DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Opel Corsa vs. Renault Clio, am facut o comparatie

Sociopatul Tandru
post 3 Sep 2006, 17:52
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Braila

Doi prieteni ai mei si-au cumparat la doua saptamani diferenta, cate un automobil.

1.Opel Corsa 1.3 (mi se pare) turbo diesel - 10.500 Euro
2.Clasicul RENO Clio 1.4 benzina - cred ca 350.000.000 ROL

Le-am condus pe ambele destul de mult si in conditii diverse de trafic si impresiile au fost urmatoarele:

1.Motorul diesel, cel putin pentru mine, mai are de evoluat. Mereu eram cu pedala la podea sa ma inscriu in trafic la intersectii in timp util.

2.Pe drumurile cu gropi si hartoape, RENO Clio este mult mai confortabil, OPEL fiind rigid si "topaitor".

3.La capitolul zgomot in habitaclu, diesel-ul nu s-a desmintit, RENO Clio fiind foarte silentios si de multe ori mi s-au infundat urechile de mult prea multa liniste.

4.RENO nu a avut nici o problema, la OPEL insa actuatorul de pe portiera dreapta (inchiderea centralizata) merge numai cand are el chef iar in marche-arriere OPEL troncane de nou ca un camion. Probabil ca nu debreiaza complet cine stie, ideea este ca le-a fost sila sa regleze ambreiajul la el.

5.Dotarile: la acest pret, Corsa a venit doar cu aerul sau conditionat, ABS, si... mi se pare cam atat. Linia audio lipsa, lumina din torpedo lipsa, lumina din habitaclu o poti aprinde doar daca deschizi o usa (butonul acela pentru faze, rotativ nefunctionand ca de obicei: tragi se aprind luminile, impingi se sting). Computerul de bord lipseste cu desavarsire.
RENO a venit in schimb cu o linie audio cu comenzi la volan, care, dupa ce am reglat-o putin se aude chiar foarte frumos, ABS pe partea pasagerului, computer de bord care ti-arata consum, autonomie..stiti voi.
Ar mai fi de zis probabil.

6.Confort: am apreciat Clio ca fiind mult mai confortabil decat Corsa, chiar si din punct de vedere al pasagerului. Luneta de la Corsa are o margine mare neagra pusa acolo probabil pentru a-ti lua din vizibilitate rolleyes.gif Farurile bat mult mai bine la CLIO noaptea decat la Corsa care pe faza lunga, parca eram pe cea scurta la RENO!
Corsa ramane o masinuta mica, si desi nu le putem compara, eu tin cont doar de costul de achizitie.

Multe sunt de zis despre cele doua masinute insa un lucru mi-a atras atentia in mod deosebit: un cheder de sub capota nu era bagat la Corsa. Am incercat din rasputeri sa-l pun la locul lui si nu s-a putut. Ma gandesc daca era problema asta la o Dacia ce ar fi zis lumea: normal ca nu sta, e Dacia! ..dar probabil o scuzam ca e OPEL!

Poate multi se intreaba ce am vrut sa zic cu acest topic. Ei bine, ideea era ca am comparat doua autoturisme la aceelasi pret de achizitie.
Asa ca daca vreodata veti fi pusi sa alegeti intre Clio si Corsa, mergeti totusi pe un Clio. Parerea mea!

Daca mai sunt si altii cu alte pareri, asteptam!

This post has been edited by Sociopatul Tandru: 3 Sep 2006, 17:56

--------------------
DACIA Nova GT 1998 Septembrie - BR 69 CGF
Nu sunt un nationalist dar ma mandresc cu Dacia!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Amedeus
post 3 Sep 2006, 22:43
Post #2

Membru cu Logan

From: TM

"ABS pe partea pasagerului" radmasa.gif

In rest sunt si eu de aceasi parere cu tine

This post has been edited by Amedeus: 3 Sep 2006, 22:45

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
andu911
post 3 Sep 2006, 23:21
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

parerea mea...ca posesor de reno...piesel mai scumpe decat la opel

--------------------
- - -
+
AIX
post 4 Sep 2006, 08:47
Post #4

quite a regular

From: Bucuresti

2.Pe drumurile cu gropi si hartoape, RENO Clio este mult mai confortabil, OPEL fiind rigid si "topaitor".

Dar in curbe? Care "statea" mai bine?

--------------------
. . .
+
litza
post 4 Sep 2006, 09:08
Post #5

Membru autentic

From: Bavaria, DE

Ai uitat de diferenta de pret motor diesel fata de benzinar. Pune pe corsa motor de 1.4 benzina si de diferenta iti cumperi exact optionalele care le are rino-ul in plus.

Iar restul de probleme mi se par cam SF. Mai ales la masina noua.

Corsa ramane o masinuta mica

Si Clio e mult mai mare? In afara de portbagajul in care nu poti baga nimic voluminos.

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th July 2025 - 20:04
Forum Renault