DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> am primit o oferta de munca in Dubai, vreau detalii despre viata de acolo

Tossi
post 6 Oct 2006, 08:34
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Salut

Am primit o oferta de munca pe un post de inginer in dubai, la o fabrica (virgula) care produce cabluri.

Vreau si io cateva detalii despre ce preturi sunt pe acolo la mancare, haine si viata de pe acolo.

Care aveti ceva informatii va rog sa luminati si pe mine.

Saru mana!

This post has been edited by b-45-wob: 6 Oct 2006, 09:55

--------------------
Renault Megane 1.5 dci 2004 - B6SSSS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tunderbird
post 6 Oct 2006, 13:38
Post #2

tunzator de iarba & atacator de integritatzuri

Eu personal nu am fost, dar am colegi si cunostinte care lucreaza acolo.

Conditiile sunt foarte vitrege: caldura si umiditate foarte mare... transpiri non-stop si daca vrei sa iti speli rufele nu le poti usca afara.

Cu mancarea, spun ei, au dus-o foarte prost... in final, au fost nevoiti sa se cupleze cu o alta firma romanesca care avea un bucatar roman.

Dupa parerea mea se poate lucra acolo numai pe o perioada de timp limitata si pentru o oferta salariala foarte buna.

Repet, eu nu am fost acolo, situatia aceasta mi-a fost prezentata de altcineva care a fost acolo.

This post has been edited by tunderbird: 6 Oct 2006, 13:45

--------------------
Dacia Dacia 1100 - '69, '70 ; 1300 - '70,'81 ; 1310cli - 2000 - B 13 ABC
Renault Twingo 1,2 16V - 2001
Renault Laguna Concorde 1,6 16V - 1999

Cocoșul e mai frumos ca vulturul, numai că nu poate zbura!
(N. Iorga)
+
vv
post 6 Oct 2006, 14:07
Post #3

dilbert.com

era pe forumul autoshow un individ care lucra in Dubai, n-am mai calcat de mult pe-acolo, da' poti incerca sa intrebi si la ei.

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
bogdanb
post 7 Oct 2006, 12:06
Post #4

Membru incepator

From: Iasi

Hello. Eu lucrez de vreo 2 ani in Kuwait iar in Dubai am fost de 2 ori dar doar in vizite scurte. Ca mincare si haine sunt cam aceleasi preturi in Dubai ca sa in Kuwait, adica la unele chestii (paine, carne, oua) chiar mai bune ca in Romania. In plus in Dubai ai si discoteci, baruri unde poti sa bei o bere normala (in Kuwait totul este fara alcool), whisky, vin, etc. dar de ex. o sticla de bere costa 7$. Asta era pret la barul hotelului asa ca s-ar putea sa gasesti mai ieftin prin alte parti, daca stii pe unde sa cauti. Stilul de viata este foarte fain, european cu totul, mall-uri peste tot, nu sunt hoti si toate regulile (inclusiv de circulatie) sunt respectate. Cu temperatura e cam nasol, adica e umezeala (care, citeodata ajunge si la 95%), dar de obicei totul se petrece in spatii inchise cu aer conditionat, doar daca ai sa lucrezi in constructii o sa fie mai greu. Dezavantajul major al Dubai-ului este aglomeratia si pretul chiriilor, care sunt foarte mari (o garsoniera costa in jur de 1200$ pe luna si trebuie sa mai platesti si energia electrica si apa consumata). Ca sfat incearca sa primesti si accomodation = casa si masa, de la companie, pe linga salar. Daca se poate si masina e si mai bine, ai libertate de miscare. Cam atit ptr moment. Sper ca te-am ajutat cit de cit.

--------------------
+
mars
post 7 Oct 2006, 13:06
Post #5

meow or never

Group: Moderatori

Pai daca jobul tau implica stat pe afara, sa nu te duci. Cand am ajuns prima data acolo si am iesit din aeroport, am crezut ca respir apa calda. Si era noapte...
In rest e ok, mancarea e destul de ieftina, benzina nu mai zic. Alcool gasesti numai la restaurantele hotelurilor, la scoruri destul de mari. In mall-uri gasesti tot ce vrei, la preturi mult mai mici ca la noi.
E civilizat, sigur pe strazi. Desi e plin de indieni si pakistanezi, se feresc de europeni. Politie peste tot, amenzi de iti vine rau. Dar se circula civilizat, cu toate ca sunt multe masini (99% Toyota).
Cam toate firmele mari din lume au acolo birouri, daca ai nimerit la una din ele poate te ajuta ei cu cazarea.

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
M.C.
post 8 Oct 2006, 12:44
Post #6

Membru autentic

From: Ploiesti ,din cind in cind.

Daca ai primit un post de inginer,inseamna ca nu prea o sa lucrezi pe afara.
De exemplu acum sunt 32 de grade afara,si un pic cam umed.Dar de acum incepe vremea frumoasa ,fara umezeala,pina prin aprilie.
Ca viata,e frumos.Gasesti aici de toate,fara probleme.Discoteci,bautura,distractie,de toate.Cind o sa vii incoace,nu o sa-ti vina sa crezi ce viata este aici.Eu sunt pe aici de vreo 4 ani.Iar viata nu este chiar asa scumpa,desi comparativ cu momentul in care am sosit aici s-a mai scumpit.In rest nu ai nici un fel de probleme.Ai grija cum negociezi contractul,citi bani iti dau pentru casa,cite plecari pe an ai,citi bani de buzunar,chestii care sunt importante..Salutari si sa ne vedem in Dubai,la o bere!

Si daca mai vrei si alte detalii care te pot ajuta,da-mi un P.M.,iar miine o sa-ti raspund cind vin la munca,pentru ca acum este perioada Ramadan-ului,si se lucreaza doar 6 ore.

--------------------
Renault Megane II Sedan Influence 1,6 16 V ,2005
Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
+
Tossi
post 9 Oct 2006, 06:52
Post #7

Membru autentic

Salut,

Am fost sambata la interviu cu astia din Dubai.
Mi-au zis ca am asigurata cazarea si mancarea la ei intr-un camin, dar ca majoritatea pleaca de acolo dupa cateva luni.
De lucrat o sa lucrez in interior, nu afara.
La locul de munca o'r sa fie 90 % indieni si restul arabi.
Daca plec din camin o sa imi dea 1000-1200 de dolari cazare si transport.
Sunt 2 fabrici, fiecare din ele la 40 km de Dubai, respectiv Abu Dhabi.
Astept pe joi vineri un raspuns de la aia.

Multumesc pentru ajutor.

P.S. cica acolo se lucreaza 3 schimburi. sad.gif

This post has been edited by b-45-wob: 9 Oct 2006, 06:53

--------------------
+
argon
post 9 Oct 2006, 06:57
Post #8

Mesaj semiautomat

cat pe luna inafara de aia 1200?

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
M.C.
post 9 Oct 2006, 07:32
Post #9

Membru autentic

From: Ploiesti ,din cind in cind.

Inseamna ca o sa lucrezi la DUCAB.Sunt circa 40 de km pina in Dubai,si cam 120 pina in Abu Dhabi.Daca o sa stai in Dubai,o sa te omoare traficul.In mod normal,distanta asta o parcurgi cam in 30 de minute.Dar cind sunt ore de virf,o faci cam intr-o ora,o ora jumatate!Este un trafic infernal,mai ales ca Ducab-ul este amplasat in Jebel Ali free zone, acolo isi au sediul o groaza de firme,iar cind se termina programul aici,toti pleaca spre Dubai si Sharjah unde locuiesc.Dar poate gasesti casa prin Jebel Ali,care este foarte aproape.Oricum chestia cu caminul nu e prea buna,o sa stai cu indieni,pakistanezi si alte natii d-astea care sunt cam certate cu civilizatia si curatenia.
Si sper ca mincarea pe care ti-o asigura sa nu fie indiana,asa o sa te saturi de orez si alte porcarii din astea picante si puturoase,cu care noi romanii nu suntem prea obisnuiti.
Mai bine sa-ti inchirieze ei un apartament,asta ar fi ideal,si sa-ti gatesti tu,pentru ca aici gasesti de toate in magazine,si la preturi decente!Sunt destule magazine unde gasesti si carne de porc,asa ca nu o sa duci lipsa mincarii de acasa,daca stii sa gatesti un pic,sau poate gasesti pe cineva care sa te ajute si la gatit wink.gif .Bineinteles, asta doar daca esti necasatorit ! icon_mrgreen.gif
Daca ti-ar da si masina,ar fi perfect!
Doar ca,pina in momentul in care o sa intram in UE,trebuie sa dai examen pentru obtinerea permisului de conducere local.Dupa aceea nu o sa mai fie o problema,permisul romanesc o sa fie preschimbat la politie,la fel cum fac si cu permisele din actualele tari membre ale UE.
Dar pentru inceput,cit timp esti in Visit Visa,poti sa conduci cu permis de conducere international,pe care il iei din Romania,iar dupa ce iti iei viza de rezidenta,aplici pentru permis local,pentru ce nu mai poti conduce cu cel international.Au niste legi un pic ciudate,dar asta e !Oricum,ai ce vedea aici,nu o sa-ti para rau!
Bafta ,si daca vii ,ne vedem la o bere.
P.S.
Daca imi dai adresa ta de e-mail iti trimit si ceva fotografii de pe aici,asta ca sa-ti faci o idee cit de cit despre Dubai.

This post has been edited by M.C.: 9 Oct 2006, 08:55

--------------------
Renault Megane II Sedan Influence 1,6 16 V ,2005
Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
+
body
post 9 Oct 2006, 08:18
Post #10

Membru autentic

Group: Banned
From: Ploiesti

Eu merg anual din 1997 prin zona aia ( lucrez in petrol) , bine nu am stat in Dubai ci in Abu-Dhabi care e capitala emiratelor.
Viata e ok , mult mai "sigura " decat in tara .
Ai grija mare la termenii contractuali pentru ca acolo nu prea mai poti negocia.
Tu la ce firma te duci , cu capital occidental sau local ? Ca sfat e mult mai bine la o firma cu capital occidental .
Dupa cum spunea si precedentul coforumist e bine sa negociezi ca in pachetul care ti-l ofera sa-ti asigure cazare dar singur in apartament sau ma rog daca plecati mai multi din Romania sa fiti impreuna.In rest totul e cam cum scrie M.C. .
O sa fie o experienta pe care nu o sa o regreti.
Bafta si take care!

This post has been edited by body: 9 Oct 2006, 08:20

--------------------
Mitsubishi/Suzuki Lancer/SX4 2007/2008 - PH-72-BVR PH-77-MMR
body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
+
Tossi
post 10 Oct 2006, 09:46
Post #11

Membru autentic

De la astia de la Ducab am primit oferta.
Astept ziua de joi sau vineri ca sa vad ce zic aia de acolo.
Tot atunci o sa aflu si salariul care il pot oferi ei.
Oferta salariala era intre 1500 si 3200 de dolari plus aia 1000-1200 dolari pentru cazare si masa.

M.C. adresa e sorin.stefan@yahoo.com.

Firma este detinuta in proportie de 50% de stat si restul e capital privat.

Ceea ce m-a cam descumpanit la interviu a fost faptul ca eu am fost chemat pentru ceva si la intalnire m-i s-a propus cu totul alt job, tot inginer dar in productie, plus program de 3 schimburi. sad.gif

Si intr-adevar nu prea ma incanta ideea de a sta in camine, mai ales cu indieni si alte natii arabe. Scuze pentru xenofobie dar...asa simt, nu am ceva personal cu ei.

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 23:51
Forum Renault