DACIA 1300 "frantuzoaica", CITITI REGULILE TOPICULUI
![]() ![]() ![]() |
DACIA 1300 "frantuzoaica", CITITI REGULILE TOPICULUI
apline5 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.037 Joined: 6 June 07 ![]() |
|
||
--------------------
bmw
318ci
1990
- ct 11 - - -
|
|||
Psyche |
![]()
|
![]() In Thrust We Trust Group: Members Posts: 663 Joined: 22 May 06 From: Suceava ![]() |
esti norocos, pe noi nu ne lasa.
dsc00624po7.th.jpg dsc00625bn0.th.jpg dsc00626ah8.th.jpg astea 3 sunt cu babuta mea...cum e acum saraca. iar ultima e o poza cu mine, neo_lode si tgg2k...la un mic chef cand a venit la Suceava ![]() dsc00609gs0.th.jpg sa nu il uit nici pe ostro cu DOC-ul ![]() dsc00605ay7.th.jpg This post has been edited by Psyche: 27 Feb 2008, 22:39 |
--------------------
Dacia/Vw
1300/Golf GT
1977/1996 SV03PNV(1SV6266)/SV86PNV
Erare umanum est..........perseverare diabolicum |
|
alex-mun |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.115 Joined: 14 October 06 ![]() |
Nepoate , puiule, cum sa faci chiuloasa roz??????? mama ta nu te-a invatat ca nu este frumos sa faci chiuloasele roz, si ca piesele de aluminiu nu se vopsesc
![]() ![]() ![]() This post has been edited by alex-mun: 27 Feb 2008, 21:58 |
--------------------
DACIA
1300
1976
- CT 84 MUN
|
|
danut 69-71 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.933 Joined: 26 January 07 From: SUCEAVA ![]() |
Ce mai conteaza cu ce culori se mai vopsesc motoarele ! gusturile nu se discuta Alex poti sa ti-o faci ca Primaria Navodari !
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Colectionar
Dacia
1300
- 0744/555816
|
|
Psyche |
![]()
|
![]() In Thrust We Trust Group: Members Posts: 663 Joined: 22 May 06 From: Suceava ![]() |
daca ma oftic mi-l fac tricolor, ca nu-i greu....mai ales acu ca-i desfacut
![]() si asa vad ca e la moda ![]() ![]() |
--------------------
Dacia/Vw
1300/Golf GT
|
apline5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.037 Joined: 6 June 07 ![]() |
ce mai conteaza culorile ca se aproprie 2011
![]() ![]() ![]() |
--------------------
bmw
318ci
1990
- ct 11 - - -
|
|
christith |
![]()
|
![]() Membru alcolic Group: Members Posts: 487 Joined: 10 March 07 From: Timisoara ![]() |
Totusi, asa, pentru cultura mea generala, i-mi spuneti si mie (cei care zic ca vor pune catalizator pe Dacie) cum se poate pune pe Dacia 1300 catalizator fara a interveni asupra aprinderii si sistemului de carburatie? Se pune in locul tobei mici?
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1300 / 1300
- 1970 / 1971
- TM 70/71 UAP
|
|
Psyche |
![]()
|
se numeste modificare reversibila, adica tii toate piesele originale intr-o cutie.
iar in momentul in care masina implineste varsta pt a fi declarata masina istorica o treci inapoi pe original si ii zici "vehicul istoric". daca tu ai alte idei cred ca asteptam cu totii se ni le expui. nu cred ca sunt multi care ar dori sa renunte la dacia lor 1300 daca ar deveni o bataie de cap, un chin absolut. trebuie sa gasim o metoda sa le tinem in trafic. "legea-i o bariera, peste care sar dulaii, pe sub care trec cateii si la care rag viteii" sper ca m-am facut inteles. This post has been edited by Psyche: 28 Feb 2008, 13:39 |
--------------------
Dacia/Vw
1300/Golf GT
|
Victor 007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.480 Joined: 2 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu unul nu renunt la masina
![]() |
--------------------
Dacia
1300/1310
1971-Berlina/2000-Berlina
- 2 B 598 „Urmeaza-ti Pasiunea”
|
|
Chitu Florin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 230 Joined: 8 December 07 From: Oradea ![]() |
Nu aveti careva o antena de 1300?
|
--------------------
Dacia
1300
1979
- BH 05 TDC 1-BH-2829
|
|
floryyn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 251 Joined: 19 November 06 From: Targu Jiu ![]() |
QUOTE(Victor 007 @ 28 Feb 2008, 19:58) Eu unul nu renunt la masina ![]() Exact, sa vedem cum se descurca "rainbow warrior-ii" astia cu retro cluburile lor... Am discutat problema cu prieteni dacioti din zona...concluzia: e o tampenie nemaiauzita chestia asta cu interzicerea, un abuz, o aberatie. Oricum, exista "solutii alternative", cum spunea Victor 007 mai sus... This post has been edited by floryyn: 28 Feb 2008, 20:29 |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
2005
|
|
Hormonelul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
In Franta sunt pasionati care si-au modificat masinile(R12) dar care nu mai trec controlul tehnic din cauza regulilor stricte impuse si la ei. Am postat la un moment dat cateva poze cu R12 modificate acum 30 de ani. Acestia, cu toate ca nu mai pot circula cu ele le pastreaza si le ingrijesc pentru parade, expozitii, raliuri istorice .....sau pur si simplu nu le mai scot din garaj, dar tot le tin pentru ca ii leaga amintiri, intamplari si sentimente, reprezinta poate tineretea sau o parte din viata lor.
O lege impotriva Dacilor nu va exista! Poate vor fi controale mai stricte, ITP-uri mai greu de trecut, reguli mai dure, taxe mult mai mari pentru acest tip de masini. Pasiunea unora nu cred ca va dispare cu aparitia acestor legi si reguli noi. Ramane de vazut cati dintre noi vor plati >1000 de euro pe an pentru a circula cu Dacia si in plus vor investi timp si bani pentru a le aduce la parametrii constructor. La 25 de ani de la incetarea productiei de R12 in Franta forumul de francezi pasionati de aceasta masina are doar 200 de membri. Iar in Franta s-au fabricat tot cam 2 milioane de bucati. Vom vedea cati raman de la noi ![]() |
--------------------
Dacia
1300, 1100
1972, 1968 Uleiul nu curge de la masina...isi marcheaza teritoriul ! |
|
Psyche |
![]()
|
te asigur ca nu mai multi ca la ei....tare ma tem ca mai mult de 70-80 nu vom fi in toata tara
![]() |
--------------------
Dacia/Vw
1300/Golf GT
|
cannavaro |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 812 Joined: 15 July 05 From: Ploiesti ![]() |
Am mai auzit de la cineva o varianta, ne punem gpl pe masina, care este euro2. Este clar ca Daciile 1300 sunt o pasiune la care nu vom renunta. La noi vor ramane mult mai putini oameni, doar cei pasionati, ceilalti cu dacii 1300 care le folosesc pe post de masina ptr. carat vor renunta la ele fara probleme. In rest daca se va ajunge la taxe 1000 de euro trebuie sa ne gandim ca la noi nu valoreaza masinile cat aceasta taxa si cred ca nimeni nu isi va dori sa plateasca anual o taxa mai mare decat valoarea masinii.
P.S. Fratele meu are Cielo din 99 care e non-euro si care se va supune legii la fel din 2011. Pe langa Dacii mai sunt si alte marci care ar putea disparea in 2011, deci avem mai multi aliati in lupta noastra cu statul. ![]() |
--------------------
Dacia
1300
TSP
- PH-89-XXX Dacia 1300 1981 - B-83-GRS
|
|
danut 69-71 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.933 Joined: 26 January 07 From: SUCEAVA ![]() |
Parerea mea , din vorba unui prieten si-l citez "om muri si-om vedea " ce se va intimpla pina la urma , vor fii niste piedici pentru noi dar nu vom putea fi opriti daca vom fi unti , noi ,Romanii suntem niste prosti ca stam cu miinile in sin si inghitim toate cicaturile , debitate de tot felul de Deputati ,Ministri si Parlamentari pe care tot noi i-am ales . A auzit cineva sa se dezbata o problema in plen sa fie in favoarea oamenilor de rind ?
Stiti proverbul : "Calul care trage tot el e cel batut ". ![]() This post has been edited by danut 69-71: 29 Feb 2008, 00:06 |
--------------------
Colectionar
Dacia
1300
- 0744/555816
|
|
Hormonelul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Ai dreptate Danut, dar legile sunt date pentru incurajarea (impingerea de la spate) a economiei de consum. Te taxeaza la masinile vechi ca sa iti cumperi Logan, Matiz, Tata sau alta porcarie din plastic care polueaza mai putin...
Tot in Franta au o taxa care e 0 daca masina emite mai putin de 200g de CO2/km, 2€ pe gram in plus intre 200 si 250g de CO2/km, 4€ peste pe gr de CO2/km. Dupa 2004 valorile de CO2 sunt trecute in cartea masinii. Probabil o sa ne traga si noua o taxa similara la ITP de va trebui sa mergem cu socotitoarea la noi. |
--------------------
Dacia
1300, 1100
1972, 1968 Uleiul nu curge de la masina...isi marcheaza teritoriul ! |
|
cannavaro |
![]()
|
astazi m-a oprit politia la iesirea din bucuresti. Concluzia: Talon ridicat 2 saptamani: motiv:
bucsi bascula inferioara stanga bucsi tirant stanga dreapta volan neomologat stop frana dreapta prag dreapta "strapuns" si amenda 400 de ron. This post has been edited by cannavaro: 29 Feb 2008, 16:03 |
--------------------
Dacia
1300
TSP
|
|
andreiutzu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 530 Joined: 23 March 07 ![]() |
QUOTE(cannavaro @ 29 Feb 2008, 17:02) astazi m-a oprit politia la iesirea din bucuresti. Concluzia: Talon ridicat 2 saptamani: motiv: bucsi bascula inferioara stanga bucsi tirant stanga dreapta volan neomologat stop frana dreapta prag dreapta "strapuns" si amenda 400 de ron. am si eu o intrebare...aveai mansa de avion de ti l-au bagat pe gat si p'asta? nu stiu de ce sa se mai lege ca sa isi faca norma. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2009
- DJ-04-ANN
|
|
costin1300 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 3 August 07 From: bucuresti ![]() |
|
--------------------
-
-
- Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!
|
|
catalin7070 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.208 Joined: 1 September 07 From: Alba Iulia ![]() |
pentru cannavaro!
Cand ti-am spus eu sa o duci la REMAT... ![]() Lasand gluma, sper ca esti constient ca oamenii aia au dreptate, masina trebuie sa aiba o stare tehnica minima si fara modificari neautorizate M-as bucura sa poti conduce o Dacia de pana in 74, ce are inca pivotii originali!, planetarele fara uzura mare, rulmenti originali ...si apoi iti vei da seama ca masina ta poate este un pericol si pentru tine si pentru altii de pe drum Incearca sa schimbi totul cu piese de uzina si vei fi si tu multumit Terminati odata cu teama ca nu veti mai conduce Dacia 1300 pe drumurile publice Fiecare este liber sa faca ce vrea si sunt sigura ca cele ce nu merita sa fie pe strada vor fi duse de buna voie de propietari direct in REMAT Trebuie sa va reamintesc ca in orase mici in Europa nu toti sunt tampi sa-si cumpere Logan nou in rate cu 14.000 euro ca la noi, ca exista sute de masini non euro dar masini cu stare tehnica f buna! masini ce au vazut, auzit si stat in GARAJ, masini ce au fost in Service autorizat si la care au fost inlocuite piese cu piese de firma... Zilele trecute la inmatriculari cineva venise cu actele pentru un Logan, 480 mil la sfarsit de contract, ... cred ca "casa lui de la tara" avea cam aceeasi valoare... |
--------------------
Renault, Volkswagen
10, T2
1968, 1976
- 1 - VL - 1007
|
|
floryyn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 251 Joined: 19 November 06 From: Targu Jiu ![]() |
QUOTE(andreiutzu @ 29 Feb 2008, 17:32) am si eu o intrebare...aveai mansa de avion de ti l-au bagat pe gat si p'asta? nu stiu de ce sa se mai lege ca sa isi faca norma. Cannavaro, chiar, ti-au explicat smecherii ce inteleg ei prin "volan omologat"? Poti sa ne pui si noua o poza cu volanul tau, sa vedem ce si cum? Auzi la ei, volan neomologat... ![]() Asa fac si in Gorj, si se leaga numai de Daciile vechi... Apropo, te-ai gandit sa faci contestatie, sa-i dai in judecata...ceva...? |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
2005
|
|
alex-mun |
![]()
|
Dupa ce imi pun si eu motorul si cutia, fac si o revizie la bucsaraie, amortizoare, toot complet , si ...... de abia astept sa ma opreasca si pe mine
![]() ![]() ![]() |
--------------------
DACIA
1300
1976
- CT 84 MUN
|
|
floryyn |
![]()
|
QUOTE(alex-mun @ 29 Feb 2008, 19:57) Dupa ce imi pun si eu motorul si cutia, fac si o revizie la bucsaraie, amortizoare, toot complet , si ...... de abia astept sa ma opreasca si pe mine ![]() ![]() ![]() Da, CORECT Alex! Asta ar trebui sa incercam sa facem toti 1300-stii. Sa ne punem masinile la punct. Apoi sa ne opreasca klingonienii astia...ce imensa satisfactie sa-i vezi ca n-au ce-ti face...sa se oftice si totusi sa n-aiba ce-ti face ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
2005
|
|
Victor 007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.480 Joined: 2 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Daca masina arata impecabil nu prea cred ca o sa te opreasca.
|
--------------------
Dacia
1300/1310
|
|
alex-mun |
![]()
|
masina trebuie sa fie nu numai IMPECABILA ca estetica, ci sa si corespunda dpdv mecanic la acelasi nivel , cu alte cuvinte trebuie sa fie BRICI
|
--------------------
DACIA
1300
1976
- CT 84 MUN
|
|
cannavaro |
![]()
|
@catalin7070 Nu duc masina la remat.
Lasand gluma la o parte nu inteleg cu ce influenteaza siguranta circulatiei un volan mai mic decat cel original, avand in vedere ca sunt sute de posesori de dacie care isi conduc masinile avand alte volane decat cele originale si nu s-a intamplat niciun accident din cauza lor. Oricum s-a vazut de la distanta ca nu aveau ""clienti"" si mi-au gasit niste chestii pe care doar ei le pot considera defectiuni. Acum vad ca am si 8 pcte de penalizare ptr ce au gasit ei la masina. ![]() edit: sunt puncte de amenda, nu de penalizare. This post has been edited by cannavaro: 29 Feb 2008, 20:18 Attached thumbnail(s) Interior.jpg ( Size: 638.21k ) Number of downloads: 447 |
--------------------
Dacia
1300
TSP
|
|
Victor 007 |
![]()
|
QUOTE(alex-mun @ 29 Feb 2008, 21:08) masina trebuie sa fie nu numai IMPECABILA ca estetica, ci sa si corespunda dpdv mecanic la acelasi nivel , cu alte cuvinte trebuie sa fie BRICI Normal ca trebue sa corespunda si din punct de vedere mecanic, dar daca ai un aspect ce lasa de dorit normal sa te opreasca, deoarece atragi atentia, am patito in 1998 cand mau oprit din cauza aripei si usi dreapta spate care erea vopsita prost. |
--------------------
Dacia
1300/1310
|
|
floryyn |
![]()
|
QUOTE(cannavaro @ 29 Feb 2008, 20:10) @catalin7070 Nu duc masina la remat. Lasand gluma la o parte nu inteleg cu ce influenteaza siguranta circulatiei un volan mai mic decat cel original, avand in vedere ca sunt sute de posesori de dacie care isi conduc masinile avand alte volane decat cele originale si nu s-a intamplat niciun accident din cauza lor. Oricum s-a vazut de la distanta ca nu aveau ""clienti"" si mi-au gasit niste chestii pe care doar ei le pot considera defectiuni. Acum vad ca am si 8 pcte de penalizare ptr ce au gasit ei la masina. ![]() edit: sunt puncte de amenda, nu de penalizare. Incredibil! Pentru volanul asta s-au legat de tine?!!! Am cel putin 3 tovarasi de "suferinta", adica berlinisti, care au asemenea volane pe masina. Ce nu le convine INCHIZITORILOR RAR de volanul asta?! Hai, dati-va cu parerea si voi, greii forumului! Macar moderatorii...Argon, Diaconuliviu...ce e in neregula cu volanu' omului? De unde si pana unde porcaria asta cu "volan neomologat"?!!! Unde si in ce lege scrie magaria asta? |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
2005
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Se leaga de orice daca nu-i "tratezi" cum se cuvine. Eu am trecut de cel putin cinspe ori pe langa echipaje de Politie cu masina de la RAR impreuna cu ei, si la iesirea din Bucuresti si la iesirea din Pitesti. Niciodata nu m-au oprit, pot spune ca am avut noroc. Mai mult decat de Dacii vechi, se leaga de camioane vechi. Probabil ca daca o sa fiu vreodata oprit o sa platesc cam tot la fel amenda, caz in care trebuie s-o duc la fier vechi doar ca sa achit amenda...
In afara de volan celelalte chestii-s serioase. Au si ei dreptate, totusi amenda mi se pare prea usturatoare. Mai bine s-a gandi sa faca un sistem inteligent, in care daca sa le dai lor banii, sa-i bagi in reparatiile masinii, iar dupa X zile sa mergi cu masina sa dovedesti ca ai reparat-o. Daca nici atunci nu e ok sa dea amenda mare. Mi s-ar parea mai corect si mai orientat catre siguranta. Asa platesti o gramada de bani, ramai cu "baraca" defecta si probabil nici n-ai bani s-o faci imediat, mai mergi o perioada cu ea asa, cine stie cum patesti ceva din cauza asta. Dar deh, nu m-astept sa se implementeze vreodata un asemenea sistem intr-o tara asa primitiva precum Romania. |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
cannavaro |
![]()
|
si amenda acum: 400 de lei ptr.:
defectiuni la sistemul de iluminare ( am nimerit o groapa mai adanca si a sarit becul de pozitie spate din locul lui si astfel cum nu mergea pozitia s-au constatat [ defectiuni la sistemul de iluminare] Cineva de la r.a.r. care era acolo m-a rugat sa pun becul inapoi ca sa nu-mi mai treaca pe constatare defectiunea la sistemul de iluminare, dar altcineva de la r.a.r. a avut grija sa treaca rapid asta acolo. coroziuni strapunse la nivelul pragului dreapta. Pai de cand o gaura de 3 mm in prag se considera coroziune si pune in pericol siguranta rutiera? Acolo pot bine mersi sa bag guma de mestecat albastra si sa dau cu jmirghel si aveam ""pragul nou"". De asta voi scapa ptr ca duminica schimb ambele praguri cu unele noi. "Jocuri la bucsile bascula" - de astea nu stiu cum imi puteam da seama singur din moment ce nu am avut probleme cu directia pana acum. S-au cam pus cu raul pe noi baietii !! [ "si sa zici mersi ca nu iti iau si permisul si ca amenda n-a fost de cateva ori mai mare" @ D-nul politist]. Permisul vroia sa mi-l ia ptr ca nu am acordat cuiva prioritate de trecere pe o trecere de pietoni unde nu se afla absolut nimeni [ martorii pot cofirma]. Defapt asta e motivul ptr care m-a oprit, apoi a urmat controlul R.A.R. O zi buna! This post has been edited by cannavaro: 29 Feb 2008, 20:58 |
--------------------
Dacia
1300
TSP
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Va rog ca pentru anunturi de vanzare de piese, sa folositi aria BURSA a forumului!
Acest topic este pentru discutii legate de Dacia 1300, discutii in primul rand tehnice. Va rog sa va abtineti de la comentarii legate de preturi! Incepand de astazi, 01.02.2013, NU se mai accepta totusi link-uri catre topicuri de bursa Orice mesaj offtopic sau ofensator poate fi adus intr-un mod automat la cunostinta moderatorilor sectiunii folosind butonul REPORT prezent in dreptul FIECARUI mesaj. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th May 2025 - 02:42 |