Huruit la Nova, dispare la calcarea ambreiajului
![]() ![]() ![]() |
Huruit la Nova, dispare la calcarea ambreiajului
bonzai |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 709 Joined: 15 April 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 4 GT
2017
|
|||
electric |
![]()
|
in cautare de informatii Group: Members Posts: 403 Joined: 18 September 05 From: Bucuresti ![]() |
rulment ambreiaj
|
--------------------
dacia
Logan
2012 [COLOR=red][SIZE=7][B]
|
|
axel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 603 Joined: 20 November 04 ![]() |
rulmentul de presiune,cutia si motoru jos si se schimba,daca tot dai jos sa se uite si la placa si disc eventual niste ferodouri la disc.daca vrei te trimit eu la un service ieftin.
|
--------------------
renault clio
1.4
2007
|
|
Sir_Alex |
![]()
|
![]() Mem Brew fara alcool Group: Members Posts: 443 Joined: 2 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Fii atent la cum si unde schimbi ambreiajul. Eu am avut probleme cu el si m-am dus la un service. Baietii nu au facut treaba rea la ambreiaj, dar de cand mi-aun pus motorul la loc, joaca si zdrangane ceva pe acolo ca toti dracii si pierd cam un litru de antigel la saptamana pe la garnituri. Ma tot chinui sa gasesc pe cineva sa ma rez cu scurgerile.
Pe de alta parte ferodourile pentru disc + batutul lor pe disc (in termeni de manopera) nu renteaza. Iesi aproape de pretul unui disc nou. Iar rulment, ia de-ala de origine; e mare diferenta. |
--------------------
BMW / Dacia
320 - 2,0 Diesel / Logan 1.6.16v
2003/2007
- B-XX-TDI Dacia...masina initierii mele pe sosea si un drum nesfarsit prin service-uri.
|
|
draku |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 3 November 04 From: Bucuresti ![]() |
din cata mecanica stiu eu, rulmentul de presiune nu este "solicitat" atunci cand nu se foloseste ambreiajul. practic, nu functioneaza atunci cand nu apesi pedala de ambreiaj.
bonzai asa spune: "In momentul in care calc ambreiajul, dispare instantaneu; cum las ambreiajul, apare" deci sunetul respectiv nu are cum sa vina de la rulment. poate fi de la placa/discul de ambreiaj (desi mai putin probabil) sau, cel mai nasol, de la rulmentii arborelui primar din cv |
--------------------
ex Dacia Nova
Barkas B1000
1989
- Barkas Io stiu ca sunt prost, da' cand ma uit in jurul meu prind curaj...
|
|
catalin-g3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 26 August 04 From: BaileGovora ; BUCURESTI ![]() |
Tot rulmentul de presiune zic si eu
![]() |
--------------------
AsconaC/AstraF
BERLINA
85/96 "Esti prost si vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele!
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceată!" - MAERSK |
|
Dyda |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 677 Joined: 30 April 04 ![]() |
QUOTE(catalin-g3 @ 19 Jan 2006, 10:03) Nu este rulmentul, explicatia a puso draku. Freaca priza pe bucsa de ghidare rulment presiune. Este o tevusca fixata in carterul ambreiaj si trebuie inlocuita. Nu uitati ca aceasta cutie este transversala si multe nu mai seamana ca la cea longitudinala. This post has been edited by Dyda: 19 Jan 2006, 11:54 |
-------------------- Kox
|
|
HappyBoy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 225 Joined: 23 November 05 ![]() |
QUOTE(bonzai @ 16 Jan 2006, 22:59) Am un zgomot ciudat la Nova. In momentul in care cutia e in punctul mort, stau pe loc, se aude un huruit deosebit, parca ar freca ceva. Nu este constant, oarecum ca un huruit oscilant. In momentul in care calc ambreiajul, dispare instantaneu; cum las ambreiajul, apare. Nu este foarte puternic, dar nici sunet "natural" nu pare a fi. Ceva idei de pe unde ar fi ? Salut...am patit si eu acelasi lucru si eram pe punctul de a ma duce in service si sa i pun sa mi umble in cutia de viteze,dar un vecin binevoitor,care banuiesc ca o patise mi a spus despre ce e vorba.Intre radiator si cutia de viteze,in partea de jos vezi ca ai un suport cu o bucsa care tine motorul...Strange suportul bine...de acolo ti se aude huruitul. |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2005 Opel Astra 1.4 Twinport - 2009
Mazda 6 2.5L 4 cylinder Engine - 2009 Lexus RX350 3.5-L Dual VVT-i V6 Engine - 2010 |
|
dkrysty |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 128 Joined: 10 May 05 ![]() |
QUOTE(HappyBoy @ 23 Jan 2006, 19:08) Salut...am patit si eu acelasi lucru si eram pe punctul de a ma duce in service si sa i pun sa mi umble in cutia de viteze,dar un vecin binevoitor,care banuiesc ca o patise mi a spus despre ce e vorba.Intre radiator si cutia de viteze,in partea de jos vezi ca ai un suport cu o bucsa care tine motorul...Strange suportul bine...de acolo ti se aude huruitul. Depinde de huruit... dar ce este decris cel mai bine ca "huruit" este de la un rulment din cutia de viteze (bilele cilindrice au joc) ...si se aude ca huruit sau cand e mai uzat: ca dizel la relanti, iar cand accelerez un fel de suierat, am avut acum un an, a aparut iar dupa un an(10.000 Km)!!! Cred ca mi-a pus vre-un rulment ne original... de proasta calitate!!! Si ca sa-ti umble la cutie iti ia o gramada de bani! sa te tina doar un an... nu se merita... |
--------------------
dacia
1310 L berlina 1998
- DB 03 GAO
|
|
mirceas |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 4 July 06 ![]() |
aceeasi problema o am si eu si de data asta sunt sigur, e un rulment din cutie, s-a facut constatare si la service.
QUOTE(dkrysty @ 22 Aug 2006, 09:29) Depinde de huruit... dar ce este decris cel mai bine ca "huruit" este de la un rulment din cutia de viteze (bilele cilindrice au joc) ...si se aude ca huruit sau cand e mai uzat: ca dizel la relanti, iar cand accelerez un fel de suierat, am avut acum un an, a aparut iar dupa un an(10.000 Km)!!! Cred ca mi-a pus vre-un rulment ne original... de proasta calitate!!! Si ca sa-ti umble la cutie iti ia o gramada de bani! sa te tina doar un an... nu se merita... |
--------------------
Astra 1.6
/ Ex-Dacia 1310 '84
/ Dacia 1310 TLX '89
|
|
Sir_Alex |
![]()
|
![]() Mem Brew fara alcool Group: Members Posts: 443 Joined: 2 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Scuze de exprimarea profana, dar ma procopsisem si eu cu treaba asta. "Huruia" - mai bine zis batea a moara stricata tija pe care se prinde cablul de ambreiaj - cea asigura debraierea. Pentru ca imi si patina ambreiajul, l-am dat jos si l-am si facut. Alta viata acum.
|
--------------------
BMW / Dacia
2003/2007
- B-XX-TDI Dacia...masina initierii mele pe sosea si un drum nesfarsit prin service-uri.
|
|
mihai0070 |
![]()
|
![]() NOVA Gt , 1997 Group: Members Posts: 2.752 Joined: 5 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Si eu dimineatza cand plec de pe loc si motorul este rece...aud un fel de suerat care vine de la motor... dar dispare cand se incalzeste motorul .... de la ce sa fie ...
|
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
Sir_Alex |
![]()
|
se aude din zona ambreiajului? daca tragi putin de cablu se mai aude? poate fi tot dela rulment care "freaca" pe placa de presiune.
|
--------------------
BMW / Dacia
2003/2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 06:27 |