bujie Dacia 1300
![]() ![]() ![]() |
bujie Dacia 1300
ghitza |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.806 Joined: 23 April 08 From: ARAD ![]() |
|
||
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|||
Dacia-Berlina1997 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 409 Joined: 6 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Marca Brisk sunt bune de ceva ? As vrea sa le cumpar sa le am de rezerva . Am vazut in hipermarchet 4 bucati - blister la 25-30 lei . Pe spate scria pentru dacia 1300 , 1310 + alte marci . Acum nici nu m-am uitat ce am pe ea . Cineva mi-a recomandat Sinterom .
|
--------------------
vw
golf4 variant
2005 tdi
|
|
dgdgaby |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 27 February 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dgdgaby @ 6 Jan 2012, 20:37) am avut pe ford mondeo bujiile NGK PTR6F-13 pe care leam schimbat cam degeaba leam pus azi pe dacie merg bine specificatiile sunt: P Electrod de platina T Diametru 14mm lungime filet 17,5mm si NU AI SAIBA SUNT CONICE merg cu cheie de 16 R Are rezistenta 6 Cifra termica = la fel ca cele pt dacie are ceva daca se aseaza pe con ca eu vad ca nu rasufla nimik pe acolo altfel nu le lasam filetul il voi strunji cat de curand Credeti ca sunt bune? Am motor 1.4 si radiator mic cu termocupla si elv puteti sa imi ziceti ceva de ce am aici? mar interesa treaba cu prinderea acea fara saiba doar pe con |
--------------------
Dacia
1310 TX
1989
|
|
sebymesteru |
![]()
|
![]() Membru rigid Group: Members Posts: 782 Joined: 31 May 09 From: Sfantu Gheorghe-Covasna ![]() |
QUOTE(Dacia-Berlina1997 @ 7 Jan 2012, 16:06) Marca Brisk sunt bune de ceva ? As vrea sa le cumpar sa le am de rezerva . Am vazut in hipermarchet 4 bucati - blister la 25-30 lei . Pe spate scria pentru dacia 1300 , 1310 + alte marci . Acum nici nu m-am uitat ce am pe ea . Cineva mi-a recomandat Sinterom . Eu am brisk de vre-o 2 ani pe a mea,am schimbat una ca mi-a scapat cheia si i-am crapat portelanul ![]() |
--------------------
Dacia/Mazda
1310/1410 M6
1988/1996/1999, 2007
- CV 15 REA Mecanica e la fel ca muzica. Muzicanti sunt multi,artisti...mai putini.
|
|
krapcarasu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.912 Joined: 25 November 08 From: Suceava ![]() |
nu are cu ce sa le incarce gazul, daca ia ulei se incarca . F bune brisk , ngk si mai bune
dgaby lasa pe cele de ford , pt ca sunt pe con nu le strange chiar f tare |
--------------------
Renault
Megane 1.4 16 v
1999
- sv
|
|
sebymesteru |
![]()
|
![]() Membru rigid Group: Members Posts: 782 Joined: 31 May 09 From: Sfantu Gheorghe-Covasna ![]() |
QUOTE(krapcarasu @ 11 Jan 2012, 00:53) nu are cu ce sa le incarce gazul, daca ia ulei se incarca . F bune brisk , ngk si mai bune dgaby lasa pe cele de ford , pt ca sunt pe con nu le strange chiar f tare Poate o fi si de la ulei,desi din cate stiu eu uleiul nu lasa depozite caramizii pe bujiiImage003.jpg ( Size: 332k ) Number of downloads: 936 Image004.jpg ( Size: 328k ) Number of downloads: 1051 Asa aratau bujiile mele dupa vre-o 10.000km,depozitele se fac pe electrodul de masa desupra si unde e acesta sudat de corpul bujiei. Ma gadesc sa le fac modificarea de care zicea dl.Nelu,cu electrodul de masa gaurit sa vad cum se vor comporta... |
--------------------
Dacia/Mazda
1310/1410 M6
1988/1996/1999, 2007
- CV 15 REA Mecanica e la fel ca muzica. Muzicanti sunt multi,artisti...mai putini.
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
De cat ar trebui sa fie burghiul ala, ca sa poti da gaura in electrodul de masa ?
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
sebymesteru |
![]()
|
QUOTE(PH-06-BOA @ 31 Dec 2011, 02:07) Referitor la lincul cu rusul, nu stiu daca e ideea lui (n-am vazut data), dar eu am bujiile gaurite pe motor, de vre-o doi ani, si rezultatele sunt superioare. Un alt exemplu m-a convins, la o aprilia de 125 a lui fi-miu, nu se tura prea mult, se plafona pe la 4000. I-am pus o bujie de la dacie , si gaurita, si trecea usor peste 10 000 de ture, si un consum de 12%, de, ca-i placea. 12trs de pe forum, mi-a dat cateva filme ale unor Francezi, care au experimentat, si le-am facut si eu. V-am mai spus, dar n-ati trecu p-acolo, poate. Deci, in electrodul indoit (de masa) se da o gaura de 1mm, in dreptul electrodului central, si e cam acelasi lucru care e la Rus, cu acel inel. Daca e si conica gaura, mai bine. Eu am si crapat (cu foarfeca de tabla) si apoi departat capetele la electrodul de masa, si e ca la o bujie cu doi electrozi. http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=HzdlZMNvnPk Asta e link-ul cu rusu' care face bujii din astea neobisnuite.Sunt curios si eu si daca dl.Nelu intra pe aici poate ne lamureste mai pe larg cum le-a gaurit,ca banuiesc ca o dezindoit electrodul de masa ca sa-l poata gaurii doar ca la bujiile astea nu stiu cat de bun o fi electrodul ala,mi-e ca daca il indoi asa tare si il aduci inapoi la forma sa nu se rupa draq' ![]() This post has been edited by sebymesteru: 11 Jan 2012, 15:29 |
--------------------
Dacia/Mazda
1310/1410 M6
1988/1996/1999, 2007
|
|
ghitza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.806 Joined: 23 April 08 From: ARAD ![]() |
Nu indoi nimic ,pui o tablita intre electrod si masa,chilneresti sa nu fuga burghiu si gauresti cu burghiu de 2 asa am facut eu,si acum le am prin aterlier in sertar
|
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
tzepesch |
![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
bujiile gaurite de mine cu spiral de 1mm. cu grija, neindoit electrodul, gaurite cu bormasina montata pe un stativ cu maneta, si bujia prinsa intr-o menghina dedesubt. axat cu mare grija si gaurit incet sa nu se indoaie spiralul sau sa rup electrodul de masa.
inca le mai am si acum pe masina, dupa 2 ani- 2 ani juma. doar bujia de la cil 1 se impute de ulei datorita segmentilor. http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1479577 |
--------------------
Dacia
DELTA GALIDI Station Wagon
1982 - 1310 - 4VIT.
- B-xx-xxx De ce caraie cioara in zbor? ... Schimba vitezele
Toyota Auris 2L D-4D Luna Plus + |
|
ghitza |
![]()
|
Rectific dupa cum zice si TZEPESCh burghiu de 1 nu de 2 cum am scris
|
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
N E S |
![]()
|
![]() Big Daddy Group: Members Posts: 672 Joined: 11 April 09 From: Constanta ![]() |
Intreb si eu din pura curiozitate, tzepesh a doua gaura care ai dat-o in partea curbata ajuta la ceva? Ca si eu vreau sa incerc sa dau gauri la bujii dar doar in capul lor. Are ceva?
This post has been edited by N E S: 11 Jan 2012, 21:36 |
--------------------
Dacia
1310L
1999 I may look nice,
But I drive like a motherfucker !!! |
|
sebymesteru |
![]()
|
o singura chestie ar mai fi,dupa ce e data gaura,cred ca ar merge dat un sanfren pe exterior cu un burgiu mai mare,de 3-4 eventual,parca asa erau si-alea ale rusului...
|
--------------------
Dacia/Mazda
1310/1410 M6
1988/1996/1999, 2007
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Daca e util, nu pot sa zic decat "felicitari" ! Asta-i ceasornicarie curata, burghiu mai mare de 1 oricum n-ar avea loc pe electrod. Eu, unul, nu m-as apuca de-asa ceva.
|
--------------------
Dacia
1310
|
tzepesch |
![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
teoretic ajuta gaurirea, , oricum si bujiile sunt f bune, cele mai bune pe care le-am avut pe masina. ideea e sa fie amestecul cat mai expus la scanteie, nu sa se aprina pe "dupa colt". Nu bat in masa ca fara gaura nu merge, dar orice imbunatatire ajuta la batrana dacie.
eu unul am simtit o inbunatatire substantiala dupa ce am upgradat sistemul de apindere cu bobina de tico+ rezistente, capac delcou beru, platini beru, condensator beru, bujii beru Z10 gaurite si fise tesla, inclusiv prelucrarea platoului platinilor astfel incat platinile sa alunece pe toata suprafata contactelor loc. si sa nu uit arcul mai moale de la capsula vacumatica, schimbat cu unul de capac de pompa de benzina. n-am apucat din pacate sa-mi cumpar aprindere Gotrnic cu senzor At011 This post has been edited by tzepesch: 12 Jan 2012, 10:36 |
--------------------
Dacia
1982 - 1310 - 4VIT.
|
Cristi1980 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 282 Joined: 26 August 07 ![]() |
QUOTE(tzepesch @ 12 Jan 2012, 10:33) teoretic ajuta gaurirea, , oricum si bujiile sunt f bune, cele mai bune pe care le-am avut pe masina. ideea e sa fie amestecul cat mai expus la scanteie, nu sa se aprina pe "dupa colt". n-am apucat din pacate sa-mi cumpar aprindere Gotrnic cu senzor At011 zise userul vechi de renume Vlad Tepes! ![]() mestere parca ai avut aprindere electronica 'malvina' pe masina, ce-ai mai facut cu ea? ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005
- B54erf
|
|
sebymesteru |
![]()
|
eu apindere am de la Gotronic de mult si la asta chiar ca aproape pot bate cu punmnul in masa ca e diferenta intre curatat toata ziua la platine impuscate si asta cu care ma uit la platine doar ca sa vad daca mai exista pe-acolo si nu s-au pierdut pe undeva.Doar sa fie AT-011 nu AT-01 ca si-aia pusca platinele,mai ales la frig si umezeala. Am si eu in plan senzorul,insa pentru bugetul meu limitat deocamdata nu se intrevede vre-unul in viitorul apropiat. In rest,fise Tesla,capac romanesc,lulea si delco Ducellier
![]() ![]() |
--------------------
Dacia/Mazda
1310/1410 M6
1988/1996/1999, 2007
|
|
dgdgaby |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 27 February 08 From: Bucuresti ![]() |
cumva fisele tesla au rezistenta
vreau sa cumpar si nu stiu de unde din bucuresti dak stie cineva? |
--------------------
Dacia
1310 TX
1989
|
|
tzepesch |
![]()
|
QUOTE(Cristi1980 @ 12 Jan 2012, 18:17) zise userul vechi de renume Vlad Tepes! ![]() mestere parca ai avut aprindere electronica 'malvina' pe masina, ce-ai mai facut cu ea? ![]() e tot acolo, fizic, ca nu mai functioneaza. nu cred ca am calclulat bine rezistentele pe ea ca imi tot distrugea tranzistorul. am schimbat vreo 2, mult mai bune ca alea originale. functiona excelent masina cu ea, pana se strica tranzistorul 14 Jan 2012, 09:29: targ vitan magazine de piese din pantelimon, pe drepata, dupa intersectia cu unde e spitalul pantelimon This post has been edited by tzepesch: 14 Jan 2012, 09:29 |
--------------------
Dacia
1982 - 1310 - 4VIT.
|
ghitza |
![]()
|
Am primit un set de bujii maca CHAMPION RN9YC cu filet lung ,m-am uitat in tabelu de bujii da nu prea il inteleg ,merg pe injectie montate adica nu sunt prea reci sau calde ma intereseaza ,;a treaba cu filetu lung se rezolva,vreau sa le fac sa le am de rezerva daca sunt compatibile
|
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
N E S |
![]()
|
![]() Big Daddy Group: Members Posts: 672 Joined: 11 April 09 From: Constanta ![]() |
Deci am gasit prin sertarele mele cu piese si scule niste bujii brisk n15yc si am zis sa le dau si eu o gaura in electrod. Zis si facut, 3 bujii mi-au reusit. In schimb a patra, de fapt este prima de care m-am apucat, a mers dat gaura pana spre final cand mi-a ciuntit un colt al electrodului.
Intrebarea mea este are ceva daca s-a intamplat treaba asta? Mai functioneaza cum trebuie bujia? Sau trebuie sa o arunc si sa iau alta? Atasez si o poza (scuzati-mi va rog talentul la desen) sa va faceti idee despre ce vorbesc. Multumesc frumos Attached thumbnail(s) electrod.jpg ( Size: 39.77k ) Number of downloads: 798 |
--------------------
Dacia
1310L
1999 I may look nice,
|
ghitza |
![]()
|
Eu zic ca nu are nimic ,ar trrebui sa mearga fara probleme ,incerca si vezi pe urma
|
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
N E S |
![]()
|
Si eu ma gandesc la fel ca ar trebui sa mearga fara probleme, ca totusi jumatate din miez este acoperit, deci scanteie ar trebui sa dea....
O sa probez sa vad cum se comporta... |
--------------------
Dacia
1310L
1999 I may look nice,
|
maho |
![]()
|
Scanteie va da, dar cred ca va putin fi stramba, iar in gaura aia sa se incarce mai repede cu calamina sau zgura.
|
--------------------
Dacia
1310
|
alinworm |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 844 Joined: 27 December 09 From: Bucuresti/Buzau ![]() |
se mai gasesc EYQUEM A12 C42S ??
|
--------------------
Dacia/Skoda
1300/Octavia
1977/2004
- BZ77UAP DACIOARA 1310
|
|
maho |
![]()
|
Se gasesc, (7-8 lei/buc., ambalate individual), dar sa nu le zici ca pt. dacie, ca se uita stramb la tine si-ti "recomanda" Sinterom.
Bafta ! |
--------------------
Dacia
1310
|
alinworm |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 844 Joined: 27 December 09 From: Bucuresti/Buzau ![]() |
stiu ca mi s a intamplat! Cand m a intrebat pt ce masina....."aaaa pai pt dacie merge de ce sa nu mearga."..."luati sinterom"....la fel si cu fisele...."pai cele mai bune sunt de urziceni"!! Si erau pe naiba, nici siteroamele si nici fisele de urziceni nu sunt pe placul batranioarei mele dacii. Asa ca am luat Tesla siliconice si acu am bujii Bosch W8AC pe care le am gasit pe okazii si sunt facute Made in Germanica. Dar, din nefericire, se pare ca am probleme cu ele si m am reorientat catre Eyquem
|
--------------------
Dacia/Skoda
1300/Octavia
1977/2004
- BZ77UAP DACIOARA 1310
|
|
sebymesteru |
![]()
|
bujiile astea de se gasesc si prin magazine si cica-s bosch sunt facute pe vapor cred ca,desi scrie Made in germany pe ele,merg pana se incalzeste motorul de cateva ori cu ele si dupa aia incep sa faca figuri. Eu am avut pus e la motocicleta niste facaturi de-astea si exact asa faceau.
|
--------------------
Dacia/Mazda
1310/1410 M6
1988/1996/1999, 2007
|
|
christyanx |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 17 June 10 ![]() |
Eu am bujii bosch WR7BC si am cu ele 25k km si nu au nimic.
|
--------------------
DACIA 1310L
BERLINA
1997
|
|
maho |
![]()
|
Or mai fi si "facaturi"...daca sunt prea ieftine ca sa fie adevarat, ar trebui evitate. Am mers mult timp cu Sinterom, fara probleme, ultimul set a cam facut figuri, (o fi fost vreun lot cu probleme, se poate intampla si la case mai mari...) si am trecut pe Eyquem, sunt multumit, ma gandesc ca daca-s ambalate individual, sigla Renault pe cutiuta, nu sta nimeni sa le falsifice, n-ar fi rentabil. Evitati bujiile dubios de ieftine...
|
--------------------
Dacia
1310
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 19:55 |