DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Masina noua, aprox. 15000 Clasa compacta

St
post 11 Sep 2006, 18:49
Post #61

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

Ce stiti de service-ul kia, am vazut ca cei de pe un forum auto cunoscut in noi se cam plang de service-urile autorizate...

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AMW
post 13 Sep 2006, 02:44
Post #62

Membru autentic

In maniera de service-uri...uita de citroen...baniesc ca va trebuii sa faci reviziile si eventeualele reparatii in bucuresti...iar in acest caz cu parere de rau, pentru ca masinile sunt frumoase si fiabile, uita.

Am un prieten cu C4 coupe..ca sa isi faca revizia...l-au programat peste 3 saptamani...desi el mai aveam cam 500 de km pana cand trebuia sa o faca

A avuto lovita...si a stat 3 luni in service pentru un far, o bara fata...si cand i-au dat masina..era nespalata cu praf de un deget pe ea, nici sa vrei nu puteai sa vezi prin geamurile laterale de cat de jegoasa era masina..i-au lasat scotch pe parbriz...daca te asezai pe scaun si erai imbracat in culori deschise te faceai tot plin de praf...marlanie...si mentionez ca se ducea aproape la 3 zile in service sa vada daca e gata masina...si cica ...nu veneau piesele...desi inainte sa o bage in service s-a dus sa dea comanda de piese si l-au chemat peste 2 saptamani ca cica venisera..isi bat joc cei de la ATS sincer...

--------------------
Volkswagen Passat Highline 2.0 TDI 4MOTION B6
Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v
+
SerbanS
post 13 Sep 2006, 09:40
Post #63

Membru

Si cum Kia am vazut in aceleasi locuri cu Citroen banuiesc ca baietii au si aceleasi service-uri.

--------------------
Renault Symbol 1.5 dci 80 cp Dynamique + clima 2006
A studia și a nu gândi este o risipă. A gândi și a nu studia este periculos.
+
St
post 14 Sep 2006, 14:19
Post #64

Membru

Yeah. Inseamna ca baietii nici nu au service in Targoviste. sad.gif

Poate totusi au parteneriat ceva cu alta marca, cu e si Fiat-Seat.

This post has been edited by St: 14 Sep 2006, 14:20

--------------------
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
cristi.r
post 14 Sep 2006, 17:05
Post #65

Membru ... din cand in cand

Fiat-Seat ???? Nu te supara, da-mi si mie un punct de reper, un link, ceva, unde zice de partenariatul asta ? Pe bune, fara nici cea mai mica umbra de misto, ca n-am auzit ... Fiat este AutoItalia, iar Seat este Porsche Romania ... Poate Fiat cu Ssang-Yong (sau cum i-o spune ...)

Oricum, f f f buna alegerea din punctul meu de vedere pentru un dealer care are si service in orasul tau, super, te felicit pentru idee !
Pur si simplu n-as avea chef sa ma mai deplasez pentru service de reprezentanta in alt oras ... na !

This post has been edited by mao: 14 Sep 2006, 17:14

--------------------
megane diesel 2006
+
St
post 14 Sep 2006, 17:45
Post #66

Membru

CA sa intelegi, cred ca nu m-am exprimat eu corect.

Dealerul Autoitalia din Targoviste, AutoNapoli pe numele lui, te trimite pentru revizii si service la service-ul Seat.

Sper ca acum totul e clar. tongue.gif

--------------------
+
AND
post 14 Sep 2006, 18:04
Post #67

Membru autentic

Daca au probleme, posesorii de Kia Rio se pot duce si intr-un service Hyundai. Cei cu Cerato, intr-un service Mazda.

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
Smiley
post 14 Sep 2006, 19:24
Post #68

Membru autentic

si cei cu Mazda, intr-un service Ford smile.gif

--------------------
+
AND
post 14 Sep 2006, 19:56
Post #69

Membru autentic

Asa este, dar nu ma refeream la asocierea de marci, ci mai mult de modele.

Kia Rio este 90% (sasiu, componente, interior) Hyundai Accent. Iar Cerato cand a fost conceputa, a fost practic 99% (sasiu,componente,interior&exterior) o Mazda 323.

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
cristi.r
post 14 Sep 2006, 21:59
Post #70

Ce ti-e si cu dealerii astia ... parca ar fi o mare conspiratie sa ne ia banii ... biggrin.gif
Mda ... se pare ca suma de 15.000 EUR e o cifra de "cotitura" ... ca-i noua, ca-i SH, ca-i benzinara, ca-i diesel ... diesel-ul nou trebuie "alergat", nu este recomandabil sa-l folosesti pe distante scurte. Se incalzeste greu, mai ales iarna. Dieselul isi scoate banii pe distante lungi, nu pe 5-10 km, cand consumul este comparabil cu un benzinar. Deci iarasi se naste controversa "diesel vs. benzinara". Si aici gasesti material de studiu pe net, gramada... adepti si de o parte si de ailalta.

--------------------
megane diesel 2006
+
St
post 15 Sep 2006, 16:51
Post #71

Membru

MAre dreptate ai aici biggrin.gif

Ce ziceti de Clio III Privilege 1.5 dCi-80Cp(13192 Cp) care ar avea urmatoarele:

Bare de protectie fata si spate in ton cu caroseria + bandouri laterale carbon mediu

Airbag-uri frontale adaptabile pentru sofer si pasager (cu posibilitate de deconectare manuala a airbag-ului pasager)
Blocarea automata a usilor la demaraj
Centuri fata in 3 puncte, pretensionate si limitator de efort integrat
Centuri spate in 3 puncte, cu limitator de efort integrat (pentru cele laterale)
Computer de bord multifunctional
Directie asistata electric
Geamuri electrice fata
Geamuri si parbriz cu tenta
Imobilizator electronic codat
Inchidere centralizata a usilor cu telecomanda
Parasolar pentru sofer si pasager cu oglinda pentru machiaj
Pachet "Drumuri dificile"
Proiectoare fata dublu optice
Scrumiera mobila si bricheta
Sistem Isofix de prindere a scaunului copil pentru locul pasagerului din fata
Stergatoare parbriz cu cadenta variabila
Stergator luneta
Tetiere fata reglabile pe inaltime
Tetiere pentru toate locurile spate, tip virgula, reglabile in inaltime
Turometru
Volan reglabil pe inaltime
ABS + EBV + AFU + aprinderea automata a luminilor de avarie in cazul unei franari de urgenta
Airbag-uri laterale torace pentru locurile din fata
Airbag-uri pentru cap fata-spate
Airbag-uri anti-alunecare pentru locurile din fata
Aer conditionat cu reglare manuala si torpedo cu racire si iluminare
Bancheta spate fractionabila 1/3-2/3
Buzunar de depozitare pe spatarul scaunului fata dreapta
Centuri fata reglabile in inaltime, dublu pretensionate
Centuri laterale spate cu pretensionare
Geamuri electrice fata, cu impuls pe partea soferului
Oglinzi retrovizoare electrice si degivrante, asferica pe partea soferului
Oglinzi retrovizoare in ton cu caroseria
Proiectoare de ceata
Radio cu mono CD 4X15W RDS codat, cu afisaj separat, satelit de comanda
Sistem Isofix de prindere a scaunului copil pentru locurile laterale spate
Scaun sofer cu reglare pe inaltime
Volan imbracat in piele
Jante aluminiu 15"
Manere de usi exterioare cromate
Scaun sofer cu reglaj lombar + scaun pasager cu reglaj pe inaltime+ buzunar de depozitare pe spatarul scaunului soferului.

+Optionale:
Aer conditionat cu reglare automata si torpedo cu racire - 103 E(Fara TVA)
Senzor de ploaie si lumina - 64E(Fara TVA)
Radio cu mono CD 4x15W RDS codat, cu MP3 - 64E(Fara TVA)
Tempomat (Dispozitiv pentru reglarea automata a vitezei) si limitator de viteza - 192E(Fara TVA)

TOTAL: Aprox. 13900

CAt de folositor este tempomatul si limitatorul de viteza, in conditiile in care masina va merge 90% din perioada in afara orasului, pe drumuri judetene/europene si destul de putin pe autostrada unde sunt convins de functionalitatea acestuia biggrin.gif

Am ajuns aici, pentru ca suma a scazut(leasing/rate pe o perioada mai scurta). Si a trecut "teama" de masini din clasa mica. Exista un complex ca ar fi spatiu mic/portbagaj mic etc. M-am convins ca cel putin la Clio ca nu ar fi chiar asa... biggrin.gif

This post has been edited by St: 15 Sep 2006, 16:59

--------------------
+
Como
post 15 Sep 2006, 17:09
Post #72

Membru autentic

Pe mine m-ar tenta un Seat: http://www.alto-syncro.ro/index.php?cale=t...ypeid=2&menu=48

Sau, daca vrei masina noua, un Corsa:
http://www.opeldibas.ro/showroom.php?s=pr&id=18

This post has been edited by thecagero: 15 Sep 2006, 17:38

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
+
cristi.r
post 15 Sep 2006, 17:18
Post #73

Mai bine Seat decat Clio: ce vrei, am si eu o afinitate pentru masinile nemtesti (chiar daca or fi facute prin Brazilia biggrin.gif) ... Clio mi se pare mic pentru o masina de familie. Si Seat de la Cordoba in sus, Ibiza este si ea mica ...

Tu ai vazut portbagajul de Clio ? Daca iti convine, go for it ! Mie nu !!!

--------------------
megane diesel 2006
+
St
post 15 Sep 2006, 17:20
Post #74

Membru

Nu stiu ce sa zic. Tot ce-mi dau seama dupa net e ca Seat Cordoba are mai putine dotari, motor benzina, acelasi pret.+ versiune pe final de cariera.

Avantaje: Momentan nu vad decat unul, nu e Renault ci Seat.

Ma uitasem la Clio III pentru ca multi il lauda. Si printe probleme de genul "asa e la toate" am vazut pe forum doar scartaiala haionului care s-a rezolvat ori de la sine ori la service. Au fost si uni care au zis ca la ei nu a aparut treaba asta biggrin.gif.

LA renault ma incanta si reviziile mai ieftine..

Spre exemplu la Fiat in Targoviste se face revizia la service-ul Seat. Tata a platit cu 1.5 mil in plus fata de service-ul Autoitalia. Cei drept el a vrut si o verificare sumara a directiei, franelor etc. Lucru care a fost taxat doar cu manopera parca 1h, si sigur nu e tariful 1h=150 RON.

@Mao. Da, l-am vazut, mi s epare k.

Spre exemplu la Albea, care are in jur de 510L nu am reusit sa-l umplu niciodata, chiar daca am mai tinut si lucruri inutile in el.

This post has been edited by St: 15 Sep 2006, 17:21

--------------------
+
cristi.r
post 15 Sep 2006, 17:47
Post #75

QUOTE(St @ 15 Sep 2006, 18:20)
LA renault ma incanta si reviziile mai ieftine..
Spre exemplu la Fiat in Targoviste se face revizia la service-ul Seat. Tata a platit cu 1.5 mil in plus fata de service-ul Autoitalia. Cei drept el a vrut si o verificare sumara a directiei, franelor etc. Lucru care a fost taxat doar cu manopera parca 1h, si sigur nu e tariful 1h=150 RON.
@Mao. Da, l-am vazut, mi s epare k.
Spre exemplu la Albea, care are in jur de 510L nu am reusit sa-l umplu niciodata, chiar daca am mai tinut si lucruri inutile in el.
*

Ai comparat tu preturi de Renault din service cu alte firme si ai iesit mai ieftin ???? unde, nene ? Ca am un drum catre Craiova si trec prin Targoviste sa vad si eu minunea ...
In privinta reviziilor, aia din service au un tabel, un fel de "mercurial" de pe vremuri ... pentru revizia de x km, timpul alocat este y ore, inmulteste numarul de ore cu tariful/ora (stiu ca la Dacia este ~15Eur/h) si gasesti valoarea manoperei ...
Iar cu porbagajul ... nu stiu ce sa zic, e alegerea ta. Prefer sa am unul mare in care sa ma "lafai" biggrin.gif , decat sa incep sa "rup" din bagaje, atunci cand plec intr-un concediu ... pentru mine conteaza functionalitatea ... fiecare cu optiunea lui ... daca iti convine forma si capacitatea de incarcare a portbagajului de Clio 3, inca o data, go for it !

This post has been edited by mao: 15 Sep 2006, 17:53

--------------------
megane diesel 2006
+
SerbanS
post 15 Sep 2006, 18:32
Post #76

Membru

Tempomatu e super bun pentru afara. Cand esti la viteza care iti comvine il activezi si nu mai trebuie sa stai tot timpul cu piciorul pe pedala de acceleratie, deci ar ajuta si la consum. Nu stiu cum e la renault da eu am vazut la ford si isi merita bani sistemul.

--------------------
Renault Symbol 1.5 dci 80 cp Dynamique + clima 2006
A studia și a nu gândi este o risipă. A gândi și a nu studia este periculos.
+
St
post 16 Sep 2006, 08:28
Post #77

Membru

@mao

Singura comparatie este cea expusa mai sus. Poate prima impresie e gresita. O sa ma documentez exact la service.

This post has been edited by St: 16 Sep 2006, 08:28

--------------------
+
thunder
post 16 Sep 2006, 11:25
Post #78

Membru autentic

From: Pitesti

QUOTE(mao @ 10 Sep 2006, 12:53)
Ei, na ? Tu vorbesti serios ? Pe bune ... pai asta ar fi o chestie super, dar parca n-as prea crede, ca ar trebui sa fie vorba si de ceva cablaj electric pe acolo (de la senzori pana in bord, sau, ma rog, pe undeva pe acolo) nu mai spun despre display si alte gadgeturi conexe ca de exemplu un buton de selectie pt afisarea parametrilor. Da' cat ii diferenta intre una cu computer de bord si una fara ? Scuze, dar pe site nu zice mare lucru si pana la reprezentanta, ... e cale lunga !
*

Oarecum offtopic: daca pui ca optionale MP3 player-ul pe ea si/sau climatronic, computerul se poate activa din soft. Masina are tot ce trebuie pe ea. Display are de la player sau climatronic, butonul de BC este pus pe player, etc. Diferenta de pret e de vreo 125Euro, nu e mult dar poti sa iei alte maruntisuri de banii aia.

--------------------
Opel Astra H 2006 - B-50-WSE
Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
+
St
post 16 Sep 2006, 13:02
Post #79

Membru

Ai vazut pe cineva facand practic treba asta? Daca da, de unde a luat senzorii??

--------------------
+
thunder
post 16 Sep 2006, 13:17
Post #80

Membru autentic

From: Pitesti

St daca nu ai observat, am un Astra H si am activat BC-ul in service. Nu se modifica decat softul si atat. Nu m-a costat nimic, dar in general se plateste undeva intre 100-200RON, in functie de dealer.

PS: Mai nou sunt niste zvonuri, cica s-au prins astia de la Opel si au modificat ceva sa nu se mai poata activa. Ramane de vazut.

--------------------
Opel Astra H 2006 - B-50-WSE
Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 03:59
Forum Renault