Apa in masina la ploaie torentiala
![]() ![]() ![]() |
Apa in masina la ploaie torentiala
victor.vajoi |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 325 Joined: 13 January 10 From: Brasov ![]() |
|
||
--------------------
Skoda
Fabia Combi
2002 / Elegance
|
|||
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Un rol au ca nu le puneau degeaba.
Problema este intalnita si pe la Renault. La Clio 3 am inteles ca era destul de nasol. Eu daca fac curatenie in compartimentul acela o data pe an este mai mult decat suficient. Nu le-am gasit infundate niciodata. E drept ca am lipt si niste plasa de tantari la capete si unde sunt gaurile alea si acum intra doar praf. Frunze si alte obiecte mai mari nu intra. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
victor.vajoi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 325 Joined: 13 January 10 From: Brasov ![]() |
Si eu le curatasem de curand. Dar tot se infunda. Rolul ce il pot avea acele furtunase este sa directioneze apa si sa nu curga apa direct pe tabla, alt rol nu cred ca il au. Cred ca merg sa caut furtunasul acela sa-l pun la loc
![]() |
--------------------
Skoda
Fabia Combi
2002 / Elegance
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Depinde si cat mergi si unde mergi cu masina. Daca o ti in garaj si mergi 5000 km pe an, este evident ca nu se va strange mizerie in zona aceea. In schimb, daca parchezi sub copaci si mergi mai toata ziua prin oras, este normal sa se adune frunze, praf, etc care se transforma intr-un fel de mal si infunda scurgerile. Am patit asta chiar si la un ford asa ca nu-i bai.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
victor.vajoi |
![]()
|
Am umblat acum cu masina, si spre surprinderea mea inca picura in masina din bord. Oare a ramas apa in bord si inca picura ? Au trecut in jur de 3 ore de cand am desfundat furtunasele. Sau problema nu e aceea pe care eu o banuiam ?
|
--------------------
Skoda
Fabia Combi
2002 / Elegance
|
|
canea_dragos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 660 Joined: 13 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Are careva idee pe unde ar putea intra apa in contraripa dreapta din portbagaj? Gasesc mereu cand ploua putina apa acolo astfel am pus o carpa pana gasesc sursa de izvor.
Am bagat mana in contraaripa si e uda tabla pe partea dinspre aripa exterioara (cea de deasupra busonului de benzina). Am verifica urmatoarele chestii si sigur de la ele nu este: - de la stop (e siliconat de jur imprejurul lui si a triplelor) - de la luneta (e siliconata toata si la interior si la exterior peste tot) - chederul de hayon (e cu buza si e si el siliconat) - am inspectat santul lateral (cel pe care se scurge apa (unde se afla amortizorul care tine hayonul) nu prezinta nici o gaura sau orice altceva prin care apa sa poata intra) - portbagajul se inchide perfect, neexistand posibilitatea infliltrarii apei intre cheder si tabla hayonului. Banuiala mea este asupra surubului de la balamaua hayonului. Dupa Paste ma bag in masina si-l pun pe tata sa puna furtunu pe ea sa vad exact pe unde intra, dar pana atunci poate are cinveva vreo idee. |
--------------------
DACIA
SOLENZA
2004 Confort
- PH 88 CDM
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
condensul de pe luneta...
This post has been edited by george_scala_2004: 14 Apr 2011, 15:29 |
--------------------
...
...
...
|
|
victor.vajoi |
![]()
|
In legatura cu problema mea inca picura si la ora asta in masina. As incerca sa dau bordul jos sa vad daca gasesc problema. Din ce am mai intrebat si eu in stanga si dreapta, am aflat ca ar intra apa pe la chederul de la parbriz. Asa o fi ?
![]() Edit: am intrat pe aria supernova, am gasit eventuale probleme, plec la praktiker sa cumpar silicon ![]() This post has been edited by victor.vajoi: 14 Apr 2011, 16:25 |
--------------------
Skoda
Fabia Combi
2002 / Elegance
|
|
canea_dragos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 660 Joined: 13 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Nu are treaba condensul de pe luneta! La cata apa gasesc e imposibil sa fie de la condens. Nu mai zic ca face doar in contraripa dreapta, in stanga e uscat complet.
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
2004 Confort
- PH 88 CDM
|
|
alex_DNK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.795 Joined: 9 May 08 From: Slobozia ![]() |
probleme in paradis. dupa ce am spalat masina am vazut ca imi intra apa in masina pe sub bord. mai exact prin locul pe unde intra firele de la motor in masina. ce e de facut?
|
--------------------
skoda
octavia
2009
- 87 dnk
|
|
canea_dragos |
![]()
|
Exact cum banuiam, apa intra pe la surubul balamei drepte a hayon-ului. De 5 luni am bagat acolo silicon si de atunci nu mai am gram de apa in masina.
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
2004 Confort
- PH 88 CDM
|
|
neacsugabrie |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 4 September 11 ![]() |
sal,a incercat cineva sa monteze cheder strasina logan la solenza?
ma deranjeaza suieratul produs de aerul care circula printre use si stalp la viteza mare,la logan strasina acopera si buna parte din canalul respectiv. |
--------------------
dacia
solenza
2003/scala Daca ai ambitie poti muta muntii din loc,
daca ai cap ii lasi acolo ca nu te deranjeaza. |
|
Ming |
![]() ![]()
|
![]() Membru Irlandez Group: Members Posts: 445 Joined: 2 July 10 From: Alba Iulia ![]() |
Am spalat masina acum ceva vreme, si cand ma uit in portbagaj ... sa ziceam doar ca mai trebuiau cativa pesti ca sa fie complet meniul
![]() cred ca e de la chederul geamului sau al stopului... la chederul geamului am afara sus in stanga o gaura, si inauntru jos (tot in stanga) o gaura, iar la stop chederul acela e plat. ar mai putea fi si altceva de vina? am mai observat de asemenea ca intre aripa si chederul de la portbagaj (in santul acela) se aduna apa multa. This post has been edited by Ming: 22 Jan 2012, 00:07 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Avantage
- B-40-FJB I'd rather lose by a mile because I built my own car, then win by a inch because someone built it for me.
|
|
sergiu15 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 17 April 12 ![]() |
am si eu o problema cu apa in portbagaj in partea dreapta am mai avut o chestie asemanatoare acum 1 an dar am rezolvat cu niste silicon la tripa acum iar vad k am apa dar este mai multa am verificat chedere tot si nimic pe la balamale nimic mentionez k aripa interioara e putin fisurata de la rugina dar nu prezinta urme de umezeala .am apa de la spatarul banchetei pana in tripla toata portiunea din dreapta nu stiu unde sa mai caut pentru infiltratii daca aveti vreo idee .
|
--------------------
dacia
solenza
2004 confort
- nt25doc
|
|
reddacy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 240 Joined: 18 January 08 From: In inima Ardealului ![]() |
Eu zic ca in marea majoritate intra pe la chedere,cel mai bine te urci in masina si cineva da cu furtunul apa.......si condensul acela este enervant,ca si mai gasesc si eu mocheta umeda.....
|
--------------------
dacia
solenza
2003 scala
- AB-29-RAZ
|
|
neacsugabrie |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 4 September 11 ![]() |
Aceias problema am avut si eu,vinovat cheder luneta.
Rezolvarea ,silicon. |
--------------------
dacia
solenza
2003/scala Daca ai ambitie poti muta muntii din loc,
daca ai cap ii lasi acolo ca nu te deranjeaza. |
|
wind |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 630 Joined: 19 January 07 From: bucuresti ![]() |
am spalat astazi masina si imi intra apa pe la chederul hayon, am incercuit in poza zonele unde am gasit apa. pe la chederul de la luneta nu mai intra pentru ca am pus silicon.
chederul de la hayon este prospat schimbat. chiar nu stiu ce sa ii mai fac ... ![]() Attached thumbnail(s) C23892463_8.jpg ( Size: 151.63k ) Number of downloads: 329 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
bogdanmardare |
![]()
|
Un membru Group: Members Posts: 706 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Ia un straif de hartie si trece-l printre hayon si cheder din loc in loc, iti vei da seama unde nu fac contact. Insurubezi cate o jumatate de tura opritoarele de cauciuc de la hayon, repeti treaba cu straiful de hartie. Dupa mai multe incercari, o sa atinga pe toata lungimea. S-ar putea sa ai neplacuta surpriza ca pana se mai taseaza chederul sa fii nevoit sa trantesti serios hayonul ca sa il poti inchide. Eu cel putin dupa ce am schimbat chederul si am reglat opritoarele am patit la fel. Nu recomand sa ridici zavorul hayonului pentru ca nu mai atinge pe toata lungimea.
This post has been edited by bogdanmardare: 1 May 2012, 20:31 |
--------------------
Dacia
Sandero
2016 0.9 TCe
- B 63 ***
|
|
wind |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 630 Joined: 19 January 07 From: bucuresti ![]() |
acum am strans opritoarele din cauciuc la maxim tocmai pentru ca aveam probleme cu inchiderea. trebuie trantit de 2-3 ori pana se inchide. o sa fac ce mi-ai recomandat maine. mersi
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
lipeste PE HAYON un cheder profil tip D pentru geamuri. Chederul de pe hayon se va suprapune elastic peste chederul de pe caroserie si va etansa mai bine.
De asemena poti incerca ridicarea locala a chederului prin distantiere bagate in fanta chederului de pe caroserie (inclusiv scobitori, o sarma de cupru de fir electric monofilar etc) |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
wind |
![]()
|
cred ca asta ar fi singura solutie. daca mai desurubez din opritoare nu rezolv nimic decat sa mai departez si mai mult hayonul de cheder.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
ionelpopa83 |
![]()
|
![]() dea Group: Members Posts: 237 Joined: 1 May 06 ![]() |
- dupa ce am facut nitel cercetari am reconstituit traseul parcurs de apa pana ajunge pe presul din dreapta, la mine chederul parbrizului nu etanseiza perfect in partea dreapta sus, intre acesta si coltul caroseriei exista o distana de aproximativ 1 mm , apa se scurgea pe sub cheder (exista un canal) si apoi ajungea pe sub bord si apoi pe pres, s-a rezolvat cu mastic
- la haion exista 2 canaluri in partea de jos, probabil au rol de scurgere a apei ce se aduna sub cheder, am astupat cu mastic si acele zone si nu mai sunt probleme - foarte interesant era ca la o ploaie torentiala nu gaseam apa deloc, iar la o ploaie mai mica gaseam o adevarata baltoaca ![]() Attached thumbnail(s) vand_pompa_servodirectie_pentru_dacia_solenza__rfzmkl.jpg ( Size: 109.99k ) Number of downloads: 268 |
--------------------
dacia
solenza
2005 confort
- dea
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 18:21 |