DACIA 1300 "frantuzoaica", CITITI REGULILE TOPICULUI
![]() ![]() ![]() |
DACIA 1300 "frantuzoaica", CITITI REGULILE TOPICULUI
apline5 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.037 Joined: 6 June 07 ![]() |
|
||
--------------------
bmw
318ci
1990
- ct 11 - - -
|
|||
Psyche |
![]()
|
![]() In Thrust We Trust Group: Members Posts: 663 Joined: 22 May 06 From: Suceava ![]() |
cele noi suna metalic si parca au relantiul mai sus.
|
--------------------
Dacia/Vw
1300/Golf GT
1977/1996 SV03PNV(1SV6266)/SV86PNV
Erare umanum est..........perseverare diabolicum |
|
Bogdan 1300 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 455 Joined: 25 April 07 ![]() |
La care "cele noi" te referi Psyche?..la cele pe injectie?
![]() |
--------------------
Dacia
1300
1979
- BR 98 NIG
|
|
apline5 |
![]()
|
lasand noutatile deoparte ...mam apucat de tinichigerie vreau sa o fac nou-nouta , dar cand curatam eu atent sa nu ramana praf pt stratu de antifon ...observ necazu o gaura in lonjeronu stanga ...
![]() Image003.jpg ( Size: 51.84k ) Number of downloads: 396 Image002.jpg ( Size: 43.23k ) Number of downloads: 423 Image004.jpg ( Size: 50.9k ) Number of downloads: 427 in rest nu am mai depistat semne de "oboseala" ceea ce zic eu ca e admirabil ... urmeaza aripi fata noi si sa vad ce "surpize" mai rezerva "frantuzoaica" ![]() This post has been edited by apline5: 27 Jul 2007, 15:58 |
--------------------
bmw
318ci
1990
- ct 11 - - -
|
|
Psyche |
![]()
|
![]() In Thrust We Trust Group: Members Posts: 663 Joined: 22 May 06 From: Suceava ![]() |
alpine, pe cat posibil incearca sa nu schimbi lonjeronul...foarte des meseriasii nu nimeresc linia caroseriei.
si pt bogdan, ma refeream la daciile intre 86-89...si chiar unele pana in 96. motoarele suna groaznic, dar poate e si lipsa atentiei din partea proprietarilor. cele pe injectie sunt super ok, are un unchi de-al meu si imi place cum merge. |
--------------------
Dacia/Vw
1300/Golf GT
|
apline5 |
![]()
|
alea pe injectie chiat sun tzias nai treaba .unchimiu a avut una si a facut 256.000 km si nu manca ulei merge bn . dar a dato sia luat logan 1.6 16v
Psyche nici nu ma gandesc sa il schimb .mi sa spus ca se poate face asta ca numai in zona aia are rugina in alta parte nare . |
--------------------
bmw
318ci
1990
- ct 11 - - -
|
|
speedy82 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 623 Joined: 13 July 05 ![]() |
Sunetul de motor frantuzesc este ceva absolut special. Daca motorul este bine pus la punct
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1300
- B 19 XXX „Aspiratorul meu magic, magnet pe patru roti, scoate orice fufa din cizme si chiloti”
|
|
alex-mun |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.115 Joined: 14 October 06 ![]() |
pt cine este interesat am mai facut rost de o capota spate de frantuzoaica in stare impecabila, 0 rugina
Attached thumbnail(s) imag0083.JPG ( Size: 453.14k ) Number of downloads: 390 |
--------------------
DACIA
1300
1976
- CT 84 MUN
|
|
Bogdan 1300 |
![]()
|
Spor la treaba Apline
![]() Cauta un tinichigiu bun care sa-ti decupeze toata zona "bolnava" si apoi sa-ti sudeze o alta talpa. De schimbat lonjeronul nici nu se pune discutia..ce e din fabrica e sfant ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1979
- BR 98 NIG
|
|
alex-mun |
![]()
|
ce aripi pe fata noi vrei sa ii pui apline? daca te gandesti la cele de conex, sfatul meu ar fii mai bine sa le repari pe ale tale daca pica bine pe masina, astea de conex nu prea vin deloc
![]() |
--------------------
DACIA
1300
1976
- CT 84 MUN
|
|
apline5 |
![]()
|
alex crede-ma ca nu vreau sa le schimb pe astea originale dar iti arat maine cum arata ....sunt varza nu mai pt fi salvate ... au fost si lovite de nenumarate ori nu de mine de propietaru anterior
![]() urmeaza la antifon si cealalta ...care nu a fost antifonata niciodata din 1983 (va arat antifon de fabrica daca vreti) This post has been edited by apline5: 27 Jul 2007, 20:43 |
--------------------
bmw
318ci
1990
- ct 11 - - -
|
|
alex-mun |
![]()
|
am fost eu si la casa de cultura si aveau unele negre de 1300 dar tot de iasi facute
![]() |
--------------------
DACIA
1300
1976
- CT 84 MUN
|
|
Uncle-Sam |
![]()
|
![]() MEMBRU DE PARTID Group: Members Posts: 1.377 Joined: 1 April 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA 1100
1971 / DAEWOO
TICO 1999
- B ** *** Eu am numai 3 pistoane si ma cheama piTICOt
|
|
speedy82 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 623 Joined: 13 July 05 ![]() |
Neeaah! E mai frumoasa simpla. Ca doar nu facem ca in zicala: " si acum sa ii f...m o dunga!"
|
--------------------
Dacia
1300
- B 19 XXX „Aspiratorul meu magic, magnet pe patru roti, scoate orice fufa din cizme si chiloti”
|
|
apline5 |
![]()
|
unchiule esti fan queen ?
![]() |
--------------------
bmw
318ci
1990
- ct 11 - - -
|
|
Alex 23 |
![]()
|
![]() Dacia 1300, cea mai buna alegere!! Group: Members Posts: 1.436 Joined: 2 October 06 From: Drumul Taberei ![]() |
No comment!
![]() Attached thumbnail(s) bancheta.JPG ( Size: 253.64k ) Number of downloads: 301 scaune1.JPG ( Size: 226.84k ) Number of downloads: 297 |
--------------------
Dacia 1300/1310/1410
1972/1972/1982/1990/1991/1992
KXI WRB YJM DOZ PMC MRD
- 8-B 4746/8-B 7768 Dacia 1300, cea mai buna alegere!!
|
|
apline5 |
![]()
|
![]() ce o strica sunt manetele de stergator si presupun si faruri si semnalizare si chestia aia de pe schimbator....in rest nota 10 |
--------------------
bmw
318ci
1990
- ct 11 - - -
|
|
alex-mun |
![]()
|
ti-ai pus si tu scaun cu cotiera alex, sau il aveai ?
|
--------------------
DACIA
1300
1976
- CT 84 MUN
|
|
apline5 |
![]()
|
la aterlier...la unii dintre meseriasii care inca mai fac "meserie" nu joaca.
noroc ca e prieten cu tata....ca altfel nu vedeam eu lonjeron facut ... ![]() Image002.jpg ( Size: 33.87k ) Number of downloads: 254 Image003.jpg ( Size: 35.16k ) Number of downloads: 242 urmeaza exterioru ...dar din pacate alex-mun a avut dreptate,aripile nu vin calumea,nu stiu ce sa fac ![]() mia spus cineva sa o duc rapid la remat ca nu mai au viata lunga daciile ...sunt determinat sa nu o las sa "moara" ... This post has been edited by apline5: 28 Jul 2007, 22:44 |
--------------------
bmw
318ci
1990
- ct 11 - - -
|
|
alex-mun |
![]()
|
stai linistit si eu am auzit povesti de astea ca o sa se termine cu daciile, dar nu am sa renunt niciodata la verzitura mea
![]() |
--------------------
DACIA
1300
1976
- CT 84 MUN
|
|
Bogdan 1300 |
![]()
|
Deci asta era surpriza pe care ne-o pregateai la interior Alex 23..f frumos,ce sa zic
![]() Scaunele astea originale sunt shic si sunt in ton cu vechimea masinii,dar dpdv al confortului pe mine m-au cam dezamagit si de aceea le-am inlocuit ![]() Apline,n-ai de ce sa te temi ca vor disparea Daciile...atata timp cat vor exista oameni ca noi,vechile Dacioare au toate sansele sa straluceasca ca-n prima zi ![]() ![]() Nici eu nu renunt la a mea nici in ruptul capului ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1979
- BR 98 NIG
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Foarte multi ani nici in dezmembrari nu o sa mai gasiti piese....dinalea bune...Iar de alea noi.....nu mai zic nimic. Eu ma saturasem sa dau banii pe tampenii asa ca m-am dus la banca sa iau loganu'.
Deocamdata e usor. Daca chiar vorbiti serios cu masinile astea, din joaca din prea mult timp pe care o aveti acum, se va transforma incet incet in adevarata treaba de intretinut o masina...SCUMP...de altfel, ca orice masina veche si cu pretentii la capitolul aspect si functionalitate. Sa vad atunci cati viteji or mai fi pe aici, si cati o sa mai explice ce ieftina ii masina asta.... |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Bogdan 1300 |
![]()
|
Asa e Drivere,ai dreptate..vad si eu pe zi ce trece ca-i din ce in ce mai greu sa gasesti piese pt 1300,in special repere de caroserie..
![]() Ca sa-mi cumpar 2 faruri noi am scotocit aproape tot orasul si am gasit doar la cineva care-mi aducea pe comanda si-mi lua f scump..asa ca am luat de la dezmembrari,in stare f buna,dar inca cat timp va mai tine treaba asta?? Cand te duci pe la Rematuri oamenii aia de acolo parca-s batuti in cap..oricum caseaza acele masini,dar nu vor sa-ti dea nimic de pe ele..inexplicabil ![]() Eu am zis ca oricum nu renunt la ea in sensul ca daca vad ca va devenii groasa de tot treaba,imi iau alta Dacie,cu care sa-mi fac treaba si in care sa nu pun suflet,iar p-asta sa o bag la garaj si sa o fac asa cum vreau,fara sa stau apoi cu frica ca ma pocneste vreunul si nu mai gasesc piese sa o refac cum trebuie.. E f trist dar adevarat..nu stiu de ce,dar la noi fenomenul de restaurare a vechilor Dacii este puternic descurajat,prin tot felul de mijloace.. ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1979
- BR 98 NIG
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(Bogdan 1300 @ 30 Jul 2007, 10:15) ... Cand te duci pe la Rematuri oamenii aia de acolo parca-s batuti in cap..oricum caseaza acele masini,dar nu vor sa-ti dea nimic de pe ele..inexplicabil ![]() Ba e foarte explicabil. De aia baga guvernul bani in programul rabla exact pentru a scoate masinile vechi din circulatie. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Bogdan 1300 |
![]()
|
A da..cum le zici tu mai Drivere,ca un om mare..
![]() Si cand te gandesti ca in America e o adevarata moda si nebunie cu restaurarea masinilor vechi,autohtone..si poti comanda piese noi pt masini din anii '60-'70 sau chiar mai vechi..vezi emisunea American HOT ROD.. Dar sa ne trezim la realitate..suntem in ROMANIA ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1979
- BR 98 NIG
|
|
driverx |
![]()
|
1) Acolo e alta mancare de peste. Acolo sunt bani.
2) Acolo e alta mancare de peste. Acolo exista o cultura. 3) Acolo e alta mancare de peste....mai imputita din punctul meu de vedere. Acolo masinile din anii 70-80 aveau piese de la truck-uri, si de prin anii 50-60. Acolo evolutia auto are un inteles tare ciudat. Asa ca nu e greu de gasit un carburator de exemplu care a fost montat pe un motor utilizat generatii la rand, pe zece mii de modele. De la sedan-uri la truck-uri si van-uri. Asa ca ar fi cam imposibil sa nu gasesti piese cand cererea e fucking imensa (cred). 4) Acolo e alta mancare de peste. Daca o piesa nu mai exista, sunt firme ca fabrica piese vechi, dar pe voi nu v-ar tine buzunarul. Probabil o punte spate (ca tot iubesc americanii prostiile astea) ar valora cat vreo 10-12 berline d'ale voastre. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Bogdan 1300 |
![]()
|
Mmdaaa..treaba intradevad e cam nasoala pe la noi si asta in primul rand pt ca nimeni nu se implica in treaba asta..si aici ma refer la autoritati..
Inteleg sa se reinoiasca parcul auto,dar ar trebui acordata o sansa si celor care vor sa pastreze o bucatica de istorie..dar de unde.. |
--------------------
Dacia
1300
1979
- BR 98 NIG
|
|
Psyche |
![]()
|
ramanem tot mai putini cu batrane, dar poate e un lucru bun pana la urma
![]() piese se vor gasi intotdeauna, cat timp cererea exista. cand nu vor mai fi aici o sa le aducem la comanda din afara. cand pasiunea nu cunoaste limite rezolvarea oricarei probleme e aproape. o batrana in stare buna e o frumusete, incanta ochiul....dar am vazut niste cancere pe drumuri de care sincer mi-e frica. rugina intrase peste tot si soferii le si dau tare. daca ar disparea doar alea, totul ar fi bine. si sigur vor aparea si la noi firme care sa faca piese de calitate, cum sunt in afara. daca tot vorbeam de carburatoare, nu gasesti original acolo, te duci la edelbrock si iti fac ei cum vrei, ori adapteaza un model mai performant. |
--------------------
Dacia/Vw
1300/Golf GT
|
driverx |
![]()
|
QUOTE(Bogdan 1300 @ 30 Jul 2007, 11:34) Ai si tu dreptate. Dar nu cred ca asta trebuie sa fie preocupare a guvernului. Si oricum nu multi de aici faceti restaurare. Am mai spus-o asta de n ori, s-au gasit repede unii sa se atace dar asta este. Multi dintre voi v-ati ales cu 1300, v-ati indragostit de ea si vreti sa o tineti. That's all. O restaurare cu cap coada presupune multe. Cam ce face Albert Einstein. El baga si bani si timp si suflet. Altii se limiteza la bagat Ducelliere in masina, sa o faca mai frantuzeasca decat a fost de la mama natura + alte mici reparatii astfel incat masina sa arate bine + sa mearga cat de cat. E si asta o pasiune, dar nu vad de ce guvernul ar trebui sa sustina in vreun fel sau altul niste masini vechi care arata bine si au Ducelliere in timp ce jegul (si/sau ceva rugina) sta in praguri, lonjeroane, etc. Ca ziceai ca gasesti greu repere. Si cred ca voi stiti mai bine ca mine CAT de greu este. De aia io vad ca o restaurare in adevaratul sens al cuvantului ar incepe cu o treaba asemenatoare cu lui Albert Einstein. MAI ALES ca multi de pe aici sunteti mai norocosi ca si el (din ce se vede in poze). Nu aveti masini asa coapte, asa ca schimbatul reperelor de la caroserie pe banda rulanta nu se pune problema la voi. Dar recent am vazut pe topicu asta sau altu lonjeron aparent in stare foarte buna dar cu o gaura mare intr-un loc. Cam asa se va intampla cu toate berlinele, si sa va vad io cum plangeti atunci dupa repede de caroserie. Iar un interes major din partea populatiei in a pastra vie Dacia 1300 nu cred ca o sa o vezi la noi cum vezi fenomenul hot rod, muscle car in America, fenomen foarte viu. De ce? Pentru ca romanu e satul de Dacia 1300, pentru multi e doar o conserva de care s-au folosit, o conserva care le-a mancat nervii si timpul si banii. Ceva ce apartine unor vremuri trecute si tare gri. Oricum....nu mai visati cu gura deschisa. This is not America. Niciodata nu o sa fim. Suntem mult mai inapoiati ca si gandire, capacitati, etc. Uita-te la ei ca fac hot-rod-uri in pur spirit '50s dar baga tehnologie la greu in ele (motoare pe injectie, suspensii pneumatice, etc). La noi face ai restaura o dacie, i-ai pune motor ca lumea pe injectie, alta cutie, alte suspensii, etc se va imparti in 2 tabere: 1) "Esti nebun. Ai bagat atatia bani degeaba" 2) "....tot Dacie e. Orice i-ai face...." Si inca un aspect. Daca va place Dacia 1300, asta nu inseamna ca trebuie sa va cramponati in trecut incapabili sa vada realitatea sau sa judece obiectiv, nu inseamna ca trebuie sa aveti conceptii si sa ganditi ca in vremurile cand aparea Dacia 1300, vremuri foarte gri pentru Romania. Ca am vazut pe unii pe aici tare cramponati in trecut. Anii trec, masinile ruginesc, dar voi trebuie sa rezistati la capitalismul asta, asa mai fain sau mai naspa cum il vedeti. Folositi-va D1300 ca tool de a trai cate putin si a simti atmosfera vremurilor de mult trecute, nu sa va cufundati intr-o lume virtuala, negand realitatea. 30 Jul 2007, 12:10: QUOTE(Psyche @ 30 Jul 2007, 11:56) Aha. Chiar si anu trecut era full de ele, sau si anu asta. Ma ingrozesc pentru la anu la cat o sa ne umple Conex-u' strazile cu gunoaie. QUOTE(Psyche @ 30 Jul 2007, 11:56) Care cerere? Ca eu nu prea o vad. In afara de 10 bucati cati sunteti pe aici si alti cativa care nici de internet nu au auzit. Asta nu e cerere. This post has been edited by driverx: 30 Jul 2007, 11:10 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
sinon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 10 April 07 From: Campulung-Muscel, Braila ![]() |
Alex Mun , pe 3 august sunt in Neptun. Te sun sa stabilim unde ne vedem.
Numai bine |
--------------------
Renault
Megane Classic K4M
2002
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Va rog ca pentru anunturi de vanzare de piese, sa folositi aria BURSA a forumului!
Acest topic este pentru discutii legate de Dacia 1300, discutii in primul rand tehnice. Va rog sa va abtineti de la comentarii legate de preturi! Incepand de astazi, 01.02.2013, NU se mai accepta totusi link-uri catre topicuri de bursa Orice mesaj offtopic sau ofensator poate fi adus intr-un mod automat la cunostinta moderatorilor sectiunii folosind butonul REPORT prezent in dreptul FIECARUI mesaj. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 06:21 |