De ce e rusine sa porti centura ?
![]() ![]() ![]() |
De ce e rusine sa porti centura ?
argon |
![]()
|
||
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|||
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu zic asa: sa se renunte dom'le la legea aia care obliga toti ocupantii unui vehicul sa poarte centura. La fel, nici un motociclist sa nu mai fie obligat sa poarte casca. De ce e nevoie de o lege sa impuna niste masuri de siguranta? Cine-i suficient de prost incat sa nu poarte centura, bafta lui! isi pierde dintii (minim) in primul accident. Ce face fiecare cu viata lui il priveste, atata timp cat nu-i deranjeaza pe ceilalti.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Marius81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 244 Joined: 30 June 04 From: - ![]() |
QUOTE(gdm @ 16 Aug 2006, 11:34) Reclama aia cu purtati centura este complet nerealista. Un copil aflat pe bancheta din spate n-are cum sa zboare prin parbriz la o frana. Nici sa ai frane de masina din Formula1 si tot nu ar zbura. Un copil mai de graba isi rupe gatul de la centura decat sa zboare prin parbriz daca nu are centura. ![]() La o frana brusca probabil nu ar zbura prin parbriz, dar in cazul unui impact frontal iti garantez ca exista toate sansele sa zboare prin parbriz si sa mai zboare si cativa metri prin aer. Ai vrea sa vezi asa ceva sa te convingi ca trebuie folosita centura? Eu sper ca nu..... Nu uita ca majoritatea copiilor au tendinta de a se aseza atunci cand merg cu masina la mijlocul banchetei din spate pentru a vedea drumul, deci la un impact au cale libera spre parbriz.......sau spre bordul masinii. This post has been edited by hadessutzu: 16 Aug 2006, 09:06 |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Pedro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 16 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Sunt convins ca majoritatea nu purtati centura , chiar din cei care acuzati atat de "convinsi". Lumea isi pune centura , in special soferii . Pasagerii mai greu dar nu e tarziu inca si pentru ei sa invete. Ma mira ca in loc sa acuzati cu patosul din dotare, de exemplu: Podul Grant care desi asfaltat si refacut practic , dupa nici o luna are gauri in asfalt , aproape ca nu se poate merge pe el din cauza efectelor bumping, aproape toate strazile si bulevardele nou refacute care dau senzatia de valurile marii si nicidecum de sosele practicabile, lipsei locurilor de parcare, sistematicul plan de ciuruire al strazilor imediat dupa asfaltare de catre cei cu canalizarea ssd. .
|
--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD
Berlina O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.290 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
MA ENERVEAZA LA CULME AIA CARE PUN CENTURA PRIN SPATE LA SCAUN .
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
Deshteptu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 286 Joined: 1 May 06 ![]() |
QUOTE(Pedro @ 16 Aug 2006, 10:06) Sunt convins ca majoritatea nu purtati centura , chiar din cei care acuzati atat de "convinsi". Lumea isi pune centura , in special soferii . Pasagerii mai greu dar nu e tarziu inca si pentru ei sa invete. Ma mira ca in loc sa acuzati cu patosul din dotare, de exemplu: Podul Grant care desi asfaltat si refacut practic , dupa nici o luna are gauri in asfalt , aproape ca nu se poate merge pe el din cauza efectelor bumping, aproape toate strazile si bulevardele nou refacute care dau senzatia de valurile marii si nicidecum de sosele practicabile, lipsei locurilor de parcare, sistematicul plan de ciuruire al strazilor imediat dupa asfaltare de catre cei cu canalizarea ssd. . ai gresit topicul... |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 1.4 2006
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
|
--------------------
-
-
-
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Foarte bine. Dupa ce o sa muste vijelios din volan si va sparge parbrizul cu capatana, poate se va lasa de manele.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(AND @ 17 Aug 2006, 02:07) Apropo de asta, de cand am avut un accident (eu eram in dreapta, conducea un prieten) de fiecare data cand ma urc in masina imi pun centura, chit ca merg 1 km sau 400.Nu va doresc sa vedeti cum se apropie parbrizul de voi cu o viteza incredibila, urmat de un adevarat spectacol de stelute verzi & co. ![]() ![]() Centura de siguranta salveaza vieti. |
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
- B 97 Z I P ] Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Centura prin spatele volanului este un accesoriu indispensabil pentru un manelist infocat. Daca o pune cum trebuie o sa zica ceilalti ca a inebunit,cel putin "fetitele" ar avea un soc daca ar vedea un macho ca el cu centura pusa .
Hai ca am inceput sa ma aberez, va las, ca peste o ora plec la mare cu Loganul, si tre'sa fiu fresh. Ne mai auzim peste vreo 10 zile. This post has been edited by prody: 16 Aug 2006, 23:26 |
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
Deshteptu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 286 Joined: 1 May 06 ![]() |
in iasi se dau amenzi la greu de citeva zile.... s-au dat si 200 de amenzi/zi pentru centura de siguranta. poate asa ii disciplineaza pe mai multi,
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 1.4 2006
|
|
to_the_limit |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 233 Joined: 25 March 04 ![]() |
Poliția rutieră la locul accidentului discutând despre importanța
purtării centurii de siguranță: - Uitați-vă la acest om care nu a purtat centura : capul rupt, mațele pe parbriz, ochii în pomi, fără mâini - În schimb, uitați-vă la cel care a purtat centura... parcă-i viu! ![]() Ideea e că folosesc centura numai când merg în afara orașului dar citind topicul mi-am format reflexul de a trage și centura oricând merg cu mașina. P.S. să îmi fie iertat dacă am greșit punând un banc într-un topic serios. |
-------------------- |
|
dragos.avramescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 6 May 05 ![]() |
La viteze mari, e ca in banc. Totusi, la viteze sub 100 (sau chiar dupa), se face o diferenta majora.
Un caz real: masina lovita din lateral (nu tare), sofer aruncat intre scaune (nu purta centura) si masina aruncata pe contrasens, lovit frontal autobuz. Soferul nu a putut redresa masina (ar fi avut destul timp daca ar fi fost pe scaun), sotia a decedat, soferul a scapat cu rani grave. Alt caz (cred ca mai e pe forum): logan rasturnat (iarna, gheata, viteza...), usile s-au deschis si toti pasagerii au fost aruncati din masina si omorati. Soferul purta centura si a scapat ! This post has been edited by dragos.avramescu: 17 Aug 2006, 16:47 |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-64-TUX
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
eu am patentat acu 2 ani doar priza de la centura in cupla:)))
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
mauru007 |
![]()
|
![]() sir Group: Members Posts: 437 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti ![]() |
impact frontal la cel putin 110 km/h, eu sofer in matiz "adversarul" in jeep mitsubishi. desi purtam centura am lovit volanul cu pieptul asa de violent incat l-am rupt(volanul).Find mai robust si banuiesc f. norocos nu mi-am rupt nici macar o coasta,doar vanatai si dureri inerente. Centura salveaza vieti.Din pacate find spatiul mic in matiz, genunchii mei au suportat tot socul asa ca am avut ambele picioare rupte (rotule, femur) si o minunata fractura de bazin. morala "cei mai buni soferi sunt cei care stiu sa mearga "incet"
Attached thumbnail(s) Image006.jpg ( Size: 49.05k ) Number of downloads: 68 Image007.jpg ( Size: 48.9k ) Number of downloads: 59 |
--------------------
Ford
Focus
2002/Ghia
- vl Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Tu aveai 110Km/h sau tu 60km/h si jeepul 50?
Cum naiba ai ajuns in volan cu tot cu centura? Matizul nu are limitator de forta...... |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
mauru007 |
![]()
|
![]() sir Group: Members Posts: 437 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti ![]() |
din pacate eu aveam 110 si jeepul probabil pe la 50 sau 60 km/h. a cam ajuns volanul peste mine cred .
|
--------------------
Ford
Focus
2002/Ghia
- vl Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan |
|
Pedro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 16 December 03 From: Bucuresti ![]() |
bine ca ai scapat cu viata , recuperare grabnica!
|
--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD
Berlina O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
|
|
rs44 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 114 Joined: 26 July 06 From: "Bucuresti si juma Bacau" ![]() |
Bre morala tre sa ti-o faca tie cineva!
This post has been edited by rs44: 18 Aug 2006, 12:19 |
--------------------
rs4
audi/B B B B B
B
- B m.s.p.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 11:09 |