cu ABS sau fara
![]() ![]() ![]() |
cu ABS sau fara
PanDa |
![]()
|
||
![]() Membru in rezerva Group: Members Posts: 163 Joined: 18 December 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
LADA
Niva 4X4
2004
- B 70 PND DSN B13TTY (the Tweetee)
MCV 16V B74PND (DumBo) Decat sa-i calci mai bine-i sperii! |
|||
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
QUOTE(SiloS @ 6 Oct 2006, 15:27) Cum sa platesti pentru ceva la care exact atunci cand vrei sa franezi mai tare iti arunca pedala de frana inapoi ? Domnu SiloS?Ma rog frumos de unde stiti ca ABS arunca pedala de frana inapoi? La o franare de urgenta sistemul ABS elibereaza o parte din presiunea acumulata in pompa centrala de frana si pedala de frana poate ajunge si la podea dand o falsa impresie ca ai ramas fara frane dar masina se opreste super eficient si dupa ce eliberezi frana cu masina oprita apasand din nou frana ai sa vezi ca pedala este beton caci pe loc ABS nu functioneaza! OAMENI BUNI TREBUIE SA INTELEGETI CA DUPA CE VA URCATI INTR-O MASINA PE CARE NU ATI MAI CONDUS-O VA TREBUIE O PERIOADA DE ACOMODARE!!! Cel putin frana trebuie verificata cum functioneaza in regim de urgenta pentre a sti la ce sa ne asteptam din partea ei!ATENTIE sa nu fie cineva in spate cand verificati franele in regim de urgenta!!! |
--------------------
a
b
c
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
|
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Las' ca nea Tinu nu a avut probleme cu masina, ci cu ceva mult mai contondent...
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
michaelthefirst |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 103 Joined: 2 August 06 ![]() |
ABS!
Presupunand ca cei care posteaza aici nu sunt piloti de curse, nu inteleg cum cineva poate spune ca nu ii trebuie un sistem de siguranta. Treaba e simpla... cu ABS e mai sigur pentru sofer, pasageri si ceilalti participanti la trafic. Deci... ABS! ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6
2006 E important sa iti doresti imposibilul!
|
|
thunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 22 April 04 From: Pitesti ![]() |
La sistemele ABS din ziua de azi nu se mai arunca pedala de frana inapoi. Se aude zgomotul de la roti si cam atat. Poate doar daca conduci descult mai simti o foarte usoara vibratie. Si pana la urma e o chestie de acomodare.
ABS-ul este ceva mai mult decat necesar, poate doar daca suntem piloti si putem sa controlam masina in orice situatie, dar totusi majoritatea suntem doar soferi cu mai multa sau mai putina experienta. Cu ce ma poate deranja ABS-ul ?! |
--------------------
Opel
Astra H
2006
- B-50-WSE Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
|
|
PanDa |
![]()
|
![]() Membru in rezerva Group: Members Posts: 163 Joined: 18 December 03 From: Bucuresti ![]() |
pai te poate deranja daca nu il folosesti cum trebe
de ex: daca nu folosesti faptul ca poti sa eviti si te bazezi doar pe franare sunt situatii in care franezi mai prost (distanta mai mare) decat daca blochezi rotile. ar mai fi situatia in care nu ai unde sa ocolesti obstacolul. Din cate stiu la Tinu problema a fost ca nu avea centura pusa si de aia nu au sarit airbagurile. Oricum beliti ochii ca sa nu beliti...masina. ![]() |
--------------------
LADA
Niva 4X4
2004
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
da la ford focus la un amic face masaj la pedala abs ,de ce? e mai vechi abs? ,e ford focus berlina din 2003 modelul
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Ideea ca ABS-ul ar mari distanta de franare in anumite conditii este falsa...
Ceea ce face ABS-ul este sa mentina permanent roata in contact cu solul, fara sa alunece (sa se blocheze), adica mentine coeficientul de frecare intre roata si sol la valoarea maxima... In momentul in care roata se blocheaza la o franare violenta fara ABS, coeficientul de frecare dintre aceasta si sol are o valoare mai mica decat atunci cand roata este in miscare (coeficient de frecare la alunecare vs coeficient de frecare static), deci la orice franare de urgenta fara ABS distanta de franare va fi mai mare decat cu ABS... Daca mai punem cazul cand se franeaza cu rotile pe suprafete diferite (asfalt si zapada de exemplu) avantajele ABS sunt clare.... |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
PanDa, nu mi-o lua in nume de rau, dar ai condus vreodata o masina dotata cu ABS?
P.S. Pro ABS 100%. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
mih95 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 119 Joined: 22 October 05 ![]() |
Urmatoarea masina pe care o voi cumpara, va avea SIGUR, ABS !!!
This post has been edited by mih95: 13 Oct 2006, 20:52 |
--------------------
.
.
.
|
|
PanDa |
![]()
|
QUOTE(radian @ 13 Oct 2006, 22:36) Nu ti-o iau in nume de rau si-ti multumesc de raspuns. dupa cum am spus am condus doar ocazional masini cu ABS. Asta daca nu vrei sa tii cont de primii 10k km (cand am invatat sa conduc dupa parerea mea) pe care i-am facut pe un OLTCIT CLUB RT (Romania Total = Rusinea tehnicii) care bloca rotile doar la a 3-a pedala (un fel de ABS made in roamnia). in rest DSN 30k si Lada Niva 40k ambele fara. Urmeaza e sapt viitoare MCV cu ABS. Inca odata multumesc de raspunsuri. |
--------------------
LADA
Niva 4X4
2004
|
mitzaciobanu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 137 Joined: 21 May 05 From: Brasov ![]() |
Neaparat ABS!! Sa zicem ca in 99,9% din timpul pe care il petreci la volan nu ai nevoie de el. Dar daca macar odata ti-a salvat viata (sau macar te-a ajutat sa eviti un accident) atunci sigur investitia a meritat.
Mie mi-a folosit cu adevarat de 2 ori intr-un an si 3 luni. Dar si daca nu-l aveam... |
--------------------
Dacia
Logan
1.6 MPI Ambition - 2005
- BV
|
|
Schatten |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 7 October 06 ![]() |
Trecand peste peste varianta struguri acrii, majoritatea opiniilor anti-abs vin de la persoane care au condus exclusiv sau in marea majoritate a timpului niste carute. Asta e adevaru, dubiile privind utilitatea sau necesitatea abs-ului apar datorita necunoasterii sau incapacitatii de adaptare la nou, sau de ce nu la evolutie. In loc sa scoatem capul cum trebuie in lumea civilizata si dezvoltata, ne comportam ca niste carutasi care stramba din nas si dau din umeri, mirati sau chiar ofuscati ca nu mai au cum sa traga puternic si barbateste de haturi/hamuri printre injuraturi si tre doar sa apese pe o pedala.
E frustrant intradevar ca o sa pierdem placutele clipe petrecute cu manecile suflecat, cu diverse chei in mana, plini de ulei si alte lichide, pe langa sau pe sub tovarasele noastre de viata pe 4 roti, sau minunatele sedinte de brainstorming pt atat de necesarele adaptari, modificari, a se citi carpeli atat de necesare superbelor masini romanesti pre-logan. In loc o sa fim nevoiti sa acceptam un stift de masina, o rabla plina de defecte gen servodirectie, A/C, ABS, care ne va umple de plictiseala intre vizitele la benzinarie si reviziile periodice. Numai bine stimati concetateni si o evloutie cat mai rapida si placuta ! ![]() |
--------------------
Renault
Megane Scenic 1.6 16v
2004 Dacia Logan Prestige 1.6 16v 2006
|
|
nik1965 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 365 Joined: 17 June 05 ![]() |
ABS-ul mi-a salvat de doua ori vita in decurs de 1 an si 8 luni.
Nu mai departe de acum trei zile a trebuit sa frinez si sa fac manevre bruste de eschivare cind m-am intilnit cu un dobitoc care a intrat in depasire in virf de panta (distanta dintre mine si el nu era mai mare de 20-25m). Daca nu aveam ABS nu puteam sa controlez masina si ori se blocau rotile si ma duceam "sanie" inainte, ori ma dam peste cap. Asa cum a mai zis si driverx nu de multe ori ai nevoie de ABS, da si cind ai ... |
--------------------
dacia
logan , duster
2005, 2017
- xx-xx-xxx
|
|
rooster |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 27 December 05 From: Tulcea, oras cu strazi jalnice ![]() |
ABS-ul in actiune franeaza roata catre maxim frana, o lasa sa se invarta daca s-a blocat si repeta ciclul pana la oprirea masinii - poate nu efectueaza o frana cat mai eficienta din punct de vedere al decelerarii masinii, dar iti permite sa ocolesti ostacolul si sa franezi in acelasi timp.
ABS-ul nu lasa urme mari de franare (de zic toti taranii la accidentele prezentate la TV: "avea viteza soferu' domnule politist si nu a franat, nu vedeti ca nu sunt urme de franare?"). ABS-ul iti protejeaza si anvelopele uzandu-le uniform la franarea puternica ... am avut odata o franare de urgenta intr-o Nova - apasam sa-mi iasa piciorul prin podea, volanul il rotisem complet stanga, timpul se scurgea asa de incet si deja imi trecea viata prin fata ochilor, dar masina se deplasa tot pe directia dinaintea rotirii volanului, si dupa ce s-a oprit am constatat ca anvelopele de pe fata M+S, noi, ajunsesera la cota de uzura maxima in zona de frecare din momentul blocarii. Anvelopele au ajuns apoi la o remorca, imi provocau vibratii in caroserie si zgomotul era deranjant - parca mergeam cu trenul. |
--------------------
VW
Sharan 131CP TDI
Dacia face putori de automobile, parerea mea ! EX: Nova GTI & Logan 1.4MPI Laureate Plus. Aveam sentimentul ca am cumparat de la sh dupa ce am vazut cat a economisit francezu la masina mea noua.
|
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
@Schatten: foarte direct, mi-a placut, eu m-am ferit sa fiu chiar asa direct...cine stie cine se mai ataca degeaba...
@rooster: ma da-o in ma-sa si erau chiar noi MS-urile?? cam macane...sau daca e cum zici tu...trebuia sa te duci sa le dai cu cauciucurile in cap pentru ca nu este normal...oricat de puternica ar fi frana si oricat de lunga..dar totusi sper ca imi dai voie sa ma indoiesc de cele spuse de tine... ![]() |
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
B6 Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v |
|
rooster |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 27 December 05 From: Tulcea, oras cu strazi jalnice ![]() |
nu macane fiindca nu sunt ratoi
![]() ![]() |
--------------------
VW
Sharan 131CP TDI
Dacia face putori de automobile, parerea mea ! EX: Nova GTI & Logan 1.4MPI Laureate Plus. Aveam sentimentul ca am cumparat de la sh dupa ce am vazut cat a economisit francezu la masina mea noua.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
QUOTE(rooster @ 21 Oct 2006, 22:07) Ce om poate mentine presiunea in sistemul de franare mai buna decat un sistem electronic (ma refer la ABS) ca sa poata realiza o distanta de franare mai mica? Sustin, cum am facut-o si mai sus, ca franarea cu ABS este cea mai eficienta franare si din dpdv al distantei de franare, si din cel al manevrabilitatii masinii in acelasi timp... "Ceea ce face ABS-ul este sa mentina permanent roata in contact cu solul, fara sa alunece (sa se blocheze), adica mentine coeficientul de frecare intre roata si sol la valoarea maxima... In momentul in care roata se blocheaza la o franare violenta fara ABS, coeficientul de frecare dintre aceasta si sol are o valoare mai mica decat atunci cand roata este in miscare (coeficient de frecare la alunecare vs coeficient de frecare static), deci la orice franare de urgenta fara ABS distanta de franare va fi mai mare decat cu ABS... " Nici macar pilotii de raliuri sau F1 nu pot frana mereu foarte eficient, ca sa nu mai vorbim de "pilotii" de pe sosele, scolarizati in 30 de ore pe dacii cu motor diesel de golf... ![]() This post has been edited by track3r: 22 Oct 2006, 09:00 |
--------------------
-
-
|
|
rotuning |
![]()
|
![]() Australanthropus olteniensis Group: Members Posts: 337 Joined: 18 June 04 From: pe langa Buridava ![]() |
uite fapt real: mergeam in paralel cu un Passat nou, care ma gandesc eu ca avea ABS; eu eram cu Alfa mea (fara ABS) prin oras, cu aproximativ aceeasi viteza. O tanti si-a gasit sa sara pe trecerea de pietoni. Am dat amandoi in frane aproximativ simultan. Eu am oprit la limita trecerii de pietoni, Passatul s-a dus sanie dincolo de ea. Nu sunt mare expert si de altfel am votat "cu ABS". Da' poate cineva sa-mi explice ce s-a intamplat cu ABS-ul omului?
PS: tanti a scapat ![]() |
--------------------
RENAULT
Megane
2.2 1.6 16V CD 2006 TOYOTA NGYaris 1.3 VVT-I Luna LCA M/M
ARO 11.9 1.6D ex:Dacia Solenza Clima 1.4 MPi ex:AlfaRomeo33 1.5 ie ex:DaciaNovaGT |
|
C a t a l i n |
![]()
|
Asta este un caz foarte "subiectiv"
![]() ![]() Un test obiectiv consta in franarea pe aceeasi suprafata, cu aceeasi masina, condusa de acelasi sofer, cu si fara ABS... Guess who wins? |
--------------------
-
-
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
rotuning
Eu acum doua zile mi-am testat ABS-ul pe diverse terenuri (diverse tipuri de asfalt), pe nisip unde aderenta e mai proasta ca pe orice sosea umeda si sincer franeaza foarte bine. Nici pe nisip nu a bagat intarzieri, parca tinea o idee mai mult roata blocata, dar masina totusi s-a oprit repede. Eu nu am franat in paralel cu o Alfa, dar inainte sa fac asemenea comparatii, eu m-as uita mai intai la calibrul masinilor, ca eu ma tem ca Alfa-ul tau cantareste cat rotile de la Passat. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
ABS,,fireste,,
![]() |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu cred ca nu incape in discutie utilitatea ABS-ului. Cred ca Dacia va trebui in curand sa renunte la a-l oferi doar ca optional. Cel putin la variantele de varf.
|
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Parerea mea este ca ar trebui sa-l puna obligatoriu pe toate variantele, nu numai pe cele de varf...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
eu am impresia ca o sa fie obligati sa le puna standard pe toate variantele....UE & stuff...
|
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
B6 Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v |
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
merita ... abs
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
Sorinator |
![]()
|
![]() Toriphile (EWF) Group: Members Posts: 188 Joined: 23 June 06 ![]() |
Fara discutie, cu ABS. Nici nu ar trebui sa se mai vanda masini fara ABS, airbag-uri si centuri pretensionate.
|
--------------------
Dacia
Logan Prestige 1.6, 16 V,
2006
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Obligatoriu ABS. Am testat pe pielea mea (cu o masina d-aia de teste Dacia
![]() |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
dariusboom |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 18 October 04 ![]() |
Am votat DA pt ca:
- anul trecut dupa o ploaie prin Bucuresti ma aflam pe Vacaresti urcand spre Piata Sudului. La un moment dat, vorbind cu prietena mea, nu am mai fost atent la conditiile de trafic si cand m-am uitat in fata am vazut cum opresc 2 masini straine una dupa alta brusc la o trecere de pieteni. Atunci aveam cam 70-75 de km la ora, banda 2 din 3, si din fericire o distanta destul de mare de cei 2. Am bagat piciorul in frana ca drq, fara sa ma mai gandesc daca e bine ceea ce fac, masina a devenit sanie si uite asa ma indreptam spre cei 2 spunandu-mi incontinuu " Trebuie sa ies de pe banda" cu rotile blocate. Fara a avea pretentia ca am evitat accidentul la milimetru cum ar spune unii, la circa 2-3 metri am reusit totusi sa iau piciorul de pe frana, si sa intru pe banda 1, din pacate fara sa ma asigur pt ca nu mai aveam timp...masina s-a zdruncinat destul de bine, noi la fel, dar am iesit pe banda 1, si am oprit exact la linia ce delimita trecerea de pieteni...bla bla bla PS. Atunci aveam Ambiance... ...si asta numai pt ca m-am intors spre prietena mea s-o intreb "Ma iubesti"... ![]() |
--------------------
dacia
logan prestige
2007
- B-60-NRW
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 09:09 |