m-am gandit si la logan.. dar pot spune de ce nu l-as lua:
lasand la o parte designul si confortul.. este prea scump pentru ceea ce ofera concurenta.. nu am condus logan dar presupun ca diferente notabile la capitolul fiabilitate nu s-au adus la logan si care sa nu fi fost la solenza.. si m-am lamurit ca spre deosebire de alte masini fiabilitatea daciei e catastrofic! (comparatia este facuta fata de un mercedes cobra din 88 din partea primului proprietar.. o ruda.. )

spun doar ca eu unul cam de vreo 10000euro am gasit volvo s40, A4, passat (mai vechi), mercedesuri prea vechi, si alte astfel de masini..

momentan am ocazia sa iau un mitsubishi carisma din 2003 pe la 6000 si un ceva de euro.. dar cu mici probleme (masina a stat pe dreapta 8 luni in service.. probleme la motor..) si asta ma trage foarte mult departe de a o cumpara..

inca studiez. dar logan sigur nu iau. si nici vreo masina frantuzeasca. prefer un sh nemtesc, sau japonez.
apropos.. am facut un testdrive cu mitsubishi lancer.. bate la fund orice logan.. e clar.. nu facem comparati.. dar totusi lancerul este masina de 11000E 1.6benzina si mai e una de 10500E 1.3benzina.. pe la 12000 e 2.0benzina... tren de rulare de evo.. - asta mi-a facut personal cu ochiu ca masina noua.
mai studiez carisma aia ca arata bine.

--------------------
Mitsubishi/Mercedes Carisma/B-class 2003 1.9 DI-D/2007 200CDI - B 79 ASI/Bxxx
"Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
+
mocricri
post 7 Aug 2006, 22:25
Post #44

pedrov mai cam lamurit... multam.
multumesc si celorlalti care au part la aceasta discutie. O sa imi iau logan si cred ca motorina. Nu m`am hotarat inca, mai vorbesc si cu ai mei si o sa vad daca motorina sau benzina. Nu caut cine stie ce la logan si sigur nu ma astept la performante ptr ca nici nu sunt genu de om care sa rupa pedala de acceleratie in 2.
o ultima intrebare dupa care cred ca topic`u poate fi inchis: unde gasesc prezentarea cu noul logan ? si cand va fi disponibil?

inca o data multumesc tuturor!

--------------------
dacia 1310 2001 - 98765432
+
semit
post 7 Aug 2006, 22:59
Post #45

Private Spice

parerea mea... ia-ti Dci... Laureat( pentru AC)... si de restu` de bani pana la 10.000... bagi motorina si reviziii minim 1 an jumate...

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
Sorinator
post 7 Aug 2006, 23:18
Post #46

Toriphile (EWF)

QUOTE(mocricri @ 7 Aug 2006, 23:25)
pedrov mai cam lamurit... multam.
multumesc si celorlalti care au part la aceasta discutie. O sa imi iau logan si cred ca motorina. Nu m`am hotarat inca, mai vorbesc si cu ai mei si o sa vad daca motorina sau benzina. Nu caut cine stie ce la logan si sigur nu ma astept la performante ptr ca nici nu sunt genu de om care sa rupa pedala de acceleratie in 2.
o ultima intrebare dupa care cred ca topic`u poate fi inchis: unde gasesc prezentarea cu noul logan ? si cand va fi disponibil?

*

Prezentarea de care vorbeam o gasesti aici:

aici

si

aici

Da click pe imaginile cu contur alb de jos (la al doilea link) si vei avea in detaliu toate modificarile noii variante cu facelift pe care cei de la Renault o numesc "Dacia Logan Collection 2".

--------------------
Dacia Logan Prestige 1.6, 16 V, 2006
+
bulan
post 8 Aug 2006, 08:04
Post #47

Membru autentic

QUOTE(mocricri @ 6 Aug 2006, 00:12)
Salut!
Vreau sa imi iau logan. ai mei nu vor alta masina pt ca e greu de intretinut , scumpa... si etc si in + nici nu vor sa auda de masina la mana a 2a. ei ziceau ca logan.
*

Mergi pe mana parintilor ca mai stiu si dansii cate ceva chiar daca tie nu ti se pare!

QUOTE(mocricri @ 6 Aug 2006, 14:30)
alt motiv ptr care as alege diesel este acela ca motorina mai gasesti... daca intelegi...
*

Si te vezi umbland cu galeti,bidoane,furtune si palnii?

QUOTE(mocricri @ 6 Aug 2006, 23:48)
o sa dispun de 10000 euro, as vrea diesel pt ca am auzit si acum am si confirmari de la baieti de pe forum ca merge mai bine decat cel pe benzia

bafta!
*

Cu banii astia ei un ambitios de 1,6 si mai platesti si toate darile catre stat+casco si de banii ramasi bagi benzina pentru ceva km.

QUOTE(bj @ 7 Aug 2006, 16:18)
As adauga faptul ca DCI-ul este motor de generatie mai noua care este mai sensibil la calitatea motorinei decat, de exemplu, vechile dci-uri de pe Megane 1.
*

Diesel este pentru uz profesional si benzina este pentru uz casnic!Motorina in RO este in aproape toti parametrii mai putin la capitolul IMPURITATI!Si decat sa plangi mai tarziu mai bine un MPI!

QUOTE(mocricri @ 7 Aug 2006, 23:25)
Nu caut cine stie ce la logan si sigur nu ma astept la performante ptr ca nici nu sunt genu de om care sa rupa pedala de acceleratie in 2.

*

Si inainte de a inchide topicul nu le dai voie parintilor sa citeasca si dansii ce s-a postat ca sa mai traga si dansii o ultima concluzie???

--------------------
a b c
+
bj
post 8 Aug 2006, 08:51
Post #48

membru de nevoie

QUOTE(bulan @ 8 Aug 2006, 09:04)
Diesel este pentru uz profesional si benzina este pentru uz casnic!Motorina in RO este in aproape toti parametrii mai putin la capitolul IMPURITATI!Si decat sa plangi mai tarziu mai bine un MPI!
*

Aici las-o jos ca pocneste. Alimentez de trei luni Petrom si OMV si nu am avut nici un "jigleor infudat" icon_mrgreen.gif

Viitorul (apropiat) suna... DIESEL!
Pro: cuplu mai mare, consum mai mic, poluare mai redusa, peste citava vreme vei baga in el biodiesel, iar cind se apropie vremea sa te saturi de el, poti sa-l "hranesti" (vara) si cu ulei ars de la restaurante, sau daca nu cu ulei de floarea soarelui presat la rece, care este sigur mai ieftin ca motorina, si nu au control asupra lui, baietii buni. 
As fi preferat electric, dar se pare ca nu meritam. Inca.

Viitorul apropiat nu prea suna diesel ci suna "cea mai buna alegere pentru mine", asta pentru ca pretul motorinei este aproximativ egal cu cel al benzinei si singurul lucru de unde iti recuperezi banii este daca faci in jur de 25.000 km pe an si din faptul ca masina diesel are o valoare de revanzare mai buna. Biodieselul nu va aduce mai nimic in plus fata de consumator, iar cu ulei ars sa merge probabil la tractoare si nu la masini personale de care ai grija si vrei sa le folosesti cat mai mult si mai bine.

--------------------
Skoda / BMW Fabia Variant - de munca / F650 - capra exLeon, exDSN - B-65-xxx
BMW F650ST - tot un fel de capra
+
mocricri
post 8 Aug 2006, 16:11
Post #49

sorinator-> multumesc de link`uri.
Multumesc tuturor si o sa le zic si alor mei sa citeasca topicul.
Bafta tuturor si sosele libere!?

--------------------
dacia 1310 2001 - 98765432
+
Ake
post 8 Aug 2006, 17:04
Post #50

Morderator

Se inchide la cerere

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
2 Pages < 1 2
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 00:05
Forum Renault