Probleme Super Nova
![]() ![]() ![]() |
Probleme Super Nova
kiwi1979 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 31 May 04 ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Probabil suruburile de la scut nu sunt bine starnse si acesta vibreaza. Sau posibil sa fie de la esapament.
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Cred ca e de la esapament .. am testat treaba asta dandu-i forja (scoasa din viteza) cu masina pe rampa ... se vede clar cum motorul tinde sa se invarta in jurul axei proprii si trage dupa el tot sistemul de esapament smile.gif ...
Toba intermediara are un cui de agatare care "sta" la cca 1,5 cm de profilul pentru picioare de la locul din dreapta fata. Cand motorul trage dupa el tot esapamentul, acest cui atinge (a se citi "loveste") in profilul respectiv (profiul = forma aia lasata <ca un lighean> in care iti tii picioarele si care se vede de sub masina). Bafta! |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
alexandrudragomir |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 15 April 03 From: Constanta ![]() |
Cum adica?
motorul tinde sa-si schimbe pozitia? Inca ceva, cand ii dai forja, ti se misca putin si schimbatorul de viteze ( se ridica putin in sus ) ???? |
--------------------
DACIA
SuperNova
- CT-02-DSA Km facuti: 101.000
Data: 08.06.2007 SuperNOVA Campus 2003, 1.4L, 75CP |
|
kiwi1979 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 31 May 04 ![]() |
Multumesc pentru sfaturi.
Ideea e ca o sa merg la un service sa vad daca este de la scut sau de la esapament. Orikum Dacia tot Dacie ramane... cu toate briz brizurile ei frantuzesti...dar e cea mai ieftina masina noua de pe piata.... sad.gif |
-------------------- |
|
SYL |
![]()
|
||
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
NU sunt de acord. Un vecin si-a luat de curand (nici o luna ) un Peugeot partner nou. Vreau sa zic ca pe la 800 km era sa isi piarda scutul de la motor, atat de slab erau "starnse" suruburile, si e masina de ~13000 euro; ca sa nu mai vb de chederul de la portbagaj ca a inceput sa iasa.... |
||
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|||
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
alexandrudragomir, motorul la DSN este TRANSVERSAL. Axa lui de rotatie este paralele cu linia rotilor fata. Sensul de rotatie al volantei este orar daca te uiti dinspre cutia de viteze (deci din lateralul masinii). Cand ii dai forja, motorul se "smunceste" in sensul ca tinde sa se invarta in acelasi sens cu volanta ... aici intervin tampoanele de cauciuc care sustin motorul. Ei bine, aceasta smuncitura a motorului (care se manifesta ca si cum motorul ar vrea sa se imcline cu filtrul de aer spre habitaclu) se transmite mai departe la tot sistemul de evacuare care va avea o miscare liniara de-a lungul masinii, spre fata (adica toate tobele se vor smunci putin spre putin spre fata .. cu cca 5 mm). Acesti 5 mm pot face diferenta intre liniste si galagie ...
|
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
ZaiR |
![]()
|
![]() Against the System Group: Members Posts: 345 Joined: 7 January 04 From: Bucuresti ![]() |
are dreptate Liviu
|
--------------------
DUCATI
900 SuperSport
2003
- este!
|
|
MariusWsW |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 9 May 04 ![]() |
Din experienta proprie va spun ca e din ambele motive.Adica,o data esapamentul care loveste in disperare la forja,si scutul care mai avea putin si-l pierdeam de tot.Noroc ca l-am auzit cum loveste de asfalt la denivelari.Sunt prost stranse sau mai bine zis sunt puse suruburi doar de forma.Mai bine le lipeau cu poxipol...
In legatura cu probleme mea veche.....DATUL IN NAS...se pare ca e de la o duza,(care insa, nu stiu sigur), dar mi-am sunat mecanicul si mi-a zis ca a sarit sau s-a miscat o duza care are legatura cu aerul .Maine ma duc sa mi-o faca si imediat ce remediez problema am sa va comunic.... Bafta la strans suruburi.................. |
-------------------- Omului ii trebuie 1 an sa invete sa vorbeasca si o viata sa invete sa taca...
|
|
laur |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 8 July 02 From: Iasi ![]() |
"NU sunt de acord. Un vecin si-a luat de curand (nici o luna ) un Peugeot partner nou. Vreau sa zic ca pe la 800 km era sa isi piarda scutul de la motor, atat de slab erau "starnse" suruburile, si e masina de ~13000 euro; ca sa nu mai vb de chederul de la portbagaj ca a inceput sa iasa...."
O fi avut ghinion.....eu am un amic care are 3 Partner la firma lui (le birjaresc baietii, le fac "posta"), primul are 140.000 km....nu a avut mai nimic cu ele (pompa motorina iarna, datorita calitatii motorinei, si ceva probleme la motor pt. ca priceputii din service nu stiau ca intii se da drumul la uleiul vechi si apoi se pune ala nou....). Si mai are 2 bc. 206, un 307 si un 406....Mntionez: NU E DEALER PEUGEOT! "are dreptate Liviu" Liviu are totdeauna dreptate! |
--------------------
Peugeot
206 1,4 HDI
- . "parerea mea"
|
|
SYL |
![]()
|
||
Asta si vreu sa subliniez, la orice masina mai sunt care au si pb. Nu insemna ca toate daciile au pb; ca diferitele "defectiuni" le au aproape toate. Spre exemplu, in legatura cu apa, nici in masina mea, nici in a prietenilor, colegilor, cu Nova/DSN/SLZ nu ploua....deci sa nu generalizam si sa spunem ca in toate daciile ploua. |
||
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|||
Liviu |
![]()
|
||
Hai ma .. ca ma faci sa imi fie rusine :oops: |
||
--------------------
.
.
.
|
|||
laur |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 8 July 02 From: Iasi ![]() |
Sa rosesti poate, dar sa iti fie rusine? De ce?
|
--------------------
Peugeot
206 1,4 HDI
- . "parerea mea"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th May 2025 - 04:06 |