DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> de la 1 ianuarie 2007, la granita Ro - Hu

jammers
post 13 Nov 2006, 14:46
Post #31

Membru

Group: Members
From: 67

Da

QUOTE(Maximus Decimus @ 13 Nov 2006, 13:27)
Scapam de vize pentru spatiul britanic?
*

--------------------
Skoda Roomster tdi 2006 - .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sandman_
post 13 Nov 2006, 15:26
Post #32

software engineer

From: Viena, Austria

QUOTE(Vio @ 13 Nov 2006, 13:41)
In Germania (si banuiesc ca in orice tara EU) exista obligativitatea de a iti anunta dupa un anumit termen (10-15 zile) prezenta la primaria localitatii unde locuiesti, fiindca altfel nu poti face ca cetatean strain nici un document care sa implice o adresa (contract de inchiriere, cont bancar etc.). Altfel spus nu poti sta in tara aia neanuntat pe nicaieri decat eventual intr-o cutie de carton la coltul strazii, si ii sfatuiesc calduros pe optimistii care cred ca o sa fie idilic din punctul asta de vedere dupa 1.01.07 sa se informeze bine asupra listei de "to do / not to do", ca altfel deziluziile pot fi foarte amare...
*

In Austria sunt 3 saptamani(15 zile lucratoare). Mai e un aspect: Atunci cand stai la hotel, hotelul anunta la primarie faptul ca un turist a stat acolo, deci nu prea merge sa spui ca te-ai plimbat 9 luni prin Europa. Ce-i drept, poti sa spui ca "ieri am ajuns", insa...

QUOTE(DragosP @ 13 Nov 2006, 13:43)
Îmi pare rău pentru ei, da' cel puțin pe mine mă taxează la greu pentru niște operațiuni de tot rahatul, pe care cu siguranță le-am învățat și eu să le fac de atâta vreme. mad.gif

Sa zicem ca orice serviciucosta, insa atitudinea lor ma deranjeaza cel mai mult...

--------------------
Renault Megane 2(.1) C-C Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005 - GJ-01-SSP
Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come...
+
drumaru
post 13 Nov 2006, 15:53
Post #33

Membru

Te poti stabili in orice tara din UE, chiar daca nu ai nici un contract legal de munca acolo, cu conditia sa demonstrezi ca nu vei deveni o povara pentru serviciile sociale din acea tara (asadar, ca ai mijloace suficiente de intretinere) si sa ai asigurare medicala. Cu alte cuvinte, daca vrei sa stai mai mult de trei luni intr-o tara in mod legal (poti sta LEGAL trei luni fara sa trebuiasca sa declari nimic la politie, primarie etc.) trebuie sa ai bani si: a. iti cumperi o casa acolo; b. aduci extrase de cont dovedind ca ai suficient malai ca sa te intretii; c. deschizi o afacere acolo; d. aduci alte acte care sa demonstreze ca faci bani (contracte de drepturi de autor, de consultanta etc.)

--------------------
Captur 1,5 dci 90 CP
Kadjar 1,3 tce 140 CP
+
Maximus Decimus
post 13 Nov 2006, 16:29
Post #34

Membru

@jammers

Asta e o veste buna. Merci jammers!

--------------------
Peugeot 407 - B-03-LOG
GRUPPO MAXIMA BUCURESTI- MEMBRU FONDATOR
+
jammers
post 13 Nov 2006, 17:12
Post #35

Membru

Pentru nimic.

Eu vad ca fiind o veste mult mai buna faptul ca, de exemplu, suedezii deschid piata fortei de munca pentru romani de la 1 ianuarie.

Pentru vorbitorii de engleza/germana care nu sunt multumiti de venitul lor actual din tara, e o optiune cel putin interesanta (asta evident daca persoana e dispusa sa emigreze; devine insa din ce in ce mai putin pardonabila scuza "n-am bani sunt platit prost" pentru ca vor cam exista alternative).

Oricum, ca vrem ca nu vrem, din punctul de vedere al libertatii de miscare, 1 ian 07 e o zi mare pentru romani.

--------------------
+
DragosP
post 13 Nov 2006, 17:15
Post #36

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

QUOTE(sandman_ @ 13 Nov 2006, 15:26)
Sa zicem ca orice serviciucosta, insa atitudinea lor ma deranjeaza cel mai mult...

Total de acord, da' când e băgat pe gât nu prea-i mai ai la inimă. Mai ales la ce scoruri au...

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
Vio
post 13 Nov 2006, 20:23
Post #37

MEMBERMENSCH

From: Judetu' Sachsen, D.D.R.

(poti sta LEGAL trei luni fara sa trebuiasca sa declari nimic la politie, primarie etc.)

... cu conditia sa nu lucrezi, studiezi etc., si atunci de ce sa stai?...

--------------------
Renault Megane II 2003 1,4 16V
98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
murfi
post 13 Nov 2006, 22:17
Post #38

Membru autentic

Exact dar daca eu vreau sa stau in germania la un prieten 4 luni de zile asta nu o poate dovedi nimeni. Pot sa spun ca la fiecare 10 zile m-am dus in franta si asta nu trebuie sa o dovedesc. Oricum nu o sa mai intrebe nimeni nimic.

--------------------
+
Vio
post 14 Nov 2006, 09:36
Post #39

MEMBERMENSCH

Pot sa spun ca la fiecare 10 zile m-am dus in franta si asta nu trebuie sa o dovedesc.

Ei, vezi, aici gresesti... biggrin.gif . Faza cu maxim 90 de zile e valabila pentru TOT SPATIUL SCHENGEN, nu numa pentru o tara, intelegi? Adica degeaba te duci tu in Franta, ca tot in Schengen ramai, si tot asa fain curg alea 90 de zile... biggrin.gif
Oricum, numai pentru 4 luni nu cred sa fie probleme, daca esti numai in vacanta si nu incerci nimic periculos, desi mi se pare cam lunga perioada ca sa fie numai vacanta biggrin.gif .
Cu muncitul la negru ramane la fel de groasa si dupa integrare, mai ales ca Germania e printre cele mai restrictive la capitolul asta: un lucrator la negru poate fi bunaoara prins de o inspectie inopinata a Arbeitsamtului, si chiar membru EU sa fie, de o amenda groasa nu scapa nici el, nici angajatorul...

--------------------
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
Maximus Decimus
post 14 Nov 2006, 09:41
Post #40

Membru

Dar daca omul nostru intra in Elvetia 1 zi si apoi se intoarce nu rezolva problema? Ca Elvetia nu e nici un UE nici in Schengen...

--------------------
Peugeot 407 - B-03-LOG
+
Vio
post 14 Nov 2006, 09:44
Post #41

MEMBERMENSCH

Ar putea fi o idee, dar am impresia ca mai e o problema: cele 90 de zile se calculeaza cumulativ la o perioada de 6 luni: adica din fiecare 6 luni, ai voie sa stai in Schengen CUMULAT 3 luni, dupa care trenuie sa stai afara restul de 3 luni, si numa dupa aia se da contorul la 0... Altfel crezi ca romanii nostri "ilegali" din Italia Spania etc. nu ar fi prins deja miscarea?...
Eu zic ca cel mai simplu ca sa stai fara probleme mai mult de 3 luni este sa demonstrezi ca stai cu treaba, bunaoara pe un contract de munca LEGAL, intre timp exista o gasca de posibilitati in directia asta...

This post has been edited by Vio: 14 Nov 2006, 09:47

--------------------
+
sandman_
post 14 Nov 2006, 10:09
Post #42

software engineer

Pai au prins miscarea si o faceam un mod regulat. Problema esentiala era ca existau restrictii din partea Romaniei in ceea ce priveste turismul. In Austria e chiar simplu: nu ai voie sa ai domiciliul PRINCIPAL in Austria mai mult de 3 luni. Te anunti la primarie la 01.06.06, anunti ca ai plecat la 25.08.06, mergi pana in Elvetia, ii spui elvetianului sa-ti puna stampila pe pasaport (mie nu mi-au pus nici la intrarea din I, nici la iesirea in A), apoi te intorci in Austria si te inregistrezi din nou. Pana aici e totul perfect legal. Pentru a ocoli un control amanuntit, mai este un detaliu pe care nu-l pot spune acum, deoarece este ilegal.

--------------------
+
Vio
post 14 Nov 2006, 10:15
Post #43

MEMBERMENSCH

Inseamna ca informatia mea cu 3 luni din 6 n-o mai fi la zi?... Nu contest, ca nu m-am mai interesat in ultima vreme...
Dar sandman, aia de la primarie nu te au doar in computer ca de-abia ce te-ai abmelduit de o zi-doua? Sau aici intervine treaba "subtire"? biggrin.gif

--------------------
+
tzk
post 14 Nov 2006, 11:20
Post #44

membru cu megane

3 luni in ultimele 6 luni e inca valabila

--------------------
Renault Megane II Sedan Expression 1,5dCi 80 2005
+
murfi
post 14 Nov 2006, 11:27
Post #45

Membru autentic

Asta cu 3 luni din 6 nu fa mai fi valabila pt. ca asa cum am mai scris nu se va mai scana pasaportul, la trecerea frontierei nu te va inregistra nimeni ...

--------------------
+
drumaru
post 14 Nov 2006, 12:41
Post #46

Membru

N-ai voie sa stai fara sa-ti stabilesti acolo reseddinta secundara sau principala mai mult de 3 luni din 6. Insa, cum se spunea si mai sus, n-o sa stie nimeni cind ai venit, cind ai plecat (decit poate daca te plimbi cu avionul), iar riscul cel mai mare este sa iei o amenda (risc care variaza de la tara la tara). Chiar daca te trimit acasa, nu te pot impiedica sa te intorci dupa 1 zi.

--------------------
Captur 1,5 dci 90 CP
Kadjar 1,3 tce 140 CP
+
murfi
post 14 Nov 2006, 13:35
Post #47

Membru autentic

Din cate stiu eu doar in america se transmit informatiile pasagerilor din avion autoritatilor locale si doar pentru scopuri de securitate (terorism de ex.)

Cred ca este ilegal in europa ca o companie aeriana sa transmita informatiile oricarei autoritati fara un mandat.

Referitor la amenzi tot nu inseamna nimic pentru ca amenda dovedeste doar ca ai fost timp de 5 minute in locul respectiv. Cu 3 ore inainte puteai sa fi fost in Romania.

Dar oricum numarul romanilor care stateau ilegal in U.E. pana acum este de cateva milioane. 1 Ianuarie nu o sa schimbe nimic. Chiar presupun ca numarul lor o sa mai scada pentru ca multi dintre ei vor putea sa se intoarca in tara si destul de multi vor decide sa ramana.

--------------------
+
murfi
post 14 Nov 2006, 13:46
Post #48

Membru autentic

si ca sa revin la subiectul topicului si la o intrebare de a mea postata ceva ma devreme referitoare le Dutty Free-urile de la nadlac.

Ele mai exista si vor functiona probabil pana la 31 decembrie dar nu mai merita cumparat nimic. Chiar va rog sa nu o faceti.

Cartusul de LM este 10 euro, asta tinand cont ca acum 6-7 ani era 4 euro si preturile Dutty-Free nu au nici un motiv sa se scumpeasca. Nesimtita de la ghiseu mi-a spus:
"ce tot una este 360000 cu 430000 cat este in comert LM?"

Daca as fi stiut as fi cumparat tigarile din carrefour, macar stiam ca diferenta (care presupun ca este de cel putin 7 euro/cartus) se duce la buget si nu la niste traficanti.

Pe o sticla de campari de 1l mi-au cerut 16 euro cand in germania costa 9 euro sticla de 0.7l cu toate taxele impuse de E.U.

Asa ca mai bine fara!!! icon_mrgreen.gif

This post has been edited by murfi: 14 Nov 2006, 15:54

--------------------
+
sandman_
post 14 Nov 2006, 13:55
Post #49

software engineer

QUOTE(Vio @ 14 Nov 2006, 09:15)
Inseamna ca informatia mea cu 3 luni din 6 n-o mai fi la zi?... Nu contest, ca nu m-am mai interesat in ultima vreme...
Dar sandman, aia de la primarie nu te au doar in computer ca de-abia ce te-ai abmelduit de o zi-doua? Sau aici intervine treaba "subtire"? biggrin.gif
*

da, clar.

bautura in Metro sau alte magazine mari din DE sau AT este mai ieftina decat in D.F., iar tigarile sunt mai ieftine in RO decat in D.F. (sau comparabile), asa ca...

--------------------
+
Tudor B
post 14 Nov 2006, 16:09
Post #50

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Caz concret, cu o nedumerire, eu sunt in Spania de la 1 octombrie, nu am de gand sa trec granita in Romania la 30 decembrie ca sa fiu in limita celor 90 zile cate imi sunt permise in momentul de fata, probabil o sa ma intorc prin martie-mai, ceea ce inseamna ca am stat afara 7-8 luni, la ce ma pot astepta la granita spatiului schengen (austria-ungaria) si la granita romaneasca?

--------------------
DACIA GOLAN Laureate 1.4 MPI - CJ 00 TUD
"Wellcome to the desert of the real"
+
Maximus Decimus
post 14 Nov 2006, 16:38
Post #51

Membru

Daca ai contract legal de munca te poti astepta la un sincer "Paste fericit" din partea vamesilor. daca nu, nu stim... asta dezbatem acum...

--------------------
Peugeot 407 - B-03-LOG
+
sandman_
post 14 Nov 2006, 17:39
Post #52

software engineer

@Tudor B

Chiar daca n-ai contract legal de munca, daca ai anuntat la primarie in prima jumatate a lui octombrie ca vei avea domiciliul(de orice forma) la adresa X si daca in ianuarie ai anuntat la aceeasi primarie ca intentionezi sa stai mai mult de 3 luni acolo, te astepti la acelasi "Un Paste Fericit".
Trebuie sa anunti, ca sa stie baietii de unde sa te ia, in caz ca un personaj care seamana cu tine a facut prostii. Atata tot.

--------------------
+
Tudor B
post 14 Nov 2006, 17:58
Post #53

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Am fost la primarie in 20.oct unde m-am impatronat (asa se zice pe aici), adica m-au luat in evidenta ca locuiesc la respectiva adresa, aceasta impatronare trebuie sa o revizuiesc numai in 2008. Problema e ca actul e in spaniola, austriecii, ungurii, romanii nu vor fi interesati de acest act, ei vor vrea sa vada viza de rezidenta in pasaport. Defapt as vrea sa stiu daca imi pot pune sau nu interdictie in spatiul schengen.

This post has been edited by Tudor B: 14 Nov 2006, 18:01

--------------------
DACIA GOLAN Laureate 1.4 MPI - CJ 00 TUD
"Wellcome to the desert of the real"
+
sandman_
post 14 Nov 2006, 21:23
Post #54

software engineer

te mai duci o data la primarie pe 3 sau 7 ianuarie 2007. Pe atunci vei fi membru EU si vei avea voie sa stai mai mult. Dar trebuie NEAPARAT sa te mai duci o data la primarie (poate chiar politia pentru straini) in ianuarie.

--------------------
+
jammers
post 16 Nov 2006, 20:20
Post #55

Membru

Se pare ca si Norvegia va da drept de lucru romanilor.
E o tara extrem de scumpa in care se poate castiga insa extrem de bine. Mare lucru daca isi deschid piata de munca; se pare ca au fost multumiti in 2004 de valul de emigranti est europeni

--------------------
+
Vio
post 17 Nov 2006, 09:53
Post #56

MEMBERMENSCH

Devine interesanta treaba cu scandinavii... Finlanda, Suedia, acum Norvegia... mai ca ma vad la un moment dat facand un salt incolo, daca n-or mai merge lucrurile cum trebuie in Germania... Cred ca cu un cv bun si engleza si germana stiute la un nivel bun ar fi sanse frumoase pe acolo, ce ziceti?... Stiu ca in Norvegia emigreaza si multi nemti, salariile se pare ca sunt mai bune si calitatea vietii mai ridicata...

--------------------
+
sandman_
post 17 Nov 2006, 10:18
Post #57

software engineer

Teoretic asa este, insa gandeste-te ce inseamna 3 ore de lumina din 24 wink.gif

--------------------
+
Vio
post 17 Nov 2006, 13:02
Post #58

MEMBERMENSCH

21 de ore de intuneric radmasa.gif
Stii, io-s de loc din Valea Jiului, si aia-s obisnuiti cu intunericu'... si daca-i pe bani suficient de buni, stam bucuros si la intuneric, daca trebuie... gasim noi ceva de facut... daca nu altceva, macar copii...

--------------------
+
sandman_
post 17 Nov 2006, 13:51
Post #59

software engineer

joci handbal si faci virushi biggrin.gif

--------------------
+
georol
post 19 Nov 2006, 19:26
Post #60

Membru incepator

From: Bucuresti

In zonele alea cu 3 ore lumina e rata cea mai mare de sinucideri ph34r.gif

--------------------
hyundai accent crdi 2006
unde o fi Solenza mea ? B33KKZ !
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 14:09
Forum Renault