A 4-a revizie (4 Ani sau 60.000 km), informatii utile, experiente personale
![]() ![]() ![]() |
A 4-a revizie (4 Ani sau 60.000 km), informatii utile, experiente personale
Victoras2001 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
|
||
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|||
cris06 |
![]()
|
![]() Mester Group: Members Posts: 597 Joined: 7 October 08 From: Iasi ![]() |
Usor
![]() Cred ca sunt suficiente motive de a inlocui acest lichid, mai ales ca nu e costisitor! ![]() This post has been edited by cris06: 30 Mar 2009, 08:37 |
--------------------
Daewoo
TF19Y Cielo Exe Plus, E3/ GPL BRC 24-11 SEQ/
2006
- IS.06.---
|
|
Lexus Joe |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 30 April 06 From: Deva ![]() |
Proaspat efectuat si eu revizia de 60k (km reali 59.700, efectuati in 2 ani si 10 luni):
- ulei (Dacia Plus) 75 lei (3l) - filtru ulei 25 lei - filtru aer 38 lei - bujii 64 lei (4 buc) - kit distributie 222 lei - curea accesorii 51 lei - manopera 252 lei (4,2 h) Total: 727 lei Efectuat la concesionar Dacia Aurocar Orastie. This post has been edited by Lexus Joe: 30 Mar 2009, 09:00 |
--------------------
Dacia
LOGAN
2006 AMBITION
- HD-76-JOE
|
|
cris06 |
![]()
|
Sa verifici nivelul uleiului dupa schimb pt. ca , sigur, vei avea o surpriza!
![]() |
--------------------
Daewoo
2006
- IS.06.---
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
Fisicooo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 20 March 06 From: Constanta ![]() |
pentru constanteni fugiti ca de dracu de Rent Car inca unu care a luat teapa si l-a dat in Evenimentul Zilei.Mergeti la Slobozia te lasa cu piesele tale te lasa langa masina lucreaza acolo super ieftin si bine pentru ca e saracie mare in Slobozia sunt doar 140 km pana acolo pe la Cernavoda.
O alta posibilitate e Tulcea cu manopera gratuita pentru constanteni |
--------------------
Dacia
Logan 1,5 dci
2006, laureate
- CT-02-SEY
|
|
imi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 14 March 05 ![]() |
Revizie 60000 km, efectuata la Autogrup Simo Odorheiu Secuiesc.
Materiale: - Lichid racire 3l: 72 lei - Ulei Castrol 5W40: 160 lei (adus de mine) - Filtru ulei: 41 lei - Bujii 4 buc: 70 lei - Filtru aer: 35 lei - Kit distributie: 255 lei - Pompa apa: 290 lei - Curea accesorii: 58 lei Manopera: 320 lei Total: 1300 lei |
--------------------
Dacia
Logan Laureate Plus
2005
|
|
g_dani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 8 September 08 ![]() |
Mi-am facut si eu revizia la 56.000 km. Toate piesele mi le-am luat personal.
- kit distributie - 140 lei - filtru ulei (reno) - 20 lei - filtru aer (alco) - 30 lei - curea accesorii (conti)- 72 lei - bujii (reno) cu 2 electr.- 60lei - ulei aral 5w40 (4 litrii) - 120 lei - pompa apa (dolz) 115 lei - antigel Glaceol rx tip d 3 litrii - 50 lei - lichid de frana TRW dot4 0.5 litrii - 20 lei - manopera (mecanic privat) - 150 lei Total = 780 lei |
--------------------
Toyota
Avensis
1.8 VVTi 2003 BMW 525 i , 2002
"Daca ajuti pe cineva, ai sa vezi ca isi va aminti de tine si data viitoare cind are nevoie de ajutor" |
|
anick_ka |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 10 April 05 From: Iasi ![]() |
Ma apropii de revizia de 4 ani, mai intai trec pe la ITP sa vad ca imi spune inginerul de acolo ca trebuie reparat pe dedesupt.
Caremil - Iasi m-am anuntat ca revizia e in jur de 1800 lei, doar e 1,6 MPI full. Intrebare: cum stiu ca imi efectueaza toate operatiile scrise in carte? (in reviziile anterioare doar uleiul si filtrul au schimbat, in rest nimic.) hai , o rola, o curea, o placuta de frana, o bujie o mai vezi ca e noua, dar sunt altele pe care nu le vezi: spune ca mi-a schimbat freonul si nici nu a umblat la robineti? sau lichidul de frana sau servodirectie (ca doar au culoarea originala) si iti baga un bidon golit in masina pt decont (doar lichidul de racire e putin mai inchis la culoare si poti sa il identifici ca e nou). Chiar nu se poate face nimic cu regula in care nu ai voie sa iti pazesti masina in timp ce lucreaza la ea. ar trebui sa poti sa o observi (chiar de la distanta, ca asa iti poti da seama daca schimba ceva sau nu). Cei de la Caremil au un TV cu 4 camere video amplasate in zona de asteptare, dar nu vezi mare lucru in ele, oricum maxim 6 funduri de masini, si in service intra cam 15-20 bucati odata. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2005
- IS - 9x - ANG
|
|
cris06 |
![]()
|
Mergi la alt service. Ce treaba mai ai cu "meseriasii" de la Caremil?
![]() This post has been edited by cris06: 12 Apr 2009, 18:28 |
--------------------
Daewoo
2006
- IS.06.---
|
|
fixxxer |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 25 March 09 ![]() |
Daca vezi doar fundurile masinilor impune-le si tu sa-ti bage masina invers pe elevator la revizie
![]() This post has been edited by fixxxer: 14 Apr 2009, 08:43 |
--------------------
Dacia
Logan 1.6 mpi
2009
|
|
emilab |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 26 January 06 ![]() |
Facut revizia de 4 ani (56 000 km) la un service particular (nu vreau sa mai aud de service-urile Dacia)
Am inlocuit (schimbat) urmatoarele piese si consumabile: -ulei Castrol 5W40 -filtru ulei -filtru aer -kit distributie -pompa apa -curea accesorii -bujii -placute frana -lichid frana -bielete directie (stanga si dreapa) -capat de bara -refacuta directia -verificat instalatie AC -platit pe piese si consumabile 1150 RON -manopera totala 300 RON |
--------------------
logan
logan
- ab 30 dpd
|
|
clan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 10 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Avand in vedere ca urmeaza sa fac si ITP-ul dupa revizia de 60000km, e vreo problema daca nu fac revizia intr-un service autorizat Dacia?
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1,4
2005
- B-00-000
|
|
parpanel |
![]()
|
![]() Calator Group: Members Posts: 805 Joined: 11 March 05 ![]() |
Ce treaba are revizia cu ITP-ul?
|
--------------------
DACIA
Logan
2006 Ambition
|
|
clan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 10 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Intrebarea ta e un raspuns?
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1,4
2005
- B-00-000
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Cam dubioasa intrebarea, nici eu nu inteleg ce vrei sa zici..
|
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
clan |
![]()
|
Reformulez: imi expira ITP-ul si as face inspectia dupa revizia 4, ca sa nu am surprize neplacute.
Ar fi prima revizie pe care nu sunt obligat sa o fac intr-un service autorizat Dacia (garantie extinsa) si as profita de ocazie sa vad cum se lucreaza si prin alte service-uri. Problema (daca ar fi vreo problema) este ca service-ul, nefiind autorizat Dacia, nu imi va stampila carnetul de revizii si nu stiu daca cei de la ITP nu vor avea ceva de comentat legat de lipsa stampilei din carnet. This post has been edited by clan: 30 Apr 2009, 15:10 |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1,4
2005
- B-00-000
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Cei de la ITP n-au nici o treaba cu carnetul de revizii, nu ti-l cer.
Si eu de 2.5 ani merg cu masina la alt service. |
--------------------
Mazda 3 2018
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
god |
![]()
|
![]() wizard Group: Members Posts: 328 Joined: 15 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Sunt niste chestii total diferite care NU au legatura una cu alta.
Este foarte bine ca se intampla sa faci revizia inainte de ITP, cu ocazia asta avand posibilitatea sa vezi si sa repari diferite mici posibile probleme care ar fi putut aparea de la ultima revizie pana acum si astfel ajungi la ITP in regula cu masina...dar atat. Nu iti cere nici dracu la ITP sa vada unde ti-ai facut tu revizia pentru ca nu ii intereseaza, pe ei ii intereseaza doar ca masina sa corespunda standardelor impuse pentru verificare..atat si nimic mai mult. In concluzie, poti sa iti faci revizia si in fata blocului/casei ca nu o sa iti ceara nimeni la ITP ceva legat de ea, nici macar nu o sa te intrebe pentru simplul fapt ca nu ii intereseaza. |
--------------------
Dacia
Duster 1.5 dci 4X4
Iunie 2010 / Prestige It's time to burn™
|
|
clan |
![]()
|
Multumesc mult! Cam asta vroiam sa stiu.
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1,4
2005
- B-00-000
|
|
fictiv2004 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 3 September 04 ![]() |
QUOTE(clan @ 30 Apr 2009, 16:10) ....Problema (daca ar fi vreo problema) este ca service-ul, nefiind autorizat Dacia, nu imi va stampila carnetul de revizii .... ..in acelasi stil ca mai sus: de ce sa nu-ti stampileze carnetul?? si cu Ferrari daca-l repari in service Dacia capeti stampila pe calut; .. si pe Logan - daca ti l-a reparat seviceul Ferrari -, capeti stampila.. cu alte cuvinte, servisurile nu sunt monomarca ( bine, cred ca sunt cateva pe lumea asta, da nu ajungi tu pe acolo..) PS: raspunsul nu e doar ptr. tine , multa lume nu stie chestia asta.. (si vorbesc din experienta, am facut distributia la un service particular- si n-a avut nici o retinere sa scrie in carnet, si am vazut si stampila Dacia pe carnet de BMW). This post has been edited by fictiv2004: 30 Apr 2009, 16:50 |
-------------------- |
|
testike |
![]()
|
M-am programat si eu pe sapt viitoare la un service particular pentru revizia de 4 ani (54 mii km).
Am citit tot topicul de 2 ori, si tot nu m-am lamurit exact ce piese trebuie cumparate. Trebuie schimbat tot kitul de distributie = curea + 2 role? Majoritatea am vazut ca au schimbat numai cureaua, si chiar la dealer Dacia au schimbat ori numai curea, ori curea + rola intinzatoare. Daca schimb discurile (care s-au uzat inainte placutelor), ar trebui sa pun placute noi? Piese am gasit de la o gramada de firme.. La multe vanzatorii nici nu stiu sa spuna numele firmei, zic doar "romanesti", "de import" si "originale".. De ex. kit distributie este "de import" la 140 lei, si "original" la 220, discuri "romanesti" (ceva firma din Iasi parca) 85 si originale 210. Ma gandesc sa cumpar toate piesele de la reprezentanta Bosch - daca nu ma insel au cam tot ce trebuie pentru revizia asta, nu? This post has been edited by testike: 30 Apr 2009, 17:36 |
--------------------
Mazda 3 2018
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
testike |
![]()
|
Am gasit in sfarsit manualul de intretinere, si acolo scrie ca la 60 mii sau 4 ani se schimba:
- curea distributie - curea accesorii - curea accesorii CA/DA ?! - filtru de carburant exterior (este asa ceva la Logan 1.6)? Nu scrie nimic de role sau galeti, si nu stiu ce este "curea accesorii CA/DA".. Stie cineva sa-mi spuna exact ce trebuie schimbat? LE: Nu mai pot edita mesajul de sus, am scris gresit - vroiam sa intreb daca trebuie schimbat tot kitul de accesorii (curea + 2 role). This post has been edited by testike: 4 May 2009, 13:56 |
--------------------
Mazda 3 2018
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
testike |
![]()
|
Scuze pentru postare succesiva, nu pot edita mesajele dinainte.. Parca mai demult se uneau automat mesajele succesive postate de acceasi persoana..
As vrea sa intreb cum se prezinta piesele mai ieftine (care nu sunt originale Dacia sau facute de firme cunoscute gen Bosch), la cei care le-au schimbat mai demult? A avut cineva probleme? Am programare la service pe luni, deocamdata ma interesez de preturi. Vazand preturile de pe acest forum, ma gandeam sa cumpar de la Bosch, fiindca mi se pareau de calitate si mai ieftine decat originalele. Am sunat acum la reprezentata Bosch, si cam astea ar fi preturile: Preturi Bosch: kit distributie 311 pompa apa 247 curea accesorii AC 70 rola intindere accesorii 380 rola fixare accesorii 120 Mi se par destul de mari preturile (1100 fara manopera), cam cat cele originale din service-urile Dacia, daca nu chiar mai scumpe.. This post has been edited by testike: 5 May 2009, 14:45 |
--------------------
Mazda 3 2018
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
testike |
![]()
|
OK ultimul post inainte sa merg sa cumpar piesele, vad ca nu raspunde nimeni..
![]() Nu pot edita mesajele anterioare, poate le uneste un moderator daca este posibil.. Stie cineva exact ce trebuie schimbat la 60 mii la Logan? Majoritatea pana acum au schimbat la accesorii doar cureaua, cativa si rola de intindere, si f. putini ambele role. Chiar si unii care au mers in service-uri autorizate Dacia nu au schimbat nici o rola, sau doar una. Pompa de apa se pare ca a fost schimbata de aprox. jumatate.. As vrea sa aflu neaparat daca trebuie schimbate si rolele de la accesorii, cele 2 role costa aproximativ cat kitul de distributie (curea + rola) + pompa de apa ? In manualul de service de la Logan scrie ca daca a fost demontata cureaua de accesorii trebuie schimbata, impreuna cu rola de intindere. Deci, din cate inteleg ar trebui schimbata macar si rola de intindere...? LE: Am trecut de postul 666, poate acum raspunde cineva ![]() LLE: Am sunat la vocea clientului, si m-au lamurit (bustean) : se schimba piesele mentionate in carnetul de intretinere. Astea ar fi cele 3 curele + filtrul exterior de benzina, daca exista. ![]() This post has been edited by testike: 7 May 2009, 14:56 |
--------------------
Mazda 3 2018
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Schimba si rolele si lasa-ne in pace
![]() Sa ne spui ce ai facut si cum a iesit. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Daca ai cu ce, schimba tot. Eu am schimbat kit distributie, kit accesorii, pompa de apa, termostat, lichid de racire.
Poti sa folosesti si piese aftermarket dar sa fie firme cunoscute si nu luate de la non-stop-ul din colt. Pentru pompa de apa iti recomand (daca gasesti) SKF, daca nu QH, Airtex etc., oricum nici cea de origine nu este stralucita. La kit-urile de distributie si accesorii eu mi-am cumparat pe cele de origine ca sa n-am probleme de potriveala, marcaje etc (le-am schimbat eu personal), plus de asta ca la accesorii n-am gasit un kit complet, Bosch avea doar cureaua, altii rolele, am preferat sa merg la sigur si sa nu ma mai complic. Oricum pretul la kit-ul de accesorii a fost foarte bun, pana in 400 lei asa ca merita cel de origine. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
testike |
![]()
|
QUOTE(bobo77 @ 7 May 2009, 21:08) Nu mai zic nimic, am postat destul aici ![]() QUOTE(YRX @ 8 May 2009, 07:05) Daca ai cu ce, schimba tot. Eu am schimbat kit distributie, kit accesorii, pompa de apa, termostat, lichid de racire. Poti sa folosesti si piese aftermarket dar sa fie firme cunoscute si nu luate de la non-stop-ul din colt. Pentru pompa de apa iti recomand (daca gasesti) SKF, daca nu QH, Airtex etc., oricum nici cea de origine nu este stralucita. La kit-urile de distributie si accesorii eu mi-am cumparat pe cele de origine ca sa n-am probleme de potriveala, marcaje etc (le-am schimbat eu personal), plus de asta ca la accesorii n-am gasit un kit complet, Bosch avea doar cureaua, altii rolele, am preferat sa merg la sigur si sa nu ma mai complic. Oricum pretul la kit-ul de accesorii a fost foarte bun, pana in 400 lei asa ca merita cel de origine. Merci pentru raspuns. Am citit posturile tale, stiam ce ai schimbat, din cate tin minte cred ca esti singurul care a schimbat si kit accesorii. Ar fi cu ce sa schimb, atat doar ca nu as vrea sa schimb aiurea. Eu nu am reusit sa gasesc kit accesorii pana acum la magazin, aveau doar curea si dupa multe eforturi gaseau si codul de la rola de intindere. Pentru rola de fixare n-am reusit sa primesc un pret.Vanzatorii ziceau ca marea majoritate cumpara doar kit + curea accesorii. La fel m-am gandit si eu: piesele cumparate sa fie de aceeasi firma (bosch sau originale), si preferabil sa fie de origine, sau firma cunoscuta. Cei de la Bosch ziceau ca au ambele kituri, discuri de frana si ce mai imi trebuie mie, insa preturile sunt mai mari, asa ca probabil voi cumpara tot de origine. Merg Luni la mecanic sa se uite si la niste scurgeri pe care le am - e plina de ceva lichid pompa de servo, rola de langa, sub ele pe motor si pe capota ![]() As fi fost curios sa aflu cum o duc cei care au schimbat doar curea accesorii, si la cati km au schimbat si rolele? LE: Mi-a spus cineva azi ca el are la Golf 3 filtrul de aer ala original de cand a fost fabricata masina, nici el nu l-a schimbat de cand a cumparat masina, si ca e naspa ca trebuie sa schimb atatea piese la Logan. ![]() This post has been edited by testike: 8 May 2009, 10:15 |
--------------------
Mazda 3 2018
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
ne-ai innebunit cu rolele astea
![]() rola cred ca se poate verifica in momentul in care schimbi cureaua, si un meserias isi da seama daca prezinta zgomote specifice de uzura. si majoritatea care au postat aici n-au schimbat acea rola, tu ce concluzie tragi? vezi ca se plange cineva sau i s-a intamplat ceva din cauza asta? |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
testike |
![]()
|
Le-o fi rusine ca si-au f... stricat masina si de-aia nu se plang
![]() Probabil ca asta e raspunsul. Cu manopera cum sta treaba, se pot schimba ulterior rolele daca apar probleme? Nu e mult mai usor(si ieftin) acum, cand se schimba si distributia? Cureaua originala e numai vreo 50 lei, asa ca si daca ar trebui schimbata peste 3-40 mii sa zic, nu ar fi mare cheltuiala. Ma apuc sa ma uit pe topicurile cu scurgeri, daca am noroc poate imi raspunde cineva inainte sa merg Luni la service.. ![]() Ultima oara mecanicul spunea ca probabil trebuie schimbata pompa de servo (850 lei fara manopera), dar nu am insistat pentru ca nu era asa mult lichid pe afara si mergea destul de bine.. This post has been edited by testike: 8 May 2009, 11:31 |
--------------------
Mazda 3 2018
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 04:08 |