schimbare adresa IP remote
![]() ![]() ![]() |
schimbare adresa IP remote
BAC |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
|
||
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|||
xman2000 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 6 October 03 ![]() |
Nu stiu daca ai un domeniu sau nu. O idee ar fi executarea unui script de genul:
" netsh interface ip set address "Local Area Connection" dhcp Mai multe detalii te rugam. Daca schimbarea ta implica si obtinerea automata a unui server de DNS poti folosi: netsh interface ip set dns "Local Area Connection" dhcp |
--------------------
Dacia
Solenza Rapsodie
|
|
BAC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
Calculatoarele sunt in domeniu si atat IP-ul cat si DNS vor fi date de un server cu Windows2003.
|
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
cg_ivan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 24 March 05 ![]() |
Daca ai un numar mic de calculatoare poti rula de pe masina ta (fiind logat ca admin de domeniu) un script vbs de genul:
*************VBS**************************************** strComputer = "ComputerName" Set objWMIService = GetObject("winmgmts:\\" & strComputer & "\root\cimv2") Set colNetAdapters = objWMIService.ExecQuery _ ("Select * from Win32_NetworkAdapterConfiguration where IPEnabled=TRUE") For Each objNetAdapter In colNetAdapters errEnable = objNetAdapter.EnableDHCP() If errEnable = 0 Then Wscript.Echo "DHCP has been enabled." errEnable = objNetAdapter.SetDNSServerSearchOrder() Else Wscript.Echo "DHCP could not be enabled." End If Next ************END VBS************************************** |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
- B-00-XXX Repar pompe de benzina de Trabant la preturi fara concurenta.
Bonus: reglarea litrometrului. |
|
BAC |
![]()
|
Multumesc de raspunsuri, m-au ajutat. Pana la urma am gasit pe sit-ul Microsoft o sumedenie de scripturi pt tot felul de chesti. Eu am facut un .bat cu comenzile "netsh inerface", intru remote dintr-un xcmd si rulez bat-ul. Sunt doar cateva secunde in care userul e deconectat de la retea, cat timp calculatorul aloca noua adresa. Eu am o retea de aproape 100 calculatoare imprastiate in trei cladiri si e ceva de mers. Deocamdata am facut jumate din ele. Daca ar fi numarul mai mare de calculatoare, care e solutia?
|
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
cg_ivan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 24 March 05 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
- B-00-XXX Repar pompe de benzina de Trabant la preturi fara concurenta.
Bonus: reglarea litrometrului. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 17:55 |