Integrare UE, pro sau contra
![]() ![]() ![]() |
Integrare UE, pro sau contra
m0py |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 7 March 06 ![]() |
|
-------------------- |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
tare de tot, ce sa mai zic...
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Mircea ala e un mare dobitoc!
Nu a avut RO in viata vietilor ei atatia bani alocati pentru investitii cum o sa aiba in viitori cativa ani. 2007 - 2013 = 32 miliarde euro, adica cca. 12,5 milioane euro de tocat pe zi, fara pauza, timp de 7 ani... This post has been edited by radian: 6 Oct 2006, 08:17 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Si cine o sa ii toace?
|
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
@radian: banii sunt, intr-adevar, de tocat, dar IN ANUMITE CONDITII. Cine crede ca luam geamantanu' de lovele si ne facem autostrazi si case DE CAPUL NOSTRU, se insala. Pun pariu ca peste 75% din banii primiti se vor intoarce in UE, ca sume cheltuite pe manopera si consultanta asigurata EXCLUSIV de firme din UE, fiinca firmele romanesti nu prea au 2M euro garantie de buna executie. Ceea ce se intampla si in ziua de azi, de altfel...
This post has been edited by vijelie: 6 Oct 2006, 08:33 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
A raspuns cineva vreodata la intrebarea: De ce trebuie sa fie atat de mare nivelul preturilor la carburanti? Eu nici de la facultate n-am aflat asta. Noi trebuie sa aliniem pretul la nivelul UE. De ce?
|
--------------------
.
.
.
|
|
ache2 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 9 October 03 From: Berceni, PH ![]() |
posturile tipului, desi pline de sofisme, au un simbure de adevar ...
numai ca ce este privit ca o cauza, este de fapt, un efect ! acum intreb si eu ca proasta-n tirg, ce e mai bine, sa flaminzesti mindru sau sa-ti umfli matul cu ce iti dau voie altii ? pt ca de egalitate, n-o sa fie vorba, cel putin generatia asta ! iarasi o intrebare retorica ar fi: ok, nu intram, o sa ne fie mai bine ? in UE, care nu-i nici pe departe tot o apa si un pamint, adica exista diferente maricele de nivel de trai de la tara la tara, grija birocratiei pomenite de individ, e ca bizonul de rind sa aiba ce minca, pt ca alfel e buba ! la noi, as zice ca dimpotriva ! asadar, nu intram dar suntem in stare sa ne tinem pe picioarele proprii ? eu zic ca am fi in stare sa ne tinem, insa nu suntem in stare sa ne coordonam miscarile ! |
--------------------
FIAS / Baikal
Clona BROWNING / IJ 18 MN
calibru 12 / 223Rem
- PH-07-LUD, PH-10-CJF
|
|
vijelie |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Maximus Decimus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 157 Joined: 5 May 06 ![]() |
Va intreb: exista alta cale? daca da, care? Intotdeuna, ca sa cistigi ceva trebuie sa dai ceva. Ma pot lipsi de nationalismul rominesc prost inteles...
|
--------------------
Peugeot
407
- B-03-LOG GRUPPO MAXIMA BUCURESTI- MEMBRU FONDATOR
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(vijelie @ 6 Oct 2006, 10:25) Si asta nu vor unii mai cu ochelari de cal sa priceapa, si scot tot felul de aberatii ca ei nu vor, ca bla bla bla Laurentziu83 Tu de accize la benzolina ai auzit? Stii unde merg alea? Stii care au fost intotdeauna explicatiile pentru marirea lor? Is bani care ii dai sa hranesti un sistem avar si infect care va toca banii aia ai tai (si ca nu sunt putini) din fiecare litru cumparat. Daca tu nu vrei UE, dar in continuare vrei pret de benzina in UE (fiindca asta vei obtine si daca nu am intra)...sincer...nu stiu care din noi e fraieru...tu ca te pisi degeaba impotriva vantului si nici macar nu stii cat de mult te inseli sau eu ca vreau cant pe tonalitati UE la pret de UE? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
well si in UE nu sint luate in calcul ceva accize pe-acolo in pretul benzinei?
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
workarea |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 10 October 05 From: Drumul Taberei ![]() |
Discutia cu UE, dupa mintea mea proasta, se rezuma asa: Grecia, Portugalia, Irlanda ce erau inainte de a intra in UE? Niste tari sarace si nenorocite, absolut comparabile cu Romania de acum. Sint ele la nivelul Frantei si al Germaniei, acum, dupa 20 si mai bine de ani? NUUU! Dar o duc mult mai bine decit inainte? DAAA! Deci?
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1,6 MPI, 2007
- B-**-***
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Si in UE e coruptia care e la noi? Bine, simpla intrare din ianuarie nu o sa ne rezolve noua problema asta majora, nici peste 2 ani, dar deja in 5 am ceva sperante. Si nu numai la capitolul coruptie
This post has been edited by driverx: 6 Oct 2006, 11:32 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
workarea |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 10 October 05 From: Drumul Taberei ![]() |
Si in UE exista coruptie, inclusiv la nivel inalt. Marea diferenta este ca, din cind in cind, cineva mai intra la puscarie, chiar daca e ministru sau primar, chiar daca il cheama Bernard Tapie sau Roland Dumas. Deci ceilalti stau mai cu frica. In orice tara UE un guvern cum a fost guvernul Nastase ar scrie acum amintiri de la racoare.
Si aia tipa, cind calca pe bec, ca sint inscenari, ca sint persecutii politice etc. etc. Si ce daca? Un om politic dovedit corupt este terminat acolo. Chestia e ca opinia publica e mult mai vigilenta si institutiile mai si functioneaza uneori. La noi e suficient sa va uitati la cazul Dan Ioan Popescu. |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1,6 MPI, 2007
- B-**-***
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Ca fapt divers inainte de intrarea in UE, puterea de cumparare din Spania, Portugalia si Grecia era comparabila cu cea din Romania anului 2006. Iar irlanda a stat MULT mai prost. Irlanda a reusit insa performanta sa fie numarul 1 in ceea ce priveste valorificarea oportunitatilor pe care le ofera UE. E drept, 10 ani irlandezii au bajbait si inca tare de tot, dar acum au in spate si 20 de ani de succese ceea ce face ca Irlanda sa fie exemplul de buna practica a politicilor europene.
Noi avem avantajul experientei valurilor precedente de aderare, si sa speram ca nu o sa repetam greselile pe care le-au facut cei care au aderat in 2004. Pt Vijelie: restrictii in utilizarea banilor comunitari evident ca exista, si inca foarte multe, dar autostrazi si case cum ai spus tu foarte plastic o sa facem exact dupa capul nostru. Noi ne-am stabilit prioritatile si noi decidem pentru ce, unde si cat cheltuim. Cei de la UE au un cuvant de spus in ceea ce priveste cum cheltuim. Nu am inteles ce ai vrut sa spui cu firmele romanesti care nu au bani de garantii. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Vad ca a prins discursul cu "sistemul ticalosit"
![]() @radia - nu faci de capul tau autostrazi pe banii alora, ca nu iei banii daca traseele autostrazilor nu coincid cu culoarele europene |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
parca link-ul asta e mai interesant decat cele din primul post..
http://www.anti-ue.myforum.ro/kiss-me-kiss-my-vt12.html |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
vijelie |
![]()
|
QUOTE(radian @ 6 Oct 2006, 12:51) Pai e simplu: ca sa participi la o licitatie, tb sa indeplinesti anumite conditii din caietele de sarcini. Daca acele conditii sunt facute astfel incat sa poata participa numai companii cu cifre de afaceri de te dor ochii citind cifrele + garantii de buna executie de milioane de euro (bani care sunt blocati pana la terminarea perioadei de garantie a lucrarilor), firmele romanesti nu au nici o sansa sa liciteze decat ca sub-antreprenori, adica furnizori de forta de munca, iar firma straina vine doar cu suma necesara constituirii garantiei + maxim 1 laptop + 1 vorbitor prost de limba engleza, de regula economist, care nu are habar ce trebuie facut pt finalizarea contractului (vezi Bechtel SUA care a aduc numai turci). Aparent, toata lumea tb sa fie fericita: romanii au 1500-2000 euro/luna + un kkt de masina, firma straina are contracte grase (sa nu va inchipuiti ca, pt un roman care ia 1500 euro/luna, firma straina factureaza statului roman mai putin de 10.000 euro!), iar statul roman indeplineste conditiile impuse prin contract de UE. Insa, pe termen lung, acea firma romaneasca nu are nici o sansa sa se dezvolte pt ca, neparticipand la licitatie, NU ARE NICI O EXPERIENTA in domeniu. Si nimeni nu vrea sa aiba de-a face cu cineva fara experienta similara, nu? Deci, viitor = zero barat. Iar fara expansiune si dezvoltare, singura optiune (in afara de disparitie) va fi supravietuirea prin furnizarea de personal calificat ca sub-contractant al altei entitati comerciale din UE. Lucrurile astea insa se petrec de mult, le vad zi de zi in domeniul in care lucrez. Cand vom intra in UE vor fi mai vizibile. This post has been edited by vijelie: 6 Oct 2006, 12:42 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
radian |
![]()
|
QUOTE(kaspersky @ 6 Oct 2006, 12:59) ...@radia - nu faci de capul tau autostrazi pe banii alora, ca nu iei banii daca traseele autostrazilor nu coincid cu culoarele europene Ei, "case si autostrazi" s-a vrut sa fie o metafora. Evident ca nimeni nu o sa se apuce de construit autostrada la mama dracului dupa cum il taie mintea. Ideea era ca noi singuri ne stabilim prioritatile. Nu o sa vina directiva nici de la Bruxells si nici de la Bucuresti care sa stabilieasca ce anume se finanteaza si in ce ordine. Autoritatile publice locale, care vor fi principale beneficiare ale fondurilor structurale isi vor stabili singure ce anume vor sa faca cu banii comunitari. Vijelie, nu contest ce zici, desi mi se pare o abordare tare pesimista. In fond, nimeni nu impiedica firmele romanesti de constructii sa se organizeze in consortii (sau sub vreo alta forma) in asa fel incat sa poata indeplini conditiile de participare la licitatiile pentru lucrari de mare amploare. Acuma, nici nu poti incredinta lucrari de mare anvergura la SRLuri de buzunar. This post has been edited by radian: 6 Oct 2006, 12:53 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
vijelie |
![]()
|
QUOTE(workarea @ 6 Oct 2006, 12:37) ...Un om politic dovedit corupt este terminat acolo. Chestia e ca opinia publica e mult mai vigilenta si institutiile mai si functioneaza uneori. La noi e suficient sa va uitati la cazul Dan Ioan Popescu. DIP nu are nici o condamnare definitiva. A, ca mie, tie si altora ni se pare incredibil cata avere a strans lucrand "la stat" si societatea civila e indignata, e altceva. Cata vreme instanta de judecata nu l-a gasit vinovat de ceva, sunt numai vorbe. Statul de drept se bazeaza tocmai pe prezumtia de nevinovatie, nu pe opiniile mai mult sau mai putin la obiect ale "jurnalistilor" care intre 2001 si 2004 ne-o varau pe Dana Nastase pe gat la orice ora, iar acum se dau mari "formatori de opinie"... |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
teodor |
![]()
|
. Group: Members Posts: 176 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu lucrez la o firma care se ocupa cu proiectele PHARE, ISPA , SAMTID, fonduri nerambursabile sau rambursabile in procente mai mici.Si din experienta colegilor mei va pot spune doar atat: nu stim sa cheltuim banii care vin , nu stim sa ii folosim, ne aruncam la proiecte mari cu termene stricte si cu conditii de realizare conform normelor si indicatiilor UE si nu suntem in stare sa ne tinem de proiect......un exemplu : O localitate din sudul Romaniei se chinuie de 4- 5 ani sa isi faca o statie de epurare a apei la standerdele UE (dar beneficiarul, adica regia de apa) il doare in .....bip de banii Ue ca in loc de 3 ani de implementare se lalaie continuu, iar acum finantatorul incearca sa impulsioneze ,,munca'' in Ro ca sa se termine proiectul, altfel se va licita din nou si se fa incerca sa se acopere cu alte fonduri (tot din banii UE) lucrarile PT. CA PE BENEFICIAR LA DURUT IN ....
Birocratia este mare la nivelul COmisiei Europene, este in discutie reforma acestei institutii care toaca bani, foarte multi bani, ca un exemplu cica un director de nivel mediu are sal. net pana pe la 12 000 eur/luna....mult , bani care sunt acoperiti de cetateii tuturor membrilor UE. Intrarea in UE va fi benefica in primul rand pt. noi, pt. ca va trebuii sa ne invatam sa muncim, si sa raspundem pt. ceea ce facem, si sa terminam odata cu romanismele si figurile ca noi romanii le stim pe toate. Iar UE deabea asteapta o piata de 22 mil de oameni si care vor consum si vor plati o particica din cheltuielile generale ale UE. |
--------------------
Passat 4Mot 2.0TDI
SLZ 1,9 Diesel
2006
- BZ-xx-www M-am trezit Luni si m-am gandit Marti sa ma duc Miercuri la munca...Da` cand am vazut Joi ca vine Vineri, ce dreaq` sa caut Sambata la munca...cand Duminica e zi libera ...
|
|
vijelie |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
workarea |
![]()
|
QUOTE(vijelie @ 6 Oct 2006, 13:55) Nu m-am exprimat eu clar. Trebuia sa zic: Un om politic dovedit corupt este terminat acolo. Chestia e ca LA EI opinia publica e mult mai vigilenta si institutiile mai si functioneaza uneori. La noi, IN SCHIMB, e suficient sa va uitati la cazul Dan Ioan Popescu - care nu numai ca nu a patit deocamdata nimic, ci se filfiie lejer dintr-un partid intr-altul. Acum a ajuns intr-un partid aflat la guvernare, direct pe post de conducere. LA EI nu ar fi fost posibil asa ceva. |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1,6 MPI, 2007
- B-**-***
|
|
radian |
![]()
|
QUOTE(teodor @ 6 Oct 2006, 13:59) ...un exemplu : O localitate din sudul Romaniei se chinuie de 4- 5 ani sa isi faca o statie de epurare a apei la standerdele UE (dar beneficiarul, adica regia de apa) il doare in .....bip de banii Ue ca in loc de 3 ani de implementare se lalaie continuu... ...Iar UE deabea asteapta o piata de 22 mil de oameni si care vor consum si vor plati o particica din cheltuielile generale ale UE. Sunt si exemple pozitive destule. Am reusit sa abosrbim in totalitate fondurile SAPARD care ne-au fost puse la dispozitie. Oricum modul in care se vor face platile din fondurile structurale (Principiul rambursarii) vor elimina cazurile de genul celui povestit de tine mai sus. In ceea ce priveste piata de desfacere de 22 de milioane... e un mit. Poate peste vreo 7, 8 ani, dar in primii cativa ani, sigur nu. In perioada 2007 - 2013, RO va cotiza la UE cca. 2% din PIB, iar banii pusi la dispozitita RO de catre UE inseamna cca. 4% din PIB, asa ca deocamdata avem mai multe de primit decat de dat... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(radian @ 6 Oct 2006, 16:54) In ceea ce priveste piata de desfacere de 22 de milioane... e un mit. Poate peste vreo 7, 8 ani, dar in primii cativa ani, sigur nu. In perioada 2007 - 2013, RO va cotiza la UE cca. 2% din PIB, iar banii pusi la dispozitita RO de catre UE inseamna cca. 4% din PIB, asa ca deocamdata avem mai multe de primit decat de dat... Eu cred că tu faci o ușoară confuzie între piață de desfacere și contribuția RO la bugetul comunitar! ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
radian |
![]()
|
Ce confuzie am facut?
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(radian @ 6 Oct 2006, 16:54) In ceea ce priveste piata de desfacere de 22 de milioane... e un mit. Poate peste vreo 7, 8 ani, dar in primii cativa ani, sigur nu. In perioada 2007 - 2013, RO va cotiza la UE cca. 2% din PIB, iar banii pusi la dispozitita RO de catre UE inseamna cca. 4% din PIB, asa ca deocamdata avem mai multe de primit decat de dat... Mai pun odată citatul. Din ce ai scris tu acolo, eu înțeleg că cea de a doua frază este o explicație a celei dintâi. Ori, n-are nici o legătură RO ca piață de desfacere a UE cu contribuția RO la bugetul UE/ce primește RO de la UE. Dacă nu-i așa, scuze, am înțeles eu greșit. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
radian |
![]()
|
Cele doua idei nu au legatura una cu alta, si au fost niste comentarii facute pe textul unui alt user pe care de fapt l-am si citat.
O problema interesanta dupa aderare o sa fie cea a concurentei. Pentru achizitiile publice cu o valoare mai mare de 5000 EURO se organizeaza licitatii. In prezent exista 6 proceduri diferite in functie de natura si valoarea achizitiei, iar oferta de achizitie se publica in Monitorul Oficial, partea a VI-a. Pana aici nimic nou, dar dupa 01.01.2007, toate ofertele de licitatie vor fi publicate obligatoriu in Jurnalul oficial al UE, iar caietele de sarcini nu vor avea voie sa impuna conditii legate de nationalitatea sau locatia firmelor. Adica cu alte cuvinte nu vor mai exista firme romanesti si firme straine. Vor exista firme UE si firme NON UE. Pentru ofertele trucate (de genul, o oferta pe bune si inca doua trucate doar ca sa fie numarul minim de 3 oferte) Consiliul Concurentei va putea aplica sanctiuni cu o valoare cuprinsa intre 1 si 10% din totalul de venituri pe anul precedent a firmei gasite vinovata. Ori dupa o astfel de sanctiune greu scapi de faliment... (In urma cu cativa ani Volkswagen a incasat o astfel de sanctiune in urma unor contracte aranjate cu distribuitorii sai). This post has been edited by radian: 7 Oct 2006, 17:02 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(radian @ 7 Oct 2006, 17:59) Cele doua idei nu au legatura una cu alta, si au fost niste comentarii facute pe textul unui alt user pe care de fapt l-am si citat. Okay, am bănuit eu că e așa, da' am zis: "cine știe? l-am prins? ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
crintea1949 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 24 April 05 ![]() |
Nimeni nu va misca in front.
Fostii comisari socvietici, consultrati-va parintii bunicii, sunt acum comisari UE. Vijelie si mircea u mare dreptate.. Natiuni first hand si natiuni second hand vom trai si vom vedea. In perioada fostului URSS , era de bon ton sa faci facultate in URSS, multi se casatoreau cu fete din URSS ( agente ale KGB in marea majoritate), iar acum sa faci facultate in west e tare. Serviciile secrete nu au nici un Dumnezeu. Corul Sclavilor a adulat omul nou sovietic, in perioada corespunzatoare iar acum in timpurile noastre, prezente canta marea si noua viata din west. Hai sa vorbim cum se castiga painea si in occident, cu capsunarii sau altii care sunt tratati ca second hand, desi muncesc din greu si nu se fac de rusine, nu benefriciază de asigurări, etc. A auzit cineva de alinierea salariilor la nivelul mediu din UE macar. da muncesti esti platit, este o klege a bunului simt care trebuie respectata de oricine. No comment. Munca, forta de munca este o marfă pe care muncitorul indiferent de natie o vinde patronului contra unui pret. Nici un ban din UE nu este gratuit, orice proiect fare, sapard, o cota parte din valoarea acordata se intoarce la munca consilierilor , comisarilor etc. Sa auzim numai de bine, nu va agitati si nu aruncati calificative asupra unor comentatori. |
--------------------
dacia
solenza
- B33HRZ
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 23:55 |