JAPONIA GP, Detalii despre circuit
![]() ![]() ![]() |
JAPONIA GP, Detalii despre circuit
cri123 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 2
2006 2.0T dopat cu 30 ponei Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001 |
|||
pablo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.015 Joined: 10 December 04 From: ORADEA ![]() |
FISICHELU 8 Oct 2006, 15:09
QUOTE Nu compara timpii obtinuti in calificari cu cei din cursa. Este alta conjunctura. In ce sens alta conjunctura?Nu se mai umbla la setarile masinii din cite stiu.Au mai pus niste benzina in ele si atit.Mie mi s-a parut ciudat ca in calificarile de simbata ambii piloti Ferrari l-au devansat si inca destul de bine pe Alonso iar in cursa nu au putut sa-i bata cel mai bun timp. sorin.aldea 8 Oct 2006, 21:16 QUOTE QUOTE MS e un mare pilot din punctul meu de vedere.Dar ca si om e o nulitate (caracter de ... baiat de cartier,ca sa nu zic altfel). te rog sa nu faci afirmatii gratuite. cred ca e cu mult deasupra altora din F1 si a realizat mai multe in viata si in F1 decat oricare din noi spera sa o faca. Sorine m-ai inteles gresit.Sau m-am exprimat eu deficitar. Nu discut despre ce fel de om este Schumi in viata civila (sot,coleg,prieten,etc).Ma refeream strict la comportamentul lui pe asfaltul din circuitele de F1. mai departe nu mai comentez ca sa nu lungim inutil discutia |
-------------------- Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
Renault Clio Extreme 1,5 dCi 80 CP (iul 2005,tempomat) |
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
Pablo, in calificari e suficient 1 tur sa-l faci cel mai rapid ca sa fii primul. In cursa practic timpii fiecarui tur se cumuleaza iar problemele facute de trafic se simt. Daca in calificari ai ratat o tura din cauza traficului mai ai o sansa tura urmatoare.
Prin urmare si masinile sunt reglate in calificari sa mearga cel mai rapid 1 - 3 tururi maxim pe cand in cursa fiecare tur e important. E destul de clar acum ? Masinile astea nu-s indestructibile ca nu degeaba la fiecare 2 curse se reconstruieste integral motorul (acum 2 ani era la fiecare cursa!). Mai este si chestie de cauciucuri. Bridgestone-urile aveau comportament bun pentru 1 - 3 ture maxim in calificari dupa care se lipeau de ele resturile de cauciuc de pe pista. La Michelin lucrurile nu erau asa de grave cu resturile insa nu dadeau randament mai bun ca Bridgestone-urile in cele 1 - 3 ture prin urmare in cursa lucrurile se echilibreaza imediat. This post has been edited by DigitalScribe: 10 Oct 2006, 18:45 |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
FISICHELU |
![]()
|
![]() Boo Boo Dad Group: Members Posts: 595 Joined: 4 December 05 From: Onesti ![]() |
@pablo
Sunt aspecte de ordin tehnic si emotional. Ca sa ma explic- in calificari masina e alimentata cu benzina "atat cat trebuie" (sa nu fie nici prea grea, dar si sa poata face vreo 20 ture in cursa), plus anvelopele schimbate mai des - nici prea noi nu e bine sa fie cauciucurile -ca trebuie incalzite, dar nici prea uzate ca nu isi mai fac treaba. Toate acestea trebuie nimerite foarte bine, ca nu ai prea mult timp... Emotional, la calificari pilotul stie foarte clar ca trebuie sa mearga tare, sa scoata un timp bun. Insa ii lipseste un lucru esential: stimulentul! Care e reprezentat cel mai bine de un "iepure" dupa care sa se tina. Alonso in cursa il vedea pe Schumacher in fata si stia clar ca trebuie sa-l ajunga. Michael la un moment dat i-a ajuns pe intarziati care, mai rau, incetineau ca sa ii faca loc. Din punct de vedere tehnic, in cursa sunt mai multe sanse (pilotii au de facut in jur de 50 de ture) sa nimereasca "proportia de aur": cantitatea de benzina in rezervor la un moment dat, cauciucurile in starea ideala, etc. Cat despre ce spune DigitalScribe, cred totusi ca setarea (echilibrarea) masinii o lamuresc foarte clar la free practice - acesta este si rostul lor. Dupa aceea nimeni nu prea se mai baga sa re-seteze masina. Cel mult in situatiile in care se schimba vremea (vezi Hungaroring si China din acest an), o mai modifica. |
--------------------
Renault
Megane Sedan CfExp
1,5 dCi 2005 Mercedes C Classe 2.0 CDI full option 2003
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
QUOTE(ssilviu @ 10 Oct 2006, 13:54) Conseder intr-un fel ca s-a facut dreptate, pentru ca in ultima vreme FIA mi-a dat impresia ca a facut tot ce putea ca sa-i ajute pe cei de la Ferrari. Mey, ssssssilviu, tu nu stii ca nu exista dreptate absoluta, ci doar perceptii? ![]() QUOTE(cri123 @ 10 Oct 2006, 14:26) Da, si Ross Brown face apel catre Renault pentru fair-play ![]() Am si uitat de acel punct castigat de Schumi in Ungaria cand nici nu era pe circuit. Ar fi complet aiurea sa castige un campionat pentru acel punct, si sper sa nu ajungem in aceasta situatie, atunci sa te tii discutii si controverse ![]() Punctul acela a fost acordat perfect regulamentar: MS nu era considerat abandonat, pentru ca parcursese 95% din cursa. Daca trebuia descalificat sau penalizat pentru sicana respectiva, nu sunt in masura sa decid, dar cred ca doar un drive-through sau stop-go sau 10s se puteau da pentru sicana aia (in cel mai rau caz). In mod normal, daca scurtcircuitezi o sicana, esti obligat sa-l lasi pe cel pe care l-ai depasit (sau trebuia sa te depaseasca) in fata ta. Atat. QUOTE(pablo @ 10 Oct 2006, 15:48) In ce sens alta conjunctura?Nu se mai umbla la setarile masinii din cite stiu.Au mai pus niste benzina in ele si atit.Mie mi s-a parut ciudat ca in calificarile de simbata ambii piloti Ferrari l-au devansat si inca destul de bine pe Alonso iar in cursa nu au putut sa-i bata cel mai bun timp. Asa cum ti-a explicat partial si Fisichellu, explicatia pentru fenomenul de sambata-duminica este caldura/capacitatea de a inmagazina caldura a anvelopelor si a masinii. Ferrari au avut suspensia configurata pentru a incalzi anvelopele foarte repede, astfel incat sa profite cat mai din plin de anvelopele carnoase. Dezavantajul este ca, pe masura ce se inainteaza in cursa, apare fenomenul de graining. La Renault e invers: nu sunt foarte performanti pe primele 2-3 ture, insa apoi se incalzesc gumele si devin mai performante . In general, capacitatea de a incalzi gumele depinde de configurarea suspensiilor. Renault a configurat suspensiile pentru performanta si echilibru, iar Ferrari pentru incalzire rapida. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
pablo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.015 Joined: 10 December 04 From: ORADEA ![]() |
FISICHELU Postat Ieri, 22:07
QUOTE Sunt aspecte de ordin tehnic si emotional. Ca sa ma explic- in calificari masina e alimentata cu benzina "atat cat trebuie" (sa nu fie nici prea grea, dar si sa poata face vreo 20 ture in cursa), plus anvelopele schimbate mai des - nici prea noi nu e bine sa fie cauciucurile -ca trebuie incalzite, dar nici prea uzate ca nu isi mai fac treaba. Toate acestea trebuie nimerite foarte bine, ca nu ai prea mult timp... Repet: - 1 Felipe Massa Ferrari 1:29.599 - 2 Michael Schumacher Ferrari 1:29.711 ---- - 5 Fernando Alonso Renault 1:30.371 Nu e chestie de anvelope pentru ca cei 2 de la Ferarri au mers in cursa cu aceleasi pneuri cu care au scos si cei mai buni timpi in calificari.La fel si Alonso. Despre trafic in fata celor 2 Ferrari iarasi nu poate fi vorba (sau cel putin nu de cel care a condus cursa).Primul dintre cei 2 nu a avut pe nimeni in fata. Mai mult Schumi a avut cam aceeasi cantitate de benzina ca si Alonso. Sint de acord ca a existat si o diferenta data de comportamentul pneurilor (descris de DigitalScribe mai jos) chestiune pe care au zis-o si cei de la Renault. Totusi diferenta de timpi din calificari 0,772 fata de Massa si 0,660 fata de Schumi mi s-a parut mare.Diferenta care in concurs nu s-a vazut deloc. |
-------------------- Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
Renault Clio Extreme 1,5 dCi 80 CP (iul 2005,tempomat) |
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Exact ce am spus mai sus: Ferrari au reusesc sa aduca gumele la temperatura optima la sf. turului 1, iar Renault la sf. turului 3 (de ex.) asta inseamna ca in turele 2 si 3 Ferrari sunt mai buni, iar apoi timpii incep sa devina foarte apropiati.
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
cri123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
De fapt la Suzuka recordul pe tur l-a avut Alonso. Am inteles ca Ferrari au avut probleme cu uzura gumelor in cursa.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2006 2.0T dopat cu 30 ponei Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001 |
|
sandman_ |
![]()
|
Bingo!
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Pingo!
|
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
sandman_ |
![]()
|
Daca iti sterg postul anterior (
QUOTE(paulp @ 12 Oct 2006, 12:35) Pingo! ), incepi sa faci scandal si sa strigi "cenzura" in gura mare! Ori ai ceva de spus, ori nu mai scrii... |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Era cu dedicatie, ca nici Bingo nu spune mare lucru
![]() Poti sa-l stergi ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
paulp |
![]()
|
Dar mai degraba as propune stingerea aici si sa faci un nou topic cu Brazilia
![]() E mai interesant! http://www.reno.ro/index.php?showtopic=562...=0entry698969 L-am facut eu ![]() ![]() This post has been edited by paulp: 12 Oct 2006, 14:11 |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
TMihai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 947 Joined: 1 October 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Ferrari has now determined the cause of Michael Schumacher's championship-denting engine failure at Suzuka. It is understood that the German rarely smoked to a halt in Japan due to a failed intake valve. Engineers at the Maranello based squad, however, have put the failure down to an isolated materials defect, meaning that a significant change or remedy in Brazil is unlikely. Felipe Massa's pre-race engine glitch in Shanghai is also believed to have involved a damaged valve, but it was apparently a different failure. Ferrari sources, meanwhile, ruled out the theory that Schumacher's final pit stop at Suzuka - including overheating - could be linked to his failure. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 MPI
2005 Shit happens to me mostly so don't worry...
Trece lebede-n zare / Eu ma uit, ele dispare |
|
sandman_ |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
paulp |
![]()
|
Asa e, ai dreptate, acu poti sa inchizi aici ca deja devine superfuu discutia asta
![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca cineva mai credea ca Ferrari are sanse al titlul la piloti, acum s-a terminat definitiv.
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Heifeld l-a depasit pe Alonso
![]() |
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
WTG KOVALAINEN!!!
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Primul podium
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
dil |
![]()
|
![]() Membru verde Group: Moderatori Posts: 1.370 Joined: 7 December 04 From: Corbeanca, Ilfov ![]() |
Da, primul podium in anul asta.
![]() |
--------------------
-
-
-
- - Renault Captur 0.9 TCe XMOD (2015)
ex Daewoo Matiz 2004 (2012-2015) ex Renault Clio Symbol 1.5dci 80CP 2006 Fidji (2006-2011) |
|
TMihai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 947 Joined: 1 October 05 From: Bucuresti ![]() |
Mi-a placut strategia Ferrari!
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 MPI
|
sandman_ |
![]()
|
Mda, foarte ciudata cursa, foarte interesanta strategia Ferrari, foarte bun rezultatul lui HK. Aparent LH are titlul in buzunar.
Pana la urma se stie exact ce s-a intamplat cu motorul lui FA? |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
Bliss |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 937 Joined: 10 July 06 ![]() |
QUOTE “After a few laps, we were informed of a decision of the stewards that demanded the use of extreme wets,” said team principal Jean Todt. “The team had not been informed and only after the race, did we find that an e-mail had been sent to Stefano Domenicali which arrived after the start of the race. We were amazed and had to immediately call in the drivers to the pits to change tyres.” QUOTE It marked the end of a difficult afternoon for Webber, who, suffering from food poisoning, had actually vomited in the cockpit during the initial safety-car period. There was some consolation for the Red Bull teams, however, as measured performances from David Coulthard and Vitantonio Liuzzi saw them finish fourth and eighth respectively. f1.com |
--------------------
-
-
-
|
|
xcss |
![]()
|
QUOTE If you were Fernando Alonso, however, it was a day of disaster. Blown off by Hamilton, he slipped way back after his first pit stop, had several off-course excursions, collided with Toro Rosso’s Sebastian Vettel at one stage, and then did the job properly by crashing heavily in Turn Six. ![]() |
--------------------
-
-
|
|
TMihai |
![]()
|
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 MPI
|
xcss |
![]()
|
![]() |
--------------------
-
-
|
|
sandman_ |
![]()
|
Eu v-am zis ca e periculos sa cititi despre formula1 din presa locala, dar...
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
TMihai |
![]()
|
As spune duelul anului: Massa vs Kubica
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 MPI
|
sorin_f39 |
![]()
|
![]() Ferrari fan Group: Members Posts: 2.431 Joined: 22 August 05 From: Galaþi ![]() |
Chiar mai speram ca Raikkonen se poate bate pentru titlu pana in ultima etapa, dar Ferrari a comis-o exact cand nu trebuia.
Hamilton deja e campion. Nu-l agreez deloc, admir ceea ce a reusit, insa l-as fi preferat pe Alonso campion mondial. Forza FERRARI !!! |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Bicorp
Dynamique 1.6 16V (2007)
- GL I'm the freedom man / That's how lucky I am.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 05:33 |