DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> reparatie motor 1400 de dacie, ce piese trebuie

damanu
post 3 Oct 2006, 21:06
Post #1

Membru incepator

Group: Members

mi-am luat de curand o dacie din '99 cu motor de 1400 .motorul este varza si trebuie facuta o reparatie capitala deoarece masina a facut taximetrie timp de 7 fara nici o reparatie la motor.si cutia este la pamant,abia mai intra in viteze.poate ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi ,sau poate stie cineva cum il pot face sa aibe performante mai bune,sa fuga mai tare,demarajul mai bun.... O sa pun in scurt timp si niste poze ca sa vedeti exact in cel hal arata masina smile.gif

This post has been edited by damanu: 3 Oct 2006, 21:10

--------------------
dacia 1310 1999 - b-22-vcs
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
diaconuliviu
post 4 Oct 2006, 07:45
Post #2

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

O cautare ai incercat? Sint "n" subiecte despre cutie si reparatie motor.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
pvd2010
post 4 Oct 2006, 13:49
Post #3

Trăitor în R.S. Romînia

Trebuie schimbat absolut toate piesele uzate. stiu ca e cam ciudat raspunsul dar la o reparatie capitala, mecanicul desface masinaria, vede defectiunile, cumpara piesele de schimb, ansambleaza la loc, face proba, dai banu' si gata. toti sunt fericiti.

nu inteleg ideea topicului... sau poate vrei tu sa faci pe mecanicul si nu stii de unde sa incepi? sleep.gif

--------------------
Dacia 1310 L 1997
Debian Jessie + Mate 1.8
+
SiloS
post 4 Oct 2006, 14:58
Post #4

Gangester

From: Buzau

De ce ai dat banii pe un jaf ?

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
1999 FIAT ARCA AMERICA 403
+
damanu
post 4 Oct 2006, 15:12
Post #5

Membru incepator

masina a fost a lu taicamiu si i-am dat o suma simbolica pe ea pt ca el si-a luat logan.am luat-o ca o stiu cam ce are si ca are gpl.nu vreau sa fac pe mecanicul,am facut topicul deoarece am auzit ca se poate monta chiuloasa de renault 5 alpine pe motor de 1400 si poate vreunul dintre voi stie cum se face sau imi poate da niste detalii.ca daca tot fac motorul sa il fac mai sprinten un pic biggrin.gif

--------------------
+
ciubex
post 4 Oct 2006, 16:05
Post #6

Membru incepator

From: Iasi

Eu in primavara asta am dus in service la refacut motorul de 1397 cm3 (1400) la o Dacie Break din 1991. Am platit atunci cam 13 milioane si ceva in total, cu tot cu manopera si asta fara sa-i modific ceva din carecteristicile tehnice initiale ale masinii. De fapt reparatia a constat in principal in "segmentare motor" pe langa asta au mai fost si altele, ce tin de aceasta operatiune, garnituri, furtune etc.
Sper sa-ti faci o idee despre costuri in cazul tau.

--------------------
Dacia 1400 Break 1991 TLX
+
damanu
post 4 Oct 2006, 16:44
Post #7

Membru incepator

merci ciubex,pe mine nu am intereseaza costul,ma intereseaza daca pot sa-i pun alte piese (de renault sau alte marci)pentru o viteza mai mare,demaraj mai bun.

--------------------
+
damanu
post 4 Oct 2006, 16:45
Post #8

Membru incepator

sau stie vreunul dintre voi daca se poate monta o cutie de renault fuego pe dacie?

--------------------
+
raptordivx
post 4 Oct 2006, 17:16
Post #9

Membru autentic

From: Suceava

Mie mi se pare ca tu chiar nu vrei sa muncesti de loc .. ce ai vrea sa iti spuna lumea? sunt topicuri deja deschise pe aceste subiecte nu trebuie decat sa incerci sa cauti "INCERCI" si sigur vei gasi. Sunt pareri diferite dezbatute pe cateva pagini ar trebui sa le citesti pe alea mai intai sa iti faci o parere . Desi eu sunt mai mult ca sigur ca topicul pe care l-ai deschis aici e deschis la "vrajeala". Mai intai ia si te documenteaza "fa-te un pic mecanic " vezi ce si cum se rectifica ce modificari trebuiesc facute pentru a pune acea cutie si chiuloasa. Hai pune burta pe forum pierde o zi doua si citeste tot ce misca pe aici si dupa aia vino cu intrebari serioase.

--------------------
Renault Laguna 1999 / 1.6 16v / concorde - SV-10-SIS
Vreau LAGUNA 2 :D
+
EUROPE_
post 6 Oct 2006, 22:10
Post #10

membru reactiv

From: Craiova

QUOTE(ciubex @ 4 Oct 2006, 17:05)
Eu in primavara asta am dus in service la refacut motorul de 1397 cm3 (1400) la o Dacie Break din 1991. Am platit atunci cam 13 milioane si ceva in total, cu tot cu manopera si asta fara sa-i modific ceva din carecteristicile tehnice initiale ale masinii.
*

13 milioane doar pentru segmentare motor? ohmy.gif

--------------------
Renault Fluence 2010 1.6 16v Evo Life
Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
+
cristi.r
post 7 Oct 2006, 11:50
Post #11

Membru ... din cand in cand

Pune mana si fa-ti masina macar ca una stock !!! Ca si asa e o operatie laborioasa ...
1. RK motor;
2. RK cutie de viteze;
3. poate si ambreiaj;
Iti dai seama ca mecanici care sa se priceapa si la Renault Fuego si la Dacie, chiar daca sunt masini trecute de prima tinerete, nu prea se gasesc ... si chiar daca s-ar gasi nu cred ca si-ar pierde vremea cu asa ceva ...
Asigura-te de stabilitatea masinii per ansamblu cu amortizoare, articulatii, rigiditatea caroseriei, etc., ca degeaba ii pui motor de F1 daca iti zdrangane totul prin masina cand dai intr-o groapa.
Iar ca fapt divers, sa stii ca si motorul ala de fabrica este capabil de ceva performante daca i se pun consumabile de calitate si la timp. Asta era o meteahna a noastra a posesorilor de Dacie: "lasa ca merge si-asa" care ni se trage de pe vremea cand nu se gaseau piese de calitate (decat "pe sub mana") si omul era obligat sa improvizeze cate ceva ca sa-si aduca sacii cu struguri de la vie ... numai ca intre timp lucrurile s-au mai schimbat si au aparut si Dacii 1310 care trec lejer de 120.000 fara RK, daca sunt intretinute ca la carte ...
Sanatate !

--------------------
megane diesel 2006
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 17:32
Forum Renault