Uneori nu mai semnalizeaza - dreapta/stanga, (bloc lumini defect - se inlocuieste)
![]() ![]() ![]() |
Uneori nu mai semnalizeaza - dreapta/stanga, (bloc lumini defect - se inlocuieste)
cosming |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 2 November 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Logan
Ambiance 1.4 MPI
2006 cosming
|
|||
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Sa verifici becurile de semnalizare de pe partea dreapta.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
cosming |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 2 November 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(klaus @ 17 Oct 2010, 15:36) Multumesc pentru raspuns. Ce inseamna sa le verific ? De aprins se aprind. Problema apare cand trag de volan cu semnalizarea spre dreapta. Daca stau pe loc si maneta de semnalizare ramane pe pozitia "sus"(dreapta) functioneaza normal. Pot intradevar sa ma uit la becuri sa vad daca sunt infiletate cum trebuie, dar asta nu explica comportamentul sus-mentionat. |
--------------------
Logan
Ambiance 1.4 MPI
2006 cosming
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.546 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Cand semnalizeaza mai repede insemna ca unul din becuri este ars. La tine de fapt unu din becuri nu mai face contact cum trebuie, uch-ul sesizeaza lipsa lui si intra pe regimul descris. Face cand tragi tu dreapta iar din balans se misca un fir/cablu etc ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
caphonne |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 968 Joined: 22 August 06 From: Buc. Drumul taberei si Berceni ![]() |
|
--------------------
Dacia
Supernova
2003 Rapsodie rosu imperial Skoda Octavia Facelift 1.6 MPI
|
|
cosming |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 18 Oct 2010, 10:30) Cand semnalizeaza mai repede insemna ca unul din becuri este ars. La tine de fapt unu din becuri nu mai face contact cum trebuie, uch-ul sesizeaza lipsa lui si intra pe regimul descris. Face cand tragi tu dreapta iar din balans se misca un fir/cablu etc ... Multumesc pentru raspunsul la obiect. QUOTE(caphonne @ 18 Oct 2010, 11:33) Sa te uiti si sa le ''infiletezi'' bine poti folosi o cheie franceza.Aoleu mama. Tie nu-ti multumesc ca esti magar ![]() This post has been edited by cosming: 25 Oct 2010, 13:04 |
--------------------
Logan
Ambiance 1.4 MPI
2006 cosming
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
"bloc lumini defect - se inlocuieste"
Uneori nu semnaliza: - se demonteaza blocul de lumini si se curata contactele (din interiorul manetei) pentru semnalizare; Uneori "lipsa" lumini de drum, mai exact cind comutam pe lumini de drum ramineam "pe intuneric": - se demonteaza blocul de lumini si se curata contactele - probabil mai tine un timp... - am pus relee (2,5lei bucata) pentru faza lunga/scurta (zgârciții dreaq...) Contactele de forta (mai ales pentru luminile de drum) se prăjesc, apoi se incalzesc si topesc partea din plastic a mecanicii manetei si se duce dreaq toata maneta... Pentru lumini "mai eficiente" se pot pune relee de comanda pentru faruri cit mai aproape de faruri si cu fire cit mai scurte si groase pe partea de forta, in maneta fiind doar comanda releelor. Se cistiga astfel 1-2V/bec! |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
cosming |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 18 Oct 2010, 10:30) Cand semnalizeaza mai repede insemna ca unul din becuri este ars. La tine de fapt unu din becuri nu mai face contact cum trebuie, uch-ul sesizeaza lipsa lui si intra pe regimul descris. Face cand tragi tu dreapta iar din balans se misca un fir/cablu etc ... Ironick se pare ca ai avut dreptate, era un contact prost; au cam ras de mine baietii de la service ca m-am dus pregatit cu tot felul de becuri ca sa mi le schimbe; ideea e ca acum functioneaza si ca am backup la becuri pesntru urmatorii 100000 de km ![]() Tot legat de semnalizare, maneta cateodata nu vrea sa"prinda" la semnalizarea dreapta, se simte cum se "poticneste" in ceva plastice pe acolo. Se poate repara sau se schimba ? Reviza de 60000KM in Cluj-Napoca ? Stie cineva ceva preturi mai rromanesti, ca preturile din UE sunt cam mari ? Multumesc La multi ani! la toti... This post has been edited by cosming: 6 Jan 2011, 09:40 |
--------------------
Logan
Ambiance 1.4 MPI
2006 cosming
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cosming @ 6 Jan 2011, 09:39) Eu am ridicat aripioarele alea de cauciuc de la baza manetei de semnalizare si am bagat niste spray siliconic in zona in care se misca maneta cand semnalizezi. Nu s-a mai opintit asa nasol cum facea la inceput. Un An Nou mai bun! |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
romaro |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 5 January 11 From: Pitesti ![]() |
am si eu o intrebare:
maneta de semnalizare nu mai ramane "blocata" cand semnalizezi stanga/dreapta,trebuie tinuta cu degetul permanent,se mai poate repara ceva acolo sau trebuie sa o schimb? |
--------------------
dacia/aro
logan/1300/ 244
2008/1977/2002
|
|
zaqwsxcderfvbgtyhn |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 2 January 08 ![]() |
am avut aceeasi problema cu semnalizarea, ca nu functiona pe stanga. De multe ori dadeam de maneta de vreo 4-5 ori pana cand sa isi dea drumul. M-am dus la service - eram inca in garantie atunci - si acolo a fost ca durerea la dentist.
Am plecat de acolo, iar nu mergea, m-am intors imediat si am prins un mecanic pe acolo si i-am aratat. Cu dovada langa mine, m-am dus la tipul de la garantii. Tipul mi-a spus ca intai vor incerca repararea - poate au oxidat contactele - si daca problema reapare, sa vin si imi schimba piesa. Au dat cu spray pentru contacte si de atunci nu am mai avut probleme (si sunt 50 k de atunci) |
--------------------
Dacia
Logan
2006 dCi
- XX-XX-XXX Diesel... a state of mind
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 23:51 |