iluminare bord 1300, putere becuri
![]() ![]() ![]() |
iluminare bord 1300, putere becuri
valeriu ciprian |
![]()
|
||
![]() ascult orice parere Group: Members Posts: 352 Joined: 28 June 06 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
Logan abs + 2007 1.5 dci / Laguna 3 2008 1.5 dci
.
|
|||
Alex G. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 268 Joined: 9 July 06 ![]() |
LED-ul prin definitie este o dioda (pe denumirea completa: dioda electroluminiscenta) deci are un anod (A) si un catod (K) cu alte cuvinte are +/-. Nu cred ca merg puse LED-uri direct in dulii dar cu siguranta vor merge inseriate cu un rezistor de cca. 1k. LED-urile in mare parte au nevoie de cca. 10-15mA pentru amorsare iar 20-25mA pentru iluminare optima. LED-urile "ultrabright" sug mai multi mA. Rezistorul este intocmai pentru limitarea curentului prin LED.
Becuri mai puternice nu cred ca este recomandat de pus in bord; bordul de la Dacia 1300 este pe cablaj care este destul de batran de acum. Alex This post has been edited by Alex G.: 14 Sep 2006, 20:43 |
--------------------
-
-
-
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Am pus eu de 4w si cand am dat bordul jos am vazut ca a topit urat acolo. Nu te complica. Ledurile sunt cele mai indicate daca vrei luminozitate sportia. Calculezi valorile rezistentelor, si se pot pune in dulii. Nu mai stiu unde, pe net am vazut si de cumparat. Insa e f usor de pus in dulie.
Bafta! |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
Pedro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 16 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Subscriu la faza cu topitul, mie mi-a topit gemuletul verde de faza scurta de tot si s-a scurs de nu mai este deloc.
|
--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD
Berlina O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Ori pui LED+rezistenta si ai grija la pozitie(+/-) ori, mai scump, o rezistenta de 1K si doua LED de diametru mai mic conectate paralel/antifazat (+ LED 1 la - LED2 si invers). In orice pozitie pui ansamblul, va conduce/lumina UN LED. Mi se pare mai comod dar mai scump.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
Giurisici Fabian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.123 Joined: 17 January 06 ![]() |
dar oricum l-ai pune dulia se poate roti ca nu are catare sa intre numai int-o anumita pozitie si pana la urma tot se aprinde ledul(ledurile)
![]() |
--------------------
KIA
PROCEED GT
GT 2023
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Tocmai asta e, are o "catare"; acea dulie se poate monta in 2 pozitii de 180 grade.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 06:50 |