DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Accident relativ usor

St
post 4 Sep 2006, 18:21
Post #1

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

Printr-un accident nefericit petrecut duminica in jurul pranzului Fiatul Albea al parintilor mei a fost cam sifonat. A fost lovit lateral de catre o dacie 1300(vit. 40-50-Albea, 30-40-dacia).

Rezultatul: 1.usa dreapta fata infundata bine
2.Usa dreapta spate la fel.
3.Aripa dreapta spate(sper ca denumirea este corecta) infundata pe 70-80 cm2.
4.Stalp central indoit binisor.

Din fericire pragul dreapta nu are nici o problema, doar materialul plastic de design.

Intrebari:

Va mai iesi stalpul central cum a fost inainte? Sau nu mai iese masina din Albea??
Bineinteles ca asiguratorul respectivului(el a fost devina, neacordare de prioritate- accidentul s-a produs in intersectia Gavana din Pitesti, pentru cei care stiu) nici nu a vrut sa auda de dauna totala, a zis ca se rezolva 100%. Vizual sunt si eu convins ca se va rezolva cel mai probabil. Dar d.p.d.v. al sigurantei?

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
b06fcn
post 4 Sep 2006, 18:43
Post #2

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

Nasol moment. Imi pare rau pentru tine si ai tai, bine ca nu a patin nimeni nimic insa.
Sa o luam metodic :
- cel care te-a lovit nu are nici o influenta asupra deciziei de dauna totala sau nu, compania de asigurari decide. Daca insa este o companie slaba, ai interes sa faci masina pe Casco. Cel mai bine, dupa ce vizitezi compania RCA, instiinteaza si asiguratorul Casco, in termen util (parca cinci zile, dar nu stiu sigur), ca s-ar putea sa deschizi un dosar de dauna la ei, in functie de ce zice RCA.
- din experienta iti spun ca orice masina, daca nu este foarte afectata rau structural, se poate reface. Eu la 21, dupa ce a intrat o Dacie in mine, care s-a rupt in doua, am avut lonjeronul plecat si cadrul motor deformat, a fost trasa la linie si a ramas cu o foarte mica diferenta intre rotile din fata (roata din stanga este 1.5 mm mai in spate decat cea din dreapta, se incadreaza in tolerantele acceptate de constructor).
- Depinde insa si de costuri. Din ce spui, stalpul este indoit. Mai mult ca sigur si plafonul trebuie sa fi suferit, plus alte puncte de deformare ale structurii. Masina trebuie intreptata intr-un centru care are cadru computrerizat de tras la linie. Asta poate sa coste destul de mult. Masina sta dreapta? Uita-te dupa orice anomalie de tinuta, vezi cum sta pe sosea.
- Oricum, o masina lovita in halul asta nu este destinata pastrarii, mai ales daca are inca o valoare de piata.

Bafta

--------------------
Renault 21 1.9dT, 1989 - B 06 FCN
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
St
post 4 Sep 2006, 19:15
Post #3

Membru

Plafonul este 100% OK, poate si pentru ca masina fiind mai inalta nu a fost lovita chiar sus.

Msina sta perfect dreapta pe sosea, s-a mers cu ea distanta dintre Pitesti-Targoviste, fara sa se observe vre-o dificultate la directie sau ca masina sa ia stanga-dreapta pe drum.

Stalpul central, cred ca am exagerat cu descrierea, daca nu te uiti cu putina atentie nu vezi ca ar fi avut de suferit. Dar oricum mie nu-mi surade idea sa merg intr-o masina in a carei stalp central s-a dat cu ciocanul.

Dupa reparatie(o sa tina minim 15 zile lucratoare, desi nu prea cred) masina va fi vanduta. Binenteles ca a cam pierdut 500-1000E tinand cont ca a fost lovita, nu poti trage teapa chiar asa.

Se pare ca masina asta are lipici la belele.

Edit: Aripa stape va fi pentur moment reparata cu ciocanul, asiguratorul nu a fost de acord sa fie inlocuita. Daca nuva iesi k vizual atunci va lasa service-ul sa comande aripa spate. Problema este ca aceasta aripa este formata dintr-o piesa ce tine pe 2-3 din lungimea masinii.

Estimez reparatia la cam 150-200 mil. Cu tot cu manopera.

Edit2: Din pacate usa dreapta spate nu se mai inchide, deci nu se poate circula cu masina, ea aflandu-se acum intr-o parcare pazita+acoperita.

Printre daune mai este si zgariere in dreptul usii fata si spate a pragului.

This post has been edited by St: 4 Sep 2006, 19:20

--------------------
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
Stefan_B
post 5 Sep 2006, 13:39
Post #4

Membru autentic

Sfatul meu e sa ti-i faci prieteni pe cei de la tinichigerie si sa alegi un service bun. Asta pentru ca e greu sa nu se fi strambat decat stalpul central - care si el are rol important in asigurarea rigiditatii caroseriei. Treaba sta asa - daca stalpul ca atare e deformat, e rau. Daca doar o fata (exterioara) e indoita, e muuuult mai simplu.

Standurile de indreptat au nevoie de prinderi speciale - set de scule de indreptat specifice fiecarei caroserii. In momentul in care procesul de indreptare incepe, se scot dopurile de plastic si se compromite protectia anticoroziva a caroseriei - in punctele de contact... iti cam dai seama ce urmeaza dupa asta sad.gif

De asta zic sa-ti faci prietenii cu oamenii de acolo, ca nu e o chestie care sa se faca repede si bune.

Poti sa masori cu un fir (guta sau fir de otel) intre puncte de reper pe o parte si pe cealalta a caroseriei si pe diagonala - ca sa-ti dai seama ce s-a intamplat.

--------------------
+
argon
post 5 Sep 2006, 13:43
Post #5

Mesaj semiautomat

Rezultatul: 1.usa dreapta fata infundata bine
2.Usa dreapta spate la fel.
3.Aripa dreapta spate(sper ca denumirea este corecta) infundata pe 70-80 cm2.
4.Stalp central indoit binisor.

QUOTE(St @ 4 Sep 2006, 20:15)
Estimez reparatia la cam 150-200 mil. Cu tot cu manopera.............

.......nici nu a vrut sa auda de dauna totala...........

*

Revino cu picioarele pe pamant..te rog blink.gif

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
St
post 5 Sep 2006, 14:40
Post #6

Membru

@Argon

Atat timp cat cel mai probabil masina nu mai iese ca inainte nu ti se pare normal??

@Stefan_B
Service, e vorba de service-ul autorizat Seat, care de ceva timpeste si service autorizat pentru masinile Autoitalia(Fiat, Alfa Romeo, Sang Yong, Lancia si Maserati biggrin.gif nu am auzit ca ar face). Un prieten cu Panda nu a avut probleme la ei la tinichigerie, fiind vorba de un accident asemanator. Par seriosi, la revizii nu au fost probleme, doar ca sunt un pic mai scumpi ca service-urile Autoitalia.

Stalpul central se vede ca este stramb doar din afara, pe interior este ok(chiar si plasticul din interior). Cred ca doar a fost impinsa tabla putin spre interior(stalpul central este plin pe interior?)

De masurat nu prea se mai poate masura acum deoarece parcare despre care vorbeam in primul post nu prea imi este usor accesibila.

--------------------
+
St
post 12 Sep 2006, 23:09
Post #7

Membru

Surptiza din partea dealer-ului. tongue.gif

Au sunat ieri(11.09) sa duca azi masina ca vin usile biggrin.gif

A dus azi tata masina la ei si au zis ca in maxim o saptamana o ia de la ei, daca(totdeauna ezista un daca sad.gif) nu e nevoie sa schimbe aripa. Au unul prefer sa o indrepta, ca daca pune aparatul de sudura....
plange.gif

Acum asteptam sa o repare si sa o vindem.

--------------------
+
prody
post 13 Sep 2006, 18:18
Post #8

membru iradiat

From: Cetatea Banilor

Nici nu o sa se cunoasca reparatia, daca pragul nu a fost atins nu e mare sfaraiala, nu te mai alarma atat, sa stii ca a mai evoluat si tinichigeria asta. Si nu cred ca reparatia depaseste 80 mil.
Daca o vinzi vei pierde insa ceva bani, mult mai multi decat estimai tu, eu zic sa o pastrezi.
Stalpul e gol pe dinauntru, el nu este turnat asa, e modelat pe forma aia, pacat ca nu e lovit mai rau, atunci l-ar fi inlocuit, elementul ala vine cu tot cu prag. Sper sa nu ai vreo surpriza la indreptarea lui.
Sa pui niste poze si sa ne spui si cat a costat totul.

This post has been edited by prody: 13 Sep 2006, 18:19

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
argon
post 14 Sep 2006, 08:17
Post #9

Mesaj semiautomat

Intradevar daca reparatia e facuta bine, masina o sa fie ca noua, dar daca omu' are o idee preconceputa, lasa-l sa o vanda, e clar ca iese in pierdere, Albea, ca si Logan se devalorizeaza mult intr-un timp scurt, cel putin 1500 de euro ii va arunca pe fereastra.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
St
post 14 Sep 2006, 17:48
Post #10

Membru

QUOTE(prody @ 13 Sep 2006, 18:18)

....Stalpul e gol pe dinauntru, el nu este turnat asa, e modelat pe forma aia, pacat ca nu e lovit mai rau, atunci l-ar fi inlocuit, elementul ala vine cu tot cu prag.....

*

???? Cei de la service au zis in legatura cu aripa spate ca este mult mai bine sa o indrepte decat sa o inlocuiasca, punand aparatul de sudura pe masina.
Nu mai inteleg nimic wacko.gif

--------------------
+
prody
post 14 Sep 2006, 19:43
Post #11

membru iradiat

Asa e!
E mult mai bine sa indrepte aripa spate daca se poate.Inlocuirea aripei spate la o masina gen Albea care are o ditamai aripa spate e chiar o operatie dificila, practic trebuie sa taie foarte mult si apoi sa sudeze noua aripa, asta se face numai la lovituri nasoale.
Referitor la treaba cu stalpul, ziceam ca daca era lovit mai rau schimbau tot elementul care vine din fabrica cu prag cu tot,cel putin scapai de stressul ca nu iti indreapta stalpul bine.

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
St
post 15 Sep 2006, 07:39
Post #12

Membru

Pai si nu era sudura???

--------------------
+
prody
post 15 Sep 2006, 18:35
Post #13

membru iradiat

Ba da dar e mult mai usoara decat la o aripa spate, care e un calvar pentru tinichigiu.
Oricum, probabil ca nu vor fi urme nici la stalp.

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
St
post 16 Sep 2006, 08:31
Post #14

Membru

Am inteles. Mersi de explicatie. biggrin.gif

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 14:44
Forum Renault