STOP Camionagiilor Inconstienti!, Viata are prioritate!
![]() ![]() ![]() |
STOP Camionagiilor Inconstienti!, Viata are prioritate!
SiloS |
![]()
|
||
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.291 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
|
||
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|||
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Silos, schimba dreacu avataru ala ca ma scoate din sarite.
![]() |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Masina in cauza este Fiat Albea Star, 1.2 16V, 2005. cauciucurile Pirelli parca. Nu stiu exact, in nici un caz Montana.
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.291 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Masina s-a dezechilibrat serios atunci .... mai ales ca ai intrat cu roata pe pamant ...
Oricum , cel mai bine e atunci cand se termina cu bine ! |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
asorin |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 22 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Era s-o patesc si eu ieri , cam la vreo 10 km de Cernavoda cum te intorci de la mare . Mergeam frumos pe banda mea la 90-100 cand se trezeste un camion de pe contrasens sa depaseasca alt camion . Am fost nevoit sa iau de volan dreapta (nici acum nu stiu cum am evitat santul) si sa opresc aproape la 0 ca sa nu intru sub rotile lui . Cred ca am avut zile , sau daca era un pic ud pe jos , cauciucurile putin mai tocite /dezumflate nu vreau sa ma gandesc ce se intampla.
Ma gandeam sa ma intorc dupa el sa ii iau numarul si sa il dau la primul echipaj de politie , dar nu cred ca i-ar fi facut nimic. Asa ca am facut o cruce mare si mi-am continuat drumul. Oricum sper ca nu transporta frigidere pt ca toate i s-ar fi umplut cu carne ![]() |
--------------------
Renault
Megane
Sport Tourer GT Line 1,2 TCE EDC - 2016
- B-XX-XXX
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
QUOTE(St @ 21 Aug 2006, 10:57) am depasit doua masini, tirul semnaliza stanga,vazand tata a luat piciorul de pe acceleratie, dar nu a semnalizat stanga ca ar vrea s se bage pe banda noastra de mers, imediat tirul nu a mai semnalizat si tata a accelerat nu stiu cum sa iti zic, dar voi ati fost vinovati 100% la faza asta. Cand un sofer de tir semnalizeaza stanga inseamna ca vine ceva din fata si sa nu il depasesti, ca nu ai pe unde. Cand iti da semnal dreapta, poti trece. Nu am vazut sofer de tir care sa nu foloseasca metoda asta. Dupa ce v-a dat semnal stanga, s-a gandit ca ati inteles ca nu puteti trece, si fie a crezut ca ati ramas la locul vostru, fie a venit un obstacol din fata in timp ce il depaseati (obstacol de care va avertizare in prealabil). Deci din punctul meu de vedere, soferul de tir nu are nici o vina. Invatati semnele din trafic, sunt f utile, mai ales alea de radar ![]() Crede-ma, nu camionagii sunt inconstienti, sunt cei mai constienti, stiind ce matahale de masini au pe mana. |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(CataNOS @ 1 Sep 2006, 11:40) nu stiu cum sa iti zic, dar voi ati fost vinovati 100% la faza asta. Cand un sofer de tir semnalizeaza stanga inseamna ca vine ceva din fata si sa nu il depasesti, ca nu ai pe unde. Cand iti da semnal dreapta, poti trece. Nu am vazut sofer de tir care sa nu foloseasca metoda asta. Dupa ce v-a dat semnal stanga, s-a gandit ca ati inteles ca nu puteti trece, si fie a crezut ca ati ramas la locul vostru, fie a venit un obstacol din fata in timp ce il depaseati (obstacol de care va avertizare in prealabil). Deci din punctul meu de vedere, soferul de tir nu are nici o vina. Invatati semnele din trafic, sunt f utile, mai ales alea de radar ![]() Crede-ma, nu camionagii sunt inconstienti, sunt cei mai constienti, stiind ce matahale de masini au pe mana. ![]() |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
Fratzica |
![]()
|
el de pe banda lui vedea si ce e pe dreapta drumului (caruta, masina parcata juma` pe banda de mers, bicicleta, etc..)
|
--------------------
Kia
Sportage
|
|
St |
![]()
|
Pe partea dreapta a drumului nu era nici un obstacol pe care ar fi trebuit sa-l depaseasca.
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
Fratzica |
![]()
|
mi-e greu sa cred ca ala vroia sa faca un mic carmaggedon pe sosea.
|
--------------------
Kia
Sportage
|
|
St |
![]()
|
Nu stiu ce voia sa faca, si nici nu cred ca voi afla vreodata. Dar sigur nu era nimic pe care ar fi trebuit sa-l depaseasca pe partea dreapta a drumului.
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
Fratzica |
![]()
|
QUOTE(St @ 1 Sep 2006, 15:18) nu as baga mana in foc ca a fost asa. sa nu uit.. la viteze mari, manevrele bruste sunt cea mai mare greseala. Din derapaj nu scapi cu frana, ci accelerand, asta la masinile cu tractiune fata, la cele cu tractiune spate nu merge asa intotdeauna. "Poate nu a fost si a vrut sa spuna ceva de genul "bun sofer"" - sincer, nu cred, si da, spectacolul cred ca a fost destul de impresionant, mai ales daca nu s-a soldat cu urmari. In timp ce ti s-au inmuiat picioarele ai avut timp sa vezi daca ala cu camionul a depasit ceva? Oricum, totul e bine cand se termina cu bine, data viitoare mai multa atentie. Nu zic ca ala cu camionul era nevinovat, dar nu cred sa existe oameni care sa traga de volan inspre masina care tocmai depaseste, doar din joaca. |
--------------------
Kia
Sportage
|
|
St |
![]()
|
Sunt sigur ca nu a fost nimic pe partea dreapta a drumului, stationat, sau care mergea cu viteza foarte mica(caruta, bicicleta) pentru ca:
1.Camionul dupa ce am trecut de el a oprit pe refugiul dupa partea stanga a drumului. 2.Dupa derapaj am intrat pe banda noastra de mers si ne-am oprit pe un refugiu la 20 de metri de locul in care s-a oprit masina din derapaj. In timpul acesta masinile din spate(cele pe care le depasisem inainte cu max 5 min), s-au pus in miscare si ne-am uiatat special pentru a vedea daca era vre-o cauta, bicicleta sau masina astationata. Cat despre faza cu acceleratul la o masina cu tractiune fata care intra in derapaj....asta doar pe hartie ![]() Oricum, eu cred ca el nu s-a uitat deloc in oglinda cand a facut manevra spre stanga. Motivul nu cred ca-l voi afla niciodata. Gropi nu erau, denivelari nu, de depasit nu putea depasi ca venea masina din fata. This post has been edited by St: 1 Sep 2006, 19:14 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Poate era prost si atat , desi in ultimul timp incerc sa imi schimb parerea despre TIR-isti tocmai datorita comportamentului lor pozitiv .
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
St |
![]()
|
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
St:
desi este practic imposibil sa ne dam seama ce s-a intimplat si desi dupa razboi se arata multi viteji imi permit aici citeva observatii pe urmatorul considerent general: din fericire o aventura care se putea sfirsi (foarte) rau s-a incheiat cu bine. Trebuie sa invatam din ea. 1. nu stim de ce a semnalizat spre stinga camionul in discutie. Poate ar fi fost mai prudent sa nu se continue depasirea (vreme de citeva secunde) - desi camionul a incetat semnalizarea. 2. Nu mi-e limpede ce distanta ati parcurs in derapaj. Din relatarea ta reiese ca la incheierea derapajului camionul s-a oprit (sau era deja oprit?) intr-un acostament, in urma voastra. Din acest fapt se vede ca (1) ori avea in momentul depasirii viteza substantial mai mica (2) ori avea deja de gind sa opreasca. In functie de geometria drumului , masinile mari executa o fandare la stinga inainte de a vira la dreapta (pentru se putea inscrie). Spre surprinderea mea, nimeni nu se gindeste ca poate tocmai asta voia sa va anunte soferul "criminal". 3. Manevrarea brusca stinga-dreapta la viteze superioare este printre cele mai neinspirate manevre posibile. Daca se asociaza si cu frinare dura - e si mai rau. Cu atit mai mult cind rotile din stinga si din dreapta sunt pe suprafete cu aderente diferite. 4. In timpul unui derapaj cu toate rotile blocate soferul nu mai are nici un fel de control asupra masinii. Doar bunul Dumnezeu si conditiile fizice decid in acest caz unde ajunge masina. De data asta, El a tinut din fericire cu voi. Fara sa vreau sa invinuiesc pe cineva - poate ca soferul camionului nu-i chiar asa de "criminal". In final: da, e adevarat ca ai "dreptul" sa te astepti ca ceilalti participanti la trafic sa respecte regulile. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
St |
![]()
|
@os
1. Nu cred ca o sa afle cineva vreodata de ce a semnalizat soferul camionului stanga. 2.Cred ca noi am derapat pe cam 150-200m. Asta a fost distanta de unde a fost "pierdut " spatele masinii si pana cand vit=0. In momentul depasirii camionul cred ca avea cam 70-80 km/h. Nu cred ca soferul camionului voia sa opreasca pe acel refugiu deoarece (1) acesta era pe partea stagna ![]() 3. Da, toata lumea stie ca bruscarea masinii la viteze mari nu e recomandabila. Am mai spus, una e sa stai in fata Pc-ului si alta e sa fi intr-o masina si sa vezi ca un camion de 10 t vine spre tine, si sa iei o decizie fara sa gandesti ci instinctual. Nu stiu cati ar fi luat foarte usor stanga de volan si apoi la fel dreapta, sau ar fi accelerat cand masina a intrat in derapaj, nefiind pilorti de raliu&stuff. Cat despre frana tot ce pot sa spun este ca a fost apasata, nu la maxim, rotile spate s-au blocat(cred ca mai mult din cauza faptului ca pierdusera deja aderenta foarte mult), lucru care se vede si din pozele de la inceputul topicului, insa cele fata deloc(aici ABS-ul a meritat cei 530 E), nici macar pentru cateva secunde, daca se intampal asta cel mai probabil.... ![]() E clar ca acest incident, bine ca nu a fost accident, a demonstat inca o data ca nu e bine sa te astepti ca toata lumea utilizeaza oglinzile si respecta regulile. |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
Fratzica |
![]()
|
QUOTE(St @ 2 Sep 2006, 23:02) Am mai spus, una e sa stai in fata Pc-ului si alta e sa fi intr-o masina si sa vezi ca un camion de 10 t vine spre tine, si sa iei o decizie fara sa gandesti ci instinctual. Nu stiu cati ar fi luat foarte usor stanga de volan si apoi la fel dreapta, sau ar fi accelerat cand masina a intrat in derapaj, nefiind pilorti de raliu&stuff. aici m-ai lovit la sentiment... ![]() sunt totusi si soferi care reactioneaza corect. daca stam in fata calculatorului nu inseamna ca nu am pus mana pe volan. nu ma apuc sa ma dau exemplu ca nu-s genu. dar ceea ce a facut tatal tau e o greseala copilareasca, fara suparare. camionu ala nu vine instantaneu peste voi, si daca ai zis ca aveati 120 km/h si ala 80-90, il depaseati fara pb, chiar daca se baga pe banda voastra. si ca sa te sperii din asa ceva...... la volan nu trebuie sa te sperii, te sperii acasa cand revezi in minte cele intamplate. in fine, nu mai zic nimic.. |
--------------------
Kia
Sportage
|
|
St |
![]()
|
Cred ca 90% din soferii amatori ar fi procedat la fel(si in acest moment nu iau apararea nimanui, poate si eu as fi reactionat la fel, vazand camionul indreptandu-se spre masina).
Nu zice nimeni ca nu ai pus mana pe volan. Dar nici in 200k nu acumulezi experienta necesara incat sa actionezi corect 100% in acea situatie. Acumulezi experienta in momentele in care ai mai trecut prian asa ceva. Dar nu se intampal lucruri dinastea zi de zi. |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
Fratzica |
![]()
|
in fine, bine ca ati scapat, si de-acum incolo mai multa grija..
si sa-ti dau un sfat bun de urmat. asa am facut si eu. a doua zi, sau chiar in ziua in care iei bucata aia de plastic numita permis in mana, ia masina intr-o parcare goala si arunca-te cu ea in stanga si in dreapta ca sa vezi cum raspunde la manevre bruste. Asa iti vei da seama care sunt limitele. Incearca asta si pe uscat, si pe asfalt umed. nici nu ai idee de cate ori m-a scos chestia asta din belea. |
--------------------
Kia
Sportage
|
|
St |
![]()
|
Asa o sa si fac!
Problema e unde gasesc parcarea gloala, la aglomeratia din ziua de azi. Mersi de sfat. |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Intr-o parcare de magazin (Metro, Billa etc) intr-o zi cind paravalia e inchisa.Bieinteles cauti ca parcarea sa nu aiba borduri stilpi etc - caci ceea ce vrei sa exersezi este pierderea controlului, urmata eventual de recistigarea lui. Cuvintul cheie aici este "eventual"
![]() Mai mult: bine e sa cauti o zi cind aderenta e redusa (ploaie sau si mai bine zapada). Asa vei putea exersa la viteze mici. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 02:32 |