Alimentare cu benzina FARA PLUMB la DACIA 13XX - 14XX
![]() ![]() ![]() |
Alimentare cu benzina FARA PLUMB la DACIA 13XX - 14XX
Al Cap0nE |
![]()
|
||
![]() Lex talionis Group: Members Posts: 407 Joined: 19 February 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
84
- KPN
|
|||
SYL |
![]()
|
||
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
DA. Cu cat bezina este de o calitate mai buna, consumul e mai mic. Spre exemplu cu o benzina euro 3 consumul e mai mic decat cu fara pb normala. Dar cel mai bine se observa o difernta clara cu scaderea consumului cand se alimenteaza cu benzina din "tarile cu apa calda". Spre exemplu cei de la AMS in cursul uni test-drive cu Matiz, alimentind cu benzina in Ungaria, consumul a scazut cu 2l/100 km !!!! |
||
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|||
viulian |
![]()
|
![]() Que ? Group: Members Posts: 356 Joined: 22 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Comparativ intre benzina cu si fara plumb (la aceiasi cifra octanica) - benzina cu plumb inseamna consum mai mic (caci explozia este mai puternica din cauza plumbului si asta inseamna putere mai multa / explozie => km mai multi / litru.
|
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
Raptoe |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 162 Joined: 15 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Morala e ca daca bagatzi fara plumb ... platitzi mai mult la kilometru parcurs....pentru ca nu mai trage si apasatzi pedala...najpa nu? laugh.gif
|
-------------------- |
|
Daddy |
![]()
|
![]() Membru discret Group: Members Posts: 494 Joined: 29 April 04 From: Bacau ![]() |
Hai ca incet incet o sa va lamuriti singuri, aici pe acest topic, ce e mai bine si ce nu sa bagati in rezervorul masinii. Deja prima concluzie este ca se consuma mai mult carburant. OK.
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif |
--------------------
Dacia
1300 F
1972
- BC-93-MAX Daciile sunt ca femeile....cat ai bani sa bagi in ele merg bine...cand nu mai ai bani te lasa cand iti este lumea mai draga...
|
|
c1p0 |
![]()
|
![]() I find your lack of faith disturbing. Group: Members Posts: 160 Joined: 14 October 03 From: Bucuresti - Colentina ![]() |
Vorbea cineva despre un aparat de masura pentru cifra octanica. Stie careva cat costa...?!? Suna interesant. biggrin.gif Asa vedem si noi care ne dau tepe.
|
--------------------
Dacia
Logan
dCI Ambition 2007 I feel like I'm diagonally parked in a parallel universe.
|
|
SPAWN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 26 May 04 From: BUCURESTI DR TABEREI ![]() |
parca si mie mi s-a parut ca imi consuma mai mult cand am bagat fara pb dar nu bag mana in foc pt ca imi consuma oricum mult din alte cauze.Am sa incerc sa fac o proba sa vad daca imi consuma mai mult pe fpb.
|
-------------------- CU DACIA DEVII MECANIC LA SIGUR
|
|
SPAWN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 26 May 04 From: BUCURESTI DR TABEREI ![]() |
Da ar merita un apararat dar depinde si cat costa.oricum ar fi o idee sa vezi cam ce cumperi si sa faci scandal,si sa le dai cu ceva in cap ca le dai bani pe o benzina vai de capu ei :mrgreen:
|
|
|
suparatu |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 6 June 04 From: Medias ![]() |
Benzina cu plumb e de fapt o benzina mai slaba care a fost inbunatatit cu tetraetil de plumb, pe cind benzina fara plumb e buna de la mama ei! Italia e plina cu Fiat 850 vechi si nu exista alta benzina decit fara plumb!!! |
||
-------------------- Drum fara gropi!
|
|||
OCEBE |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.324 Joined: 30 January 04 From: galati ![]() |
cam asa stiam si eu tehnologiile de rafinare nu permit obtinerea de cifre octanice ridicate (dar cu un pret scazut) si, din pricina aceasta, benzinele se aditiveaza (de regula cu tetraetil); de regula benzinele fara Pb au cifre octanice mai scazute ( ca dovada, motoarele ce sunt alimentate cu astfel de benzine au compresii mai mici). despre calitatile pb-ului din benzina de a menaja supapele nu stiu ce sa zic dar imi face impresia ca e mai degraba teorie; cu toate acestea, eu continui sa folosesc, cat s-o mai gasi, benzina cu plumb ptr. motivul ca mi se pare ca se misca mai bine masina (chiar imi pare rau ca la Petrom nu se mai gaseste superplus; o fi avand vreo legatura cu plumbul din ea?) |
||
--------------------
dacia
1300 Am avut o DACIA 1300
|
|||
fnp |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 446 Joined: 5 November 03 From: Bucuresti ![]() |
NU MAI EXISTA PE PIATA BENZINA CU PB!
PREMIUMUL NORMAL ARE ALT ADITIV NU TETRAETIL DE PB. |
--------------------
Dacia Logan
MCV 1.5 DCI 70CP
2007 Laureate + ABS
- B
|
|
MoGas |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 2 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Si o sursa a acestei stiri ai? Sau te credem pe cuvant? :?
|
-------------------- |
|
Al Cap0nE |
![]()
|
![]() Lex talionis Group: Members Posts: 407 Joined: 19 February 04 From: Bucuresti ![]() |
Mi-am facut consumul (cu sticla in oras) , folosind premium de la petrom si masina neforjata =>> 6/100 !!! Nici mie nu mi-a venit sa cred ! (i-am pus de curand aprindere el si mi-a scazut consumul )
|
--------------------
Dacia
1310
84
- KPN
|
|
SPAWN |
![]()
|
OCEBE nu stiu la voi dar in bucuresti la petro inca se gaseste benzina superplus la Petrom nasol ca e mai scumpa si eu nu prea bag ,chiar daca stiu ca masina trage mai bine cu superplus sad.gif
|
|
|
SPAWN |
![]()
|
omule si cam cat te-a costat aprinderea aia ca vad ca face minuni daca e chiar asa.
si esti sigur ca ai dacie si ca erai in oras :?: :?: :?: |
|
|
SPAWN |
![]()
|
ca daca e asa tot sa te plimbi cu masina frate m-asduce si la veceu cu ea :mrgreen:
|
|
|
viulian |
![]()
|
![]() Que ? Group: Members Posts: 356 Joined: 22 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Al Cap0nE, eu zic sa faci o medie - caci pe 20-30 de km fara trafic si etc evident ca iese consumul mic.
Tu nu ai scos consumul in oras, ci consumul la 50Km/h pe trafic redus.. si mie tot la fel imi da cand ies din oras si merg cu 110-120 (cam 6.5-6.7%). Dar fa plinul si vezi cat mergi cu el - o sa iasa o medie mai graitoare decat consumul 'instant' pe 20Km. Mie imi oras imi ia in jur de 9-10.. (dar e drept si cu forja cand am ocazia). |
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
OCEBE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.324 Joined: 30 January 04 From: galati ![]() |
[quote]
OCEBE nu stiu la voi dar in bucuresti la petro inca se gaseste benzina superplus [/quote] nu mai este nici urma; au inlocuit autocolantele de pe pompe si pe anuntul mare din strada cu preturi , pe locul unde trona superplusul acuma este un mare blank; si asta la toate statiile petrom din zona. fnp a scris: [quote] NU MAI EXISTA PE PIATA BENZINA CU PB! PREMIUMUL NORMAL ARE ALT ADITIV NU TETRAETIL DE PB. [/quote] Petrom zice: http://www.petrom.ro/romana/petroliere.htm...RU%20AUTOMOBILE |
--------------------
dacia
1300 Am avut o DACIA 1300
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Cred ca discutia asta despre consumul facut cu sticla a mai fost de nu's cite ori. NU E RELEVANT.
Fa asa cum a spus Viulian, cu plinu, si o sa vezi ce surpriza ai. :mrgreen: Mie sub 10 nu-mi scade in oras, dar nu prea sint mielusel cu dihania :twisted: Daca mi-a trebuit motor mare si cuplu puternic laugh.gif , ma maninca talpa la semafoare :mrgreen: |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
Al Cap0nE |
![]()
|
O sa-i fac plinul cand busonul nu se va mai deschide cu orice cheie :evil: Pe langa sticla bag zilnic cate 5 litri cu care fac intre 75 si 85 km (fac de multe ori pana prostului intentionat, tocmai ca sa verific) ceea ce duce la o medie de 6 (oras, bucuresti). Oricum, masina nu a consumat niciodata mai mult de 9 (asta cand eram incepator si o forjam si faceam tot felu de tampenii cu ea). Deci...vand dacie '84 100milioane laugh.gif laugh.gif
|
--------------------
Dacia
1310
84
- KPN
|
|
fnp |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 446 Joined: 5 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Incepand cu anul 1990, datorita Departamentului de Cercetare OMV, automobilele vechi au fost capabile sa functioneze perfect cu benzina fara plumb. Datorita aditivilor speciali OMV, Austria a fost prima tara din Europa in care s-a utilizat complet doar benzina fara plumb, prin inlocuirea tetraetilului de plumb cu noi aditivi pe baza de compusi nepoluanti.
Sursa www.omvro.ro :oops: Am exagerat ca nu se mai gaseste deloc, dar la majoritatea statiilor (la OMV si MOl la toate) benzina Premium "cu plumb" a fost inlocuita cu Eco Premium care are alti aditivi, nu tetraetil. |
--------------------
Dacia Logan
MCV 1.5 DCI 70CP
2007 Laureate + ABS
- B
|
|
mewtwo |
![]()
|
![]() LA LA LA TRA LA LA Group: Members Posts: 129 Joined: 21 April 04 From: Bucuresti ![]() |
De la OMV am bagat si eu o gramada de vreme EcoPremium, dar habar n-am avut ca e FARA PB !!! Oricum sa fiu sincer, parca nu e diferenta fata de PETROM . Singura diferenta a fost ca (poate ma insel aici) bujiile aratau mai bine, arderea parea mai buna .
|
--------------------
DACIA
LOGAN Laureate ....regimul HAMBURGHEZO-MOSIERESC.....
|
|
Bytzu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 176 Joined: 11 March 04 From: Bucuresti ![]() |
experienta personala: am plecat la munte si am facut plinul cu OMV 98+, cea mai scumpa
fugea de zicei ca o impinge cineva - 140 cu 4 insi in ea a consumat de-a rupt la intoarcere am bagat Vpower shell da nu era la fel - ma asteptam la mai mult |
--------------------
Renault
12
- B-22-MZN also...BMW E28 524TD, Ford Capri MK3 V6 2.8i Flame Edition, Oltcit Club '83 38000km, Dacia 1310 rea
|
|
SPAWN |
![]()
|
pai si cam cat te-a costat aprinderea electronica. :?: :?:
|
|
|
Al Cap0nE |
![]()
|
250 ea + 250 manopera (dar am schimbat si bujii si fise si mai multe)
|
--------------------
Dacia
1310
84
- KPN
|
|
SPAWN |
![]()
|
pai nu e asa mult si daca zici ca merita cred ca am sa ii pun si eu da sa fac rost de bani ca eu vreau multe smile.gif da bani nu am :|
si la mers se simte merge mai bine se infige mai bine ceva ceva :?: |
|
|
geo76com |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 9 April 04 ![]() |
Daca vrei ti-o montez eu gratis, dar cred ca ai putea si tu sa faci asta pt ca de obicei scrie pe fire unde merg si trebuie doar sa citesti instructiunile ....daca are. Daca nu se aranjeaza. Tu cumpara-ti aprindere daca vrei.
|
--------------------
DACIA
1310L
1995 ...mai putine incercari, mai putine esecuri ....
|
|
Al Cap0nE |
![]()
|
De montat se monteaza foarte usor numai ca pierzi garantia daca nu o pui la un service autorizat. Relantiul este stabil, merge rotund motorul, parca am ceva demaraj mai bun , nu se mai impusca platina, a scazut consumul samd
|
--------------------
Dacia
1310
84
- KPN
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
si daca citesti topicul despre aprinderi electronice de la Tuning CLT o sa te lamuresti deplin.
On topic pleaze :vmad: |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
SPAWN |
![]()
|
Cand o sa am bani am sa imi iau scuze ca am fost off topic :mrgreen:
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th May 2025 - 19:50 |