DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages « < 3 4 5 6 7 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Noul Cod Rutier baga spaima in soferi, valabil din data de 1 decembrie 2006

ccezar2004
post 23 Aug 2006, 13:17
Post #121

Membru autentic

Group: Members
From: .sk

QUOTE(RamsesII @ 22 Aug 2006, 22:55)
Asta cu circulatul pe banda din dreapta este destul de dubioasa. Stiu ca afara asa e, dar ma gandesc ca la noi jumatate din banda 1 e ocupata de masini parcate. Daca merg pe banda din dreapta si imi sare un copil/caine in fata masinii, probabilitatea de a evita impactul scade spre 0. De-aia merg eu pe banda II, sa nu am surprize din acestea.
*

nu cred ca e o problema neaparat ca se merge pe banda II... PROBLEMA este ca cei de pe banda II nu trec pe I cand din spate vine un vehicul ce circula cu viteza mai mare.... eu pe astia i-as bate.... mad.gif

--------------------
Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
shake
post 23 Aug 2006, 13:48
Post #122

Crap

From: Bucuresti , Militari Squad

trecem si peste asta wink.gif

--------------------
D S 2003
Montez kit Xenon (Bucuresti).
+
milgn
post 23 Aug 2006, 15:00
Post #123

Membru

From: Bucuresti

@ccezar2004

elegant si corect este sa "inviti" si tu pe cel care trebuie sa se retraga pe banda I cu semnal stanga si NU cu flasuri(asta e din categoria "i-mi place,a-ti facut" sau nestiutori).asta pentru ca poate nu observa la timp diferenta de viteza,apropos de faza scurta aprinsa pe timp de zi.
in oras e cam greu sa se tina cont de asta atat timp cat banda I este ocupata sau ma rog, nu se respecta indicatorul "oprirea interzisa", astfel incat chiar daca te repliezi pe banda I esti nevoit sa "stai" din nou 100m mai incolo sa reintri pe II, ca a oprit unu unde nu trebuia.

This post has been edited by cmandrei: 23 Aug 2006, 15:26

--------------------
ex Dacia Logan 2004 Laureate 1.4 MPI - Verde Cam
drum bun!!!
+
diesel_power
post 23 Aug 2006, 17:48
Post #124

Membru autentic

From: diaspora

Am facut ieri un drum Pitesti-Bucuresti-Pitesti (pe autostrada) si pe tot parcursul calatoriei nu am folosit flash-ul, ci am semnalizat stanga atunci cand vroiam ca cel din fata mea sa se dea la o parte, si surpriza: toti carora le-am cerut mi-au facut loc smile.gif inclusiv soferii de tir. Deci se poate si cu vorba buna.
Partea proasta e ca aceia ce au vrut sa ma depaseasca, in unanimitate mi-au bagat flash-urile lor in oglinda.

Tot pe autostrada am observat ca vreo 3/4 din soferi au inteles ca trebuie aprinsa faza scurta.

Concluzie: suntem pe drumul cel bun dar o sa mai dureze o vesnicie pana cand o sa se circule si la noi precum in Franta sau alte tari civilizate.

This post has been edited by diesel_power: 23 Aug 2006, 17:49

--------------------
Renault Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW, 2005, Fidji
+
andu911
post 23 Aug 2006, 18:21
Post #125

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

@milgn

Eu si daca merg cu 300km/h stau pe 1. Nu inteleg ce e asa urat pe banda 1 ? Mai ales pe autostrada.... ? Am depasit, m-am bagat la loc pe 1. Si tot asa....Nu astept sa apara Gigi cu Maybachu din spate, sa-mi dea flash.

Bine...ca multi dau flashuri din prostie. Spre ex...o dacie depaseste un TIR, pe autostrada....si vine Ghita prostu si da flash la Dacie. Pai si unde sa se duca Dacia ? Sa se bage sub TIR ca in "Fast & Furious" ? radmasa.gif

Mi-a dat mie unu mai demult niste flashuri nesimtite si l-am tinut in spatele meu, sa-i treaca de flashuri... Am aprins si ceata, ca sa vad cum ii sta rosu la fata.
Adica pe o autostrada cu restrictie de 130km/h, eu depaseam cu 150km/h. A venit sfatosu din spate, cred ca avea 200 km/h... Doar nu apucam sa accelerez si sa merg cu 200 ca asa vroiau muschii lui.
Ia fratele meu avionu daca esti tare si te grabesti, nu te apuca tu sa faci legea pe sosea: "Ori mergeti cu 200, ori cu 90 ca tirurile."

--------------------
- - -
+
Matei
post 23 Aug 2006, 18:55
Post #126

--M!--

From: Bucharest

Are cineva vre-un link cu noul cod rutier ?
sau macar data la care s-a publicat in monitorul oficial ?

as vrea sa citesc exact legea pentru ca sunt unii (prin ziare) care o interpreteaza dupa placul lor.

--------------------
Renault Megane Sedan II 2005, 1398 cmc
Fericit sau roman ?
+
b06fcn
post 23 Aug 2006, 19:53
Post #127

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

@ andu 911 : ai dreptate intr-un fel, dar la noi e mai greu, ca nu prea ajung avioane peste tot si banda 1 este mereu ocupata. Si mie mi se intampla sa ma grabesc foarte rau si sa trebuiasca sa bag gaz mai mult decat imi da voie legea si sunt nevoit sa ii "conving" pe cei din fata sa ma lase sa trec, ma enerveaza cei care ma tin in spatele lor de ambitie doar ca ei respecta legea...astept pana termina de depasit in speranta ca se dau la o parte dupa aia...dar daca nu o fac, singura solutie sunt acele flash-uri "nesimitite" de care zici...

--------------------
Renault 21 1.9dT, 1989 - B 06 FCN
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
VladSoare
post 24 Aug 2006, 08:31
Post #128

Membru autentic

From: Voluntari, pe stînga

Bine...ca multi dau flashuri din prostie. Spre ex...o dacie depaseste un TIR, pe autostrada....si vine Ghita prostu si da flash la Dacie. Pai si unde sa se duca Dacia ? Sa se bage sub TIR ca in "Fast & Furious"

Să nu depășească dacă n-are cu ce!
Îi urăsc pe ăștia care se bagă în depășiri cu tot felul de junghiuri și pe urmă mor acolo, că nu le trage cazanul. Dacă nu-ți trage rabla, stai naibii pe banda I!

--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
+
paulp
post 24 Aug 2006, 08:36
Post #129

Bagator de seama!

From: Iasi

Ai dreptate, si mai mult decit atit eu nu-i inteleg pe cei care au un cazan, asta e, atita isi permit sa intretina, dar merg tantosi pe banda 2 de pe autostrada, si merg cu cel mult 90 ca le consuma hirbu, iar in oglinda nu se uita nici de-al dracu.
Cu ce-s vinovat eu care merg cu viteza limita pe autostrada sa ma milogesc de unu de asta sa se duca naibii pe banda I?

Nu mai zic ca EU pe autostrada merg cu luminile aprinse (recunosc ca merg si cu proiectiarele pe autostrada, tocmai pentru a fi mai vizibil de la distanta) pentru ca deobicei sub 150 nu cobor smile.gif

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
clr
post 24 Aug 2006, 08:39
Post #130

Membru autentic

QUOTE(Matei @ 23 Aug 2006, 19:55)
*

Greu de gasit smile.gif

http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=52248

Paul: de acord cu tine daca vorbim de ala care merge cu 90.

Dar: eu mi-s calarasean naturalizat de ceva timp (de voie, de nevoie) in Bucuresti. Ca atare vara asta am avut multe weekenduri cand am folosit A2 pentru a pleca Vineri seara si a ma intoarce Duminica seara (traseu comun pana la Lehliu cu drumul spre mare). Mi s-a intamplat des sa depasesc, eu cu 130 (adica viteza maxima legala da?) masini care se deplasau cu sa zicem 100. Inevitabil mi - am luat flashuri, injuraturi etc. de la cate un bazat care venea lansat cu 150/160/....

Cu asa ceva nu o sa fiu de acord niciodata.

Observatie: eu intotdeauna folosesc banda 1 pe autostrada cand nu sunt in depasire.

This post has been edited by clr: 24 Aug 2006, 08:46

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
andu911
post 24 Aug 2006, 08:49
Post #131

Membru autentic

@VladSoare

Cazanul trage, dar infectul ala de pe banda 1 accelereaza.
Tipic romanului...cand e depasit, accelereaza....in rest doarme pe el.

--------------------
- - -
+
eugeniuz2004
post 24 Aug 2006, 08:52
Post #132

Membru autentic

QUOTE(Lucman @ 18 Aug 2006, 09:31)
Foarte bine.

Ne plangem ca traim intr-o tara de cacao, dar nu vrem sa acceptam reguli dure de conduita.

Cand venim din Europa de Vest ne minunam cat de corecti sunt soferii si ne dorim sa fie asa si la noi.  Cum credeti ca au ajuns aici? Cu amenzi usturatoare se dezvolta constiinta civica.
*

Si ce sa facem daca noi parcari ca lumea nu avem? ca drumurile noastre sunt un cosmar?

sa bagam amenzi cat cuprinde si puncte de penalizare pentru ca ai ocolit o groapa si ai calcat linia continua sau pentru ca in loc sa iti faca parcare CU PLATA ei lasa soferii sa parcheze aiurea ca sa aiba de unde sa stranga bani.

Contiinta civica trebuie sa o avem si noi dar mai ales autoritatile!

--------------------
Kia Cee'd 2008 SW BEST - IS-96-AEU
+
andu911
post 24 Aug 2006, 09:05
Post #133

Membru autentic

Da...ieri am vazut cum garda claxona si dadea flashuri la semafor ca s-a pus verde.
Eram intr-un taxi, intr-o tara mai civilizata. Taximetristu opreste la semafor la rosu si se apuca sa caute niste hartii....in spatele nostru mai erau cateva masini. Se pusese verde....taximetristul nu a observat....si dupa vreo 10 sec...isi da seama ca e verde si pleaca. Nimeni nu i-a dat claxon. Stateau "ca boii" (cum ar zice un roman priceput ) si asteptau.

--------------------
- - -
+
eugeniuz2004
post 24 Aug 2006, 09:48
Post #134

Membru autentic

QUOTE(padre @ 21 Aug 2006, 18:28)
E plina tara de jmekerasi d-astia ca tine si ca "toti" aia din orasul tau carora li se rupe de regulamente si politie si amenzi.
Proiectoarele de ceata folosite noaptea sunt deranjante pentru cei care vin pe celalalt sens de mers, mai ales in combinatie cu niste faruri mai mult sau mai putin dereglate. Chiar si reglate bine sunt deranjante, cantitatea de lumina e prea mare pentru cei care vin pe contrasens. Asta coroborat cu castigul infim in vizibilitate pentru cel care foloseste farurile de ceata, le fac inutile. Sa nu-mi spui ca iti e de folos sa iti lumineze un pic mai bine sub bara si la 2-3 m in fata cand oricum asta e o distanta la care daca vezi un obstacol mai bine oricum nu mai ai timp de reactie la o viteza de 40-50 km/h. Chiar nu castigi nimic, nici macar nu esti mai interesant.
*

Castig infim de vizibilitate spui? uite ce gropi si denivelari sunt in RO. Si singurele chestii care te pot ajuta sa mai pazesti masina sunt proiectoarele. Reglate bine evident! poate chiar un pic mai jos.

--------------------
+
eugeniuz2004
post 24 Aug 2006, 09:50
Post #135

Membru autentic

QUOTE(diesel_power @ 23 Aug 2006, 19:48)
,,,,
Concluzie: suntem pe drumul cel bun dar o sa mai dureze o vesnicie pana cand o sa se circule si la noi precum in Franta sau alte tari civilizate.
*

Concluzie gresita: in Franta semnalizatul inaintea schimbarii directiei de mers este o chestiune tratata ca si facultativa de catre soferi.

Sunt de o luna la granita Germaniei cu Franta (in Germania) si la trecerea in Franta de fiecare data condusul se aseamana foarte mult cu ce vedem acasa la noi. Chiar si drumurile se latinizeaza.

--------------------
+
paulp
post 24 Aug 2006, 09:56
Post #136

Bagator de seama!

@clr

Si eu mi-am luat flasuri de la un Q7, pe A2, desi aveam aproape 180 si chiar nu aveam unde sa ma duc pe banda I, am tras tare cit am putut ca sa depasesc coloana de la I, si cind am prins momentul liber m-am repliat, am redus la 150 si i-am facut loc omului. Fiecare merge cum si cit poate, dar incercind sa nu-i jeneze pe ceilalti wink.gif

Din pacate, la noi, cultura autostrazii e abia la inceput, si foarte multi considera ca a se lasa depasit e o chestiune de orgoliu. Asta e marea prostie si de asta sint asa multe accidente 022.gif

--------------------
+
NoDacia
post 24 Aug 2006, 10:04
Post #137

Membru

paulp coolspeak.gif

asa sa te auda Dzeu si sa indrume pe toti soferii... pe bune cand merg asa agale eu ma dau in lateral si din fata la berline.... poate oamenii chiar se grabesc... si e de inteles daca cineva nu se da la o parte daca e angajat intr-o depasire !

aaaaa si mai e o chestie de care mor pe autostrada.... cand intra oamenii pe autostrada ei in loc sa accelereze pe banda de ACCELERATIE.... ei franeaza si se uita in spate sa nu vina cineva.. imaginati-va ce placere sa ai asemenea exemplare intr-o duminica seara cand se vine de la mare biggrin.gif

eu in alte tari ieseam cu 120-140 pe autostrada si de multe ori ma incadram la cativa metrii intre alte masini..... asa ar trebui sa inteleaga toti....sa mearga dom'le lumea corespunzator !!

This post has been edited by NoDacia: 24 Aug 2006, 10:09

--------------------
BMW 320d 2001
+
paulp
post 24 Aug 2006, 10:08
Post #138

Bagator de seama!

Dac-ai sti cite Loganuri DCi las eu sa ma depaseasca cind nu ma grabesc wink.gif desi ii vad cum se schimonosesc la 120 si juiseaza de placere ca "au facut" un Focus TDDi de 90 CP smile.gif

--------------------
+
padre
post 24 Aug 2006, 10:24
Post #139

Il padrino

Apropo de ceea ce s-a discutat in ultimele post-uri, si eu depasesc pe autostrada si chiar si pe DN1 cu semnal stanga, si multi se dau la o parte.
NU voi intelege niciodata pe IDIOTII care nu se asigura inainte de a intra intr-o depasire si intra pe banda 2 cu 80-90-100 km/h cand eu vin din spate cu 130 km/h sau mai mult. Si fac manevra de depasire asfel incat sa fiu eu nevoit sa franez puternic. Chestia asta cred ca mi s-a intamplat de 9-10 ori la ultima deplasare pe A2. Incredibil....

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
andu911
post 24 Aug 2006, 10:25
Post #140

Membru autentic

QUOTE(NoDacia @ 24 Aug 2006, 11:04)
eu in alte tari ieseam cu 120-140 pe autostrada si de multe ori ma incadram la cativa metrii intre alte masini..... asa ar trebui sa inteleaga toti....sa mearga dom'le lumea corespunzator !!
*

Sa vezi ce frumos se merge in coloana, bara la bara cu 180-190. Pai aici n-as merge cu astia nici cu 80 in coloana, bara la bara.... icon_mrgreen.gif
Romanii la volan sunt imprevizibili.
Zilnic accidente pe A2...da-o naibii de autostrada, are 100km...si e la standarde europene...si ei tot se fac praf pe ea.

Sincer sa fiu....tot ne comparam cu UE la condus....dar acolo chiar nu are orice bou permis.

--------------------
- - -
+
Mircea Visan
post 24 Aug 2006, 10:45
Post #141

Membru incepator

@paulp

Esti chiar asa de sigur ca individul se chinuie la 120 cu dci ???

Mircea

--------------------
Dacia Duster Laureat 4x4 1.5dci 2010
+
NoDacia
post 24 Aug 2006, 10:53
Post #142

Membru

@andu911

ai dreptate..... ce-mi placea sa merg cu 160+ pe acolo...si aveai o impresie super de siguranta..... parca si banda in sine e mai larga biggrin.gif

--------------------
BMW 320d 2001
+
paulp
post 24 Aug 2006, 10:53
Post #143

Bagator de seama!

Absolut, daca nu as fi condus n-as fi zis, dar sincer mi s-a parut tareeee latent cind trece de 120.
Fa un drive test cu o masina TDI, peste 80 CP, si o sa vezi diferenta wink.gif

--------------------
+
SiloS
post 24 Aug 2006, 11:16
Post #144

Gangester

From: Buzau

deobicei sub 150 nu cobor

... daca ai masina adevarata ... iti permiti smile.gif

ps : Baietii cu dCi , stai pe banda I cu 90 , 100 , nu va aruncati in depasiri ca nu aveti cu ce tongue.gif

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
1999 FIAT ARCA AMERICA 403
+
tatabobu
post 24 Aug 2006, 11:17
Post #145

membru

QUOTE(eugeniuz2004 @ 24 Aug 2006, 11:48)
Castig infim de vizibilitate spui? uite ce gropi si denivelari sunt in RO. Si singurele chestii care te pot ajuta sa mai pazesti masina sunt proiectoarele. Reglate bine evident! poate chiar un pic mai jos.
*

Se pare ca uiti niste chestii elementare:

1. proiectoarele la ce distanta trebuie sa bata (maxim)? Hint: faza scurta are un minim de 30 de metri.
2. Cati metri pe secunda inseamna 60 de kilometri pe ora?
3. Din 1 si 2, in cat timp ajungi fix in groapa pe care ai vazut-o cu ajutorul proiectoarelor? Mai ai timp sa ocolesti ceva?

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
cmandrei
post 24 Aug 2006, 11:18
Post #146

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

Va rog ramaneti la subiect, coltul suparatilor, cum conducem noi si altii sunt topic-uri la cafenea ... multumesc

--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
clr
post 24 Aug 2006, 12:58
Post #147

Membru autentic

QUOTE(paulp @ 24 Aug 2006, 10:56)
@clr
Fiecare merge cum si cit poate, dar incercind sa nu-i jeneze pe ceilalti wink.gif
*

Aici ai pus punctul pe i. Din pacate rar vezi unul din astia care vin lansat sa nu dea flashuri.

O singura data am gasit unul. Era cu un Range Rover. In schimb, pana am terminat depasirea a mers atat de lipit de mine, ca ma intrebam daca as putea sa-mi strecor palma intre masina mea si a lui. In cazul in care as fi fost obligat sa franez cat de putin 100% era accident. Am fost unul din cei mai fericiti oameni cand am terminat depasirea si m-am intors pe banda I.

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
powerx
post 24 Aug 2006, 13:56
Post #148

Membru

From: Iasi sau Vaslui

QUOTE(Matei @ 23 Aug 2006, 20:55)
sau macar data la care s-a publicat in monitorul oficial ?

as vrea sa citesc exact legea pentru ca sunt unii (prin ziare) care o interpreteaza dupa placul lor.
*

Gasesti aici textul legii integral:
http://lex.webis.ro/Lege_49_2006_parlament..._1_1_1_100.html
si linkuri la alte chestii din lege.

--------------------
Logan Ambition Verde cameleon 2005 - VS-23-XYZ
Mic si rau, mai mult mic decat rau.
+
vv
post 25 Aug 2006, 09:08
Post #149

dilbert.com

QUOTE(paulp @ 24 Aug 2006, 11:53)
Absolut, daca nu as fi condus n-as fi zis, dar sincer mi s-a parut tareeee latent  cind trece de 120.
Fa un drive test cu o masina TDI, peste 80 CP, si o sa vezi diferenta wink.gif
*

Am dat de un cretin de-asta pe A1. El mergea cu 120 - chiar un pic sub (m-am gandit ca e ceva cu frigideru' diesel la viteza asta). Eu mergeam constant cu approx. 130. Il depaseam - imediat ce constata ca l-am depasit, ii dadea talpa, ma depasea, mergea repede vreo 30sec dupa care revenea la viteza lui. Evident ca dupa putin timp il ajungeam, si iar incepea circul... Na, pe mine nu m-a deranjat prea tare, da' la un moment dat a dat boul de un matiz, si a schimbat tactica: a reintrat fix in fata lui si a redus la 120 (si matizul mergea pe la 130). Eu il depaseam usor pe dobitoc, da' ala cu matizul saracul nu reusea, ca nu mai avea destula putere la viteza aia (evident ca dobitocu' incepea sa accelereze cand vedea ca vrei sa-l depasesti).
Chiar nu ii inteleg pe astia care nu pot sa mearga nene in ritmul lor, trebuie neaparat sa se alerge cu alte masini, li se pare rusinos sa fie depasiti de un Logan sau doamne fereste de un Matiz.

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
IsNa
post 25 Aug 2006, 10:24
Post #150

Membru autentic

From: Timisoara

QUOTE(eugeniuz2004 @ 24 Aug 2006, 12:48)
*

Nut-i impartasesc opinia... farurile de ceata te juta pana la 20-30 Km/h. La viteza mai mare, vezi prea tarziu ce intra in raza lor de actiune. Ti-as propune sa incerci sa mergi noaptea DOAR cu farurile de ceata cu 90 Km/h, dar sper ca ai minte sa nu incerci...

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
8 Pages « < 3 4 5 6 7 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 11:00
Forum Renault