DACIA 1300 "frantuzoaica", CITITI REGULILE TOPICULUI
![]() ![]() ![]() |
DACIA 1300 "frantuzoaica", CITITI REGULILE TOPICULUI
Hormonelul |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300, 1100
1972, 1968 Uleiul nu curge de la masina...isi marcheaza teritoriul ! |
|||
sechi |
![]()
|
![]() pasionat si afacerist Group: Members Posts: 1.757 Joined: 20 February 05 From: Craiova ![]() |
|
--------------------
Fiat
Punto
1995
- DJ 10 SEC
|
|
fiderzen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.063 Joined: 5 March 04 From: bucuresti-militari ![]() |
presupun ca sunt de vanzare
cu cat? |
--------------------
BMW
e36
320i sedan
|
|
kokusoft |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 19 July 04 ![]() |
QUOTE(Hormonelul @ 31 Aug 2005, 16:38) PAi nu prea e original !!! Volanul ![]() R12 TS primul model avea frumusetea asta de bord : [attachmentid=13958] Poate e model mai nou de prin 80....chiar din ce an e ? Asteptam poze ![]() Am bagat poza cu bordul (Jager) ![]() This post has been edited by kokusoft: 1 Sep 2005, 07:48 Attached thumbnail(s) DSC03519.JPG ( Size: 62.65k ) Number of downloads: 1737 |
-------------------- |
|
sechi |
![]()
|
![]() pasionat si afacerist Group: Members Posts: 1.757 Joined: 20 February 05 From: Craiova ![]() |
|
--------------------
Fiat
Punto
1995
- DJ 10 SEC
|
|
Uncle-Sam |
![]()
|
![]() MEMBRU DE PARTID Group: Members Posts: 1.377 Joined: 1 April 04 From: Bucuresti ![]() |
sechi, ai volan ca in pozele alea? (cu 3 brate)
|
--------------------
DACIA 1100
1971 / DAEWOO
TICO 1999
- B ** *** Eu am numai 3 pistoane si ma cheama piTICOt
|
|
kokusoft |
![]()
|
inca o poza... cu motorul asa cum am promis
|
-------------------- |
|
kokusoft |
![]()
|
inca o poza... cu motorul asa cum am promis
This post has been edited by kokusoft: 2 Sep 2005, 07:37 Attached thumbnail(s) DSC05342.JPG ( Size: 1.35mb ) Number of downloads: 1955 |
-------------------- |
|
dvdvaly |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Banned Posts: 42 Joined: 27 July 05 ![]() |
da frumos frumos
![]() si eu am tot motor renault 12 dar l-am facut 1.4 pistoane cocosate si multe alte prosti ![]() This post has been edited by dvdvaly: 2 Sep 2005, 09:17 Attached thumbnail(s) dvd_engine.jpg ( Size: 96.7k ) Number of downloads: 1727 |
--------------------
DACIA
B 35 DVD
- B 35 DVD
|
|
sechi |
![]()
|
|
--------------------
Fiat
Punto
1995
- DJ 10 SEC
|
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
Poate intereseaza pe cineva.. cred ca se aplica in mare si la dacia
http://www.aussiefrogs.com/articles/renault_12/ and mai ales http://http://www.aussiefrogs.com/articles/renault_12xl/ This post has been edited by eXtenSion: 2 Sep 2005, 10:43 |
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
Betian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 411 Joined: 23 August 05 ![]() |
Mai baieti...dar asa ceva ati mai vazut???
![]() Attached thumbnail(s) HPIM6395.JPG ( Size: 1.04mb ) Number of downloads: 1290 |
--------------------
Dacia
1300
- 3-B 5638
|
|
Hormonelul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1300, 1100
|
Betian |
![]()
|
Ce facei baieti??Ati amutit??pe mine ma inghesuie rau restantele .....voi ce mai ziceti??
|
--------------------
Dacia
1300
- 3-B 5638
|
|
Cruiser |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 11 September 05 ![]() |
Am o Dacia 1300 din 1977, cu 120k km la bord, pe care am renovat-o in urma cu o luna, incluzand inlocuirea de elemente ale caroseriei, tinichigerie, vopsit, etc. Masina se comporta excelent pentru varsta ei, mai ales ca a fost ingrijita de tatal meu. Comparativ, as zice ca la demaraj nu e mare diferenta fata de o berlina noua, in rest dezavantajele tin de confort, de vechimea componentelor, etc.
Problemele pe care le-am inregistrat cu ea ar fi urmatoarele: 1. Vitezometrul oscileaza la viteze pana la 80 km/h si scoate un zumzet deranjant. Nu stiu care ar fi cea mai buna solutie, am inteles de la tata ca el a schimbat o data cablul de kilometraj si ca problema ar fi in ceas. In cazul asta, inseamna ca ar trebui sa schimb tot bordul cu altul model mai nou, fiindca ma indoiesc sa gasesc pe piata ceas de 1300. 2. La viteze mare - mai exact, dupa cum am studiat problema, la 120 km/h, incep niste trepidatii care se simt, ca niste scuturaturi, in pedalier. Asta se intampla in viteza a 4-a si ultima pentru masina, indiferent daca e in linie dreapta sau in panta. Cel mai mult am prins 130 km/h dar trepidatia era deja ingrijoratoare. 3. La viraje dreapta cu acceleratia apasata, bate o planetara, destul de tare, si nu stiu daca ar fi indicat sa o inlocuiesc sau rectific. Nici nu sunt sigur daca e planetara dreapta sau stanga. 4. Desi suspensia e cat de cat buna, atunci cand portbagajul e plin si am 2 persoane in spate, fundul masinii se lasa ingrijorator de mult, incat aparatoarele de noroi freaca drumul. Ma gandesc sa inlocuiesc dintr-un foc toate cele patru telescoape plus cele 4 arcuri, iar in spate sa pun arcuri de break. Va multumesc anticipat pentru sfaturi, mi-ar prinde foarte bine. Toate cele bune |
--------------------
VW
GOLF 3 GTI
1996
- MS-50-GTI VW Golf 3 GTI 2.0l 8v 115 HP
|
|
Hormonelul |
![]()
|
1. Vitezometrul oscileaza asa la toate 1300. Potisa gasesti cuusurinta ceasuri de 1300 la dezmembrari sau in Vitan.
2. La viteza aceea intra in rezonanta caroseria masinii si din aceasta cauza vibreaza. Fiecare dacie o are. Fenomenul inceteaza (ce putin la mine) daca merg mai repede .... se intampla foarte rar de obicei rulez incet....frantuzoaicele nu prea mai rezista la asemenea excese. Nu te sfatuiesc sa incerci ca poate ai alte componente stricate care sa iti dea senzatia asta (planetare, jocuri la directie)..... 3. repara planetara.....stiu un centru in comuna Tunari. sau cumpara alta. 4. Mai bine verifici intai daca suspensia are vreo problema. Cu arcurile de break iti va sta mai ridicata de fund. Eu am arcuri de break si nu prea ma incanta cum arata. Ce-i drept .... poti cara mai mult. |
--------------------
Dacia
1300, 1100
|
Uncle-Sam |
![]()
|
![]() MEMBRU DE PARTID Group: Members Posts: 1.377 Joined: 1 April 04 From: Bucuresti ![]() |
incearca sa scoti cablu de kilometraj din bord si sa-l bagi la loc. sa-l strangi bine. daca nu merge bine, mai incearca. asa faceam eu la a mea.
|
--------------------
DACIA 1100
1971 / DAEWOO
TICO 1999
- B ** *** Eu am numai 3 pistoane si ma cheama piTICOt
|
|
victor23ro |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 10 May 05 From: Timisoara ![]() |
am o rugaminte la voi, daca aveti careva documentatie sau schema (link) de la carburatorul weber 32DIR, care este montat pe renault 12 ts, doresc sa-l desfac pe al meu pentru al curata... (nu am gasit inca nici un mecanic care sa vrea sa faca asa ceva)
|
--------------------
daewoo
tico
- TM Sa traiti, ... bine ?
|
|
Betian |
![]()
|
QUOTE(victor23ro @ 13 Sep 2005, 09:01) am o rugaminte la voi, daca aveti careva documentatie sau schema (link) de la carburatorul weber 32DIR, care este montat pe renault 12 ts, doresc sa-l desfac pe al meu pentru al curata... (nu am gasit inca nici un mecanic care sa vrea sa faca asa ceva) Vezi ca trebuie sa fie centre specializate in carburatoare...cind eram eu mai "mititel"mi-am bagat si nasul sa "curat "carburatorul,Intradevar ca arata foarte bine dupa aia ,insa masina mea consuma in jur de 15-20%...asta mi-am dat seama cind am plecat la drum cu ea ,si mi-a consumat pe autostrada Bucuresti-Pitesti benzina de 800 mii ....(si atunci era mult mai ieftina) M-am oprit in Pitesti pentru ca nu aveam de ales...nu mai aveam bani ca sa ma mai si intorc in ritmul ala...si am gasit un atelier pe care scria "Carburatoare". omu de acolo avea un banc de testare cu coloane dalea cu mercur...si simula exact mersul unei dacii..el l-a desfacut,mi-a schimbat ce era de schimbat pentru ca avea mii de carburatoare de dacii si nu numai...l-a testat pe banc,eu m-am uitat ca nu stiam sa interpretez ce arata mercurul ala...si asta a fost..cred ca 100 de mii m-a costat..insa acasa m-a intors cu un consum de 5,5% . Uitete prin Pagini Aurii sau cauta pe internet...ca Timisoara e un orae mare..trebuie sa gasesti.Nu te baga tu sa il cureti,ca si eu tot dupa carte il"reglasem"atunci (20%) ![]() |
--------------------
Dacia
1300
- 3-B 5638
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.294 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !
Ati murit ? Nu mai zice nimeni nimic ? Nimeni nu a mai facut nimic la masina lui ? Eu mai am de strans cateva milioane si imi bag masina la pimp my ride [ roumanian version = tinichigerie + vopsitorie ] |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
Adrian13 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 30 July 05 ![]() |
Salut,ma bucur sa vad ca exista o comunitate restransa dar existenta de iubitori de frantuzoaice.Am si eu o Dacia 1300 din 1974 pe care am reconditionat-o eu (numai Dumnezeu stie cum).Deh la noi nu e ca-n strainatate unde aia reconditioneaza masini foarte usor.Eu personal am facut 2 masini Dacia si o Lada 1200 din '80.Eu am masca de la radiator modelul cu chestia cu"U" in fata cu stema dedesubt,dar an auzit ca se gaseste in comert masca gen Renault 12 cum are Sechi la masina lui.Stie cineva de unde se cumpara.Mersi si spor la treaba!
![]() |
--------------------
Dacia/Lada/Fiat
1300/1200/Uno Diesel
- 13 IO!GIGI BECALI
|
|
speedy82 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 623 Joined: 13 July 05 ![]() |
Salut! Felicitari ca ai adus o frantuzoaica pe drumul cel bun! Masca de care zici tu se gaseste in targ la Vitan! Nu stiu la ce pret dar poti sa te duci acolo si sa afli! Poti sa te duci chiar si in timpul saptamanii pt ca astea se gasesgc la magazine! Multa bafta in continuare si baga si tu niste poze sa se bucure si ochiul nostru!
|
--------------------
Dacia
1300
- B 19 XXX „Aspiratorul meu magic, magnet pe patru roti, scoate orice fufa din cizme si chiloti”
|
|
Adrian13 |
![]()
|
Salut Speedy mersi pentru raspuns.Din pacate n-am aparat digital dar o sa scanez niste poze si sa le pun.Am vazut azi o frantuzoaica modificata cu j-de mii de becuri si briz -brizuri.De rasul lumii
![]() P.S.Semnatura ta e super!!! ![]() ![]() This post has been edited by Adrian13: 13 Oct 2005, 12:30 |
--------------------
Dacia/Lada/Fiat
1300/1200/Uno Diesel
- 13 IO!GIGI BECALI
|
|
Hormonelul |
![]()
|
Ardiane,
Daca tot ai reconditionat batranica nu e pacat sa-i pui alta masca ? Te pot ajuta eu cu un UAP de aripa. Vorbim pe PM pentru un eventual schimb. Sunt destule lucruri car mi le doresc..... ![]() PICT0502.JPG ( Size: 401.64k ) Number of downloads: 965 |
--------------------
Dacia
1300, 1100
|
Adrian13 |
![]()
|
Vorbim,sa vad ce fac cu tipul ala cu 1100 ca-n realitate am vorbit cu tipul si vorbim.Masca nu vreau s-o schimb vreau sa am una de rezerva ca imi e frica daca se sparge peste citiva ani n-o sa mai gasesc.De asta vreau sa mai gasesc si un set de litere DACIA 1300 modelul mare dar nu stiu de unde.Ideal ar fi sa gasesc una cum am cu "U"in fata dar nu stiu de unde.Stii de unde sa iau capace ca ale tale gen R12?Eu am din alea fara modele de alea rotunde dar vreau ca ale tale.Alea sunt capacele de 1300 tipice.Dacia ta arata foarte bine ,eu cu a mea sunt maniac o tin in prelata ,n-o prea duc la spalatorii de frica odata mi-au rupt un 0 de la 1300 (am scris din ala cu literele mari ).Deh fiecare cu nebunia lui.
![]() P.S. Cum se ataseaza scrisul ala pe aripa ca aripa mea n-are gauri. This post has been edited by Adrian13: 13 Oct 2005, 13:47 |
--------------------
Dacia/Lada/Fiat
1300/1200/Uno Diesel
- 13 IO!GIGI BECALI
|
|
Hormonelul |
![]()
|
Adrian,
In primul rand capacele sunt si ele un indicator al anului de fabricatie. Primele dacii aveau capace rotunde cromate('69 - 71). Urmatorul model a fost cum am eu(72- 78) si ultimul a fost cel gen fagure. Scrisul mare cu Dacia il caut si eu. Iti dau eu un 0 sa-l pui la loc cred ca am acasa. Masca inca mai gasesti cu usurinta pe la dezmembrari. Cu totii ar trebui sa ne facem un stoc de piese ca in cativa ani ne va fi mult mai greu sa gasim. Eu am pus scrisul pe aripa cu poxipol ![]() Fa si tu rost de un aparat digital ca sa o vedem. La anul sigur facem o intalnire Retro Dacia ....trebuie sa raspandim vorba ca sa fim cat mai multi ! |
--------------------
Dacia
1300, 1100
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Vreau 4 piulite de janta. Am 5 capace clasice si nu le pot prinde ca am alt tip de piulita pus de vechiul proprietar.
Sunt dispus la o adica sa cedez un capac in stare buna in schimbul piulitelor cu piesa lor de prindere de janta |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
sechi |
![]()
|
@adrian 13: Bine ai venit!
Da-mi un PM cu ce model de masca si de capace de roata vrei, ca ti le procur eu. De unde esti?? |
--------------------
Fiat
Punto
1995
- DJ 10 SEC
|
|
Diomet |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 14 October 05 ![]() |
Frumoasa bijuterie! Felicitari. Eu am capatat de curand una din '81, sper sa ajunga ca a ta
|
--------------------
Dacia
1300-1310
- SV-05-KSS
|
|
Diomet |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 14 October 05 ![]() |
Am dacie din '81, 1300 si am ajuns la 140, nici o oscilatie a acului si nici o vibratie, dar a fost prea mult pt ea ca incepuse sa se auda un zgomot care m-a speriat. se comporta bine, dar cam pierde ulei. Am schimbat numai anul asta de 4 ori semeringuri si ce mai e pe acolo la 2 mesteri diferiti, ultima oara mi-a luat 1l de ulei la 500 km mergand cu 120. 1. Cum pot sa imi dau seama daca nu cumva curge si din cutie? 2. Daca raman fara ulei in cutie cat e de grav? 3. A mai patit cineva problema cu uleiul care tot curge? |
--------------------
Dacia
1300-1310
- SV-05-KSS
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Va rog ca pentru anunturi de vanzare de piese, sa folositi aria BURSA a forumului!
Acest topic este pentru discutii legate de Dacia 1300, discutii in primul rand tehnice. Va rog sa va abtineti de la comentarii legate de preturi! Incepand de astazi, 01.02.2013, NU se mai accepta totusi link-uri catre topicuri de bursa Orice mesaj offtopic sau ofensator poate fi adus intr-un mod automat la cunostinta moderatorilor sectiunii folosind butonul REPORT prezent in dreptul FIECARUI mesaj. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th June 2025 - 12:09 |