Acuratete vitezometru
![]() ![]() ![]() |
Acuratete vitezometru
Mihai_E |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 687 Joined: 21 October 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.5dCi 100 CP Shit happens!
|
|||
![]()
|
|
Group: Posts: 0 Joined: -- Warn: (0%) ![]() ![]() |
A folosit metoda de masurare de la slz, ce-i asa de greu de inteles ?
|
-------------------- |
|
DRE |
![]()
|
![]() Pimp inside Group: Members Posts: 141 Joined: 12 March 03 From: Bucuresti ![]() |
Ieri am trecut de 2 ori in aceeasi zi pe la "faimosul" radar. Ideea mi-a venit intrucat nu stiu din ce norok eram cam singuratic pe banda respectiva - ceilalti participanti la trafic (pe directia Casa Presei Libere) preferau benzile inferioare, dincolo de spatiul verde. Gandindu-ma eu la discutiile de pe forum referitoare la aceasta tema, am decis sa merg cu fix 60, sa vad cat imi imi indica. Repet, in ambele cazuri eram singura masina care trecea pe acolo, deci radarul pe mine ma avea in "vizor". Primul verdict: "Dvs rulati cu 58 km/h". Buun. Intamplator, am mai avut treaba pe acolo si am trecut din nou, nu aveam alta masina langa mine. Pe vitezometru, fix 60, ca si data trecuta: "Dvs. rulati cu... 52 km/h" :roll: Verdikt final (cel putin pt. mine): radar defekt
![]() |
--------------------
Audi
A4
2010 Viteza luminii este mai mare decit cea a sunetului. De aceea, unii oameni par straluciti, pina ii auzi vorbind...
|
|
alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Admin Posts: 749 Joined: 22 May 02 ![]() |
Mihai_E, pai cu interfata si laptop-ul lui Stefan sau nu ai fost la intalnire atunci can d a venit cu ele.
|
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
Tudor B |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.639 Joined: 7 August 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Banuiesc ca turometrul arata turatia reala. Atunci la o anumita turatie, intr-o anumita treapta ar trebui sa stim (sa aflam) viteza reala. Informatii luate la cald: in treapta V la 3000 ture viteza pe bord 120 km/h, la 3500 - 140km/h pe bord. Ce viteze aveti la aceste turatii?
|
--------------------
DACIA
GOLAN
Laureate 1.4 MPI
- CJ 00 TUD "Wellcome to the desert of the real"
|
|
alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Admin Posts: 749 Joined: 22 May 02 ![]() |
Daca iei programul de la http://www.daciaclub.ro/viewtopic.php?t=2392 si ultimul fisier din post gasesti simularea daciei SuperNova si o sa te lamuresti cum sta treaba cu turatia si cu viteza
![]() |
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
DSops |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 663 Joined: 20 November 02 From: Timisoara ![]() |
Ce garantie am ca turometrul arata turatia reala, fiind analogic? Care este clasa de precizie a instrumentului? Nu cred ca depaseste cateva procente.
|
-------------------- Melg cu tutu la plimbale
Pe unde-i gloapa mai male. |
|
![]()
|
|
Group: Posts: 0 Joined: -- Warn: (0%) ![]() ![]() |
Toate aparatele de uz auto nu sint sub 10 % clasa de precizie si nici nu e nevoie de mai precis. Daca ar fi mai precise - astea mecanice, nu digitale - ar fi si mai scumpe si mai putin fiabile. Nu ne opreste nimeni sa ne facem turometru si vitezometru digital ca doar UCE injectie ne da impulsurile de care avem nevoie, tre' numa sa le numaram si sa le afisam. Dar ce atita precizie avem nevoie eu nu am inteles. Cu viteza eu am detector si nu mai am nici o grija, pedala la fund non-stop.Si turometru eu ma uit la drum nu la ce arata el (numa din cind in cind ).
|
-------------------- |
|
Antoniu Dragan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Am facut si eu nenumarate teste de viteza cu metoda cronometrarii intre bornele chilometrice si am ajuns la acelasi rezultat. La 60 are 55 La 100 are95 La 120 are115. Deci arata cu 5km mai mult. E normal sa fie asa. Atentie insa si la presiunea din cauciucuri.
Daca va puneti cauciucuri mai late aveti grija sa puneti si janta mai lata (intrebati si la vanzator, da sa stie)ca altfel se bombeaza cauciucul mai mult si va arata mai putin vitezometrul |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 03:29 |