DE COLECTIE, Obiecte de colectie legate de Dacia
![]() ![]() ![]() |
DE COLECTIE, Obiecte de colectie legate de Dacia
razvan solenza |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 6 April 08 ![]() |
|
||
--------------------
ARO dacia
10,4 solenza 1,4 mpi scala
2004
- bh o4 frb
|
|||
Dark Side |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 26 June 08 From: Bucuresti, Romania ![]() |
Corect dar nu pentru mult timp pt ca astia vor sa scoata la anu' Dacia Sandero Cross=dacia sandero 4WD.
![]() ![]() |
--------------------
dacia
logan
2005 - Ambition "Il make him an offer he can't refuse"-Don Vito Corleone
|
|
madkat |
![]()
|
![]() ™™™™™™™™™ Group: Members Posts: 2.351 Joined: 3 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Cross Polo e 2WD
ar fi pacat sa faca acel crossandero in genului noului Scenic "RX4" - adica doar inaltat oleca si cu niste protectii aripi de plastic revenind ontopic - papucul a fost ultimul 4x4 construit la noi |
--------------------
Alfa Romeo & VW
156 2.5 V6 & Bora TDI
1999 & 2001 Hoping for the best, and expecting the worst
|
|
Dark Side |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 26 June 08 From: Bucuresti, Romania ![]() |
Asa-i dacia "papuc" 4x4 a fost ultima..................
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by Dark Side: 31 Jul 2008, 22:33 |
--------------------
dacia
logan
|
|
Cristi T |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 14 January 07 From: Timisoara ![]() |
Am gasit 2 poze cu o creatura (prototip probabil),ceva intre Dacia si Lastun
![]() This post has been edited by Cristi T: 1 Aug 2008, 19:58 Attached thumbnail(s) ok_6273.jpg ( Size: 44.17k ) Number of downloads: 2644 ok_6274.jpg ( Size: 42.07k ) Number of downloads: 2721 |
--------------------
Dacia
1300 berlina din '75;Subaru WRX STI
2004
- B-24-FAQ
|
|
Dark Side |
![]() ![]()
|
Parca a mai postat cineva aceste poze...... Cat despre masina pot spune ca se transforma in pick-up,hatchback si roadster. Masina a fost un fel de Pluriel (de la Citroen) aparut cu mult inainte. Designul aduce putin cu un Lastun,dar ma intreb de ce nu au facut poze color?
|
--------------------
dacia
logan
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
iti dai seama cum se face aia la un impact frontal
![]() |
--------------------
Dacia
1210
1986
- N/A dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
Dark Side |
![]()
|
Nu vreau sa imi imaginez.............................
![]() ![]() ![]() |
--------------------
dacia
logan
|
|
Adrian_pt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 218 Joined: 31 October 06 ![]() |
Pozele le-am luat eu dintr-o revista Autoturism din anii 80. Masina, ca multe alte Dacii (eg Dacia pe gaz din anii 80, Dacia 1300D, dricul Dacia Funeral) a fost facuta de fabrica ca "development study".
|
--------------------
Dacia
1310
1984 http://volganeagra.blogspot.com |
|
Dark Side |
![]()
|
Stiam ca tu le-ai postat primul da' nu am vrut sa dau nume... Eu deja sant nervos ca NU GASESC POZE CU D33!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MAI CAUT,DAR ORICUM IMI VINE SA ARUNC CALCULATORUL LA AIA CU FIER VECHI!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by Dark Side: 4 Aug 2008, 13:30 |
--------------------
dacia
logan
|
|
Cristi T |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 14 January 07 From: Timisoara ![]() |
Sorry pt postul meu anterior,am luat pozele de pe un forum cu Fiaturi,nu stiam ca au mai fost postate.
|
--------------------
Dacia
2004
- B-24-FAQ
|
|
Dark Side |
![]()
|
Nici o problema se mai intampla,doar sa fii mai atent. Oricum si eu am luat pozele cu Dacia Break 4X4 de pe un topic care vorbea despre acest model rar.
|
--------------------
dacia
logan
|
|
solenza_scala |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 9 June 08 ![]() |
Si daca io as vrea sa vad prototipurile astea, ca Dacia star, unde ma duc? La muzeul Mioveni??? (Chiar as fi interesat sa le vad in realitate)
|
--------------------
Dacia
Solenza
---
|
|
Sofer pe Ambulanta Dacia 1310 S |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 22 June 08 ![]() |
Iata o schita a unei autoutilitare executata la Intreprinderea de Autoturisme Pitesti.
Attached thumbnail(s) Imag031.jpg ( Size: 60.27k ) Number of downloads: 2886 |
--------------------
Dacia 1310
Autoturism Dacia 1310 tip autosanitara
1986
- B-65-AMB
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
da, se numea Dacia Estafette, si nu era diferita cu absolut nimic de Renault Estafette, si am impreasia ca nu a intrat in productia de serie pt ca intr-un fel sau altu' Dacia a "imprumutat" schitele si nu avea patentu ca s-o produca...
|
--------------------
Dacia
1210
1986
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
kalyyyyyy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 739 Joined: 1 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Dacia md 87.Unicat.Mie chiar mi se pare reusita.
Attached thumbnail(s) img4radu2.jpg ( Size: 223.67k ) Number of downloads: 3792 IMG5radu2.jpg ( Size: 223.91k ) Number of downloads: 3730 img6radu2.jpg ( Size: 225.78k ) Number of downloads: 2058 |
--------------------
Clio
3
2007, dci 70cp
|
|
Hormonelul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Multumim pentru articol. Superb.
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1300, 1100
1972, 1968 Uleiul nu curge de la masina...isi marcheaza teritoriul ! |
|
Motreanu Sorin |
![]()
|
- Group: Members Posts: 271 Joined: 5 April 06 From: - ![]() |
Parerea mea sincera e ca modelele expuse in articolele de mai sus sunt incercari oarecum nereusite.Se evidentiaza designul fortat pe baza acelorasi elemente clasice find practic niste incercari de tranzitie "potrivite".
Ca sucese ale Dacia as nota Liberta si Nova (primul model cu luneta bombata) restul sunt niste "monstrii" catre tradeaza saracia ce a stat la baza conceperii lor. Sunt sigur ca voi fi poate contrazis,asa este si normal de altfel (gusturile sunt impartite,le respect) dar hai sa aruncam un ochi in curtea Reanult (tatal daciei nostre) si sa vedem de exemplu Reanult 12 si Renault 15,doua modele absolu diferite estetic dar pe aceeasi platforma tehnica si cu aceleasi motorizari.Insa R 15 are o identitate proprie este intradevar sportiva si doar urmand aceasta reteta un prototip ar fi avut suces. Ma uitam la una dintre masinile din pozele de mai sus..parbrizul clasic de dacia vine parca in conflict estetic cu restul caroseriei.la fel si Dacia Sport care tot din aceste cauze nu prea a fost agreata de romani. Daca romanii preluau Renault 15 pe post de Dacia sport era cu totul si cu totul alta poveste si modeleul se vindea ca painea calda...este absolut superb. Dar nu pentru aceste mici detali sunt valoroase pozele postate de kalyyyyyy cat pentru faptul ca reflecta istoria automobilului nostru cu tot ce presupune aceasta,cu bune si rele...refelcta identiatea Dacia Pitesti si etapele prin care,in functie de posiblitati a trecut masina noastra nationala.Pentru aceasta sunt valoroase modelele din articolele de mai sus,multumiri pentru postare! |
--------------------
-
-
--
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.635 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
Stefan |
![]()
|
![]() Quite opinionated Group: Members Posts: 1.449 Joined: 18 January 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(Motreanu Sorin @ 29 Aug 2008, 23:07) Daca romanii preluau Renault 15 pe post de Dacia sport era cu totul si cu totul alta poveste si modeleul se vindea ca painea calda...este absolut superb. Asta nu s-ar fi intamplat niciodata, din cauza nebuniei "Conducatorului" ca totul sa fie conceput si construit "inhouse" cu resurse proprii. Dupa 1976 nu cred ca se mai putea nici macar propune o noua colaborare externa cu Renault. Eu sunt de parere ca inginerii de la Dacia din anii '80 au dat intotdeauna dovada de bunavointa, dar nu au putut mai mult, nu aveau cu ce. Si alt aspect: erau numai ingineri, nu erau designeri in adevaratul sens al cuvantului. QUOTE(sorin1983 @ 29 Aug 2008, 23:32) Asta n-am observat pana acum. Inca o dovada ca se cautau solutii ingenioase pentru a schimba ceva, fara cheltuiala de resurse (pe care oricum nu le aveau). |
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
madkat |
![]()
|
![]() ™™™™™™™™™ Group: Members Posts: 2.351 Joined: 3 May 05 From: Bucuresti ![]() |
designul este clar "ingineresc" - brut si nerafinat, dar conceptul de la care s-a plecat si lina generala este demna de luat in seama ... totusi, Dacia cu motor central!
si revenind la conditiile in care trebuiau sa lucreze inginero-designerii romani... m-a izbit intotdeauna rererererererefolosirea acelorasi repere... pana si Liberta, care a fost primul progres adevarat (mult peste CN sau chiar zambet de iliescu) in ciuda aripilor ce se terminau la imbinarea cu bara, stopurile si haionul complet noi, era stricata de reperele refolosite de la o masina cu design din anii '65... |
--------------------
Alfa Romeo & VW
156 2.5 V6 & Bora TDI
1999 & 2001 Hoping for the best, and expecting the worst
|
|
Dark Side |
![]()
|
Ce masina interesanta!!!!!!!!
Ma intreb ore cine are aceste numere autoshow cu progenituri dacia? P.S. Ma intreb ce motor avea? Doua motuare de Berlina lipite,poate se facea astfel un 8 in linie... |
--------------------
dacia
logan
|
|
Cristi T |
![]()
|
La prototipul de mai sus mi-a placut ideea de amplasare centrala a motorului( cu toate ca dispunea de performante modeste),frana de mana hidraulica si tractiunea spate.In afara de astea nu m-a impresionat nimic,cred ca s-au inspirat din Mad Max la realizarea caroseriei
![]() This post has been edited by Cristi T: 3 Sep 2008, 16:44 |
--------------------
Dacia
2004
- B-24-FAQ
|
|
didosdoru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 414 Joined: 2 July 05 ![]() |
o reclama care imi place tare:
|
--------------------
Dacia/Opel
Pick-Up/Logan MCV/Astra G
2003/2009/2000
- GL O6 HKV / 53 DGD
|
|
danS22 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 623 Joined: 14 February 06 ![]() |
|
--------------------
dacia,vw scirocco
gt,kr,Li
1984,1988,2001
- bh... Dacia1300('82),Vw Scirocco Gli MK1 ('79),Vw Scirocco Gt MK2 ('84)Dacia 1410 ('01)
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Foarte frumoasa poza.
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
Dark Side |
![]()
|
|
--------------------
dacia
logan
|
|
fiderzen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.063 Joined: 5 March 04 From: bucuresti-militari ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
BMW
e36
320i sedan
|
|
Dark Side |
![]()
|
Da,sunt mai frumoase decat cele normale de pe 1300!
![]() |
--------------------
dacia
logan
|
|
SSilent |
![]()
|
si banuiesc ca asta e singura diferenta intre 1300 si 1301
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1210
1986
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 16:09 |