Intrarea noului cod rutier amanata 2 luni, fiasco total
![]() ![]() ![]() |
Intrarea noului cod rutier amanata 2 luni, fiasco total
asus |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 161 Joined: 20 July 05 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
Logan Laureat 1.4
iulie 2005
|
|||
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai si ei cand mai dau amenzi? De unde o sa mai aiba bani de benzina, de o bere, o paine? Dar n-oi vrea sa moara de foame, saracii.
|
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Ordonanta 63.... modificarile din 21 septembrie la Ordonanta 195 aprobata prin Legea 49
Attached File(s) ![]() |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
cg_ivan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 24 March 05 ![]() |
QUOTE(pastrama_stelistu @ 18 Sep 2006, 22:22) Masura asta ar fi buna, dar nu la noi. Intr-o tara civilizata merge, dar ce facem daca Fane Tiganul cu tot alaiul sau intra in intersectie pe rosu si dupa aia zice ca a fost verde? "Amiabil"...nu prea merge la noi. Eu unul nu vad nici o diferenta. In prezent, in cazul unei tamponati usoare ambele parti se prezinta la politie si fiecare isi prezinta versiunea. In caz de contradictie de tipul "care a fost pe verde" castiga cel care are mai multi martori. Asa ca in cazul in care dai de un tzepar nu se schimba nimic fata de deplasarea la politie. Avantajul de necontestat este in cazuri clare, cum ar fi tamponarile din spate, unde poti sta ore in sir la coada. Ca sa nu mai zic de cat timp poti pierde sa aflii la ce sectie de politie trebuie sa te prezinti, si unde e aia. |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
- B-00-XXX Repar pompe de benzina de Trabant la preturi fara concurenta.
Bonus: reglarea litrometrului. |
|
cg_ivan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 24 March 05 ![]() |
QUOTE(asus @ 20 Sep 2006, 14:40) ce-mi aud mie urechiusele azi la stiri? ca politia nu e deacord cu treaba asta cu tamponarile usoare fara simpatica lor prezenta...ma-ntreb oare ce nu le-o conveni? Mi se pare normal si eram curios cand se vor prinde si ei de ridicolul situatiei. Hai sa ne imaginam ca avem o tamponare usoara (o aripa sifonata) care a fost cauzata de o neacordare de prioritate. Ca atare, soferul vinovat trebuie sanctionat, dar pentru asta trebuie instiintata politia. Care sunt optiunile? 1) Individul sa se autodenunte 2) Soferul nevinovat sa fie obligat prin lege sa-l toarne pe celalalt 3) Sa fie obligata societatea de asigurari sa faca asta, ceea ce ar insemna sa-si toarne clientii. |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
- B-00-XXX Repar pompe de benzina de Trabant la preturi fara concurenta.
Bonus: reglarea litrometrului. |
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
http://www.ghiseulbancar.ro/modules.php?op...order=0&thold=0
QUOTE "Această procedură se poate aplica dacă sunt îndeplinite următoarele condiții: - s-au produs pagube materiale a căror despăgubire este asigurată prin polița de asigurare obligatorie de răspundere civilă; - accidentul nu s-a produs ca urmare a săvârșirii unei fapte de natură penală sau pentru care se aplică sancțiuni complementare; - cel puțin unul dintre conducătorii vehiculelor implicate în accident și-a recunoscut vinovăția în producerea accidentului de circulație și deține asigurare obligatorie de răspundere civilă; - cei doi conducători de autovehicule implicate în accidentul de circulație au completat și semnat fără obiecțiuni formularul de constatare amiabilă de accident. Formularul completat, fără obiecțiuni, și semnat de ambii conducători de autovehicule, se predă societății de asigurare care a eliberat poliția, aceasta fiind obligată să verifice îndeplinirea condițiilor cerute de lege pentru o astfel de procedură, atestând, după caz, validitatea sau nulitatea constatării amiabile de accident. Formularul de înțelegere se distribuie de către societatea de asigurare odată cu asigurarea de răspundere civilă." This post has been edited by thecagero: 21 Sep 2006, 16:03 |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Buun...
Au facut societatile de asigurare raspunzatoare de determinarea aplicabilitatii unor snctiuni... Au scos prostia aia de termen de prezentare la politie in caz de accident fara victime (inainte a fost 48 ore, apoi prin lege trebuia sa te prezinti imediat - art. 79 al. 2 -, si acum trebuie sa te prezinti in 24 ore, daca nu te incadrezi la constatare amiabila, ca atunci nu te mai prezinti la politie) |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Klaus, mi-e mi-e o frica de mor de potentialul de situatii de frauda pe care-l introduce acest nou sistem.... gandeste-te ca orice "tare'n muschi" te poate "convinge", pe loc, sa semnezi ca esti vinovat, sub amenintare... sa zicem insa ca asta nu o sa se intample frecvent... dar ce zici de completarea si semnarea in fals a formularului de constatare amiabila?... te poti trezi vinovat fara vina si, pana sa-ti gasesti dreptatea demonstrand falsul, esti bun de plata sau ramai fara permis!
Iar s-a facut o regula noua pe genunchi, fara prea mult adaos de materie cenusie.... |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Eu zic ca e f buna aceasta noua prevedere. Daca te loveste gagiul cu bmw-ul fiindca era atent la gagica de pe scaunul din dreapta si nu te poti intelege cu el... nimic mai simplu, te duci la politie impreuna cu el ca si pana acum si pana la urma iese adevaru la suprafata. Dar in cazul in care gagiul isi recunoaste fapta, te duci la societatea la care si-a facut el RCA, probabil ia alcoolemia la aman2 ca si pana acum si se rezolva treaba. In cazul in care eu sunt victima (nevinovat) imi e mai usor, ca in loc sa fac 2 drumuri (politie, societate de asigurari) fac doar unul (societatea de asigurari).
Nu-mi dau seama ce se poate frauda la treaba asta, cum adica sa completeze in fals? Formularul se completeaza la societatea de asigurari de fata cu inspectorul de asigurari... ce fals poate interveni aici? Repet, daca nu se inteleg cele 2 parti, sau daca vinovatul fuge de la locul accidentului, dati fuga la politie. Iar nu inteleg cum ar putea unu tare-n muschi sa ma convinga sa semnez ca vinovat... In primul rand ca cu greu as gasi unu mai tare-n muschi ca mine ![]() This post has been edited by diesel_power: 24 Sep 2006, 09:16 |
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
anpop |
![]()
|
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
@Al: io am priceput ca daca te intelegi "amiabil"nu te mai duci la militie....daca ala are c**ie, ca te duci sau nu chiar conteaza?! daca vrei sa fi erou poti chema potera in orice accident daca nu te intelegi cu respectivu'.....dar tare mi-e teama ca daca e vreu nea' jiji sau un virinel in fata caruia cu potera sau nu e acelas kkt !
![]() |
--------------------
Logan
Preference 1,4
- b-xx-xxx Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
|
|
Ciombe |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 368 Joined: 9 January 04 From: Arad ![]() |
O sa deschida o portita pt multe manarii.. De ex. presupunem ca io imi lovesc o masina din neatentia mea, o sifonez rau de tot, n-am casco si reparatia ei ma duce la multe mii de coco. Asa ca il sun pe frate-miu care are o dubita.. .si merem direct la societatea unde are el RCA-ul si declaram ca el a dat in spate in parcare si mi-a sifonat masina... Nefiind politia de fata, masina lui poate sa nu aibe nici o zgarietura, ca nu intereseaza pe nimeni nu? Si uite asa imi voi repara masina pe RCA-ul lui.
|
--------------------
Oltena 12 TRS,
Dacia 1304 Papuc
- B-83-JJJ, AR-30-JJJ
|
|
razu |
![]()
|
![]() Eu scriu doar cand beau bere Group: Members Posts: 209 Joined: 15 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Romanu-i tare inventiv cand vine vorba de frauda, eu cred ca articolulu asta din noul C.R. o sa cada rapid - la cate plangeri vor veni din partea societatilor de asigurari, mai ales ca in spatele acestor socieati se afla multi baieti cu ochi albastri care nu vor vrea sa piarda bani!
Metoda oferita de Ciombe va fi super viabila din decembrie, da' sfatul meu ar fi sa nu va culcati pe-o ureche ![]() |
--------------------
Renault
Megane
2004 hatch
- DB 05 LSJ Hatch 1.6/16v /gri boreal/clima/greieri/iulie 2004
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu cred ca lumea nu a citit cu atentie modificarile legislative.
Ca sa fie procedura amiabila trebuie sa fie manifestate 3 vointe (nu 2 cum vad ca se vehiculeaza pe aici): 1. A vinovatului 2. A nevinovatului (bine, daca ambii sunt vinovati, aici se trece "al celuilalt vinovat") 3. a societatii de asigurare. Daca societatii de asigurare i se pare ca pute treaba, va trimite si anume la politie. Unde incepe procedura ca si pana acum. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 05:48 |