bujie Dacia 1300
![]() ![]() ![]() |
bujie Dacia 1300
Al Cap0nE |
![]()
|
||
![]() Lex talionis Group: Members Posts: 407 Joined: 19 February 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
84
- KPN
|
|||
SOR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 215 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
eu cred ca pt o masina cu uzura ei fireasca eventual si mai pronuntata ca a mea... cele mai bune sunt sinterom
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
DACIA
BREAK 1988
- B 17 CFZ CALM DOWN DEAR...LET`S NOT TURN THIS RAPE INTO A MURDER...
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
Sfat: nu luati sinterom!degeaba!
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Al Cap0nE |
![]()
|
![]() Lex talionis Group: Members Posts: 407 Joined: 19 February 04 From: Bucuresti ![]() |
Am luat azi bosch W8BC, nu w7bc cum au zis unii. Astea sunt pt 13xx. w7 sunt pt 14xx . Nu m-am riscat sa dau 600mii pe cele cu 4 picioruse. Oricum, merg excelent (momentan)
|
--------------------
Dacia
1310
84
- KPN
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
Din cate stiu eu w8bc sunt pt motoare cun injectie
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Al Cap0nE |
![]()
|
Informatia am luat-o de pe ambalajul de la bujiile sinterom. Pe cel pe care zice ca e de nova, 1400 etc scrie pe spate ca are corespondent printre altele bosch w7bc, iar la cel de 1300,1310 etc zice de w8bc.
|
--------------------
Dacia
1310
84
- KPN
|
|
ydaniel |
![]()
|
Asa scrie dar pt motoarele fara injectie merg mai bine w7 dar trebuie sa mergi mai tare cu ele ca sunt mai reci
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ydaniel @ 30 Jan 2005, 11:09) pt injectie tb wR8bc, adica sa aiba rezistor incorporat sa nu bage paraziti la calculator. Evident merg bine mersi si pe carburator. Cat despre sinterom, eu, care le-am tot facut reclama, m-am cam sucit. Nu stiam de ce merge prost masina lui tata si am constatat ca bujiile lui sinterom NOI (~100km) mergeau asa: 1 bine, 1 binisor, 2 deloc. Nu mai avea biata masina putere nici sa plece de pe loc. I-am pus bujiile mele vechi (WR8BC) si merge parfum |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
La injectie sunt WR8BC. W7BC si W8BC sunt pentru carburatie. W7BC sunt mai reci(bune doar pentru 1,6 modelul cu compresie 9,2:1 (72CP) nu cel de 69 CP).Merg si la 1,4 dar daca se merge mult cu socul tras si la turatii mici se afuma. Cateva forje pana la 5000 rpm pe zi sau mers putin mai turat si merg perfect.
Pentru 1,3 si 1,4 mai potrivite sunt W8BC. This post has been edited by cristidb: 31 Jan 2005, 13:10 |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
micu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 24 December 04 ![]() |
fratilor bosh-urile sunt reci nu merg pe 1300 si mai sunt facute pe te miri pe unde pe vapor cauta bujii DENSO W 20 FPU - 80 000 buc made japan dar veritabile si le gasesti in magazinele de piese auto straine si in cele care colaboreaza cu METEOR-u
credema ca stiu lucrez in domeniu |
--------------------
dacia
1300
- tm 06 pmz
|
|
ydaniel |
![]()
|
de bujii master ati auzit?conteaza cifra termica a bujiei!puneti buji cu o cifra prea mare si apoi ziceti ca marca X nu e buna!
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Sir_Alex |
![]()
|
![]() Mem Brew fara alcool Group: Members Posts: 443 Joined: 2 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Subscriu si sunt solidar cu cei care nu sunt de acord cu bujiile Sinterom. Si eu am avut numai probleme cu ele. Am luat Brisk si am scapat de griji.
Am eu un manual de reparatii Dacia unde zice asa: am atasat o poza cu ce zice ![]() Attached File(s) |
--------------------
BMW / Dacia
320 - 2,0 Diesel / Logan 1.6.16v
2003/2007
- B-XX-TDI Dacia...masina initierii mele pe sosea si un drum nesfarsit prin service-uri.
|
|
Radduu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 526 Joined: 16 April 04 From: Bucuresti ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1300 /1310
1983
- B If you can't find something to live for, Then you best find something to die for
|
|
sonykel |
![]() ![]()
|
![]() Actualmente Ing. Group: Members Posts: 1.281 Joined: 30 June 05 From: Constanta ![]() |
am o mare problema!maine plec la ploiesti si-mi trebui si nustiu ce sa iau!am avut brisk am mers700km au picat am avut sinterom au tinut 500 ce naibi sa iua!si imi primu rand ce model!eu am o dacie break1310 din 1997 cu motor de 1.6l iar in talon zice asa :
1. cilindree:1557 2.putere max kw 53 3. tipul motorului 106-00 Va rog lamuriti-ma in seara asat maine dimineata la4plec This post has been edited by sonykel: 11 Sep 2005, 20:32 |
--------------------
DACIA
Logan MCV
2007,1.6 16v,Laureate Full,7series,Gri Platine
- CT-87-SNK Hai,stai un minut langa mine,o zi cu mine
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume |
|
cata23 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 90 Joined: 6 July 05 From: Tg-Jiu ![]() |
Pai vezi ca un pic mai sus, in postul lui Sir Alex este o poza si iti arata ce recomanda uzina.
|
--------------------
Dacia
Nova
- GJ-03
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(ydaniel @ 27 Jan 2005, 13:11) Te rog sa justifici aceasta afirmatie..eu am avut dintotdeauna Sinterom, si nu am avut probleme..cea ce nu pot spune despre Bosch..am avut si buji si fise Bosch, si sunt de toata jena..momentan am buji sinterom si fise Tesla, si sunt f multumit |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
sonykel |
![]()
|
![]() Actualmente Ing. Group: Members Posts: 1.281 Joined: 30 June 05 From: Constanta ![]() |
pe bujiile acele bosch w7bc nu zice nimic de 1310 doar de1100!am vazut azi cu ochiimei la omv
|
--------------------
DACIA
Logan MCV
2007,1.6 16v,Laureate Full,7series,Gri Platine
- CT-87-SNK Hai,stai un minut langa mine,o zi cu mine
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume |
|
godmaaty |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 28 June 05 ![]() |
20k KM cu Bosch WR8B+ inpreuna cu aprinderea electronica.Sunt ff multumit si daca vor ceda tot din astea o sa pun.
|
--------------------
Dacia
1310 TX
1984
- XHA
|
|
ydaniel |
![]()
|
9500 km m-au tinut sinteroamele!nu mai cumpar cate zile voi avea!pe bune
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
azi am cumparat bujii de la piese auto. Sunt in cutii albastre Dacia-Renault, cu holograma. Pe ele scrie Eyquem. 4 buc- 24 lei
|
--------------------
-
-
-
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(ydaniel @ 25 Sep 2005, 20:57) Ai intrebat mai demult de bujii "MASTER" (Master Sport). Ai montat? Cum merg? Eu am luat un set acum o saptamina, au electrod central despicat, pina acum merg bine. Scrie B6HS pe ele. bujii7xy.jpg This post has been edited by diaconuliviu: 8 Dec 2005, 15:36 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
AC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 569 Joined: 11 March 04 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310 TX
|
|
DodoBird |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 572 Joined: 15 October 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(diaconuliviu @ 8 Dec 2005, 12:50) Ai intrebat mai demult de bujii "MASTER" (Master Sport). Ai montat? Cum merg? Eu am luat un set acum o saptamina, au electrod central despicat, pina acum merg bine. Scrie B6HS pe ele. bujii7xy.jpg Da esti culmea ! in loc sa fotografiezi electrodul central despicat MACRO chiar , ne fotografiezi ambalajul din care pare o buje normala ![]() |
--------------------
Dacia
Berlina 1300 cmc
2005 Alba
- B-54-WEG
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(DodoBird @ 8 Dec 2005, 16:04) Da esti culmea ! in loc sa fotografiezi electrodul central despicat MACRO chiar , ne fotografiezi ambalajul din care pare o buje normala ![]() Mda, scaner am, aparat foto, ba. Apoi, in ambalaju' ala is acum vechile Sinterom banuite de malfunction; de fapt ele-s bune. Cind o sa demontez vreuna si voi avea aparat o sa pun si poza This post has been edited by diaconuliviu: 9 Dec 2005, 08:01 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
ches |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 101 Joined: 27 October 05 From: Bucuresti ![]() |
Acum doua saptamani am fost in Carrefour Orhideea cautand bujii Brisk, NGK sau Bosch pentru dacia mea 1300. Singurele care le-am gasit compatibile cu 1300 au fost Sinterom 14NP18. Cu putina strangere in suflet le-am cumprat zicandu-mi ca daca nu va merge mai bine masina, o sa scap ieftin (am dat doar 14.8 lei pe set).
Le-am montat si surpriza, masina merge mult mai bine. Pleaca repede chiar si pe timp rece, iar la cald pleaca din prima. Vechile bujii le aveam de numai 5000km, tot Sinterom, dar taica-meu a inecat o data masina rau cand a turnat aprox 250ml de benzina in carburator!!! (nu stiu ce a fost in capul lui). Bujiile alea erau saracele intregi, cu distanta corespunzatoare intre electrozi, dar erau afumate si acoperite cu un fel funingine groasa. Degeaba am incercat sa le curat, ca tot prost mergea (tremura motorul, era puturoasa etc). In concluzie cred ca orice bujie este buna cand este noua (si bineinteles cand este potrivita pentru masina), dar depinde de stilul de condus pentru a le mentine cat mai mult timp. Masina mea a mers pana acum numai cu Sinterom si atat tip cat m-am purtat frumos cu ea (mers putin cu socul tras, mers la drum lung cu viteza mare), a mers f bine. |
--------------------
Chevrolet
Epica
2.0D/2006
- B xxx LMT
|
|
onyx-20 |
![]()
|
![]() Onyx-20 Group: Members Posts: 431 Joined: 10 March 05 From: Suceava ![]() |
Putin stiu ca Sinteroamele is foarte bune! da se intampla sa iei o tzeapa cu una crapata din 4 dar nah! o schimbi si n-ai treaba! Bosch-urile ce le-am avut sunt acu pe o aratura pe undeva ca acolo le e locul! nu la mine la motor!
|
--------------------
Dacia
1300
1976
- SV 03 TMC
|
|
ydaniel |
![]()
|
pai eu am avut master si am fost multumit de ele;dar dupam vreo 1200 km hac-bac-dac>am luat altele;de data asta brisk.cand fac rost de $ bosch wr 78 g!
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
diaconuliviu |
![]()
|
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(diaconuliviu @ 8 Dec 2005, 12:50) Ai intrebat mai demult de bujii "MASTER" (Master Sport). Ai montat? Cum merg? Eu am luat un set acum o saptamina, au electrod central despicat, pina acum merg bine. Scrie B6HS pe ele. bujii7xy.jpg Liviu..mie mi se pare cel putin dubios sa coste bujiile nemtesti 159 000, si mai ales sa scrie numai in nemteste si rusa pe ele.....sunt teapa, pune niste sinteroame sa sunt super... |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
QUOTE(argon @ 12 Dec 2005, 09:07) Liviu..mie mi se pare cel putin dubios sa coste bujiile nemtesti 159 000, si mai ales sa scrie numai in nemteste si rusa pe ele.....sunt teapa, pune niste sinteroame sa sunt super... Sinterom noi am avut..erau afumate de mers cu soc dar sub negreala era o pojghita subtire care "sarea" cind dadeai cu unghia, deci microcalamina aia normala.. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 15:46 |