DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Clio 1.2 16V vs. DSN

felix
post 23 Jun 2003, 12:17
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Prietena mea tocmai si-a luat un Clio Bicorp 1.2, 16V de 75 de cai (10 mii euro cu toate taxele). Desi poate parea irelevanta o comparatie intre cele doua masini, cred totusi ca sunt cateva lucruri interesante de remarcat (eu fiind posesor de DSN Clima):

Week-endu' asta am facut vreo 1000 de km cu el si iata impresiile mele:

Confort: mult peste DSN, insonorizare foarte buna, materiale de calitate; ca si minus, loc mai putin in spate, portbagaj mic

Dotari: nu insist mult - ABS, 4 airbaguri, servo, geamuri electrice, asistenta la franarea de urgenta, etc. O mentiune speciala pentru aerul conditionat care face intr-adevar rece (din ce am vazut eu la SLZ, se apropie ca performante)

Comportament rutier - sta mai bine pe sosea (suspensie destul de "tare", garda la sol mica), volanul se "intareste" la viteze mari

Frane- mai slabe ca la DSN, cel putin asa mi s-au parut mie, pedala este destul de tare

Performante - sub DSN, diferenta de cuplu (10nm) se simte, chiar daca au aceeasi putere.

Cutie viteze - Clio are o cutie de viteze mai scurta (la 120 km/h eram la 4000 de ture), dar chiar si asa reprizele nu m-au impresionat

Consum - 5.2% (500 km facuti la 100-120 km/h)

Una peste alta, plusurile Renault-ului sunt in special la partea de dotari si de confort (cand m-am urcat inapoi in DSN, am avut aceeasi senzatia ca atunci cand m-am "reintors" de la DSN la vechiul meu Oltcit)

Plusurile DSN - mai sportiva decat Clio, cutie de viteze mai bine etajata, spatiul interior si portbagajul. Daca DSN poate fi considerata o masina de familie, cu Clio Bicorp cu greu ar putea pleca 4 persoane la mare cu tot cu bagaje.

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogdan_o
post 24 Jun 2003, 13:53
Post #2

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Group: Members
From: Bucuresti

O DSN Clima era in jur de 5700 EUR. Aproape jumatate din pretul unui Clio. La performante era de asteptat ca DSN sa se impuna. La restul...

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 14:49
Forum Renault