DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> table pe faruri..., am vazut la masinile straine

ghost4ever
post 1 Sep 2006, 15:06
Post #1

Membru

Group: Members

fratilor am observat ca noapte nu vad drumul, aprind farurile si nici o schimbare smile.gif

ideea e alta, am vazut la masinile straine pe becuri au un fel de tablita rotunda daca stitzi la ce ma refer...!! la ce ajuta ? daca fac rost de asa ceva si pun pe dacie la ce ma ajuta ?

--------------------
Dacia 1410 DACIE 1995 - ct01rzl
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ov
post 1 Sep 2006, 15:40
Post #2

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori
From: Bucuresti

daca-ti pui pe farurile tale n-o sa mai vezi nimic smile.gif pt ca farurile tale n-au fost gandite sa disperseze lumina prin acel dispozitiv (care e practic o oglinda ce reflecta lumina in oglinda mare a farului) ci sa o disperseze prin geamul farului (care are niste dungulite pe el daca te uiti atent). Daca o sa te uiti la o masina cu capacel d'ala o sa vezi ca nu are "dungulite" pe sticla farului.

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
gti98
post 4 Sep 2006, 13:29
Post #3

Membru autentic

QUOTE(ghost4ever @ 2 Sep 2006, 02:06)
fratilor am observat ca noapte nu vad drumul, aprind farurile si nici o schimbare smile.gif

ideea e alta, am vazut la masinile straine pe becuri au un fel de tablita rotunda daca stitzi la ce ma refer...!! la ce ajuta ? daca fac rost de asa ceva si pun pe dacie la ce ma ajuta ?
*

Tablita aia e pe bec si nu pe far, si e o oglinda de dirijare a luminii (vezi ca lumina de intalnire bate doar in jos...). Existenta ei depinde de constructia becului; daca ai un asemenea bec, ai si tabla aia, dar la becurile "normale", "de Dacie" nu exista asa ceva.
Bafta!

--------------------
Dacia Nova GTI GTI 98 - IS 57 ENB
+
argon
post 4 Sep 2006, 13:30
Post #4

Mesaj semiautomat

E o tablita in partea de sus a becului, ca sa nu bata aiurea in ochii celorlalti, am eu la proiectoare asa ceva..daca la aia te referi..

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
StefanT
post 4 Sep 2006, 13:34
Post #5

STF - Special Tactical Force

From: Bucuresti

La unele masini am vazut acea "ciuperca" doar pe jumatate, insa la majoritatea e intreaga. E ca sa nu orbeasca pe cei din sens opus.
@gti98: Te referi la becuri cu capatul negru? De ce sa nu aiba la Dacie, eu de alea am. Sunt Testla H4. de 60W

--------------------
Suzuki GSX-1300-R 2008 - B'100'HAY
Fan Reno 53379
+
vi_escu
post 6 Sep 2006, 10:40
Post #6

Membru somnambul

From: republica procurorilor

Am avut un set de becuri cu halogen cu tablita de care spui. Unul din ele s-a dus (stanga) si l-am inlocuit cu unul fara tablita. Nu este nici o diferenta!

--------------------
Logan ABS plus 1,6MPi . 2007
Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
+
against
post 5 Oct 2006, 07:59
Post #7

Membru incepator

QUOTE(Ov @ 1 Sep 2006, 16:40)
daca-ti pui pe farurile tale n-o sa mai vezi nimic smile.gif pt ca farurile tale n-au fost gandite sa disperseze lumina prin acel dispozitiv (care e practic o oglinda ce reflecta lumina in oglinda mare a farului) ci sa o disperseze prin geamul farului (care are niste dungulite pe el daca te uiti atent). Daca o sa te uiti la o masina cu capacel d'ala o sa vezi ca nu are "dungulite" pe sticla farului.
*

nu este o regula ca daca ai tablita ai sticla clara.uitati-va la tico.
motociclrta mea are tabla si linii d-alea.

--------------------
bmw audi quattro bmw audi quattro - CT 00 OOO
+
B30KDT
post 5 Oct 2006, 19:30
Post #8

Membru autentic

From: bucuresti

offff,nu la tablita din interiorul becului se referea initiatorul topicului,ci la cea din interiorul farului care dirijeaza lumina intr-o anumita directie(jos)
la masinile cu sticla clara la far,oglinda acestuia are niste forme geometrice mai "ciudate" care fac in asa fel incat lumina becului sa nu fie directionata in ochii celor din sens opus ci pe drum,la cele cu sticla cu striatii oglinda este neteda iar lumina este directionata de striatiile farului.

--------------------
DACIA DACIA 2012
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th June 2025 - 19:40
Forum Renault