O intrebare sincera celor care au SN
![]() ![]() ![]() |
O intrebare sincera celor care au SN
Amedeus |
![]()
|
||
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|||
Snakee |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 18 October 06 ![]() |
Da, stiu...tocmai de-aia o s-o vand, numai ca n-am acum marunt pentru altceva mai rasarit
|
--------------------
dacia
supernova
2003, europa
|
|
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.727 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
Clima 2002. Schimbat caloriferul, bucsi, pus cui de Solenza pentru trancaneli spate, pus ceva silicon la chedere pentru apa in masina...In rest, merge fara probleme, nici o problema la motor, usi, inchidere centralizata, etc... Urmeaza revizia de 60.000 si sa vedem dupa aia ce mai zic...
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
DAVIDK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 20 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Ala care o cumpara de la tine o sa aiba probleme Dupa postul de mai sus eu zic sa va ganditi cand cumparati o masina second hand. Pai d-aia masinile second sunt mai ieftine, nu? Altfel m-as simti complexat, eu sa dau de 2 ori mai mult pe o masina doar pentru simplul fapt ca e noua, si vecinul sa isi traga una second si sa-i ramana si bani de-o vacanta in Dubai si una in Egipt. This post has been edited by DAVIDK: 26 Oct 2006, 20:45 |
--------------------
Renault
Symbol
Expression 2010, 1.4 16V Cand cumpar un lucru nou, mai intai il repar si apoi il folosesc.
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Da, dar...exista masini SH conduse in limite ale bunului simt si masini conduse in stilul expus de coforumistul nostru mai sus si din pacate, costa cam la fel. Ideea e ca poti lua o teapa puternica sau poti lua....o masina noua
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
bilstan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 176 Joined: 10 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Salut
In primul rind trebuie sa va ginditi la pret..... ce va astepteti de la o masina pe care dai acum (40 000 km =3000 euro).. gasiti una mai buna si cu costuri de intretinere mai mici...??? Eu am o dsn cu 40 k in bord pe care am cumparat-0 la 27 k acum 1 an .Masina este din 2001 si am schimbat:radiator(am pus de solenta ),cauciucuri si restul consumabile(filtre aer benzina ,ulei,bujii).intradevar este un pic zgomotoasa , cam troncane dar in rest ma repet la 3000 da euro nu cred ca gasesti la noi pe piata o masina cu costuri de intretinere mai reduse.Singura chestie ca tre sa deschizi ochii daca o cumperi sh iar daca e noua...tre sa respecti ce scrie in carte...adica sa o intretii. IO zic ca pt cineva fara mari prtentii este ok masina.Consum excelent.demaraj bun.la 120-140 merge f bine Eu ma mers is in greci cu ea si am fost ff multumit Inca un arggument: am cumparat-o in iunie 2005 cu 3000 euro iar daca o daau acum pot sa iau aceeasi suma. Era sa uit ...la revizie (itp) am mai schimbat bucsele de la bara stabilizatoare (costs 30.000 bucata )...cost total itp 1 milion cu tot cu spaga data degeaba ca mecanicul a cautata masina si in cur da nu a avut ce sa gaseasca... |
--------------------
Renault
clio
1.4 16v-oct 2008
- b-93-KMJ
|
|
stoianco |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 177 Joined: 5 November 04 ![]() |
Ma insriu si eu pe lista celor multumiti de DSN. Ai ceva bataie de cap cu haionul (apa+zgomot), ceva cu apa pe la parbriz, mai schimbi un radiator (asta de cand era nou-nouta... se stie deja problema de fixare), bucsile de la bara stabilizatoare sunt "consumabile" ...si sa nu uit cupla volan(una la 50.000 Km)... in rest consumabile/revizii/talpa.
Eu unul sunt MULTUMIT, macar sa se comporte si urmatoarea macar tot asa... |
--------------------
Dacia Logan
PRESTIGE
2006
|
|
tse |
![]()
|
![]() Daciist convertit Group: Members Posts: 282 Joined: 15 November 02 From: Bucuresti ![]() |
DSN clima 2002, cu 50 kkm.
Unic proprietar, defecte "ieftine": in garantie- calorifer, 2 actuatoare si un proiector post garantie - o cheie (schimbat cu tot cu UCE decodor), burduf planetara stanga, ax inferior volan, 1 bieleta si 2 bucse antiruliu. "consumabile"- 1 baterie la 4 ani, un set tobe la 2 1/2 ani, un cauciuc matador +rezerva montate pe fata. Becuri originale, nici o pana, nici un accident. Full casco ( fara despagubiri 4 ani) ma costa 2 milioane. Spalat-frezat-presiune 1 data pe luna, de 2 ori pe an polish. Pentru ca nu am nici un motiv s-o vind, mi-am luat Logan cu credit si am pastrat DSN-ul pentru nevasta-mea. Cel mai redus cost per kilometru, de departe. Si da, troncane, si se umezeste in portbagaj. This post has been edited by tse: 30 Oct 2006, 23:55 |
--------------------
Ex_Clio3_Laguna3
Dyn1,5dCi 2dCi
2009
|
|
Amedeus |
![]()
|
Pe mine chestia cu apa la picioare si in portbagaj, troncanelile din spate si problemele la alimentarea cu benzina m-au distrus moral. Am dat 3500 de euro pe o masina care troncane si ia apa la bord si la berlina din 88 pe care o conduceam inainte si care probabil valora o cincime din pretul SN, nu troncanea nimic si nu era strop de apa in ea. Stateam si ma intrebam de ce a trebuit sa dau atatia bani pe jaful ala de masina. Cand am vandut-o am fost super fericit. Loganul a costat mai mult decat dublu dar nu-mi pare rau de loc de banii dati.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
moshulik |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 189 Joined: 12 February 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu am luat supernova mea la 40.000 de km, cu 3000 de euro.
Am dat-o la 70.000, cu 2900 euro. Am fost multumit de masina, dar nici nu am avut alte pretentii decat sa ma duca dintr-un loc in altul cu costuri mici si in siguranta. Nu am bagat multi bani in ea, in principiu ulei+filtru la 10.000 de km, numai aral si numai la reprezentanta. Ce i-am mai schimbat eu - pivoti, placute frana fata, capete de bara. Ce-i drept, fostul proprietar i-a facut "toaleta" sa zic asa, adica a schimbat radiatorul de climatizare si articulatia aia de la volan - protejata dupa schimbare cu un manson de cauciuc - cauza distrugerii articulatiei originale. Da, mai intra apa pe la picioare in fata, mai clantanea haionul, facea super galagie pe la 140km/h (am mers mult pe autostrada, la Pitesti sau la mare), dar tragea bine, frana super bine si era foarte fiabila. Recomand oricui sa-si ia supernova, motorul chiar este "de rasa", in carapace de dacie. La consum nu statea foarte bine, dar asta probabil pentru ca motorul ma tragea sa merg mai tare - din cauza aerodinamicii, consuma 5.5 la 90-100km/h, dar sare spre 8-9, poate si mai mult, n-am stat sa masor precis la 130-140km/h. Motorul tine croaziera la 150km/h fara probleme (autostrada soarelui), dar din cauza formei de caramida haleste benzina... La suspensii - e rigida, zguduie rau, fata de berlina cel putin, insa exista si reversul medaliei - la viteze mari ramane stabila pentru marimea si greutatea ei. Cam asta e supernova. As zice ca e cea mai buna alegere la 3000 de euro. |
--------------------
skoda
octavia, am avut DSN, oltcit.
2003
- b-etc-etc Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
|
|
Snakee |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 18 October 06 ![]() |
Am condus destule masini zic io, de toate natiile, am si ceva km, sper sa am o idee despre cum se conduce o masina. La fel, am mers cu tot felul de soferi, care mai de care mai priceputi. La final, spun atat: un ambreiaj, o planetara, o frana, un motor, si multe multe altele care pica prematur, sunt 75% din vina soferului, si in aia 25% includ eventuale defectiuni din fabrica, montaj, etc. In rest, exploatarea e de vina, si problema intervine de undeva dintre volan si scaun, si de-aici deriva n-spe mii de piese schimbate, consumuri alegorice si multe altele...in afara, ma rog, de probleme cauzate de vreun idiot de mecanic, producator de 2 parale, un carburant prost s.a. Si supernova mea, care "trebuie sa pice", dupa parerea unora, o s-o vedem si peste un an-2, chiar daca n-o sa mai fie in posesia mea, mai mult ca sigur...ca asa sunt io mai optimist
|
--------------------
dacia
supernova
2003, europa
|
|
catalin80 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 728 Joined: 30 July 04 From: Bucuresti ![]() |
hai sa-mi dau si eu cu parerea , tinand cont ca am o supernova din 2003 luata de noua si sunt singurul care am condus-o pana acum.
Tinand cont ca am aproape 45000 km ( poate mult , poate putin) problemele de care am avut parte cu ea pot sa le numar pe degete. - vreo doua actuatoare( rezolvate in garantie) , caloriferul ( garantie) , ax inferior( garantie, acum nu mai are "cloncanitul" acela , cu toate ca au trecut aproape 2 ani de cand l-am schimbat) scartaitul haionului ( rezolvat prin metode proprii), apa care intra pe la parbriz ( rezolvat cu silicon) si problema cu scurtul la al treilea stop pe frana. In rest , benzina, ulei bun, placute de frana, filtru de aer, esapament. Nu am schimbat bucse , pivoti sau alte minuni. Mie mi se pare o masina buna , in general. Exceptand forma de caramida, interiorul spartan , eu zic ca si-a meritat toti banii care i-am dat pe ea ( vreo 4500 euro) |
--------------------
renault clio symbol
,
skoda superb
|
|
florinpopa2007 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 11 November 06 ![]() |
am o DSN din 2002.sunt super multumit.
intretinere ieftina si daca e ingrijita face minuni.Doar finisajele mai lasa de dorit:plastic de proasta calitate,scartaieli,rezolvabile |
--------------------
Dacia
SupeRNova
2002-Rapsodie
- DB 04 YGC
|
|
router |
![]()
|
![]() Recalcitrant Group: Members Posts: 790 Joined: 13 January 06 ![]() |
am cumparat masina in decembrie 2000 cred ca am luat din prima mie produsa
masina in general e buna comparativ cu berlina dar apar probleme care te streseaza (nu foarte scumpe) in vara 10000% ![]() |
--------------------
Fost Supernovist
Actualmente fan Gillette Mach 3
2007
- B-81-XXX Mi-am luat Dacie = Mi-am luat masina la noroc.
|
|
baldur |
![]()
|
Baldur Group: Members Posts: 49 Joined: 18 November 06 From: Iasi ![]() |
Eu o am din ianuarie 2001. Probleme au fost.. acum depinde cum le privesti. La inceput m-a enervat dar in timp am inceput sa-mi fac curaj ca e o masina de doar 4100 !!!! de dolari la ora respectiva. Am 70.000 km (ultimii 30.000 facuti in 14 luni) si cu cat am mers mai mult au cazut mai multe. Am schimbat tobele de 2 ori (o data in garantie) am schimbat in garantie radiatorul, am schimbat caseta de directie, axul volan, un injector , amortizoarele fata .. cauciucuri, baterie de 2 ori da astea sant consumabile oarecum. Per ansamblu sant multumit de masina dar m-au innebunit zgomotele si mai ales rugina.. care a invadat-o peste tot. In ultima vreme insa am inceput sa bag bani in ea cam o data la 2 luni pentru diferite motive.. incat in primavara o vand. Concluzia .. de la un moment dat incolo cheltuielile cresc proportional cu varsta masinii (pica mereu aleator cate ceva) pana ajunge fie o rabla (daca refuzi sa mai bagi bani) sau egaleaza rata la una noua daca te incapatanezi sa-i ramai fidel. Da e regula pentru orice lucru dupa ce trece timpul .. cu cat e mai complex cu atat probabilitatea de a se strica creste.
|
--------------------
Renault/Dacia
Clio 3 1,2 16v 75 cp/Sandero 1,6 mpi 85 cp
Dinamique 2008/Laureate 2011
|
|
AlinREHAU |
![]()
|
![]() membru incepator Group: Members Posts: 718 Joined: 21 March 06 ![]() |
Eu sunt foarte multumit de DSN-ul meu
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
break
96
|
|
CristiRzR |
![]()
|
![]() Fost posesor DSN Group: Members Posts: 531 Joined: 29 August 06 From: Constangeles ![]() |
Daca tot se revine la topicul asta...hai sa zic si eu...
![]() DSN Clima 2003...pocnita 3 ori pe casco (la naiba, da' scumpe mai sunt piesele, desi nu le platesc) ![]() Foarte multumit cu exceptia troncanitului de hayon pe care il voi face sa inceteze si UCE decodor ![]() Declar pe propria raspundere ca motorul, desi turat excesiv la cele 6000 turatii per minut (timp indelungat si repetitiv), e PREA TARE...se incapataneaza sa reziste. Deasemenea, avand 3 accidente am schimbat multe piese, neputand sa raspund asupra eventualelor piese care se schimba regulat ![]() Concluzia...isi scoate banii inzecit fata de multe alte masini!!! (si spre deosebire de o masina germana, nu te doare sufletul cand bagi un sac de ciment in portbagaj ![]() This post has been edited by CristiRzR: 2 Dec 2006, 01:37 |
--------------------
VW
Golf
1993 GL 1,8i
- CT 85 RZR VW Golf 2007 Trendline 1,4i
|
|
nazzy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 1 December 06 ![]() |
eu am luato la 34000 de km,nu am avut probleme cu ea in afara de faptul ca imi pica un pic radiatorul de racire,si cel mai grav ca iam schimbat alternatorul
![]() ![]() |
--------------------
renault
megane 2
2002 1,5 dci
- b 55 cxm
|
|
Amedeus |
![]()
|
@ AlinREHAU
100 mil. ! Enorm. Si merita sa o repari? Cu cele 100 mil. + ceva bani de pe piesele de la asta avariata cred ca ai putea lua alta. Sau bani ii primesti de la asigurare? In Germania eu zic ca primeai dauna totala (total schade). Eu am patit ceva similar pe stanga ( la fosta mea SN) dar nu a fost chiar asa grav. Totusi oala telescopului era putin deplasata spre centrul masinii. Si dupa reparare tragea putin intr-o parte, unghiul pe care il facea roata cu drumul fiind afectat. Am vandut-o atragandu-i clientului atentia asupra acestui lucru si lasand din pret 400€ fata de pretul pietei. La mine din fericire nicio componenta a motorului sau periferice nu au fost afectate (cu exceptia cutiei de plastic in care sunt sigurantele). Succes cu reparatia. This post has been edited by Amedeus: 2 Dec 2006, 22:16 |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
AlinREHAU |
![]()
|
![]() membru incepator Group: Members Posts: 718 Joined: 21 March 06 ![]() |
Masina mea e un caz mai nefericit
![]() |
--------------------
Dacia
break
96
|
|
SirBDD |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 22 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Am mașina luată de la soacră în primăvara 2004 (era pe firmă și statea în parcare nefiind folosită) cu 9.000km la bord. Acum are 20.000 km la bord și a fost schimbat:
- calorifer și instalație de climatizare; - aripa stângă, portiera șofer, capotă (a dat mașina de gunoi peste ea și a îndoit aceste piese) + bară spate (crăpată de curând la un stâlp de parcare). - setul de chei + UCE decodor (de două ori); - bielete față, set plăcuțe frână, crucea cardanică; - toba (toată) că ruginise partea finală; - chedere, siguranțe, bujii, filtru benzină, filtru ulei, ulei cutie viteze. S-a adăugat jenți aluminiu, sistem audio Pioneer, cauciucuri Firestone, etc. S-ar putea să o vând la anul dar într-adevăr pentru București mi se pare o soluție ieftină și bună. Se înfinge și deși am băgat 30 mil pe an în ultimii doi ani, tot mi-e dragă. Aprox 50% din ea sunt piese noi. Nu plouă înăuntru, nu mai troncăne și consumă 9-10l la 100km. Nu a fost scoasă niciodată din București mașina și merge la service cam o dată la 6 luni pentru control de rutină (am un prieten bun care are service-ul lui). Dacă va fi să o dau mă gândeam la 4.000 euro mai ales dat îmbunătățirilor pe care le are (150E cauciucurile, 200 jențile, 200 sist audio, etc). |
--------------------
Dacia
SuperNova
Clima
- B-07-BDD Google a gasit 1.780 rezultate pentru "Sir BDD"
|
|
sylvyu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 27 September 06 ![]() |
Salut
Am si eu o supernova din 2003 de noua si am cu ea 70000 km pe langa consumabile am schimbat la ea : -bucse si pivoti -caseta de directie -amortizoare -macara usa stanga -ax inferior volan in afara de zgomotele din spate care bineinteles le-am rezolvat cu un CD PLAYER sunt multumit de ea, toate cele bune tuturor si drum bun ![]() |
--------------------
DACIA
SUPERNOVA
2002 rapsodie
|
|
SupeRaz |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 21 April 06 ![]() |
a mea o am din 2002 si in afara d revizii si in afara de inchiderea centralizata p acre nu am mai vrut sa o repar k sa nu se strice iar peste 2 ani am schimbat:
- bucsele la 40.000 km - ax volan - tobe de esapament - tripoda la planetara dreapta (cica asta iese daca pleci cu rotile virate la maxim si in tromba) |
--------------------
Dacia
Supernova Confort
- B-30-WXS
|
|
lucciole88 |
![]()
|
![]() SRN rullzzzz :D Group: Members Posts: 149 Joined: 17 July 06 From: Bucuresti - Militari ![]() |
Confort 2003 ,am citit si io mai sus ca sunt incepator ........am masina din mai 2006....si nu am avut problema cu ea ....adica ce am schimbat pe ea pana acum :
- toba finala - macara geam sofer - burduf planetara dreapta - si consumabile ...antigel si chesti dastea , in rest nu am nici o problema cu ea merge de rupe , am cumparato cu 35k la bort acum are 42k iar cel de la care am cumparat-o era din arges .....si ma rog zicea ca a avut grija de ea ca de ochii din cap ......cum de astfel spun toti cand vand o masina ![]() ![]() This post has been edited by lucciole88: 7 Dec 2006, 16:55 |
--------------------
Dacia
Super Nova
2003 confort
- B 17 SVR
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Cu greu m-am despartit de DSN-ul meu Clima, care m-a purtat unde a vrut muschiu' meu, si la care am schimbat prea putine si neinsemnate lucruri ptr. a le scrie...
Benzina, apa la stergatoare si talpa... O masina care a meritat toti banii... De exemplu, in DSN ma simteam mai bine decat in actualul frigider pe roti. Per total o masina buna... |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
eurro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 205 Joined: 8 November 06 From: Bucuresti ![]() |
eu o am de o luna, deocamdata am schimbat caloriferul si in rest benzina si antigelul de rigoare, asta tinand cont ca in 5 ani cat are masina s-au schimbat la ea doar placute frana fata, ax volan superior, UCE, toba. in rest absolut nimic. si nu as da-o pe frigider pentru nimic in lume, de altfel am preferat sa imi cumpar srn second hand decat lgn nou. si nu am intentia sa o schimb cativa ani decat daca da norocul peste mine sa imi iau ceva nemtesc si bun.
|
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort
|
|
bolovan_ro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 449 Joined: 25 November 04 ![]() |
Eu imi am confort-ul de prin octombrie. Proprietarul in afara de revizii nu a schimbat nimic (aprox 48k).
Acum urmeaza eu sa schimb: toba finala cred+bucsa spate dreapta. (si tit-tit-ul meu are 57k acum) |
--------------------
Dacia
Logan II
2016/Laureate 0.9TCe Suma inteligentelor pe pamint ii constanta, populatia este in crestere
|
|
Mutu2006 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 8 November 06 ![]() |
Eu,cu ce sa ma laud,am luat masina la 45k si acum sunt la 55k,am luat-o cu o piscatura la buruduf planetara stanga,am schimbat,apoi...m-a necajit un injector...si cei de la Luk Oil k am facut un plin de la ei din kre 40% apa...si asa a trebuit sa imi curat toata instalatia..in rest bucse si frane perfectionate...acum ingheata ...norocul meu se numeste unchiu-meu kre e mecani de "jde" ani si mereu mi-a tinut-o in scurt...pe viitor vreau sa ii mai schimb din look...ma gandesc la nijte spoilere...si la interior sa il adaptez pe cel de pe Solenza..si la vara o marit..cum se zice..vreau o Skoda..dar sa stiti k este un pas SuperNova fata de Dacia traditionala romaneasca,asa k pentru cei cu bani putini si dornici de o masina recomand...daca aveti mai mult...Solenza..dar nu...zic Nu mare Loganului...si stiu ceea ce zic...
![]() M.E. Pe viitor încearcă să renunți la irc-isme, altfel dăm regulamentul jos din pod. This post has been edited by DragosP: 8 Dec 2006, 17:07 |
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort 2002
- Gl.84.RGC
|
|
Dr_Oopy |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 25 January 04 ![]() |
Salut!
Din august 2006 sunt si eu posesor al unei SupeRNova Confort din oct 2001 (acum scrie ca e din 2002 dar aici e o alta mancare de peste). Am luat-o la 32000 si acum are peste 38000. Pana acum am schimbat limitatorul de frana, un pivot, toba intermediara (camera detenta cum ii mai zice), bucse bara stabilizatoare, ulei + filtru, filtru de aer. Urmeaza in cel mai scurt timp sa schimb calorifer, filtru benzina (ala din rezervor cica) si amortizoare spate. Cand or sa dea banii peste mine o sa schimb si toba finala ca e de Conex si cand urc 2 insi in spate + bagaje face urat (loveste in punte si baraie) Per total sunt foarte multumit de masina, m-a dus si m-a adus unde am vrut si cand am vrut. Consumul mi se pare cam restrictiv in bucuresti (9...9.5%) si ma cam roade la buzunar. Pentru cei din B si cu SRN... cam cat consuma ale voastre? |
--------------------
Dacia
Super Nova
2001 Confort
- GL-06-PUE Dacia!!! Eppur si muove!!
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
E un consum bun; eu cred ca mai saream si de 10, cu Supernova.
|
--------------------
.
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 13:59 |