Transfagarasan
![]() ![]() ![]() |
Transfagarasan
gibonu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.217 Joined: 29 May 06 ![]() |
|
||
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|||
aysmen89 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 241 Joined: 26 April 08 ![]() |
Mda....am primit deja raspuns la ce ma interesa(partial)......faza cu gara ...ai zis o expresie deplasata rau.....am cerut raspuns la niste intrebari la colegi dupa forum ,la cei binevoitori care mi au si raspuns si nu m-au luat ca nu am asezat corect in pagina ,una sub alta etc.Spre surprinderea ta am cautat sa vad ce e cu acele porti care a zis cineva mai sus ca sunt inchise,unde se afla si unde duc,si nu am gasit raspuns......Acum ca sa te multumesc pe tine urmeaza si intrebarile la care ai zis ca imi vrei raspunde:
1.Despre ce poarta sa scris ca s-a inchis ? 2.Unde se afla aceasta poarta si unde duce? 3.E cumva poarta care se vede intr-o poza mai sus ? 4.Cineva mai sus zicea ca sa inchis pt autoturisme ,dar e lasata o poarta mica deschisa ca sa poti merge pe jos....Ce lungime are acel tunel,si unde duce? 5.Din curtea de arges pana la capra cati km sunt aprox ...iar de la capra la bala lac ? Ms anticipat |
--------------------
dacia
dacia
Solenza Scala
|
|
Retype |
![]()
|
![]() Himera Group: Members Posts: 223 Joined: 27 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(aysmen89 @ 26 Apr 2008, 23:23) Va salut ...locuiesc in bascov si anume la 37 de km de curtea de arges ...am indicatorul cu balea lac in fata blocului ...sunt 117 km de la mine.... Auzi, tu stai langa transfagarasan si nu stii ca este un tunel cu porti sus la balea care face legatura intre jud sibiu si jud arges? poate de asta te tot ia cate unu la misto. |
--------------------
Dacia Logan 2006/
Audi 6.0 quattro 2006/
Mio a701 cu MioMap
|
|
aysmen89 |
![]()
|
Sincer nu am ajuns decat pana la Capra....am auzit de portile acelea ca le inchid...dar nu stiam unde duc ....si unde se afla ...bine nici acum nu stiu unde se afla mai exact...
|
--------------------
dacia
dacia
Solenza Scala
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.281 Joined: 24 June 07 ![]() |
1. E inchis tunelu' pentru masini. Ca om poti sa intri printr-o usa si sa treci tunelu' care are 7-800m din cate-mi amintesc eu. N-ar fi asta smecheria, ci drumul pe jos de la Capra la Balea pe care-l faci greu rau, probabil trei ore iti ia lejer...
2. "Poarta" e o usa banala prin care intri ca pieton. E deschisa si de acolo intri in tunel, cum am zis si mai sus. Iti recomand lanterna ca sa nu iei vreo groapa si sa te lovesti pe intuneric. 3. In poza aia cu baracile alea de lemn puse la intrarea in tunel se vede poteca pe unde ajungi la "poarta" prin care intri pe jos in tunel. 4. Cred ca am vorbit destul de "poarta". E drumu' pe care l-ai face si cu masina... 5. De la tine din fata blocului sunt ~105 km pana la Capra sa zicem, restu faci pe jos. Anul trecut de 1 mai am fost la Valea cu Pesti cu cortul si unii din gasca au plecat si cu masina, ajungand mai sus de Capra, cam la 3 km de tunel. Au mers pe jos pana la Balea. Cu putina rabdare, vreo trei saptamani, si daca e vreme buna bineinteles, o sa poti trece cu masina tunelul. Sper ca te-am arhi-lamurit. ![]() Later edit: Corectie, am confundat iesirile cu cortu' de anu' trecut. Pe la inceputu' lunii iunie a fost tura respectiva, si tunelul tot pe jos l-au facut oamenii. Spre sfarsitul lunii iunie se deschide tot Transfagarasanu', cu noroc si vreme buna poate si mai repede. ![]() This post has been edited by Merced: 30 Apr 2008, 00:56 |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
gibonu |
![]()
|
@ aysmen89
Da, ma rog, intelegi ce vrei. Vad ca deja ti-au raspuns altii la intrebari, asa ca eu nu mai insist. Doar completez ca din Curtea de Arges pana la Balea Lac sunt 82 km (cel putin asa scrie pe indicatoare) iar de la Capra la Balea Lac sunt cam 10 km. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
aysmen89 |
![]()
|
Va multumesc celor care mi-ati raspuns...se pare ca voi mai astepta vreo 3 saptamani pana se va deschide
|
--------------------
dacia
dacia
Solenza Scala
|
|
sylvester |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 562 Joined: 12 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Am fost sambatat (03.04) pe Transfagarasan. Am urcat dinspre Sibiu spre Curtea de Arges. Pana la Balea Cascada drumul este deschis, iar de acolo este accesul interzis. Am mai urcat vreo 3 km, si m-am oprit ca deja nu mai aveam curaj. Trebuia sa ocolesc toti bolovanii cazuti, portiunile de 2-3 metrii de zapada cazuta, si copacii. In rest drumul bun
![]() |
--------------------
Renault
Megane II.1
2004 sedan Renault Megane 3, Noir Nacre, Sport Edition 1,5 dci 110CP
Ex.Renault Megane Sedan,Pack autentique, Blanc Glacier, 2004 |
|
gibonu |
![]()
|
QUOTE(aysmen89 @ 1 May 2008, 14:58) Va multumesc celor care mi-ati raspuns...se pare ca voi mai astepta vreo 3 saptamani pana se va deschide Eu zic ca mai astepti vreo 6 saptamani, adica pe la jumatatea lui iunie cred ca vei putea urca la Balea Lac cu masina. Stiu ca in iarna a nins destul de puternic in zona, asa ca zapada este din belsug, zapada care nu cred ca se duce in 3 saptamani. Ca sa nu zici ca vorbesc aiurea, anul trecut, pe 01.12 am fost la Balea Lac, pe jos de la Piscu Negru, asa ca am avut ocazia sa vad cata zapada era. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
La iarna si primavara care au fost (sunt inca) nu cred ca se va deschide pe 15 iunie ca in 2005 am fost eu si era inchis (s-a urcat cu grija pana aproape de Balea Lac dar nu cred ca as repeta experianta)
|
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
Raoull3 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 17 July 06 ![]() |
Salut ! Am fost pe Transfagarasan duminica, pe 18 mai 2008. Am urcat un pic mai sus de Capra, pana in cascada, pt ca drumul era acoperit cu zapada cam de 20 cm. Daca ar fi bagat un utilaj se urca usor mai sus.
Attached thumbnail(s) La_munte_062.JPG ( Size: 1.22mb ) Number of downloads: 309 La_munte_061.JPG ( Size: 1.08mb ) Number of downloads: 306 La_munte_090.JPG ( Size: 1.68mb ) Number of downloads: 351 La_munte_069.JPG ( Size: 1.18mb ) Number of downloads: 302 |
--------------------
Renault
Megane
2007 - Special Edition
- AG 11 AUK
|
|
Fuzz |
![]()
|
![]() gHIdusul Group: Members Posts: 1.013 Joined: 21 October 06 From: RFG ![]() |
Uaaaa.....abia astept sa se deschida, ca nu am fost niciodata
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp
Decembrie 2006
- B-XX-FUZ
|
|
crising |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 16 December 06 From: Danube Delta Gates ![]() |
Am auzit o stire azi la radio care spunea ca Transfagarasanul e practicabil pe un singur sens dinspre Arges pana la cota 2000. Cica sunt lucrari de degajare a drumului si in maxim 2 saptamani va fi deschis oficial si practicabil in totalitate.
Daca e adevarat se pare ca vom avea acces pe Transfagarasan mai devreme de 15 iunie. |
--------------------
Mazda
6
2011 Combi 2.0
- TL31...
|
|
al3 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 140 Joined: 7 June 07 From: Bacau/Iasi ![]() |
saluty, nu am fost niciodata pe transfagarasan dar planuiesc sa o fac vara asta. am sanse cu 5 oameni in masina si bagaje sa urc cu motorasul de 1.4 8v?? trebuie sa trag tare de barzaun??
|
--------------------
Ford
Focus
2006 Ghia 1.6 16V TI-VCT
- BC
|
|
Bliss |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 937 Joined: 10 July 06 ![]() |
Daca nu pleci la raliu sa-i intreci pe toti
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca nu te duci cand e foarte aglomerat poti merge mai incet fara sa te injure nimeni
![]() PS: S-a deschis tunelul? |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
Starea carosabilului care mai e?
|
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Am fo' azi, 31.05. Drumul e peticit o portiune dupa Vidraru, dup-aia e cum il stiam de cand am fost prin martie. Adica praf. Da' mere...
Pe langa asta e plin de ciobani. Dar asta n-ar fi o problema daca n-ar fi si: capre la menopauza (uitati-va numai ce fata are ![]() IMG_0353.jpg ( Size: 98.11k ) Number of downloads: 344 caini latosi si uoi colorate cu vopsea de oo IMG_0387.jpg ( Size: 127.66k ) Number of downloads: 203 sau magari IMG_0383.jpg ( Size: 107.61k ) Number of downloads: 157 Deci va zic, e plin. Pierzi timp o groaza cu astia. Da' macar e fun ![]() Scopul meu era s-ajung la Balea. Am mai mers putin dup-o cascada mare de era la cota din poza DSC01153.jpg ( Size: 87.53k ) Number of downloads: 246 ...dup-aia s-o-nfundat drumu'. Zapada mare ![]() Anyway... Daca aveti ocazia mergeti, si mergeti repede!!! E superb, si asta e prea putin spus. E o combinatie rara intre soare si vreo 25 de grade-n aer, verdeata, zapada cat casa si natura locului. Eu am fost tare impresionat... ![]() This post has been edited by Muttley: 1 Jun 2008, 00:25 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
A stat cineva la pensiunea Vidraru? Ma bate gandul sa merg acolo in weekend si am gasit acolo cazare, dar m-ar ajuta un feedback de la cineva de pe aici
![]() |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.281 Joined: 24 June 07 ![]() |
Pe langa pensiunea Vidraru am stat cu cortu' de cateva ori. Ochiometric asa nu mi s-a parut vreo smecherie, dar daca e la un pret ok probabil merita incercat, n-am intrat inauntru sa vad exact despre ce e vorba.
Daca merg la munte oricum nu stau mai mult de 3-4 zile, si prefer cortul. Ma rog, pentru asta prefer si vremea buna, eventual sa fie canicula in orase si acolo sa fie un 30 de grade suportabil fara strop de ploaie. Dar mai rar asa ceva. @Muttley: Scopul de a ajunge la Balea trebuia sa stii ca de neatins, ca la iesirea din Pitesti e indicator cu starea Transfagarasanului pe care-l "updateaza" astia de la drumuri cum trebuie, adica cand scrie ca e inchis, chiar e inchis... Ma bucur intr-un fel ca ti-a placut, mie deja mi se pare mult prea banal. Drumul e destul de rau, fata de cum era acum vreo 7-8 ani, e nasol rau, dar cu rabdare si tutun se face lejer si fara probleme pentru masina. Daca ai ajuns pana la cascada aia tot e bine, s-a mai trecut un pic de la cabana Capra, ceea ce e bine. Peste vreo luna daca mai dai o tura probabil treci tunelul lejer. Eu visez la o Transalpina cat de curand. Are cineva idee cand e oarecum practicabil? |
--------------------
Ford
Ka
|
|
Fuzz |
![]()
|
![]() gHIdusul Group: Members Posts: 1.013 Joined: 21 October 06 From: RFG ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp
Decembrie 2006
- B-XX-FUZ
|
|
Merced |
![]()
|
Reclama mascata la Valea Prahovei. Nici nu se compara cele doua zone. Si vai, ce insista pe niste tuneluri periculoase, singurele pericole in ele sunt gropile mari, nu se surpa alea nici intr-o suta de ni...
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
mateimatei |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 202 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Alea din poza sunt oi pana la batranete. Caprele arata altfel, chiar si la menopauza.
|
--------------------
Renault
Megane
Estate dCi-1.5-80 CP/2005
|
|
Merced |
![]()
|
![]() Eu cred ca a zis la misto capre... Adica sper ca a zis la misto, ca intr-adevar sunt oi de la o posta. |
--------------------
Ford
Ka
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Zic mersi ca mi-a deschis cineva ochii si mi-a spus ca nu-s gaini, asa cum credeam intial
![]() Merced, n-am zis deloc la misto. Am fost de o sinceritate rara. Atlas zoologic scrie pe mine, brb... Edit: mda, m-am cultivat. Caprele au urechile mai mari si coarnele gelate pe spate. Ce chestie... ![]() This post has been edited by Muttley: 3 Jun 2008, 09:07 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Fuzz @ 2 Jun 2008, 23:00) Lasa sa creada toti ce mint astia aici ca eu nu ma supar, sa se inghesuie toti pe Valea Prahovei ca deja daca mergi in week-end in iulie-august e la fel de aglomerat ca acolo ![]() |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
gibonu |
![]()
|
QUOTE(Fuzz @ 3 Jun 2008, 00:00) Dna. scriitor la ziar (ca ziarist nu se poate numi) Laura Ilie (autoarea articolului) cred ca n-a fost in viata ei pe Transfagarasan, cred ca nici nu stie sa-l arate pe harta. "Tunelul groazei" - ce cretinism. Eu am fost prin acel tunel cu masina, cu bicicleta si pe jos si nu mi s-a parut a fi asa. In plus, l-am facut si iarna pe jos si nu ridica nici un fel de problema. Singura parte buna din ce a scris tanti aia in ziar este ca s-ar putea sa fie niste fraeri care pun botu', nu se mai duc si asa ramane Transfagarasan-ul mai liber si posibil mai curat. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
Merced |
![]()
|
Asta e intr-adevar foarte bine.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
gibonu |
![]()
|
Cica Transfagarasan-ul se deschide (asa zice presa) in cateva zile, deoarece pe miercuri, 11.06.2008 are loc etapa Dumbrava Sibiului - Balea Lac din Turul Ciclist al Romaniei. http://www.frciclism.ro/My%20book%201.pdf
Acum nu am inteles daca va dezapezi si fata sudica, avand in vedere ca etapa merge doar pana la Balea, apoi ciclistii se intorc la Sibiu. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
Merced |
![]()
|
Ma indoiesc ca fac si partea sudica... Partea din Sibiu oricum e mult mai intretinuta, fara doar si poate ei se ocupa de drumul asta serios, nu ca noi...
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 03:49 |