Transfagarasan
![]() ![]() ![]() |
Transfagarasan
VladG |
![]()
|
||
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|||
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.217 Joined: 29 May 06 ![]() |
QUOTE(ionutz72 @ 22 Jan 2008, 14:26) Ca fapt divers, spuneti-mi de cate ori ati fost voi iarna acolo? Desi am spus cateva posturi mai sus, ma repet, ca sa nu zici ca vorbesc aiurea. Ultima data am fost la Balea Lac pe 01.12.2007. Traseu Piscu Negru - Capra - Tunel - Balea Lac. Am mai fost odata pe 30.11.2004, insa atunci a fost super lejer, zapada abia daca avea 5 cm, peste tot si nu era urma de avalansa. Ca alt fapt divers: tu de ce crezi ca s-au facut portile alea la ambele capete ale tunelului? This post has been edited by gibonu: 22 Jan 2008, 17:05 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Eu am fost iarna
![]() Am trecut prin tunel. E drept ca erau oarece stalagmite de gheata, dar pe jos n-aveai probleme sa treci in partea cealalta - eu am venit dinspre Balea si am iesit inspre Arges. |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
E inchis? Am maaare nevoie de iesire...long driving...si nu stiu pe unde sa o iau. Ma bate gandul la asta....ziceti repede ca deja se incalzeste motoru
![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
E inchis pana prin iunie parca...
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
rahat......
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
R19/16v |
![]()
|
I agree...
Si eu il tot astept... Da' cred ca te poti duce pana pe la Balea (CRED) si sa te intorci pe unde ai venit. Nu e rau, vezi peisaj, prinzi o bucatica de drum frumos ![]() |
--------------------
DS
5H
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.281 Joined: 24 June 07 ![]() |
Nu stiu dinspre Sibiu spre Balea pana unde se poate ajunge(desi am impresia ca pana la Balea Cascada, cel putin cand e iarna in toata regula nu cred ca sta nimeni sa dezapezeasca pana la Balea, ca e oricum telecabina cu care se urca) dar dinspre Pitesti se urca pana la Capra si punct. Ultima oara am fost prin decembrie cu rabla mea, drumul era ok pana acolo, mai sus nu mai dezapezisera. Oricum pentru mine nu mai e drum de relaxare din nefericire. Partea din judetul Arges am ajuns s-o stiu pe de rost, si gropile care nu lipsesc ma fac sa-l strabat mai mult cu sila. Peisajul e superb insa, daca prinzi o zi buna n-ai cum sa regreti ca ai facut drumul. Si inspre Sibiu e mult mai intretinut, nu se compara cu ce e in partea din Arges.
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(driverx @ 15 Mar 2008, 09:36) E inchis? Am maaare nevoie de iesire...long driving...si nu stiu pe unde sa o iau. Ma bate gandul la asta....ziceti repede ca deja se incalzeste motoru ![]() sigur in inchis dar poti mere pana la balea cascada .... iar de acolo cu teleacbina pana sus la balea lac eu iarna trecuta am facut o excursie de-o zi din Bucuresti - balea cascada (pe V Prahovei) cu masina apoi telecabina pana la Balea Lac - papat la sas + zbenguit cu nevasta prin zapada+ vizita muzeu gheata la 18.00 era iar la balea cascda - de acolo pe valea oltului napoi la Bucuresti (cu pauza de miuci pe dealul negru) am plecat pe la 6.00 am si la 1 noaptea eram acasa |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
Funny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.272 Joined: 7 October 04 ![]() |
QUOTE(Merced @ 15 Mar 2008, 11:25) Nu stiu dinspre Sibiu spre Balea pana unde se poate ajunge(desi am impresia ca pana la Balea Cascada, cel putin cand e iarna in toata regula nu cred ca sta nimeni sa dezapezeasca pana la Balea, ca e oricum telecabina cu care se urca) dar dinspre Pitesti se urca pana la Capra si punct. Ultima oara am fost prin decembrie cu rabla mea, drumul era ok pana acolo, mai sus nu mai dezapezisera. Oricum pentru mine nu mai e drum de relaxare din nefericire. Partea din judetul Arges am ajuns s-o stiu pe de rost, si gropile care nu lipsesc ma fac sa-l strabat mai mult cu sila. Peisajul e superb insa, daca prinzi o zi buna n-ai cum sa regreti ca ai facut drumul. Si inspre Sibiu e mult mai intretinut, nu se compara cu ce e in partea din Arges. Am fost sambata la Balea Cascada,venind dinspre Rm Valcea.Cu 15 km inainte de Sibiu se face dreapta(spre Fagaras-Brasov) iar apoi se face dreapta dupa inca aproximativ 30 de kilometri catre Cartisoara.De la Cartisoara pana la Cascada sunt vreo 12-15km iar drumul este uscat-uscat. La Balea Cascada e ca lumea peisajul iar zapada are in unele locuri aproape un metru si jumatate,soseaua fiind curatata numai pana la cabana,urmatorii 15km pana la Balea Lac fiind acoperiti de zapada.Probabil ca o masina 4x4 ar putea urca dar nu stiu cum arata drumul mai departe de 1km(pe portiunea blocata)si nu recomand. Telecabina nu a functionat din cauza vantului,motiv pentru care am luat-o la pas prin zapada pana la cascada.(cam 15-20 de minute de mers) Nu recomand cabana de la Balea in schimb gasiti la coborare niste pensiuni dragute cu 90-100RON camera dubla,mic dejun inclus. Merita mers insa grabiti-va daca vreti sa mai prindeti peisaje de iarna,daca se incalzeste vremea in 2-3 saptamani nu va mai ramane mare lucru nici acolo! This post has been edited by Funny: 17 Mar 2008, 10:22 |
--------------------
Dividae
et
impera! Lasciate ogni speranza , voi ch'entrate!
|
|
crising |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 16 December 06 From: Danube Delta Gates ![]() |
Nu stiu daca va fi inchis pana in iunie. Anul trecut in mai era deschis, dar a fost si iarna mai blanda. Sa speram ca da caldura sa topeasca zapada.
|
--------------------
Mazda
6
2011 Combi 2.0
- TL31...
|
|
ciobi |
![]()
|
![]() BMF Group: Members Posts: 254 Joined: 20 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Anul trecut in mai era oficial inchis desi in perioada aceea s-au organizat serbarile zapezii daca imi aduc bine aminte. La intrarea dinspre Curtea de Arges era panou mare pe care scria ca este inchis circulatiei publice...in schimb la Cartisoara...nimic..liber. Oficial se deschide in fiecare an in luna iunie cu mici variatii, uneori putin mai devreme.
|
--------------------
Renault
Megane Estate Lux Privilege 1.6 16V B-XX-BMF
2007
|
|
gibonu |
![]()
|
Transfagarasan-ul nu are data fixa de deschidere.
Totul depinde de cat de mare a fost zapada peste iarna, si cat de mult se invrednicesc cei de la drumuri sa o dea la o parte. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
catala2k |
![]()
|
posesor de elice alb albastra... pt moment Group: Members Posts: 893 Joined: 19 July 05 From: Bucuresti ![]() |
se poate ajunge cu masina pana la balea cascada, la telecabina ?
ma gandeam sa ma duc in w/e pana acolo sa iau o gura de aer curat, plus ca scap de simularea din bucuresti |
--------------------
.
.
. ;)
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca a nins la Bucuresti, gandeste-te ce-i acolo
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
catala2k |
![]()
|
posesor de elice alb albastra... pt moment Group: Members Posts: 893 Joined: 19 July 05 From: Bucuresti ![]() |
skoda inca e cu papuci de iarna, iar lopata o am pe balcon
|
--------------------
.
.
. ;)
|
|
tarzy |
![]()
|
Drum bun .... si sa ne spui si noua cum a fost
daca vrei sa ramai peste noapte .... nu te ingramadi la cabana .... cauta jos la Cartisoara .... o sa gasesti la 1/2 pret si conditii mult mai bune |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Eu zic sa nu te risti..mai asteapta putin...daca vrei sa ajugi la stirile de la ora 5 este treaba ta...Nu este inchis drumul pana la 1 iunie?
![]() |
--------------------
------
------
------
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Păi până la Bâlea Cascadă e deschis cam permanent, știu eu ... Mai departe, când vine vara.
|
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
catala2k |
![]()
|
tocmai ce m-am intors... am urcat cu masina pana la balea cascada, dar ca sa urcam sus la lac, era prea mare coada la telecabina... asa ca am mers putin pe jos in zapada si am luat calea intoarsa
This post has been edited by catala2k: 29 Mar 2008, 21:13 Attached thumbnail(s) 29.03.2008_022.jpg ( Size: 93.9k ) Number of downloads: 356 |
--------------------
.
.
. ;)
|
|
Seba |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 114 Joined: 27 April 05 From: Targu Mures ![]() |
Situatia astazi:
Inceputul: 1.jpg ( Size: 174.98k ) Number of downloads: 370 La Cascada: 2.jpg ( Size: 223.81k ) Number of downloads: 381 Pe aici nu se trece: 3.jpg ( Size: 148.76k ) Number of downloads: 396 4.jpg ( Size: 138.77k ) Number of downloads: 381 Sau daca va incumetati ![]() 5.jpg ( Size: 76.42k ) Number of downloads: 316 Si daca vreti sa treceti dincolo: 6.jpg ( Size: 157.87k ) Number of downloads: 340 Drum bun! |
--------------------
-
-
-
|
|
gibonu |
![]()
|
Uite ce zic niste englezi (desi unii motociclisti) despre Transfagarasan:
http://browse.guardian.co.uk/search?search...&fr=cb-guardian Iar autoritatile romane nu sunt in stare sa-l exploateze la adevarata valoare. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
sambata am de gand sa plec pe la balea. zici ca mai e zapada? cum e drumul ca n-am mai fost demult.
|
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.281 Joined: 24 June 07 ![]() |
N-ajungi "consatene" mai sus de Cabana Capra...
Daca vrei la Balea ocolesti pe Valcea, urci pe partea cealalta pana la Balea Cascada si de acolo iei pana Balea Lac telecabina. ![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
gibonu |
![]()
|
@ bogdan_90
Daca te duci pe fata sudica, te trezesti mai devreme, urci cu masina pana la Cabana Capra si de acolo pe jos la Balea Lac. In cateva ore ajungi, insa depinde cum este zapada. Daca este afanata, o sa fie nasol. Drumul e practicabil pana Capra, nu sunt deloc probleme. Daca te duci pe fata nordica, masina pana la Balea Cascada, apoi cu telecabina, daca prizi loc. Drum bun |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
DHL |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 10 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Am fost sambata aproape de Capra. Mai aveam 2 km, dar nu se mai putea trece. Tocmai cazuse o mare avalansa, care acoperise de tot soseaua. Unii ramasesera blocati si nu puteau cobora cu masina. Au avut noroc de ajutoare care incercau sa deblocheze drumul. Bine ca n-a prins vreo masina avalansa aia.
Attached thumbnail(s) Transfag_021.jpg ( Size: 539.96k ) Number of downloads: 184 Transfag_022.jpg ( Size: 643.18k ) Number of downloads: 193 Transfag_024.jpg ( Size: 797.39k ) Number of downloads: 191 Transfag_025.jpg ( Size: 677.84k ) Number of downloads: 259 Transfag_027.jpg ( Size: 878.95k ) Number of downloads: 152 Transfag_033.jpg ( Size: 875.28k ) Number of downloads: 114 Transfag_031.jpg ( Size: 595.13k ) Number of downloads: 149 Transfag_035.jpg ( Size: 697.24k ) Number of downloads: 174 Transfag_036.jpg ( Size: 618.45k ) Number of downloads: 159 Transfag_059.jpg ( Size: 723.56k ) Number of downloads: 213 |
--------------------
DACIA
Logan
Laureat 1.4 GPL
- B 75 VTV Logan 1.4 MPI GPL + Clio 1.2 MPI + Kawasaki KLE500
|
|
aysmen89 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 241 Joined: 26 April 08 ![]() |
Va salut ...locuiesc in bascov si anume la 37 de km de curtea de arges ...am indicatorul cu balea lac in fata blocului ...sunt 117 km de la mine....acum si intrebarea ....pana unde se poate ajunge cu masina?am tot auzit ca s au inchis nu stiu ce porti si nu poti ajunge ...mai ales ca la 1 km de unde stau eu e un indicator unde scrie transfagarasnu inchis...rog sa imi raspunda cei care au fost recent si stiu...pana unde pot ajunge cu masina?pot ajunge cu masina pana la balea cascada??ce poarta mica e lasata deschisa?mica cat sa poti merge la pas?am avzut mai sus o poza cu un tunel prin care cineva a zis ca poti merge pe jos ?unde se afla acel tunel si unde duce ?acum astept raspuns pt ca nu vreau sa o iau pe sibiu sa fac peste 400 de km cand pot face pe transfagarasan 240 de km,de la capra pana la balea cascada cam cati km mai sunt aproximativ?cam in cat timp se pot parcurge pe jos?
|
--------------------
dacia
dacia
Solenza Scala
|
|
Merced |
![]()
|
Dupa cum s-a zis si mai inainte, de la Capra in sus nu mai poti urca cu masina. Cel putin nu inca. O sa se deschida peste vreo luna si ceva presupun, in functie de vreme poate si mai repede. La Balea Cascada ajungi in doua moduri in momentul asta:
1. Ocolesti pe Sibiu, si ajungi cu masina. 2. Urci cu masina pana la Capra, de acolo pe jos pana la Balea Lac, drum care o sa dureze cateva ore bune, si mai departe de acolo cu telecabina pana la Balea Cascada. Eu zic sa mai astepti putin pana se deschide. |
--------------------
Ford
Ka
|
|
band1tu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 3 March 08 ![]() |
parcurs drumul pana la capra, ieri cu meganeul.
drumul acceptabil, din cate se vedea a fost plombat in unele locuri de curand. la capra pe 200m drumul inca era inzapezit si astfel nu se putea trece. fulguia usor. reincercam peste vreo 2 saptamani, poate poate. in alta ordine de ideei, la intoarcere mi'a aparut un greiere in stalpul din stanga. abordam sectiunea exterminatorului de greieri. |
--------------------
Renault
Megane
2008
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 22:55 |