A 4-a revizie (4 Ani sau 60.000 km), informatii utile, experiente personale
![]() ![]() ![]() |
A 4-a revizie (4 Ani sau 60.000 km), informatii utile, experiente personale
einstein1984 |
![]()
|
||
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.356 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|||
AmunDei |
![]()
|
![]() Fără turbo viața e pustiu... Group: Members Posts: 1.985 Joined: 8 June 07 From: Cucuveieni Deal ![]() |
QUOTE(Diabolique @ 26 Sep 2010, 19:24) ![]() si majoritatea "civililor" acelasi raspuns l-au dat. N-am vazut pana acum lichid de frana 'garantat pe viata'. In manualul meu de intretinere scrie ca se schimba la 3 ani. Dar tu poti da crezare mecanicilor si civililor... This post has been edited by AmunDei: 27 Sep 2010, 22:13 |
--------------------
Dacia
Logan
1.0 TCe GPL 2020 Daewoo Matiz 0.8 Turbo - 140 HP
|
|
cristi19t |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 22 January 09 ![]() |
Pentru revizia a 3-a de 60000km in Reghin si in Targu Mures (jud. Mures) la Lion-Victoria ma costa 1500-1600lei. iar la Miercurea Ciuc (jud Harghita) la Mida - ma costa 1000-1100lei.
De unde diferenta asta asa de mare de pret? Mentionez ca am logan 1.4 benzina, versiunea noua, din iunie 2009 la care revizia se face tot la 20000km. La revizia la 60000km imi schimba distributia si bujiile in plus fata de o revizie normala. |
--------------------
dacia
logan
2007
|
|
annem |
![]()
|
Omul Gras Group: Members Posts: 401 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Iar in Bucuresti te trezesti cu 2500lei.
Eu zic ca-i chestie doar de originalitate si de cum merge pe plan local. Iar tu, pentru ca faci ceva km si masina e in garantie, alege ce service cunosti mai bine din diferite surse, inclusiv din experientele tale din trecut. Distributia si pompa de apa se pot duce la un montaj incorect. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate, 2008 Laureate MCV GPL - Puisor 2011 Laureate MCV GPL - Puisor (de la Dacia)
|
|
cristi19t |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 22 January 09 ![]() |
2500lei?!?! Da ce ii fac de banii astia? o fac Mercedes?
pentru 2500lei s-ar putea sa nu se merite garantia care o ofera, pt ca la un service oarecare nu cred ca are cum sa depaseasca 700-800lei toata operatia asta! |
--------------------
dacia
logan
2007
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.356 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Depinde si ce include devizul. Unii schimba si rolele de la accesorii, unii doar cureaua, unii baga si placute de frana si antigel, altii nu.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
O revizie completa, facuta in reteaua Dacia si cu piese luate din service pt Logan cu AC nu are cum sa fie sub 2000 lei.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Ba da, are cum sa coste sub 2000RON. Dar cine isi mai baga marja mare la piese?
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
DR.M |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 14 August 10 ![]() |
"Revizia a 4-a", efectuata la 5 ani si 39.600km in service Dacia:
Manopera; 5,40 ore 355 Ron Piese: Kit distributie 403 Ron Filtru ulei 28.31 Ron Colier 2.62 Ron Curea striata DM 80,05 Ron Lichid de frana DOT 4 1L 34.58 Ron Placute de frana 190 Ron Filtru aer 58.13 Ron Pompa apa 427.39 Ron Total: 1579 Ron. La acestea se adauga 33.30 Ron, pretul a 4 litri de antigel Evox Extra G48 -35C si 1litru de apa distilata= 1.79 Ron cumparati de mine. Un litru de antigel concentrat si uleiul l-am castigat la MOl (Dynamic Prima 5W 40), care in benzinarie costa 152 Ron(4Litri). Totul m-ar fi costat 1781 Ron. Atat pretul pieselor, cat si ora de lucru mi se par enorm de mari. Toate piesele sunt de origine Dacia/Renault. Motrio nu aveau, desi se tot face reclama inca din iarna. Ora de lucru cu doua zile mai devreme la Opelul de firma in service de marca era de 48 Ron, fara Tva, iar la Dacia era de 53 Ron, fara Tva. La anul ma duc la Opel, sau caut un service micut. |
--------------------
Dacia
Logan Ambiance
2005/1.4MPI
|
|
gigel_escu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 12 February 08 ![]() |
facut si eu saptamana trecuta, prin cunostinte
iti dau doar 2 piese kit de distrib luat la 150 ron, filtru de aer vreo 29.60, filtru de ulei pe la 28,50 nu am in fata. Luate in tipla de la un magazin de Dacia cu piese de origine (deci nu sunt nasoale sau de China). Pretul total al pieselor 600 ron. - pompa apa - f. ulei, ulei (Dacia Oil) - f. aer - placute de frana Diferentele dintre piesele de service si cele de afara l-am constat si eu acum o sapt cand am cautat piese si am gasit kit de distrib cu 275 intr-un loc si 250 in alt loc, pompa de apa 157 intr-un loc si ~170 in alt loc. La service pompa de apa 300 la tine vad ca e 400 si ceva. Deci daca serviceul accepta sa iei piesele tale este foarte bine, pot sa pierd 1-2 h cautand la un magazin sau 2 de prin apropiere. Aproape economisesti pretul manoperei. Revizia la 45000 am facut-o la o cunostinta, mecanic la un service Dacia, asta de 60000 am facut-o la un service Dacia, dar pe sub mana. A fost 150 de ron, operatiunile le deduceti. |
--------------------
Renaul
Megane 3
2016
|
|
cris_2005 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 11 August 09 ![]() |
QUOTE(AmunDei @ 27 Sep 2010, 22:13) N-am vazut pana acum lichid de frana 'garantat pe viata'. In manualul meu de intretinere scrie ca se schimba la 3 ani. Dar tu poti da crezare mecanicilor si civililor... Lichidul de frana e higroscopic (absoarbe apa). In timp. Vrea cineva niste ace de gheata iarna in circuitul de franare? Pentru cativafranci manopera+0.5 l lichid de frana? Viata mea e mai importanta. Iar cu cei care nu schimba kitul de accesorii, am sa le dau exemple de curele accesorii rupte, trase bucati din aceasta in caseta de distributie, curea distributie rupta normal, scapat numai cu niste supape indoite, dar putea fi si mai rau. Apoi, cei care nu schimba pompa de apa: cureaua noua e mai teapana, rulemntul pompei e mai obosit, se poate gripapentru ca trage mai tare cureaua de el. Odata gripat rulmentul cureaua se cheleste de cativa dinti si in cel mai bun caz veti ramane in camp sau unde veti avea norocul. Numai platforma o sa va coste cat pompa. Restul .......calculati dupa ce veti fi nevoiti sa inlocuiti (minim distributia). Bine, poate sa tina alea ce le-am zis eu si pana la 120.000 de km, riscul si adrenalina sunt ale fiecaruia. Ca si banii. This post has been edited by cris_2005: 21 Oct 2010, 11:34 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Benzina forever.............
|
|
sergiu03 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 27 October 10 ![]() |
Salut,
E primul review pe care il fac pe acest forum so be gentle with me. Am incercat sa ma inscriu in acest topic asa ca si eu sunt in fericita situatie de a face revizia de 4 ani (52k km) la un logan de 1.4. Asa ca mi am facut temele din timp (revizia ar trebui facut undeva in decembrie) si am trimis email cam la toti "jucatorii" importanti de pe piata din bucuresti si anume meridian vest, daco serv, adras si auto cobalcescu (mi am dat seama ca mai trebuia si ipso dar urmeaza sa ii contactez si pe ei sapt asta). Am primit frumos reply de la toti si acesta e un rezumat al informatiilor adunate: -adras, dacoserv si autocobalcescu mi au dat toti un deviz in jur de 2000roni (cel putin) pt aceasta revizie- cu tot cu pompa de apa schimbata-dar fara ulei si bujii. -cei de la meridian mi au trimis mai intai un deviz fara pompa de apa de vreo 1100 roni dar le am cerut si unul cu pompa de apa inclus pt ca mai mult ca sigur ca va trebui sa o schimb si pe asta, si in final 1700 si ceva roni la meridian vest. Ult revizie tot la ei am facut o si a fost ok, cam scump, dar ok. Stiu ca exista tot felul de patanii nasoala cu cei de la meridian dar avand in vedere si pretul, par a fi mai ok decat ceilalti (repet, la ipso nu am apelat inca). Puteti sa ma sfatuiti? Stiti altundeva mai ieftin? Precizez ca masina a iesit din garantie dar nu ma pricep sa schimb mai nimci la masina deci sa o fac singur nu se pune problema ![]() Multumesc anticipat! |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ?
|
|
einstein1984 |
![]()
|
De serus ai auzit?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
g_dani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 8 September 08 ![]() |
ia tu kitul de distributie de la baietii de la bursa si tot ce mai trebe schimbat si fa-ti revizia la orice alt atelier de cartier..nu e nici o filozofie..eu unul asa am facut si am iesit in jur 800 de lei (anu trecut)
|
--------------------
Toyota
Avensis
1.8 VVTi 2003 BMW 525 i , 2002
"Daca ajuti pe cineva, ai sa vezi ca isi va aminti de tine si data viitoare cind are nevoie de ajutor" |
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Lapte si miere in reteaua Dacia. Te si miri de ce sunt goale.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
sergiu03 |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 27 Oct 2010, 11:30) Acum da, deci trec si serus pe langa ipso la lista de cautare. Thanks! QUOTE(g_dani @ 27 Oct 2010, 11:39) ia tu kitul de distributie de la baietii de la bursa si tot ce mai trebe schimbat si fa-ti revizia la orice alt atelier de cartier..nu e nici o filozofie..eu unul asa am facut si am iesit in jur 800 de lei (anu trecut) O sa ma mai gandesc, am deja devizul de la meridian cu ce trebuie schimbat la aceasta revizie deci as putea sa ma folosesc de aceasta informatie si sa caut in magazine de piese tot ce scrie acolo si sa merg intr un service de cartier sa le schimb. O sa iau si asta in considerare mai ales ca trebuie sa schimb si pneurile acum...multumesc aici guvernului sau parlamentului pt noua lege impusa...voiam sa mi iau oricum pneuri mixte ca deh...bugetul conteaza cel mai mult si asa ca trebuie sa ma cam incadrez in 2000 de roni revizie plus schimb pneuri Multumesc inca o data! |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ?
|
|
annem |
![]()
|
Omul Gras Group: Members Posts: 401 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
IPSO nu mai e.
Eu nu recomand nici un service Dacia-Renault din Bucuresti. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate, 2008 Laureate MCV GPL - Puisor 2011 Laureate MCV GPL - Puisor (de la Dacia)
|
|
dadu2002 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 37 Joined: 16 April 07 From: Ploiesti ![]() |
Facut si eu revizia de 4 ani + itp la Mavexim Targoviste. Citez din factura:
receptionat auto 34.6 revizie gen 106 demontare/remontare pompa apa 251.6 inlocuire kit accesorii 62.9 itp 60.38 d/r filtru 12.58 ulei mobil 4l 140 filtru ulei 25 filtru aer 40 garnitura inel baie 7 kit accesorii 300 kit distributie 220 holsurub 0.4 pompa apa 265 capac roata 128 antifurt capac 23 hartie abraziva 0.8 total manopera 529 total materiale 1149 discount manopera 10% discount materiale 10% TVA 326.48 TOTAL DE PLATA 1872.86 plusuri: seriozitate, sala asteptare, solutie mobilitate, stat langa masina la cecrere minusuri: durata revizie + itp 7 ore |
--------------------
Logan
MCV
Preference 1.6, 2007
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
bicosu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 111 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Sunteti bogati de dati 1800 lei la o revizie
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 2007
- B-*******
|
|
sergiu03 |
![]()
|
cine isi permite...de ce nu...si oricum...o masina mai 'acatari' costa si ceva mai acatari decat un loganel si sunt sigur ca o revizie intr un service autorizat pt o astfel de masina depaseste cu mult 1800 de roni...cred, iar pt cei care doresc sa si vanda masina si sa dea bine pe certificat cred ca e cel mai recomandat
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 ?
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
QUOTE(sergiu03 @ 3 Nov 2010, 12:17) sunt sigur ca o revizie intr un service autorizat pt o astfel de masina depaseste cu mult 1800 de roni...cred, Esti tu sigur ca pentru una straina cu distributie pe lant se plateste mai mult de 1800 orice revizie? |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
einstein1984 |
![]()
|
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
memyselfandI |
![]()
|
![]() m Group: Members Posts: 191 Joined: 8 March 05 From: Bucuresti ![]() |
revizia 60.000km SDPrestige-Citroen.
Piese schimbate: -kit distributie -filtru ulei/aer -ulei -placute frana -discuri frana -sonda mers inapoi total : 1286 ron. bafta. |
--------------------
Logan
1.6
2006
- 7727 "la curse e simplu, totu' e sa faci ca drumul"
|
|
Imparatul |
![]()
|
Imparatul Group: Members Posts: 188 Joined: 2 December 05 From: Iasi ![]() |
Scoruri foarte mari in Bucuresti din cate vad.
Dar am o intrebare. De ce schimbati pompa de apa? Curge cumva? Am avut ceva masini si am schimbat curele de distrubutii, dar niciodata pompa de apa. Si au mers foarte bine si in continuare. Eu voi schimba pompa de apa, doar daca va incepe sa curga. Totusi care e motivatia de o schimbati asa la a treia revizie. Ca si cu bujiile. Sa le schimb la 25.000 mi-a zis la garantie. Si i-am zis - Lasati gargara!! Le schimb cand simt ca nu mai merg. Au deja 60.000 si e iarna si-mi pleaca la sfert. Dar cu pompa de apa chiar nu inteleg. In Iasi mi-am luat eu filtru ulei MANN cu 15 ron si filtru aer cu 13 ron. Depinde de unde le cumperi. This post has been edited by Imparatul: 13 Dec 2010, 00:51 |
--------------------
La misto de misto
Nhgfbnn
Htdcjjj
- IS 12345678910
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Si de cine le fabrica.
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
gigel_escu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 12 February 08 ![]() |
MANN le fabrica sunt chiar bune, echivalentul originalului si la un service GM recomanda MANN ca alternativa la piese de origine.
La un Opel Astra revizia de 60k iesise pe la vreo 800 de roni anul asta in toamna si a schimbat cam aceleasi chestii care se schimba pe Logan, nu fi asa sigur cu piesele ieftine de Reno. Baietii in service umfla preturile tapan, chiar sa ajunga la 2000 lei revizia de 60k. Pompa mea chiar curgea de am schimbat-o stiam asta de la revizia de 45000 km ca plange, dar nu pierdea lichid semnificativ cam 200-300 g pe an. Ei asa au trecut in caietul de sarcini ce sa schimbe, ok pompa de apa daca pica face daraua mai mica, franele si distributia e nasol, hai ca si fara servo o mai tarai. |
--------------------
Renaul
Megane 3
2016
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
QUOTE(gigel_escu @ 14 Dec 2010, 17:23) La un Opel Astra revizia de 60k iesise pe la vreo 800 de roni anul asta in toamna si a schimbat cam aceleasi chestii care se schimba pe Logan, nu fi asa sigur cu piesele ieftine de Reno. Baietii in service umfla preturile tapan, chiar sa ajunga la 2000 lei revizia de 60k. Mai tufaci comparatia cu un service autorizat opel, nu la nea gigel la service-ul de la colt? daca da vreau sa vad si eu factura aia detaliat ca de vorbe sunt satul... |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
Imparatul |
![]()
|
Imparatul Group: Members Posts: 188 Joined: 2 December 05 From: Iasi ![]() |
O sa pun si eu factura detaliata cand o sa fac revizia cu tot cu shimbare distributie.
Oricum obligativitatea de a schimba pompa de apa fara sa curga, e scoatere de bani degeaba bin buzunar de catre service. Kit distributie un 250 gasesti. restul e mai mult manopera. Ulei, filtre, etc.... le ai deja facute la revizii. Daca le faci acuma cu tot cu distributie, practic ai 2 revizii. Ai prima revizie de ulei, etc, si filtre si a doua de distributie. De asta se aduna asa pret. Daca ai schimbat uleiul inainte, deja vorbim de cost mult mai ieftin. Cred ca intre 600-800 ron maxim rezolvi un logan, strict kit distributie. Si la un service autorizat in mod cert. This post has been edited by Imparatul: 15 Dec 2010, 00:57 |
--------------------
La misto de misto
Nhgfbnn
Htdcjjj
- IS 12345678910
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 06:38 |