DACIA 1300 "frantuzoaica", CITITI REGULILE TOPICULUI
![]() ![]() ![]() |
DACIA 1300 "frantuzoaica", CITITI REGULILE TOPICULUI
danut 69-71 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.933 Joined: 26 January 07 From: SUCEAVA ![]() |
|
||
--------------------
Colectionar
Dacia
1300
- 0744/555816
|
|||
TonY72 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 8 March 09 ![]() |
|
--------------------
DACIA 1300
1972
REMATCIPATA
- BV 05 RADIATA
|
|
danut 69-71 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.933 Joined: 26 January 07 From: SUCEAVA ![]() |
QUOTE(TonY72 @ 8 Oct 2009, 01:53) Avansul vacumatic , poti sa-l reglezi doar pe masina nu prin cuvinte , nu ai cum sa-ti dai seama din cuvinte cum v-a merge motorul , care sunt reprizele de deschidere a platinei dupa un reglaj din vorbe si cat de centrat este . Sorry .Mergi la un meserias in Brasov . This post has been edited by danut 69-71: 8 Oct 2009, 00:00 |
--------------------
Colectionar
Dacia
1300
- 0744/555816
|
|
TonY72 |
![]()
|
Eram sigur ca trebuie sa il fac pe masina.....
![]() This post has been edited by TonY72: 8 Oct 2009, 00:04 |
--------------------
DACIA 1300
1972
REMATCIPATA
- BV 05 RADIATA
|
|
danut 69-71 |
![]()
|
QUOTE(TonY72 @ 8 Oct 2009, 02:00) Pe stand , poti sa-i vezi doar variatiile si motorul sa nu mearga bine . Asta este efecienta il dai spre stanga sau dreapta si vezi unde merge el , trebuie scos furtunul de vacum din carburator si-i v-a scade turatia dupa care sa vezi cum calca platina mobila pe cea fixa . Sunt doar vorbe pana nu-ti arata cineva live sa te invete , mai greu . Multi si-au stricat masinile dupa unele indicatii eronate de pe forum . |
--------------------
Colectionar
Dacia
1300
- 0744/555816
|
|
TonY72 |
![]()
|
Forumul este asa ca sa mai schimb cate o parere , baza este Ing . Mondiru...si inca cateva carti de specialitate.... , deci tot tatonarea este baza fara meseriasi !?
Deci stiu ce face avansul de octan , cel centrifugal , si cel vacumatic ....dar cum il reglezi pe cel vacumatic? Refuz sa cred ca pe un topic Probleme tehnice - Dacia Clasic sunt trimis la meseriasi la o masina la care "motorul se repara in bucatarie " sa nu gasesc solutia.. ![]() This post has been edited by TonY72: 8 Oct 2009, 00:36 |
--------------------
DACIA 1300
1972
REMATCIPATA
- BV 05 RADIATA
|
|
Alex24 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 161 Joined: 15 December 07 ![]() |
Sincer sunt unii care se bat cu pumnii in piept ca au facut si au dres, si te-au sfatuit si asa mai departe dar de cand posteaza pe forumul asta niciodata nu au raspuns strict la subiect iar atunci cand au raspuns acesta a fost destul de vag!! Si multi dintre noi cunosc destul de bine lucrul asta!!
Prickindell sfatul meu este sa-ti faci masina pe gustul tau, sa-ti placa tie si apoi altora, dar sa-i pastrezi linia originala!! Jantele balon vin foarte bine pe 1300 dar sa-i pui si capace nichelate, asa am si eu arata foarte bine plus ca beneficiezi si de un plus de stabilitate!! Presupun ca masina o folosesti destul de des nu o tii in garaj si o scoti o data pe an, de asta iti spun ca trebuie s-o faci pe gustul tau, sa-ti faca placere cand te sui in ea si pleci la drum!! Repet fiecare masina trebuie sa aiba personalitatea ei nu toate trebuiesc sa fie copii la indigo!! Multi zic de oglinzile din plastic ca nu se asorteaza daciei 1300, si asa este, insa daca folosesti masina zilnic e bine sa le pastrezi pe acelea pentru ca in cele nichelate nu vezi nimic, mai ales in cea din dreapta, o spun din propria experienta si ti-o pot confirma si altii!! Ca ornament si ca infatisare arata mult mai bine cu cele originale! Insa, decat vre-un accident, doamne fereste, mai bine oglinzi de plastic!! Spor la treaba in continuare si sa ne tii la curent cu evolutia masinutei!! This post has been edited by Alex24: 8 Oct 2009, 07:26 |
--------------------
dacia
1300
berlina 1972
- 8 B-4746
|
|
danut 69-71 |
![]()
|
QUOTE(TonY72 @ 8 Oct 2009, 02:11) Forumul este asa ca sa mai schimb cate o parere , baza este Ing . Mondiru...si inca cateva carti de specialitate.... , deci tot tatonarea este baza fara meseriasi !? Deci stiu ce face avansul de octan , cel centrifugal , si cel vacumatic ....dar cum il reglezi pe cel vacumatic? Refuz sa cred ca pe un topic Probleme tehnice - Dacia Clasic sunt trimis la meseriasi la o masina la care "motorul se repara in bucatarie " sa nu gasesc solutia.. ![]() Daca resorturile la avansul centrifugal sunt decalibrate ( in turatie iti da avans foarte mare ceea ce nu este bine deloc ), poti sa ai tu pe Mondiru si pe inginerul nr .1 din Colibasi nu vei reusi sa rezolvi problema nici pe un stand , dar-mite in bucatarie pe masa , de aceea am siz sa consulti un meserias . Despre oglinzile de inox , cele Romanesti , Alex 23 are dreptate ca nu vei vedea in retrovizoarea din dreapta , dar cele CIPA -Frantuzesti ai vizibilitate super OK . |
--------------------
Colectionar
Dacia
1300
- 0744/555816
|
|
codrin_1300 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 145 Joined: 23 December 08 ![]() |
Nu am mai postat de mult da am urmarit forumul. Pana sa apara iar discutia asta ca nu m-ai ajutat ca ti nasu pe sus ca nu mai stiu ce ne chinuiam de o saptamana sa mai scriem inca o pagina pe forum , acum in cateva ore a aparut una dupa parerea mea off-topic.
In legatura cu ajuorul am ajuns la parerea ca avem sectiune tehnica unde gasesti raspuns la toate probleme,asta ca iti trebuie un sfat e cu totul altceva, si pana la urma cum a spus si Alex24 , fiecare isi face masina cum vrea nu trebuie sa fie toate trase la indigo. La primul meu post pe acest forum sau cam luat toti de mine intr-un fel pe buna dreaptate dar studiind mai bine mi-am dat seama ce ar fi mai bine pentru masina mea. Un sfat pentru prinkindell: nu te mai agitat atat, chiar daca postezi pe forum , nu iti rezolva nimeni probleme, tot tu le rezolvi la sfaturile altora ![]() In curand sa speram ca nu o sa mai avem probleme de genu asta ca nu duce la nimic bun pentru forum decat la discutii aprinse intre colegi This post has been edited by codrin_1300: 8 Oct 2009, 09:07 |
--------------------
Dacia
1300
1973
- BZ 90 CDN
|
|
christith |
![]()
|
![]() Membru alcolic Group: Members Posts: 487 Joined: 10 March 07 From: Timisoara ![]() |
Salutare la toata lumea!
Nu inteleg de trebuie atitea incurajari si "magaieri" daca este vorba de PASIUNE pentru Dacia 1300?? Cand cineva se inhama in a avea grija si a revigora o masina veche trebuie sa stie la ce se asteapte si sa studieze inainte. Si eu am dacia mea din 71 bucati si lucrez la ea ,am bagat o gramada de bani in piese si mai ales in constructia noului garaj in care o sa am loc destul sa ma desfasor, dar o fac pentru mine nu ca sa ma laude si sa ma aprecieze altii. Asta e pasarica mea sa o fac sa fie ca si noua!! Si daca dupa ce e gata toti ar zice ca e un gunoi, sau ca eu stiu ce linie nu e cum trebe, sau eu stiu ce ornament e mai la stanga sau mai la dreapta, ce ar trebui sa fac? Sa urmez exemple de pe forum si sa o vand sa incep sa ma simt vitregit? Astea sant copilarii... asta nu e PASIUNE! De multe ori incurajarile astea de care se plange lumea nu fac nimic constructiv sant defapt amagiri, in special pentru cei fara experienta si cred ca orice ruptura se poate face boboc atita timp cat exista sudura. Exemplu clar e Markus (sper sa nu se supere pe mine, ca nu spun nimik cu rautate), ce face el in fata blocului e cooperativa munca in zadar, la un moent dat a realizat si el asta. Sau ce vroia sa faca Victor007 alta nebunie, dar macar el a inceput sa isi dea seama ca nu are rost. Asta e parerea mea, poate e buna poate e rea, altii au alta parere... Dar,.. fiecare face ce vrea, ficare are propile idealuri si standarde care vrea sa le atinga si care il multumestc. Unii sant mai pretentiosi altii mai putin, dar nu trebuie nimeni condamnat pentru asta! Apropo de originalitate/utilitate,eu circul zilnic cu Dacia mea din 70, e masina mea de zi cu zi, dar chiar daca e asa, o pastrez cat mai originala chiar daca acest lucru nu inseamna fiabilitate maxima. Dar, cum am mai zis fiecare le stie pe ale lui si are "pasaricile" lui. This post has been edited by christith: 8 Oct 2009, 10:41 |
--------------------
Dacia
1300 / 1300
- 1970 / 1971
- TM 70/71 UAP
|
|
Alex24 |
![]()
|
Nu cred ca este o discutie aprinsa ci una foarte normala!! Iar eu unul nu sunt de acord cu discutiile purtate pe mess, ci direct aici pe forum ca poate mai intereseaza si pe altul problema pe care o are respectivul si nu mai trebuie sa se redeschida discutia!!
Hai sa fim mai transparenti, mai deschisi unul fata de altu, sa lasam ura si invidia prosteasca la o parte si criticile care nu-si au rostul!! |
--------------------
dacia
1300
berlina 1972
- 8 B-4746
|
|
christith |
![]()
|
![]() Membru alcolic Group: Members Posts: 487 Joined: 10 March 07 From: Timisoara ![]() |
asta e error , ar trebui sters
![]() This post has been edited by christith: 8 Oct 2009, 10:26 |
--------------------
Dacia
1300 / 1300
- 1970 / 1971
- TM 70/71 UAP
|
|
Alex24 |
![]()
|
Si aici tot error!! ![]() This post has been edited by Alex24: 8 Oct 2009, 10:34 |
--------------------
dacia
1300
berlina 1972
- 8 B-4746
|
|
Prickindell |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 133 Joined: 4 May 05 From: Galati ![]() |
SUBLINIEZ: nu e o cearta, ci puncte de vedere diferite, nu mai sariti ca ne certam iar, eu unul nu mai vreau sa vad cearta pe topicul asta.
referitor la ceea ce a zis christith, daca nu ar fi incurajarile de pe forum, majoritatea ar arunca Daciile 1300 la REMAT si si-ar cumpara Sandero Stepway sau Logan Face-lift sau mai stiu eu ce masina... Exemplu: Victor 007, eu si CIP (baiatul cu Dacia 1300 rosie, cu care am facut poze ) l-am incurajat sa nu renunte sa caute o Dacie cu "burta" sanatoasa si sa mute tot ce are pe masina lui pe masina cumparata ulterior. Sunt sigur ca nu doar noi 2 am vorbit cu el, sunt sigur ca au mai vorbit si altii cu el si l-au convins sa faca asa. Revin, daca nu ar fi fost incurajarile noastre, ale tuturor, ce ar fi facut el ? Poate ar fi peticit-o acolo la lonjeroane si gata. Deci si incurajarile astea au un rol destul de important. (Sper sa nu se supere Victor ca l-am dat drept exemplu) In plus, impartasesc ideea lui Alex 24, ar trebuie sa se discute aici pe topic totul, nu pe mess, mail sau mai stiu eu unde. VA REPET: aruncati un ochi pe forumul de la Dacia 1100 si veti vedea cum sunt oamenii de acolo si cum suntem noi aici. Cred ca din cauza asta au si plecat multi de pe forum....din pacate Cu respect, Adrian ! |
--------------------
DACIA
13OO
1976
- GL 11 UFP
|
|
christith |
![]()
|
QUOTE(Prickindell @ 8 Oct 2009, 13:49) referitor la ceea ce a zis christith, daca nu ar fi incurajarile de pe forum, majoritatea ar arunca Daciile 1300 la REMAT si si-ar cumpara Sandero Stepway sau Logan Face-lift sau mai stiu eu ce masina... Cu respect, Adrian ! Cei care au nevoie de incurajari ca sa tina Dacia si sa nu o duca la REMAT se numesc pasionati? No coment! Cu tot cu "incurajari" sau fara pana la urma o sa o duca sau o sa o dea uitarii. Sa sfatuiesti ce si cum sa faca pe unul care are deja microbul in sange e alta poveste. Intrebarea e, pentru cati "microbul" asta chiar exista si pentru cati nu e doar o ambitie trecatoare, ... |
--------------------
Dacia
1300 / 1300
- 1970 / 1971
- TM 70/71 UAP
|
|
sechi |
![]()
|
![]() pasionat si afacerist Group: Members Posts: 1.757 Joined: 20 February 05 From: Craiova ![]() |
Pam-pam!
![]() |
--------------------
Fiat
Punto
1995
- DJ 10 SEC
|
|
TonY72 |
![]()
|
[quote=danut 69-71,8 Oct 2009, 08:24]
Daca resorturile la avansul centrifugal sunt decalibrate ( in turatie iti da avans foarte mare ceea ce nu este bine deloc ), poti sa ai tu pe Mondiru si pe inginerul nr .1 din Colibasi nu vei reusi sa rezolvi problema nici pe un stand , dar-mite in bucatarie pe masa , de aceea am siz sa consulti un meserias . A trebuit sa schimb capsula vacumatica de aceea am intrebat de reglaje...stai linistit s-a rezolvat....in fata blocului.....este DACIA 1300 daca ridici capota in 5 minute ai asistenta tehnica de specialitate...iar daca te crezi mai tare decat ing Mondiru te inseli...ceea ce a publicat a fost verificat de muuulllti posesori de DACIA si la explicatii generale este bun si Petre Cristea in "Practica automobilului"....merci pentru intentie dar cred ca prea ai exagerat cu defectiunile...era vorba de un schimb de pareri....si de aici trag concluzia ca decat un topic de "probleme tehnice "de 387 de pagini cateva randuri intr-o carte si un vecin cumsecade posesor de DACIA conteaza mult.....si apropos cred ca multe Dacii 1300 frantuzesti cu personalitate de prin Bv te-au facut sa salivezi inca in posesia celor care le-au cumparat din '69 in coace...si majoritatea din Bv le rapara singuri .... deh oras industrial...in care se produceau si se mai produc multe din componentele Daciei! Toate cele bune ! ![]() This post has been edited by TonY72: 8 Oct 2009, 19:18 |
--------------------
DACIA 1300
1972
REMATCIPATA
- BV 05 RADIATA
|
|
Markus200 |
![]()
|
![]() Oldschool Rulz Group: Members Posts: 198 Joined: 24 October 07 From: Bacau ![]() |
Eu masina asta o pregatisem sa o dau la fier vechi dupa ce am desfacuto si am vazut cam ce are deoarece am ajuns la concluzia ca nu va mai fi scoasa la linie niciodata dar microbul ma tot macinat si nam aruncato am zis macar sa o peticesc (gauri mari nu are doar prin podea mici gaurele)sa o indrept cat de cat(spatele e terorizat de accidente) sa o "inbalsamez" cu vaselina si ulei si sa ma mai tina pana voi gasi una care sa fie buna la tabla nu 80% schimbata sau stramba.
Ceea ce fac eu este acumulare de experienta invat din greseli, cu toate ca unele reparatii par usoare nu sunt deloc usoare si am invatat multe din experienta cu aceasta dacie 1300 pe care sper in curand sa o scot inapoi pe strada. Daca nu o desfaceam bagam bani ca nebunu in ea fara sa-mi dau seama cate bube are. This post has been edited by Markus200: 8 Oct 2009, 19:24 |
--------------------
Skoda
Fabia Tour de France
2006
|
|
danut 69-71 |
![]()
|
@ TonY 72 aeasta Dacie din Brasov , din 69 , m-a facut cu adevarat sa salivez . Tot ai avut nevioe de un meserias sa-ti dea indicatii .
|
--------------------
Colectionar
Dacia
1300
- 0744/555816
|
|
Psyche |
![]()
|
![]() In Thrust We Trust Group: Members Posts: 663 Joined: 22 May 06 From: Suceava ![]() |
n-am ce zice, frumoasa. dar in starea in care e mergi cu farasul si strangi in urma ei.
fusta fata e de 1310, masca e dupa 73, de praguri nu mai zic.... e intr-adevar una din putinele ramase din 69. dar cere munca serioasa si bani si mai seriosi pt a o aduce la adevar. pe mine ma ia plansul cand o vad, nu salivatul....da oricum e secretie de lichide asa ca se pune. in alta ordine de idei, mi-a placut foarte mult LVR-ul ![]() te superi daca iti imprumut ideea cu stalpii negri? |
--------------------
Dacia/Vw
1300/Golf GT
1977/1996 SV03PNV(1SV6266)/SV86PNV
Erare umanum est..........perseverare diabolicum |
|
Hormonelul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Haideti sa ne mai clatim ochii si sa visam un pic.....o cursa intre R12G si R8G:
![]() http://www.dailymotion.com/video/xapb33_lo...12-gordini_auto |
--------------------
Dacia
1300, 1100
1972, 1968 Uleiul nu curge de la masina...isi marcheaza teritoriul ! |
|
TonY72 |
![]()
|
@danut 69-71 . pacat ca iti atrag atentia doar cele ruginite...merita sa le vezi si pe cele care arata mai bine decat oricare dintre cele pe care le ai , o spun fara rautate
![]() This post has been edited by TonY72: 8 Oct 2009, 21:26 |
--------------------
DACIA 1300
1972
REMATCIPATA
- BV 05 RADIATA
|
|
danut 69-71 |
![]()
|
OK , de acord cu tine dar arata-mi si mie o Dacie 1300 din 1969 Frumoasa din Brasov , eu ti-am aratat ce am vazut eu .
![]() |
--------------------
Colectionar
Dacia
1300
- 0744/555816
|
|
Alex24 |
![]()
|
|
--------------------
dacia
1300
berlina 1972
- 8 B-4746
|
|
danut 69-71 |
![]()
|
Wow , ai perfecta dreptate Alex 23 .
![]() |
--------------------
Colectionar
Dacia
1300
- 0744/555816
|
|
alex-mun |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.115 Joined: 14 October 06 ![]() |
Daca vrea cineva un radio PREDEAL 2 nou cu boxa si sitem de prindere
Attached thumbnail(s) predeal.JPG ( Size: 81.93k ) Number of downloads: 568 |
--------------------
DACIA
1300
1976
- CT 84 MUN
|
|
danut 69-71 |
![]()
|
|
--------------------
Colectionar
Dacia
1300
- 0744/555816
|
|
verde57 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 401 Joined: 30 March 08 From: 3 trancane ![]() |
Numai polemica creeaza danut
![]() |
--------------------
1300
dacia
1973 sa moara comunistii
|
|
alex-mun |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.115 Joined: 14 October 06 ![]() |
Preturile nu se discuta aici pe forum, de asta s-au inventat MOBILE PHONES
![]() |
--------------------
DACIA
1300
1976
- CT 84 MUN
|
|
danut 69-71 |
![]()
|
Corect .
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Colectionar
Dacia
1300
- 0744/555816
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Va rog ca pentru anunturi de vanzare de piese, sa folositi aria BURSA a forumului!
Acest topic este pentru discutii legate de Dacia 1300, discutii in primul rand tehnice. Va rog sa va abtineti de la comentarii legate de preturi! Incepand de astazi, 01.02.2013, NU se mai accepta totusi link-uri catre topicuri de bursa Orice mesaj offtopic sau ofensator poate fi adus intr-un mod automat la cunostinta moderatorilor sectiunii folosind butonul REPORT prezent in dreptul FIECARUI mesaj. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th May 2025 - 21:46 |