Asigurari de viata, de sanatate,, pensii private si fonduri de studii
![]() ![]() ![]() |
Asigurari de viata, de sanatate,, pensii private si fonduri de studii
Marty |
![]()
|
||
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
||
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|||
Andrei87 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 23 August 06 ![]() |
411/2004.
PS: cu placere ![]() |
--------------------
Dacia
1310
'99 carburator
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Hai ca-s de-a dreptu' bou! Scrisesei de prima data nr. legii. Scuze, n-am observat!
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Marty |
![]()
|
Politele CASCO au un discount de 15%. Cei care mi-au cerut oferte pina acum, au preturile direct cu discount.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Marty |
![]()
|
Revin cu o modificare: tin sa mentionez (corectind cele afirmate si sustinute de mine) ca pensiile private, vor fi FACULTATIVE si nu OBLIGATORII incepind cu 01.01.07! imi cer scuze pentru orice neplacere creata, am avut mult prea multa incredere in altii!
P.S.: Mentionez ca pina in momentul de fata, niciun membru al forumului nu si-a facut pensie privata la mine, deci nu ma acuzati ca am recurs la mijloace josnice pentru a-mi atrage clienti! Totodata, tin sa precizez ca in urma afirmatiilor mele niciun animal n-a fost ranit sau omorit! Singuru' animal care a avut de suferit am fost eu (ca m-am increzut in altii ca bou'), ranile provocate fiind exclusiv in amorul propriu. in momentul de fata sunt stabilizat atit respirator cit si hemodinamic! ![]() L.E.: Tocmai ce-au spus ca Tariceanu a anuntat ca de la 01.01.07, toti angajatii vor fi obligati sa-si plateasca singuri asigurarile de sanatate. Pensionarii nu vor plati "din mina", vor avea pensiile marite doar scriptic, "marirea" respectiva fiind de fapt varsata in contul asigurarilor de sanatate. This post has been edited by Marty: 9 Oct 2006, 18:17 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
zamolxes |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 14 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Din cate stiu eu exista 3 (nush cum le zice) pillars:
primul: pensia de stat al doilea: pensia obligatorie privata al treilea: pensia facultativa privata... cel putin asa am auzit pe la job ![]() |
--------------------
Ford
Mondeo Ghia 2L
2003 Full Options
- B-77-BLD Si uite asa se duc noptile..albe
|
|
Marty |
![]()
|
Piloni! Chiar se traduce mote a mote. Da' ce stii tu acolo e un pic diferit.
Pilonul 1 s-a referit la implementarea sistemului pe puncte si la transparenta (toti primim fituici d-alea de la CNPAS pe acasa, cu contributiile noastre la fondul de pensii). Pilonul 2 va intra in vigoare de la 01.01.07 si se refera la impartirea contributiei obligatorii la CAS. Adica, daca-n momentul de fata CAS-ul e de 9% care se duc toti spre asigurarile de stat, de la 01.01.07, 2% se vor duce catre un fond privat de pensii si 7% se vor duce catre fondul de stat. In timp (5 sau 10 ani), ponderile se vor modifica, ajungindu-se pina la urma la o "rasturnare" a situatie, pensia privata avind o pondere mai mare decit pensia de stat (in procentul de 9%) Pilonul 3 de pensii va intra-n vigoare tot la 01.01.07, se refera la pensiile private facultative si nu-i inteleg rostul, din moment ce in tara asta sunt multi oameni care si-au facut o pensie privata la una din societatile care exista pe piata. Eu am pus niste intrebari in agentie pentru a afla cum se va face repartizarea celor 2% din pilonul 2, daca asiguratul va opta pentru numele fondului de pensii privat, angajatorul va avea decizia sau CAS-ul va lua aceasta hotarire. Totodata ma voi interesa si ce e cu legiferarea acestui pilon 3, e ceva ciudat la mijloc. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Luka |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 340 Joined: 3 May 05 ![]() |
Marty,
Cateva adaugiri: Pilonul II poarta numele de pensie ocupationala. In legea respectiva scrie ca asiguratul este obligat sa incheie un contract cu o societate de asigurari, in termen de 3 luni, in caz contrar urmand a fi repartizat la una dintre societatile agreate. Din cate am inteles, dupa ce fiecare incheie acest contract, va prezenta la locul de munca o copie sau ceva de genul asta, iar angajatorul va vira cei 2% in contul respectiv. |
--------------------
Renault
Laguna II
2002, Privilege, 2.0 benzina, 134 CP Francezii nu s-au gandit la pietele unde drumurile sunt denumite asa din lipsa de imaginatie
|
|
Marty |
![]()
|
Merci Luka!
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
QUOTE(Marty @ 10 Oct 2006, 09:04) Pilonul 2 va intra in vigoare de la 01.01.07 si se refera la impartirea contributiei obligatorii la CAS. Adica, daca-n momentul de fata CAS-ul e de 9% care se duc toti spre asigurarile de stat, de la 01.01.07, 2% se vor duce catre un fond privat de pensii si 7% se vor duce catre fondul de stat. In timp (5 sau 10 ani), ponderile se vor modifica, ajungindu-se pina la urma la o "rasturnare" a situatie, pensia privata avind o pondere mai mare decit pensia de stat (in procentul de 9%) CAS-ul e in momentul de fata exact 9.5%. |
--------------------
|
Marty |
![]()
|
Da, asa e, scuze! Deci 2% se duc catre fondul privat de pensii, restul de 7,5% raminind in administrarea CNPAS.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
senator |
![]()
|
Group: Members Posts: 0 Joined: 29 December 06 From: București ![]() |
Pentru ca am legatura cu domeniul dezbatut, vin cu precizari VERIFICABILE in sprijinul lui Marty (sper sa nu se supere
![]() În momentul de fata, în România este functional doar pilonul I de pensii. Este vorba de pensia ADMINISTRATA DE STAT, cu o CONTRIBUTIE OBLIGATORIE de 29 % (conditii normale), 34% (conditii deosebite), respectiv 39% (conditii speciale) <vezi art. 22 alin. (1) din Legea bugetului asigurarilor sociale pe 2007> din care contributia este de 9,5% din partea angajatului (art. 22 alin. (2) din legea bugetului pe 2007) iar restul din partea angajatorului (art. 21 alin. (3 din Legea 19/2000)). Pensia bruta se calculeaza dupa un sistem de puncte pe care îl gasiti în Legea 19/2000 care reglementeaza pensiile de stat din România. Ideea este ca nu se poate obtine în acest sistem o pensie bruta mai mare de 1615,5 RON LA NIVELUL ANULUI 2006. De ce? Numarul maxim de puncte, conf. art. 78 alin. (4) din lege, este de 5, iar valoarea unui punct de pensie în 2006 este de 323,1 RON, conf. art. 19 alin. (1) din L 380/2005 (NOU: pentru 2007, un punct de pensie este de 396,2 lei conf. art. 20 alin (1) din bugetul de stat pe 2007)). Iar Codul fiscal spune la art. 69 ca pensiile mai mari de 900 RON sunt impozitate. Deci, pensia de stat MAXIMA pe care o vor obtine la 60 ani (femeile), respectiv 65 ani (barbatii) nu va fi mai mare de aprox. 1400 RON. Fiecare dintre voi va veti putea calcula pensia de stat pe care o veti obtine facând media anuala a punctelor obtinute (conform acelei înstiintari pe care cred ca ati primit-o de la casele de pensii) si înmultind nr. de puncte astfel obtinute cu valoarea punctului de pensie din anul respectiv. Pilonul II de pensie este cu administrare privata care nu produce modificari la nivelul VENITURILOR (SALARIULUI), ci doar la nivelul PENSIEI. La concret, daca L 411/2004 (modificata pe 20 dec, nu am vazut ÎNCA Monitorul Oficial) a ramas cam cum era înainte, prevede ca în primul an contributia este de 2%, urmând sa creasca cu 0,5% pe an pâna la 6%, în termen de 8 ani, evident. Practic, contributia respectiva se scade din cei 9,5% din pilonul I (unde, dupa 8 ani, va ramâne 3,5%), TRANSFERÂNDU-SE la pilonul II. Contributia este OBLIGATORIE pentru cei cu vârste pâna la 35 ani, FACULTATIVA pentru cei cu 35-45 ani, iar cei care au peste 45 ani vor ramâne DOAR cu pensia de stat. Se doreste ca intrarea în functiune a acestui pilon sa se faca de la 01.07.2007, dar mai degraba cred ca va intra în functiune de la 01.01.2008. Pilonul III de pensie este tot ADMINISTRAT PRIVAT, dar contributia este FACULTATIVA. Legea 204/2006 prevede la art. 76 alin. (2) ca poate fi alocat DOAR 15% din venitul brut lunar, contributia beneficiaza de o deductibilitate în limita a 200 €/an, trebuie sa se vina cu cel putin 90 de contributii lunare, dar nu se poate beneficia de aceasta pensie daca nu are un minim (nu sunt sigur de asta) si nu mai devreme de vârsta legala de pensionare. O chestie interesanta este ca aceasta contributie POATE fi platita partial sau total de ANGAJATOR (daca vrea sa fidelizeze angajatul, poate fi un motiv.) PE SCURT. Este ceva mai bine decât daca ar fi ramas pensia de stat, dar sunt si unele dezavantaje. OARECUM, tot în acest pilon III sunt si societatile de asigurari de viata care vin cu polite CU COMPONENTA DE PENSIE SUPLIMENTARA. Acestea au câteva AVANTAJE: - se poate obtine o pensie mai devreme de vârsta legala de pensionare; - contractele sunt flexibile, cotizantul putând sa aleaga forma de investie; - se pot atasa clauze de deces, de invaliditate sau de sanatate (spitalizare sau/si interventie chirurgicala); - cotizantului nu-i mai este limitata contributia lunara decât de propriile posibilitati; - poate depune sume suplimentare atunci când are disponibilitai banesti si poate retrage bani din aceste plati suplimentare în momentele dificile ale vietii; - poate fi desemnat unul sau mai multi beneficiari ALESI DE ASIGURAT; - toate sumele de bani rezultate din asigurarile de viata indiferent cum se numesc ele sau de la ce companie provin, NU SUNT IMPOZABILE. DEZAVANTAJ (în acest moment): - contributiile nu sunt deductibile. Aplicati principiul lui B. Franklin si puneti în balanta (de-acum, în cunostinta de cauza) avantajele si dezavantajele fiecarei variante. Sper ca informatiile au fost prezentate succint. Sper sa va foloseasca. În timp, voi reveni cu clarificari atunci când voi avea informatii noi. De asemenea, nu exclud sa mai fi scapat ceva sau sa apara o eroare pe undeva. Nu voi ezita sa ma corectez daca se dovedeste ca informatia nu corespunde realitatii. Ca idee (nu toate sunt actualizate), puteti sa va informati si de aici: Pilon I http://www.corpvs.ro/corpvs/IndexAct?codact=20247 Pilon II http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea...rate_privat.php Pilon III http://www.csspp.ro/ro/images/pdfdox/legea...facultative.pdf Legea 32/2000 http://www.csa-isc.ro/index.php?option=com...id=89&Itemid=92 Legea 380/2005 http://www.cdep.ro/proiecte/2005/400/90/8/leg_pl498_05.pdf Legea xxx/2006 http://www.cdep.ro/proiecte/2006/700/50/3/pl753.pdf |
--------------------
Opel
Astra G 1.7 DTI Caravan
2002 Elegance
- B71TAO
|
|
ursul-alb |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 16 October 04 From: Iasi ![]() |
Poate ne mai lumineaza cineva cum mai stau lucrurile in momentul de fata; sigur avem cativa agenti de piln 2 printre noi
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
Marty |
![]()
|
Adeziunile pentru Pilonul 2 se vor stringe incepind cu 1 August 2007. Perioada de stringere a adeziunilor se va incheia la 30 Noiembrie 2007.
Eligibili pentru pilonul 2 de pensii sunt toate persoanele cuprinse in orice forma de angajare care sa implice plata CAS (mai putin angajatii MI, MApN, avocatii, etc., adica cei care contribuie la un fond "propriu" de pensie); Aderarea la un fond privat de pensii este OBLIGATORIE pentru persoanele care indeplinesc conditia de mai sus si care au o virsta cuprinsa intre 16 si 35 de ani. Persoanele aflate in segmentul de virsta 36 - 45 ani pot adera la Pilonul 2 in mod BENEVOL, in cazul lor neexistind obligativitatea. Persoanele care la data aderarii au 46 de ani impliniti (sau mai mult) NU POT ADERA la Pilonul 2 de pensii, lor fiindu-le recomandat Pilonul 3. Costul aderarii la Pilonul 2 este ZERO, aceasta aderare neresimtindu-se la salariu. Cum asa? Simplu! Aceasta aderare implica impartirea contributiei de 9,5% la CAS, 2% plecind catre un fond privat de pensii, 7,5% raminind la stat. Aceasta pondere se schimba cu 0.5% pe an, astfel in 2016 se va ajunge la o pondere de 6% la privat 3.5% la stat. Avantajele fondurilor private (comparaind cu CAS): - cit platesti, atita ai! nu mai esti incorsetat de sistemul actual cu puncte, la care indiferent cit de mult platesti, la pensie nu capeti mai mult de 5 puncte (cca. 17,5 milioane azi); - control permanent asupra banilor; - in caz de deces, INTREGUL CONT va fi mostenit, nu se vor primi 8 milioane + "la revedere multa!" asa cum e in momentul de fata; - iti poti investi singuri banii, in sensul ca piata va fi dinamica, cotizantul putind sa schimbe fondurile intre ele dupa bunul plac, in primii doi ani trebuind sa plateasca o taxa, dupa aceea fiind gratuit (la societate pentru care lucrez eu). Pentru mai multe detalii va stau la dispozitie pe PM. Daca este necesar, putem organiza o intilnire pentru a va prezenta mai pe pe larg despre ce e vorba, eventual sa discutam un acord pe societate or so. ATENTIE !!!!! CEI CARE NU VOR SEMNA ADEZIUNILE PINA LA 30 NOIEMBRIE, VOR FI AUTOMAT DISTRIBUITI LA UN FOND PRIVAT!!!! NU-I MAI LASA PE ALTII SA HOTARASCA PENTRU TINE!!! This post has been edited by Marty: 24 Jun 2007, 11:36 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(Marty @ 24 Jun 2007, 12:34) NU-I MAI LASA PE ALTII SA HOTARASCA PENTRU TINE!!! ![]() ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Marty @ 24 Jun 2007, 11:34) ...Eligibili pentru pilonul 2 de pensii sunt toate persoanele cuprinse in orice forma de angajare care sa implice plata CAS (mai putin angajatii MI, MApN, avocatii, etc., adica cei care contribuie la un fond "propriu" de pensie)... Aha, deci angajatii MI si MApN nu ajung odata cu noi in paradis... |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Marty |
![]()
|
Ai vrea tu s-ajungi in paradisu' lor!
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
FireChief |
![]()
|
![]() Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit Group: Members Posts: 683 Joined: 3 September 06 From: Bucuresti ![]() |
ooooh,ce bine...de-abia astept sa ma faca colonel sa ma pensionez
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan
1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Oki Marty te astept pe PM sau YM cu o oferta - mentionez ca ma incadrez in grupa 16-35 ani
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(Marty @ 24 Jun 2007, 12:34) Avantajele fondurilor private (comparaind cu CAS): - cit platesti, atita ai! nu mai esti incorsetat de sistemul actual cu puncte, la care indiferent cit de mult platesti, la pensie nu capeti mai mult de 5 puncte (cca. 17,5 milioane azi); - control permanent asupra banilor; - in caz de deces, INTREGUL CONT va fi mostenit, nu se vor primi 8 milioane + "la revedere multa!" asa cum e in momentul de fata; - iti poti investi singuri banii, in sensul ca piata va fi dinamica, cotizantul putind sa schimbe fondurile intre ele dupa bunul plac, in primii doi ani trebuind sa plateasca o taxa, dupa aceea fiind gratuit (la societate pentru care lucrez eu). Pen'că mai repede dau de tine decât de "consilierul" meu, ia spune-i tu lu' tata te rog, eventual pe PM sau YM: - QUOTE control permanent asupra banilor : adică cum? Ce comisioane și alte costuri mai mult sau mai puțin ascunse sunt?- QUOTE in primii doi ani trebuind sa plateasca o taxa : hau maci? |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Marty |
![]()
|
QUOTE(tarzy @ 24 Jun 2007, 18:30) Ce astepti? O oferta? ![]() Ti se pare ok oferta asta? ![]() QUOTE(DragosP @ 24 Jun 2007, 20:21) Pen'că mai repede dau de tine decât de "consilierul" meu, ia spune-i tu lu' tata te rog, eventual pe PM sau YM: -: adică cum? Ce comisioane și alte costuri mai mult sau mai puțin ascunse sunt? Ma interesez care-i comisionul de administrare la noi si-ti spun (oricum e cel mai mic de pe piata -contrat asteptarilor-, dar asta in urma unei intimplari din care noi am avut de castigat) QUOTE Habar n-am cu exactitate. Ma interesez si-ti dau mai multe detalii. This post has been edited by Marty: 24 Jun 2007, 23:28 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
la PFA cum se aplica treaba asta cu pensiile private?
This post has been edited by kaspersky: 27 Jun 2007, 20:38 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
alex_pav |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 15 June 07 ![]() |
vreau si eu sa cumpar niste produse avon.....sau oriflem Marty ?? ce zici ? ma ajuti ?
28 Jun 2007, 01:02: nu de alta ..dar tu esti un baiat sensibil si ajuti pe toata lumea ![]() This post has been edited by alex_pav: 28 Jun 2007, 01:02 |
--------------------
dacia
logan
pref 1.6
- if-08-fap
|
|
zamolxes |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 14 January 04 From: Bucuresti ![]() |
alex_pav, esti praf.
Omul iti ofera niste informatii (cu interes sau nu) iar tu il iei peste picior. |
--------------------
Ford
Mondeo Ghia 2L
2003 Full Options
- B-77-BLD Si uite asa se duc noptile..albe
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Ce sa faca si el la ora aia....desi se gaseste si altceva mai bun de facut
![]() This post has been edited by Slider: 28 Jun 2007, 06:53 |
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(Marty @ 25 Jun 2007, 00:27) Habar n-am cu exactitate. Ma interesez si-ti dau mai multe detalii. Hai nenea, te-ai interesat? |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Cornel001 |
![]()
|
![]() membru belit Group: Members Posts: 282 Joined: 27 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Comisionul ala de administrare... aaa.. din este luat/achitat ? din aia 2% ?
|
--------------------
Lodgy
6.0 MPI
2035 It's now safe to turn off Romania
|
|
senator |
![]()
|
Lucrurile stau ACUM cam așa. Perioada de subsciere la pensiile private obligatorii (pilonul II) va fi 17.09.2007-17.01.2008, adică 4 luni. Cine nu-și alege un fond de pensii la care să depună cererea de adeziune va fi repartizat aleator în funcție de cota de piață deținută la data de 17.01.2008. Se mai ține cont în această repartizare de vârstă și de sex. Practic, dacă nu mai intervine altă amânare, de la începutul lunii februarie vor începe primele colectări de contribuții.
Cei interesați de comisioane pot face o comparație citind aici: http://www.zf.ro/articol_134570/pensii_private.html Ce concluzii se pot trage? 1. Allianz-Tiriac plătește intre 12.500 si 30.000 de euro pe an taxe de auditare, în comparație cu 1800 lei plătite de ING și AVIVA; 2. Allianz-Tiriac și AVIVA au cele mai mari cote maxime de alocare în acțiuni, deci cu risc ridicat; 3. Allianz-Tiriac are cea mai mică cotă de alocare în instrumente sigure, adică 80%; 5. AVIVA are cea mai mică cotă de alocare în titluri de stat europene, adică 55%. În rest, nu sunt diferențe foarte mari așa cum se întâmplă acum la pensiile private facultative. Vă stau și eu la dispoziție cu răspunsuri pe acest subiect. Înainte de asta, cei care sunt cu adevărat interesați de acest subiect sunt invitați să-și arunce o privire aici: http://www.csspp.ro/ro/index.php?option=co...id=40&Itemid=53 Vor găsi răspunsuri la multe întrebări. Lectură plăcută! 19 Aug 2007, 16:04: QUOTE(Marty @ 25 Jun 2007, 00:27) oricum e cel mai mic de pe piata -contrat asteptarilor-, dar asta in urma unei intimplari din care noi am avut de castigat Și care-i întâmplarea aia? This post has been edited by senator: 19 Aug 2007, 15:04 |
--------------------
Opel
Astra G 1.7 DTI Caravan
2002 Elegance
- B71TAO
|
|
Juliana |
![]()
|
Group: Members Posts: 0 Joined: 13 May 08 ![]() |
Asigurarile inseamna FURT ! Cu buna noastra stiinta ! Ieri mi-am retras banii acumulati timp de 8 ani in asigurari de studii pentru copii si nu numai ca nu mi-au dat cat au zis initial, adica 5000 euro pentru cel mic si 8000 euro pentru cel mare, dar mi-au dat cu 15 milioane MAI PUITN !!!!!!!!!!!! E vorba despre AVIVA ! Evitati-o !
This post has been edited by Juliana: 13 May 2008, 08:11 |
--------------------
Dacia
SN
2001 Nimic nu e intamplator
|
|
senator |
![]()
|
Nu vreau să fiu avocatul Aviva, dar te întreb: sumele acelea ERAU GARANTATE sau erau niște ESTIMĂRI? Contează enorm acest aspect.
Pe de altă parte, 8 ani este o perioadă relativ scurtă de acumulare, indiferent de societatea aleasă. Toată lumea este atentă la câți bani ia copilul la final. Eu le spun clienților să fie atenți la GRADUL DE PROTECȚIE atunci când aleg societatea de asigurare. Pentru că și renta de studii pentru copii este totuși, o ASIGURARE DE VIAȚĂ (este protejat copilul în cazul decesului părintelui pe numele căruia s-a încheiat polița). Dacă vroiai bani mai mulți, îi investeai pe bursă sau în altă formă de investire, dar NICIUNA dintre acestea NU-ȚI ASIGURĂ PROTECȚIA. Asta e marea diferență între asigurări (indiferent de forma sau numele lor) și celelalte forme de investiție. PS Nu lucrez la Aviva. Sunt de condamnat pentru alte chestii, dar în spiritul adevărului, trebuia să vin cu aceste precizări. |
--------------------
Opel
Astra G 1.7 DTI Caravan
2002 Elegance
- B71TAO
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd July 2025 - 10:41 |