Pretul benzinei - limita suportabilitatii
![]() ![]() ![]() |
Pretul benzinei - limita suportabilitatii
igs |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 28 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Stati ma, de ce sunt ei de vina ca e benzina ieftina la ei???? Ca dupa cum ati zis-o chiar voi, pe noi (europenii) ne manaca accizele, nu pretul de achizitie al titeiului si cel de fabricatie. Americanii is de vina ca guvernele europene s-au gandit sa se puna cu birurile pe populatie?? :shock: :shock:
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
FiveThreeFive |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 26 June 03 From: Bucuresti ![]() |
O continuare dupa aproape jumatate de an:
tot la stirile de dimineata (de astazi insa, 19 oct.) am auzit doua previziuni triste (sursa: Rompetrol): 1. E de asteptat ca in viitorul apropiat pretul motorinei sa fie mai mare decat cel al benzinei; 2. Daca pretul petrolului isi pastreaza tendinta actuala, este foarte probabil ca, spre sfarsitul anului, pretul unui litru de benzina in Romania sa ajunga la 35.000 lei. Raportat la rezultatul poll-ului, cel putin 80% dintre cei care au votat au motive serioase de ingrijorare. |
--------------------
ex- Dacia 1310 Break
, on the road: 1988-2003
, scrapped: 2010 VIN# UU1R13300J0056523. User formely known as "old1310".
|
|
Mache |
![]()
|
![]() Chibiț autorizat Group: Members Posts: 109 Joined: 25 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Traiasca ReATeBe... Ba, care ai furat benzina de la autobuz'!!! Hei... nu luati si autobuz...
This post has been edited by Mache: 19 Oct 2004, 10:21 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1990
- B-18-X... "Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Nu renuntati la abonamentul RATB!
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
QUOTE(FiveThreeFive @ 19 Oct 2004, 09:54) (sursa: Rompetrol): 1. E de asteptat ca in viitorul apropiat pretul motorinei sa fie mai mare decat cel al benzinei; 2. Daca pretul petrolului isi pastreaza tendinta actuala, este foarte probabil ca, spre sfarsitul anului, pretul unui litru de benzina in Romania sa ajunga la 35.000 lei. Destule masini cu pretentii, in "demaraj" ma afuma de nu ma vad ... eu sunt impotriva motoarelor pe motorina. Ori le reparati, ori nu mai umblati cu ele ! Oricum in UE benzina cred ca este in jurul a 1 EUR, deci acolo tindem si noi, vrem sau nu. |
--------------------
-
-
-
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Am votat cu 40.000; ce-i peste 1 euro ma cam ingrijoreaza, iar un 50.000 lei/l ar fi deja ingrijorator.
|
--------------------
.
.
.
|
|
FiveThreeFive |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 26 June 03 From: Bucuresti ![]() |
Privind retrospectiv, atunci cand am lansat acest topic + chestionar, un litru de bezina fara plumb CO 95 costa 25.000 lei, sau cca. 0,65 EUR. Acum, dupa numai 1 an si 3 luni, pretul unui litru de benzina fara plumb a ajuns la min. 34.800. Adica, practic, 1 EUR/litru.
Ceea ce inseamna cca. 40% in plus in moneda nationala, sau cca. 55% in plus in EUR. Ma intreb oare cati dintre noi au devenit, intre timp, fani de muzica "country" (click this link, deschideti boxele si asteptati putin sa se incarce)? ![]() |
--------------------
ex- Dacia 1310 Break
, on the road: 1988-2003
, scrapped: 2010 VIN# UU1R13300J0056523. User formely known as "old1310".
|
|
bertro |
![]()
|
Membru dezmembrat Group: Members Posts: 592 Joined: 3 June 05 From: IASI, rumenia ![]() |
mda, ma declar sustinator al acelei melodii. in plus, de fiecare data cand ies de la benzinarie cu portofelul gol si rezervorul "neplin" imi vine sa cant si refrenul melodiei de aici, inlocuind "boi" cu "bani" si "cavalo" cu "benzina"
![]() |
--------------------
DACIA
Nova GT
- xx xx XXX posesor de DrACIA NOVA GT
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Acum 2 luni am fost in SUA
Pretul benzinei in bani romanesti varia intre 14000 si 17000 pe litru(depinde de stat) |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
veselie mare... barilul = 70 USD la Singapore.
Ma duc sa fac plinul ca am luat leafa ![]() |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
ii sparge pe americani.. in ritmul asta, o sa scada drastic vanzarile de SUV-uri
![]() ![]() This post has been edited by vv: 29 Aug 2005, 14:44 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Pai spunea cineva mai sus ca acum 2 luni litrul era ROL 17.000 in USA
Mai creste un pic sis-si amortizeaza OMV-ul achizitionarea Petro, inca din anul asta. Deja au recuperat 15% |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
ghc |
![]()
|
..:::Cautatorul:::.. Group: Members Posts: 411 Joined: 9 December 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Oare de ce mi se pare ca acest chestionar nu se "pupa" deloc cu asta: Care sunt salariile noastre?
La vremea aia am ales ultima varianta dar azi se pare ca a ajuns varianta tuturor. ![]() |
--------------------
ZKR (Logan by Dacia)
BaLaureate 3.14
1907 toamna
- CJ-01-GHC
|
|
costi |
![]()
|
"Sufocati de taxe
Inegalitatea este accentuata si de faptul ca, in Europa, salariile sunt adesea mai mici decat peste Ocean, situatia fiind mult mai evidenta si mai dramatica in tarile in curs de dezvoltare. Administratiile SUA, trecute si actuale, mizeaza pe faptul ca subventionarea obiceiului de a conduce masina pe distante mari - pentru transport personal sau comert - este de natura sa stimuleze economia. In schimb, in tarile europene, unde distantele sunt mai mici, iar populatia mai densa, exista chiar un interes in a taxa deplasarile oamenilor. Economiile europene sunt mai putin dependente de „cultul automobilului” in dezvoltarea lor, iar taxele usturatoare mai contribuie si la rezolvarea partiala a eternei probleme a congestiilor rutiere. A conduce masina in Europa devine tot mai scump, date fiind taxele, impozitele si/sau accizele platite pe un vehicul nou, pentru simpla utilizare a drumurilor sau pentru accesul la autostrazi. In Norvegia, de pilda, taxa pe o masina noua este de 100%, ceea ce dubleaza pretul real al produsului. „Inghitim multe. Cand costurile asociate masinii o iau in sus, oamenii nu conduc mai putin. Ei pur si simplu iau bani din alte parti”, spune Egil Otter, membru al Asociatiei Automobilistilor Norvegieni. Pretul litrului de benzina Turcia 1,60 euro Romania 1,02 euro Polonia 1,14 euro Italia 1,25 euro Spania 1,01 euro Suedia 1,25 euro Germania 1,28 euro SUA 0,50 euro " Ev. Z. |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
bertro |
![]()
|
Membru dezmembrat Group: Members Posts: 592 Joined: 3 June 05 From: IASI, rumenia ![]() |
vorba lui tudor chirila: "hai sa emigram in america, hai sa emigram in america-ca-ca..." 17.000 litrul de benzina la salarii de ~ 60-70 milioane (transformat in lei). asa sa tot mergi cu masina!
![]() |
--------------------
DACIA
Nova GT
- xx xx XXX posesor de DrACIA NOVA GT
|
|
bassfreak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 897 Joined: 29 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(FiveThreeFive @ 19 Oct 2004, 09:54) O continuare dupa aproape jumatate de an: tot la stirile de dimineata (de astazi insa, 19 oct.) am auzit doua previziuni triste (sursa: Rompetrol): 1. E de asteptat ca in viitorul apropiat pretul motorinei sa fie mai mare decat cel al benzinei; 2. Daca pretul petrolului isi pastreaza tendinta actuala, este foarte probabil ca, spre sfarsitul anului, pretul unui litru de benzina in Romania sa ajunga la 35.000 lei. Raportat la rezultatul poll-ului, cel putin 80% dintre cei care au votat au motive serioase de ingrijorare. astazi, pretul unui litru de benzina fara pb 95 = 35.000 lei ... |
--------------------
Dacia
Logan
2004 Ambiance Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
si cat m-au footot ai mei la cap ca-i mai bine ca am clio acum care consuma 10 in oras decat inainte cand aveam matizul care halea 6.5%, ca cica e mai sigura, mai mare, etc cand nu-ti mai permiti sa bagi gaz in masina nu te mai uiti la siguranta si nici la cat praf ai pe ea. eu cat sunt student in Iasi nu mi-ar ajunge toti banii pe care ii am la dispozitie intr-o luna ca sa fac 2 plinuri. asa ca pun si eu acolo de 200k lei (la matiz il mai pacaleam cu 100, off, ce vremuri) si mai scutur motorul de praf.
|
--------------------
.
.
.
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
35.200 rol e deja mult!in turcia 80% din pretul carburantilor este reprezentat de taxe!la noi cat va ajunge???
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
costi |
![]()
|
pe-aproape !
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
costi |
![]()
|
QUOTE(costi @ 2 Sep 2005, 13:02) " Petrom scumpeste iar carburantii Incepand de luni, 5 septembrie, ora 00,00, Petrom va majora pretul carburantilor comercializati in statiile proprii. Conform unui comunicat al companiei, noile preturi urmaresc fluctuatia cotatiilor internationale ale produselor petroliere. ECO Premium - 36.300 lei (3,63 lei noi) Premium fara Plumb - 36.000 lei (3,60 lei), Top Premium 99+ - 39.400 lei (3,94 lei noi). motorina Super Euro Diesel 34.000 lei (3,40 lei noi) Euro Diesel 33.200 lei (3,32 lei noi). autogazului 17.300 lei (1,73 lei noi)." |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Leone |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 29 January 05 From: Toronto ![]() |
mey copii, io bag de seama ca sondajul nostru o sa sufere in curind ceva modificari sau adaugiri! ca pretul benzinei se duce in sus si-acu' cu scumpirea anuntata, o sa treaca si de un euro! Asa ca lasati la sondaj momentu' irefutabil cind litru de gas era 2 lei si 50 de bani (NOI).
|
--------------------
Toyota/Mazda
Corolla/3
2012
- INCANU Nu e peste ca Bibanu', nici dacie ca Loganu'
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
aseara s-a scumpit iarasi cu 900 lei!unde ajungem?rrrrr
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
pedrovl |
![]()
|
![]() pedrovl Group: Members Posts: 1.007 Joined: 12 October 04 ![]() |
QUOTE(ydaniel @ 7 Sep 2005, 07:54) Fratilor, daca am putea chiar si pe internet sa convingem macar jumate din soferi sa nu mai cumpere un litru de benzina timp de 2 saptamani sa vedeti ca nu ar mai sari benzina la noi de 25 de mii. Asa au facut acu ceva timp in Polonia si a mers. Dar romanul tace si indura, asa ca..... Eu nu inteleg ce treaba avem noi cu petrolul si cu barilul cand noi luam petrol de la rusi care nu influenteaza cu nimic pretul petrolului american. Sau chiar daca influenteaza noi avem totusi 60% productie de petrol romanesc deci daca s-ar scumpi ar trebui sa se scumpeasca ceva mai putin. Am senzatia ca toate guvernele noastre vor sa vada daca putem rezista mai mult decat ne-a incercat Ceausescu. Vrajeala nenorocitilor de americani cu cresterea pretului datorita lu` Katrina tine la cei care se uita mult la televizor si gandesc invers proportional dar stie toata lumea ca la ei benzina e moca. Asta e fratilor tre` sa suportam ca de uniti nu suntem in stare sa fim uniti. |
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
mitu2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 339 Joined: 30 June 07 From: onesti ![]() |
mai tre sa scada fata de 3,48 cit e acu in 2006 cind barilu era 71-72 benzina era 3 -3,2
in alta ordine de idei ore de ce nu scade pretul la gpl sau ala nu are legatura cu petrolu (gaz petrolieier lichefiat) |
--------------------
pescariador amator
Megane 2 1.6 -16v
2006
- BC 06 AMX
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Eu zic ca la GPL, nu va scadea pretul.
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
uite cum a mers pretu...
din 2004 (cand a fost facut topicul)...pretul la premium 95 a ajuns la 4,1 lei asta vara..si acum la 2,79(mai ieftin nu am gasit) cu scumpirea de 12 bani...2,91...sa zicem 3 lei cu restul scumpirilor.... |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
the_tavi |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 406 Joined: 10 April 08 From: Timisoara ![]() |
Mi se pare nerelevant pretul benzinei, in masura in care ai cu ce sa il achiti si poti sa iti duci un trai decent.
|
--------------------
Opel Signum 2.0 T
Suzuki SV650
- Being dead right doesn't make you any less dead!
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.290 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Mda.
![]() |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 22:52 |