Ambreiajul scartaie ingrozitor la apasare, iar cursa este sacadata, parca e in trepte
![]() ![]() ![]() |
Ambreiajul scartaie ingrozitor la apasare, iar cursa este sacadata, parca e in trepte
NascuToamna |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 107 Joined: 6 October 06 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
Sedan 1.5 dCI 2007 http://romanian-spotters.forumer.ro/trip-reports-f9/bucuresti-olbia-marrakech-cu-krp-test-drive-dacia-duster-t3907.htm
|
|||
gcaramaliu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 4 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu am fost cu masina in service inainte. Intre timp am facut revizia de 15000, mi-au bagat ulei pe cablu, nu mai face asa rau. Daca revine zgomotul, ma duc sa-l schimb, desi...mi-e sa nu faca mai rau, am inteles ca astea noi sunt mai proaste.
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate Plus
- AG-08-FVR
|
|
tudormon |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 28 March 05 ![]() |
Eu am fost cu masina in service si ii pot suspecta de asta pt ca IPSO au fost mereu neprofesionali (probat de-a lungul multor vizite), desi la nivel de suprafata s-au purtat bine.
However, au avut destul de multi problema asta (pe clio) cat sa pot suspecta inlocuiri in service pe o asemenea scara. |
-------------------- |
|
mario1980 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 437 Joined: 8 April 05 From: Iasi ![]() |
Cineva intreba daca se intimpla si la DCI sa "gripeze" pedala de ambreiaj. Am vazut unul care facea de nou asa, dar numai la debraiere. Tind sa cred si eu ca este de la cablu.
Succes! |
--------------------
Dacia
Logan
dci Preference 2006
- SV ?? ??? Adesea, aproape fiecare om tolereaza prostia celui de linga el, atit timp cit nu ii uzurpa propria prostie.
|
|
CRY |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 10 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Am schimbat si eu cablul de ambreiaj, cel original cu care a venit masina din fabrica tinea mai sus, asta nou pe care l-am schimbat tine jos de tot.
Are ceva daca tine prea jos, cum as putea sa-l mai reglez sa tina putin mai sus ca parca e prea jos si uneori obisnuit cu cel vechi nu-mi intra bine in viteza. Poate deteriora ceva daca tine asa jos? ca acel mecanic care l-a schimbat m-a asigurat ca asa trebuie sa fie. Acum va intreb si eu pe voi ca de ei sunt satul. |
--------------------
Renault
Symbol Fidji 1,4
2007
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
dci eu stiam ca are hydraulic si hydraulicu e putin diferit fata de cel cu cablu ,eu asa am sesizat la masinile cu ambreiaj hidraulic ,
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
dCi-urile NU au ambreiaj hidraulic...
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
tudormon |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 28 March 05 ![]() |
mda, eu intrebasem daca e diferit pe diesel dar se pare ca nu exista un consens.
|
-------------------- |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Si ma rog, unde nu e consensul?
Pentru linistea interioara, si dieselurile au ambreiaj pe cablu la logan. Doar ca au alt cablu. L-am mai detaliat eu pe aici cand a aparut dieselul, dar atunci nu multi au percutat informatia. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(CRY @ 21 Feb 2007, 21:33) Am schimbat si eu cablul de ambreiaj, cel original cu care a venit masina din fabrica tinea mai sus, asta nou pe care l-am schimbat tine jos de tot. Are ceva daca tine prea jos, cum as putea sa-l mai reglez sa tina putin mai sus ca parca e prea jos si uneori obisnuit cu cel vechi nu-mi intra bine in viteza. Poate deteriora ceva daca tine asa jos? ca acel mecanic care l-a schimbat m-a asigurat ca asa trebuie sa fie. Acum va intreb si eu pe voi ca de ei sunt satul. in mod normal, n-ar trebui sa cupleze in pod, dar nici in podea... Din fabrica, ambreiajul de Lighean cupleaza foarte sus, prea sus, nu inteleg de ce... de reglat, se regleaza foarte usor. da-i o cafea mecanicului si in 3 minute e gata |
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
nici prea jos nu trebuie sa tina pedala ca intra prost in viteze si e pacat de cutie.
interesant este ca nu se schimba cursa furcii de ambreiaj la reglarea celor doua piulite de pe cablu ci se ridica pedala putin. asta e bine pentru ca daca tine prea sus nu e riscul de a patina discul de ambreiaj. |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
lau_swat |
![]()
|
![]() Membru si atat Group: Members Posts: 405 Joined: 7 September 05 From: Timisoara ![]() |
Am fost azi in service si am fost in test cu masina, trebuie data cutia jos si schimbate pinioanele, au zic ca au joc mare si din cauza aia se aude clanck-ul, astept acum sa vina confirmarea de la Pitesti ca pot sa se bage in cutie.
|
--------------------
Renault
Megane III
dynamique 1,6 16V Ce tie nu-ti place altuia nu-i face
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Doi secunzi. Eu stiam ca doar MCV-ul are JR5. Au pus si pe berlina jr la motorul de 70cp ?
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
DFA |
![]()
|
Da, da' nu se știe după ce algoritm. Oarecum cum fac și la MCV-ul 1.6MPi, o parte sunt cu JH3/tijă și o parte cu JR5/cablu/AH
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
ex Logan I 1.5 |
|
lau_swat |
![]()
|
![]() Membru si atat Group: Members Posts: 405 Joined: 7 September 05 From: Timisoara ![]() |
Am o intrebare, s-a acceptat de la Pitesti desfacerea cutiei de viteze si inlocuirea grupului de roti conice, intrebarea mea este e ok sa faca asa sau ar trebui sa schime toata cutia? daca o desfac s-ar putea apoi sa am probleme cu scurgerile de ulei?
|
--------------------
Renault
Megane III
|
|
DomnulK |
![]()
|
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 26 Sep 2006, 13:20) ironick am citit si eu pe acolo...da rtot nu am dat de o concluzie clara. QUOTE(klaus @ 2 Mar 2007, 22:25) Klaus, tu ce stii de ambreiaj, al meu a inceput sa faca precum un maga ragusit. ma exaspereaza. daca stii ce nu-i in regula pe acolo spune-ne si noua. mie mi-e teama sa nu fie din placa de presiune sau rulment. as gresa eu furca aia dr mi-e ca scap pe discul de ambreiaj si o sa alunece in draci dupa aia..... oricum, nici din topicul de pe reno.ro nu m-am lamurit prea mult. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
lau_swat |
![]()
|
S-a rezolvat problema cu clanck-ul prin schimbarea grupului conic, acum e ok, astept sa vad daca sunt scurgeri, overall multumit de operatie, daca il impulsinonezi putin pe mecanic inainte sa inceapa lucrarea poate face lucrurile foarte cum trebuie...
![]() |
--------------------
Renault
Megane III
|
|
DomnulK |
![]()
|
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
are cineva noutati? a aflat cineva cauza? eu inca mai astept!
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
AMZ |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Members Posts: 2.439 Joined: 13 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Am avut pana acuma o singura problema cu al meu Logan, scartzaitul la pedala de ambreiaj care a inceput cam pe la 24000 km, am facut o vizita la AMG unde au rezolvat rapid, dand cu un spray prin interior la pedala, cica axul era de vina, dar dupa 1 saptamana a aparut din nou acelasi zgomot, am si inregistrat ca iti venea sa o iei pe jos de urat ce facea, mers din nou la AMG , cam pe la 26000 km, unde in fine au facut pana la urma treaba ca lumea, au inlocuit cablu pe garantie, masina este din 2006 cu extenso, acuma parca e alta masina, vina mea...trebuia sa fac scandal de prima oara.
|
--------------------
Renault
Renault Grand Scenic 3.1.6 Dci 130 HP.
2011
- B.XXX.AMZ
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
O sa revina ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
AMZ |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Members Posts: 2.439 Joined: 13 September 04 From: Bucuresti ![]() |
merci, frumoasa incurajare...poate peste inca 24000 km, asa ar mai merge
|
--------------------
Renault
2011
- B.XXX.AMZ
|
|
e.so!id |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 221 Joined: 19 January 05 From: Roman City ![]() |
Nu e cumva de la faptul ca se freaca cablul de burduful ala de material(panza /cauciuc)?
Am auzit si la mine un usor scartit, dar daca e de acolo, e defect de proiectare. |
--------------------
Logan Laureate
1.6 mpi
2005 Laureate
- NT - 45 - BOG Intotdeauna purtati centura si supuneti-va legilor drumului !
|
|
AMZ |
![]()
|
nu in pot da attach.inregistrari de pe telefon, se auzea usa unui cavou nedeschis de 1000 de ani...era infiorator, cablu era gripat...probabil ca s-ar fi rupt intr-un final.
|
--------------------
Renault
2011
- B.XXX.AMZ
|
|
DomnulK |
![]()
|
s-a mai discutat despre aceasta problema, daca dadeai un search ai fi gasit un topic cu muulte pagini.
schimbarea cablului nu rezolva scartaitul . scartaitul provine de la furca amgreiajului, mai exact de la nuca pe care face aceasta parghie. s-a rezolvat de catre cei de la fabrica , pentru diesel, montand ambreiaj hidraulic. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
valeriu ciprian |
![]()
|
![]() ascult orice parere Group: Members Posts: 352 Joined: 28 June 06 ![]() |
|
--------------------
dacia
Logan abs + 2007 1.5 dci / Laguna 3 2008 1.5 dci
.
|
|
AMZ |
![]()
|
valeriu, mergi de schimba cablu....e singura solutie de rezolvare.
KAndrei, am dat cu search, exact aceasta problema nu am gasit...am zis ca merita sa stie si restul forumului de aceasta problema. |
--------------------
Renault
2011
- B.XXX.AMZ
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
se rezolva cu unsoare acolo unde scartaie. totul e ca cei din service sa vrea sa vada ce scartaie. si cel mai posibil scartaie la baza furcii unde face contact cu rulmentul de presiune.
ps: daca scartaie o balama la usa de la casa nu dati cu unsoare ? sau schimbati balamaua cu una noua ? |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
AMZ |
![]()
|
Han_1,6 mpi, e gresit cu unsoare, asa mi-au spus din service, eu aveam un spray cu vaselina dar au spus ca nu este indicat si la prima vizita in service mi-au dat cu spray degripant...care din pacate nu a avut nici un rezultat decat pe moment, adica cand am plecat de acolo nu mai facea asa.
|
--------------------
Renault
2011
- B.XXX.AMZ
|
|
valeriu ciprian |
![]()
|
![]() ascult orice parere Group: Members Posts: 352 Joined: 28 June 06 ![]() |
AMZ...am ambreiaj hidraulic...
![]() |
--------------------
dacia
Logan abs + 2007 1.5 dci / Laguna 3 2008 1.5 dci
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 12:03 |