difuzor 13cm pe fata, cum trebuie procedat pt a face loc
![]() ![]() ![]() |
difuzor 13cm pe fata, cum trebuie procedat pt a face loc
tud. |
![]()
|
||
![]() Membru Fondator Group: Members Posts: 429 Joined: 13 August 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Opel
Astra
G
- I.T.P
|
|||
bolek_bolek |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 309 Joined: 14 June 06 From: Bucurestii din deal ![]() |
Nu trebuie dat jos nimic! Se poate taia numai plasticul cu un banal cutter...vezi ca e un plastic destul de prost, si taietura poate avansa in directii nebanuite si poti sa tai prea mult !
This post has been edited by bolek_bolek: 11 Sep 2006, 19:17 |
--------------------
dacia
slz
$K@|@_04
- Numar inmatriculare Dau raspunsuri tampite la intrebari tampite.
Conduc Incet, Dar Prost...asa , ca si voi... |
|
ionci |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 23 July 05 ![]() |
QUOTE(tud. @ 11 Sep 2006, 18:46) scuze daca am creat alt topic pt treaba asta .... dar am cautat si nu am gasit nicaieri pe forum cum ar trebui sa pun difuri de 13 cm pe fata... este neaparat nevoie sa dai usa jos... ? sau se poate taia direct din plasticul acela scuze daca am deranjat cu ceva.. multumesc anticipat poti taia cu orice plasticu ala ca e f.f.subtire numai sa iti lasi loc unde sa infiletezi suruburile(asta daca vrei sa le prinzi in plastic) |
--------------------
dacia
solenza
- cj88jmc
|
|
tud. |
![]()
|
![]() Membru Fondator Group: Members Posts: 429 Joined: 13 August 06 From: Bucuresti ![]() |
nu prea m-am uitat atent asa... dar nue ca la super nova .. ma refer la plastic ?
![]() |
--------------------
Opel
Astra
G
- I.T.P
|
|
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Sau asa !
![]() |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|
tud. |
![]()
|
pana la urma ma lamureste si pe mine cineva daca trebuie neaparat sa dau fata de usa jos ca sa pun boxe de 13 HELP
![]() |
--------------------
Opel
Astra
G
- I.T.P
|
|
bolek_bolek |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 309 Joined: 14 June 06 From: Bucurestii din deal ![]() |
Nu trebuie , omule, sa dai fata de usa jos ! E deajuns sa decupezi in plastic sa incapa exact difuzorul ala ! Il prinzi cu holzsuruburi in plastic, sau daca esti asa ambitios, dai niste gauri in tabla din interior in dreptul gaurilor de prindere ale difului, mai mici decat holzsuruburile, si infiletezi fortat si in tabla. Astfel o sa fie mult mai rigid ansamblul si mai rigidizezi si fatza aia de usa care zdrangane.Conditia este sa nimereasca prinderile difului peste tabla, altminteri plasticul este singura solutie!
This post has been edited by bolek_bolek: 12 Sep 2006, 10:54 |
--------------------
dacia
slz
$K@|@_04
|
tud. |
![]()
|
multumesc frumos pentru informatie am sa vad sa fac asa
![]() ![]() |
--------------------
Opel
Astra
G
- I.T.P
|
|
bolek_bolek |
![]()
|
|
--------------------
dacia
slz
$K@|@_04
|
tud. |
![]()
|
pai treaba e urmatoarea ... io am o sn .. nu o slz.. si am facut thread din greseala aici
![]() ![]() |
--------------------
Opel
Astra
G
- I.T.P
|
|
bolek_bolek |
![]()
|
Pai , si de ce ar fi vreo diferenta, ca nu ai slz? tot din acelasi plastic de kkoa e facuta fata de usa, si tot naspa e de decupat...eu am stricat 2 cuttere si 1 ora taind in plasticul ala !
Revenind la problema, am facut si eu operatiunea sus mentionata, si diferenta fata de "cartoanele " din fabrica e substantiala, numai ca acum vibreaza zdravan si tot ce am prin buzunarele usii! Pentru oaresice inalte, am adaugat si 2 tweetere langa difuzoare, dar indreptate in sus, pentru ca pantofilor mei nu le plac sunetele asa ascutite si se increteste pielea ![]() ![]() ![]() This post has been edited by bolek_bolek: 16 Sep 2006, 18:17 |
--------------------
dacia
slz
$K@|@_04
|
sorriro |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 19 July 06 From: Bucuresti ![]() |
bolek_bolek, nu stiu cum ai taiat tu frate cu un BANAL cutter fata aia de usa... m-am chinuit si eu, dar problema e ca nu poti taia in curba cu cutterul. sau ai taiat in linii drepte, dupa care ai dat forma rotunda? ca altfel nu vad cum. nu se poate taia fata de usa in cerc cu un banal cutter...
eu am dat gaura langa gaura dupa care am taiat si micile spatii ramase, si cred ca asta e solutia optima. |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 2004
- B 88 SFD
|
|
tud. |
![]()
|
Eu am incercat sa tai plasticul ala cu vreo 2 cuttere si nu am reusit cu nici 1
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Opel
Astra
G
- I.T.P
|
|
bolek_bolek |
![]()
|
QUOTE(sorriro @ 17 Sep 2006, 21:49) bolek_bolek, nu stiu cum ai taiat tu frate cu un BANAL cutter fata aia de usa... m-am chinuit si eu, dar problema e ca nu poti taia in curba cu cutterul. sau ai taiat in linii drepte, dupa care ai dat forma rotunda? ca altfel nu vad cum. nu se poate taia fata de usa in cerc cu un banal cutter... eu am dat gaura langa gaura dupa care am taiat si micile spatii ramase, si cred ca asta e solutia optima. hint 1 : NU folosesti un cutter din acela la care se rupe lama in mai multe bucati, ci unul care are lama trapezoidala, gen stanley, la care lama se schimba cu toul cand nu mai taie! Primul cutter cu lama din bucati l-am "consumat " in circa 5 cm de taietura ![]() hint 2: trebuie sa tii cutterul cu mana foarte rigid , nu ca pe fierastrau...adica mai mult sa il apesi decat sa il misti in lung..e cam ca la taiatul foliei. V-am avertizat ca e un plastic NASOL ! |
--------------------
dacia
slz
$K@|@_04
|
C8V5S |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 18 May 06 ![]() |
ai dreptate, asa am patit si eu cu cutterul, dar am rezolvat.
@tud boxele poti sa le montezi cum ti s-a explicat pana acum, se taie din plastic cat sa intre conul boxei si sa ramana spatiu pt suruburi, dar daca ti-ai luat niste boxe bune si vrei sa obtii un sunet de calitate ar fi bine sa-ti faci ce si-a facut si free-fiber (scoti fata usii, degresezi toata portiunea, dupa care aplici aluband, dar e destul de incomod, cel putin mie de abia imi incapeau mainile pe sub tabla) |
--------------------
Dacia
SLZ
- -
|
|
tud. |
![]()
|
hmm...puteti pune niste poze? un prieten de al meu a facut asa
Attached thumbnail(s) dsn11.JPG ( Size: 53.18k ) Number of downloads: 449 |
--------------------
Opel
Astra
G
- I.T.P
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Se taie cu un cutter si apoi se poate rotunji cu glaspapir sau o pila mai buna . Pentur cei care au prea multe "inalte " pe fata , daca nu aveti deja un sistem pe fata ( difuzor usa , tweter si filtre ) ar fi bine sa puneti niste filtre care au optiunea de -3dB pe twetere iar difuzoarele le legati pe sub ( ceea ce va mai scade spectrul frecventelor in care reda difuzorul ) . Eu asa am facut si nu mai am acele inalte suparatoare , desi am si twetere pe stalpi .
Va mai spun inca o concluzie : daca tot va apucati si vreti sa iasa ceva bun , faceti modificarile si puneti boxe de 16 in usile din fata pt ca cele de 13 oricat de firma sunt nu sunt in stare sa dea sunetul bine . Eu abia la anul voi face modificarea si im pare rau ca mie nu mi-au spus altii . Si eu am usile insonorizate cu Aluband , iar boxele sunt Jensen 2x40w . Se aude bine cu twetere si filtre Clarion , dar ... trebuiesc puse de 16 ! Si daca tot luati sa fie pe maxim 2 canale si nu pe 3 ! Tweter-ul suplimentar incorporat va ia din puterea rms a difuzorului si oricum nu da sunetul unde trebuie , pentru ca tweter-ul trebuie plasat undeva mai sus , la nivelul gatului , pe stalpii din fata . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
sharkky |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.207 Joined: 11 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Ca recomandare pentru ziolarea fonica va recomand Caliber sau Dynamat ... Stiu ca pretul este destul de ridicat dar diferenta dintre cele 2 si Aluband se simte (ma refer la sunet).
Ca difuzoare pe fata voi pune Hertz DSK 165 momentan ... Asta e varianta fara amplificare ... Daca vreti si amplificare pentru usile fata, va recomand ESK 165 (dar se cam dubleaza si pretul iar calitatea va asigur ca este pe masura). Pentru montarea unor difuzoare de 13 in fata nu trebuie foarte multa munca depusa, pe cand la cele de 16 nu cred ca o sa fie "floare la ureche" ... Daca e cineva care a montat difuzoare de 16 pe fata si are si poze il asteptam cu detalii ale montajului ... |
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
2004 Clima / 2006 Ghia X, 2.0 Tdci
- B XX XXX
|
|
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Intr-adevar Alubantul NU este o optiune prea stralucita, el nefiind special pentru insonorizari usi; Caliber si Dynamat in schimb sunt special facute pentru asa ceva dar si pretul este maricel. Caliber am auzit ca este mult mai ieftin decat Dynamat, merita sa va interesati.
16,5cm pe fata este intr-adevar o optiune foarte buna, iar daca esti meserias in lucrul cu fibra de sticla, bomboana de pe tort ar fi sa le si indrepti un pic in sus (la solenza bat in jos, de parca adidasii mei asculta muzica ![]() Eu, din pacate, aveam deja difurile de 13 cand m-am apucat sa "lucrez usile", deci nu puteam trece pe 16,5 (cred ca as fi facut pe dracu in patru si montam si 16,5 ![]() |
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
sharkky |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.207 Joined: 11 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Caliber e mai ieftin, ai dreptate free_fiber...Oricum, imi place cum ti-a iesit lucrarea.
Nu cred ca e nevoie sa fii meserias in fibra ca sa poti inclina difuzoarele. Ca idee pentru cei ce vor sa faca pentru Solenza izolare fonica, cu 1mp de folie Caliber se pot face ambele usi, nefiind nevoie sa bagati si pe interior, va spun sigur pentru ca am intrebat un expert in asa ceva. |
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
- B XX XXX
|
|
sorriro |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 19 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu vad de ce ar vrea cineva sa puna difuzoare de 16.5cm pe fata (daca are sub-woofer)... Singura diferenta dintre 13 si 16.5 este de bass (tweeterele sunt aceleasi la modele comparabile). Si oricum nici macar nu se apropie de sunetul produs de un sub-woofer.
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 2004
- B 88 SFD
|
|
sharkky |
![]()
|
QUOTE Eu nu vad de ce ar vrea cineva sa puna difuzoare de 16.5cm pe fata (daca are sub-woofer)... Singura diferenta dintre 13 si 16.5 este de bass (tweeterele sunt aceleasi la modele comparabile). Si oricum nici macar nu se apropie de sunetul produs de un sub-woofer. Depinde de gusturi ... |
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
- B XX XXX
|
|
free_fiber |
![]()
|
![]() Totalitatea sunetelor trebuie sa vina din fata iar din spate nu trebuie sa se auda nimic, dar in acelasi timp gama de frecvente trebuie sa fie cat mai mare. Cum boxele din usi nu pot reproduce bass calumea, montam un woofer; dar cum in fata nu-l putem monta, facem un compromis si il ducem in spate. Cand reglam wooferul, mergem dupa regula ca el completeaza boxele, nu vine peste ele (adica daca boxele reproduc 300-20khz, wooferul il dam de la 300 in jos). De aceea trebuie sa scoatem cat mai mult din boxele fata (sa coboare cat mai mult in frecventa) a.i. din spate sa vina cat mai putin sunet. Deci, ca niste boxe sa fie capabile sa reproduca frecvente joase, trebuie sa fie mari. (am fost clar? stiu ca nu dar asta e). Stiati ca la un nu-stiu-ce concurs de SQ (sound quality) din nu-stiu-ce tara, a castigat o masina care avea toate boxele in fata, inclusiv wooferul (cica il bagase pe sub bord pe undeva)? Mai stiati ca la orice concurs de SQ, absolut nicio masina nu are rear-speakers? Am o vaga presimtire ca discutiile gen "de ce mari si nu mici" sunt offtopic, discutia fiind despre "cum le montam". Presimitirea este doar vaga ![]() This post has been edited by free_fiber: 24 Sep 2006, 09:30 |
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Diferenta este enorma intre niste boxe de 13 si 16,5 chiar si aceeasi marca . Eu nu voi renunta la Aluband decat poate cand imi voi permite o alta masina . Este foarte adevarat ca "scena" trebuie sa fie cat mai in fata , tweterele trebuie sa fie cat mai departe in fata de urechea ascultatorului dar sunetul trebuie sa vina direct catre ureche . In mod normal , daca o masana este bine reglata sia re boxele bine instalate daca anulezi boxele de pe spate si lasi numai fata , twetere si woofer trebuie sa se auda perfect pentur un concurs , dar cum omul nu merge din concurs in concurs si mai asculta si niste stiri si manele are nevoie si de boxe in spate pentru a avea mai multa voce si implicit medii in masina . Ca sa nu uitam de fapt ca unii nu isi permit un woofer si amplificator decent , ca sa nu mai vb de head unit care nu scoate nici pe de parte de fapt acea putere de 4 x 50 w care este scrisa pe majoritatea si daca ai 4 x 22/25 w rms poti fi fericit .
Acum ca sa fiu mai on topic va spun un lucru : se poate monta f usor un difuzor de 13 pe fata , dar mai bine mai dati cateva sute de mii in plus la difuzor , inca vre-o 500.000 la montarea unora de 16 - 16,5 si nu veti regreta ! NU luati difuzoarele pe mai multe cai , doua maxim , daca se poate si coaxiale , fara tweter cu atat mai bine , pentru ca acesta nu face altceva decat sa consume din puterea rms a difuzorului , iar el nu da nici un efect benefic pentru ca inaltele trebuie sa vina de la nivelul urechii , cat mai in fata . Totodata boxele din fata trebuie indreptate la fel catre ascultator si nu la picioare ... si asta este cel mai greu de facut . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Tzutzi |
![]()
|
![]() Solenzar impatimit Group: Members Posts: 478 Joined: 9 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Niste poze cu cu boxele tale marius80_eugen se poate?
|
--------------------
Ford
Focus St170 2.0 16v
2004 Solenza Scala 1.4 8v 2004
|
|
free_fiber |
![]()
|
Uitati aici o poza ce ilistreaza montajul unor difuri de 22,5cm in usile unui golf 5. Este masina lui Fuscobal de pe forumul 4tuning.
Attached thumbnail(s) fuscobal1.jpg ( Size: 134.9k ) Number of downloads: 387 |
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
alex_axn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 639 Joined: 30 December 04 From: Bucuresti ![]() |
mi se par cam mari.. cred ca deja incurca soferu/pasageru dreapta..
|
--------------------
vw
passat
2009
- B __ ___ "putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Pai in primul rand ca nu am facut si apoi ... poate ne vedem la o intalnire a clubului ... ca vad ca ati lasat-o balta ... Difurile lui Fuscobal sunt bune si cu siguranta castiga un premiu , dar pe mine m-ar incurca asa ceva ... mai mult de 19 nu as pune . Pozitia este corecta ... dar la mine nu ar rezista fara protectie consistenta , iar pe el l-au ajutat f mult fetele de usi si asezarea lor , ca de fapt asta este tot spilul .
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Cred ca initiatorul s-a lamurit cum se monteaza.
Pentru restul, care-s mai bune si ce mai trebuie ca sa se auda mai bine va rog sa postati la sectiunea ICE. Aici se inchide. |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 06:36 |