Ce ar trebui sa faca si sa nu faca un nou propietar de DSN
![]() ![]() ![]() |
Ce ar trebui sa faca si sa nu faca un nou propietar de DSN
ashu |
![]()
|
||
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- -
|
|||
patratel |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 26 May 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Cati km ai cu ea? Ca tre sa apara si zgomotele, nu se poate fara :D hehe... am zis tinerica ![]() ![]() |
--------------------
Skoda
Octavia
Elegance
- B 47 KVN
|
|
ve |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 29 May 03 ![]() |
hehe...mai ai vreo 2000 de liniste
in legatura cu al doilea bec de la mersul inapoi: standardul european e cu un bec... |
-------------------- |
|
patratel |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 26 May 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE hehe...mai ai vreo 2000 de liniste
in legatura cu al doilea bec de la mersul inapoi: standardul european e cu un bec... sper sa fie mai mult de 2000... cat despre standardu european, vorba oamenilor astora de p-aici: si europenii de ce nu stiu de standardul asta european?! |
--------------------
Skoda
Octavia
Elegance
- B 47 KVN
|
|
ve |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 29 May 03 ![]() |
Pai europenii shtiu...
Eu am vazut ca masinile noi au un bec pe mers inapoi si unul pentru ceatza. |
-------------------- |
|
patratel |
![]()
|
QUOTE Pai europenii shtiu...
Eu am vazut ca masinile noi au un bec pe mers inapoi si unul pentru ceatza. nu stiu daca o fi chiar asa, oricum amplasarea acestui unic bec de mers inapoi la DSN este cel putin nefericita, ca sa zic asa. Macar de l-ar fi pus si ei in stanga si nu in dreapta, unde nu e vizibil decat in 10% din cazurile in care dam inapoi... si sa pui aer conditionat, motor de renault, cutie de viteze renault, etc, etc, dar sa te scumpesti la un bec mi se pare meschin... |
--------------------
Skoda
Octavia
Elegance
- B 47 KVN
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Pai europenii shtiu...
Eu am vazut ca masinile noi au un bec pe mers inapoi si unul pentru ceatza. Pai zi si tu ce modele, ca io inafara de Tico altu nu mai stiu. Si Tico e corean. In orice caz, nu vad de ce ar face un asemenea standard idiot, ca daca e noapte si dai cu spatele nici nu esti vazut ca lumea, nici nu vezi bine tu prin luneta si retrovizoare cam ce se intampla in spatele masinii. Asa ca sincer io nu vad nici o logica in asta. Si oricum, din cate vad io se merge spre sporirea elementelor de vizibilitate (vezi 3 stopuri in loc de 2) si nu la eliminarea lor. Asa ca nu te prea cred. |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- -
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Are dreptate, asta e standardul !
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
aveti toti dreptate. standardul prevede cel putin un bec de marsarier, SAU DOUA SIMETRICE. luminile de ceata spate iarasi. un bec pozitionat la min o anumita distanta de sol. iarasi daca sunt doua e musai sa fie simetrice.
|
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
cata |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 26 November 03 ![]() |
A6 desi are aparent doua stopuri de ceata doar unul este functional,Seat ibiza 1buc stop ceata, 1 buc mers inapoi;idem focus,bmw compact etc.
|
-------------------- |
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
al reanult aproape toate masinile noi au 2 lumini de marsarier.
nu zice mimeni ca nu poti sa pui doua, dar una e musai. normal nu!!!!!!!!! |
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
aviasol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.000 Joined: 3 April 03 From: Bucuresti ![]() |
amplasarea becului de marsarier este bine aleasa in dreapta spate!!! daca dai cu spatele in mod normal te uiti printre scune cu capul spre dreapta deci vezi predominant zona luminata de bec. amplasarea becului de ceata in stanga masinii este iarasi buna deoarece depasirile se fac prin stanga!!
|
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
- WTX galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional ! |
|
B-27-YFV |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 29 April 03 ![]() |
De unde se poate cumpara folie fonoizolanta? Cat costa? Se monteaza greu?
Multumesc, |
-------------------- |
|
mariancd |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 30 April 03 ![]() |
inafara de cele spuse mai sus becul de marsarier pe dreapta te ajuta sa parchezi lateral, parcare care in general, am invatat, ca se face cu spatele ...
|
--------------------
Renault
Megane
2007 Sedan Lux Privilege - 1.5 dci 85 CP
- PH 02 MCD
|
|
ashu |
![]()
|
QUOTE inafara de cele spuse mai sus becul de marsarier pe dreapta te ajuta sa parchezi lateral, parcare care in general, am invatat, ca se face cu spatele ... Ete na, si unde scrie ca parcarea in lateral tre s-o fac pe partea dreapta. Daca sunt locuri pe stanga strazii ce faci, intorci? Io unu parchez lateral si pe dreapta si pe stanga, fara discriminari, asa ca prefer doua becuri. |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- -
|
|
mariancd |
![]()
|
si ti-a predat instructorul parcarea pe stanga? ma indoiesc! de altfel pe stanga poti parca doar pe strazile cu sens unic si daca nu blochezi traficul, in alte conditii este interzisa ... pe mine ma dereanjaza mai mult din punc de vedere al aspectului, si eu parchez cu spatele in conditii destul de naspa, intre un copac si un gard ...
|
--------------------
Renault
Megane
- PH 02 MCD
|
|
aviasol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.000 Joined: 3 April 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE QUOTE inafara de cele spuse mai sus becul de marsarier pe dreapta te ajuta sa parchezi lateral, parcare care in general, am invatat, ca se face cu spatele ... Ete na, si unde scrie ca parcarea in lateral tre s-o fac pe partea dreapta. Daca sunt locuri pe stanga strazii ce faci, intorci? Io unu parchez lateral si pe dreapta si pe stanga, fara discriminari, asa ca prefer doua becuri. si cand parchezi pe stanga te uiti in spate printre scaune? daca da nu-ti foloseste becu din stanga pt ca zon luminata de el nu iti intra in campul vizual |
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
|
mariancd |
![]()
|
am uitat sa spun ca eu parchez uitandu-ma in oglinzi, deci mi-ar putea folosii ambele becuri. Ei au plecat de la o idee de baza, necesitatile fiecaruia in parte sunt greu de satisfacut ....
|
--------------------
Renault
Megane
- PH 02 MCD
|
|
Mihai_E |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 687 Joined: 21 October 02 From: Bucuresti ![]() |
parerea mea este ca lampa de pe marsarier nu are (numai) rolul de a imbunatati vizibilitatea soferului cind da cu spatele noaptea, ci mai ales de a-i atentiona pe cei care ii vin din spate. este tot atit de adevarat ca in anumite situatii lampa montata in partea dreapta nu se poate observa (lucru patit chiar de mine care era sa intru in unul pentru ca ala cara ceva in porbagaj care masca lampa dreapta).
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.5dCi 100 CP Shit happens!
|
|
ashu |
![]()
|
QUOTE QUOTE QUOTE inafara de cele spuse mai sus becul de marsarier pe dreapta te ajuta sa parchezi lateral, parcare care in general, am invatat, ca se face cu spatele ... Ete na, si unde scrie ca parcarea in lateral tre s-o fac pe partea dreapta. Daca sunt locuri pe stanga strazii ce faci, intorci? Io unu parchez lateral si pe dreapta si pe stanga, fara discriminari, asa ca prefer doua becuri. si cand parchezi pe stanga te uiti in spate printre scaune? daca da nu-ti foloseste becu din stanga pt ca zon luminata de el nu iti intra in campul vizual Ce spui frantz???!!!!! Ia mai gandeste-te, tre sa te uiti printre scaune ca sa ai nevoie de lumina????? E unidirectionat fascicolul de lumina, ai buton de reglaj faruri pe spate???? Oaahahahahahahaha. |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- -
|
|
ashu |
![]()
|
QUOTE si ti-a predat instructorul parcarea pe stanga? ma indoiesc! de altfel pe stanga poti parca doar pe strazile cu sens unic si daca nu blochezi traficul, in alte conditii este interzisa ... pe mine ma dereanjaza mai mult din punc de vedere al aspectului, si eu parchez cu spatele in conditii destul de naspa, intre un copac si un gard ... Instructorul ala nu mi-a predat multe ca era un bou. Ca mai toti instructorii... Acuma daca ala mi-a predat sa merg cu 5 la ora si sa enervez pe toata lumea io asa tre sa fac?? Revenind, tu ai dreptate, parcarea laterala pe stanga merge numai pe strazile cu sens unic, insa asta se aplica in cazul meu atat pe strada unde parchez cand vin la munca cat si pe strada unde parchez cand ajung acasa. Deci in proportie de 80% din cazurile cand tre sa parchez pot avea nevoie sa fac parcarea laterala pe stanga (depinde cum gasesc loc, pe stanga sau pe dreapta). Da dupa cum zicea aviasol, becu din stanga nu-mi lumineaza decat cand ma uit printre scaune, asa ca de obicei scot o lanterna pe geam ca sa nu-l busesc pe ala din spate sau vreun stalp. Sau daca n-am laterna franez des si sacadat ca sa vad la lumina rosie a stopurilor ce si cum :wink: |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- -
|
|
Mihai_E |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 687 Joined: 21 October 02 From: Bucuresti ![]() |
conform regulamentului daca vizibilatea in spate e impiedicata, mersul cu spatele este permis numai daca esti dirijat de o alta persoana (teoretic)
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.5dCi 100 CP Shit happens!
|
|
mariancd |
![]()
|
poate ca am gresit cand am zis de intructor, trebuia sa spun ce scrie in regulament. dar asta este o alta poveste ... eu inafara de franare foarte des mai aprind si stopul de ceata care este chiar pe partea aia si care face tot atat de multa lumina ca si frana si este destula pentru un parcat cu grija ... in concluzie ... exista soluti pentru orice, trebuie doar sa gandim ...
|
--------------------
Renault
Megane
- PH 02 MCD
|
|
aviasol |
![]()
|
QUOTE QUOTE si ti-a predat instructorul parcarea pe stanga? ma indoiesc! de altfel pe stanga poti parca doar pe strazile cu sens unic si daca nu blochezi traficul, in alte conditii este interzisa ... pe mine ma dereanjaza mai mult din punc de vedere al aspectului, si eu parchez cu spatele in conditii destul de naspa, intre un copac si un gard ... Instructorul ala nu mi-a predat multe ca era un bou. Ca mai toti instructorii... Acuma daca ala mi-a predat sa merg cu 5 la ora si sa enervez pe toata lumea io asa tre sa fac?? Revenind, tu ai dreptate, parcarea laterala pe stanga merge numai pe strazile cu sens unic, insa asta se aplica in cazul meu atat pe strada unde parchez cand vin la munca cat si pe strada unde parchez cand ajung acasa. Deci in proportie de 80% din cazurile cand tre sa parchez pot avea nevoie sa fac parcarea laterala pe stanga (depinde cum gasesc loc, pe stanga sau pe dreapta). Da dupa cum zicea aviasol, becu din stanga nu-mi lumineaza decat cand ma uit printre scaune, asa ca de obicei scot o lanterna pe geam ca sa nu-l busesc pe ala din spate sau vreun stalp. Sau daca n-am laterna franez des si sacadat ca sa vad la lumina rosie a stopurilor ce si cum :wink: in conditii normale de utilizare nu prea ai nevoie de bec de masarier in stanga! in cazul tau cred ca totusi ti-ar fi folositor. asta este totusi o exceptie tinand cont ca 95% din parcarile laterale (facute de mine noaptea) se fac pe partea dreapta privind printre scune adica exact in zona in care lumineaza becul din dreapta! oricum la DSN/SLZ nu prea vezi multe in spate din cauza stalpilor de caroserie care sunt foarte latzi iar luneta e foarte mica! si un sfat de la uzina DACIA - WC - CE DRACU PARCATI ATATA NOAPTEA??? NOAPTEA SE DOARME NU SE FAC PARCARI LATERALE. DACA FACETI PARCARI LATERALE NOAPTEA PIERDETI GARANTZIA! |
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
|
mariancd |
![]()
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane
- PH 02 MCD
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Standardul cu un bec pentru marsarier pe dreapta si unul de ceata pe stanga a fost introdus de Dacia inca din 1996 la Break. ca introducerea unui bec de ceata a fost un lucru bun, eu nu contest, dar renuntarea la becul pentru marsarier de pe stanga a fost o prostie. Oricum, cel putin pentru Break-ul meu a existat posibilitatea inlocuirii geamului rosu cu unul alb. Asta pana am mers pentru ITP si nu mi-a pus viza, ca n-aveam bec de ceata.
Oricum, a venit vara, se intuneca tarziu, deci parcarile pe timp de noapte sunt mai rare. Poate la iarna reluam topic-ul. |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 06:02 |