de la 1 ianuarie 2007, la granita Ro - Hu
![]() ![]() ![]() |
de la 1 ianuarie 2007, la granita Ro - Hu
jammers |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 107 Joined: 5 May 05 From: 67 ![]() |
|
||
--------------------
Skoda
Roomster tdi
2006
- .
|
|||
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
Trecut ieri dimineata pe la 9:30 la Nadlac... Controlul pasapoartelor se facea pe partea ungara, unde ambii politisti (roman si maghiar) stateau in picioare in fata gheretelor: romanul lua actele, se uita la ele, le pasa celui maghiar, se uita si ala, ti le dadea inapoi si drum bun!
Granita Ungaria-Slovacia: control pe ambele parti, s-au uitat ungurii in pasapoarte, iar slovacul, cand i-am intins teancul de pasapoarte mi-a facut semn ca liber, sa trec. Granita Slovacia-Cehia: la fel ca la noi, slovacul si cehul in picioare in fata gheretelor, au vazut coperta pasapoartelor si ne-au facut semn sa trecem. Granita Cehia-Germania: Cehul si neamtul in ghereta comuna, la aceeasi masa, zambitori si amicali, s-au uitat totusi ceva mai atent ca ceilalti prin pasapoarte, dar a durat maxim un minut. De obicei aici eram rugat sa trag masina 5 minute pe dreapta ca sa nu incurc traficul pana se scanau si verificau actele... acum n-a mai fost cazul ![]() Valabil pentru toate granitele: pasapoartele nu au mai fost scanate. Mai sunt dator cu o explicatie: toate persoanele din masina aveau intr-o forma sau alta un titlu de sedere in Germania pe o perioada mai lunga de 3 luni, drept pentru care am aratat pasapoartele si nu buletinele. Nici un fel de control, deschis portbagaj, nici o intrebare privind scopul calatoriei... va spun sincer ca ne-am simtit... altfel, mult mai bine! In nici o granita nu a durat mai mult de un minut procedura propriu-zisa. Eu zic ca e de bine! |
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
cosmin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 4 June 03 From: Timisoara ![]() |
Trecut granita cu Ungaria pe la Cenad - Kiszombor:
1. La dus (4 Ian) mi-a fost verificata CI de ambii politisti pe partea ungara. Operatiunea in sine a durat mai putin de 30 secunde. Insa am stat vreo 10 min pt ca era deschisa doar o poarta si erau ceva masini in fata. 2. La intoarcere (6 Ian) verificarea doar pe partea romana a durat mai putin de 30s. This post has been edited by cosmin: 7 Jan 2007, 07:39 |
-------------------- |
|
NoDacia |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 10 June 06 ![]() |
am stat maxim 15 secunde la nadlac - cred ca mai mult s'au facut ca se uita la pasapoarte..... intre slovacia in austria ( la dus ca si anul trecut nici naiba in vama lor ) la intrare in austria .... am stat de vorba cu vamesul austriac vreo 5 minute ca ne povestea ca a fost in romania la vanatoare si ca i-a placut si spera sa vina si la anul..... austriecii oameni de exceptie....
|
--------------------
BMW
320d
2001
|
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
Ce exceptie?
dupa ce si-au omorat toate animalele salbatice au gasit repede sa mai omoare ceva si in romania...( acum pe bune ce frustrari trebuie sa ai sa iti faca placere sa omori un animal care nici macar nu apuca sa te vada?) This post has been edited by murfi: 8 Jan 2007, 22:07 |
-------------------- |
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
am trecut pe 8 din Hu. in Ro. pe la Nadlac si vamesii unguri au verificat pasapoartele vreo 10 secunde dupa care ne-au urat o seara buna pe romaneste.asta a fost tot controlul la granita .
![]() |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
Intrebarea este: poti sa calatoresti cu avionul in UE fara pasaport? Adica sa zbor pana la Paris doar cu CI? Sau trebuie pasaport?
|
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
Gheorghe Dracu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Ia-ti pasaportul! Te mananca undeva? Aia inca habar nu au de RO. Pe de alta parte pe cata aeroporturi am fost ii vedeam pe nemti, francezi stand la coada cu pasaportul in mana nu cu buletinul.
|
--------------------
Skoda
Octavia
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
eu i-am intrebat pe austrieci si au zis ca nu-i bai, insa nu poti sti niciodata...
daca ai pasaport, e bine sa-l iei cu tine; daca n-ai, nu are rost sa il faci doar pentru a merge pana la paris. @Gheorghe Dracu : francezii si austriecii n-au buletin. Singurele acte de identitate sunt pasaportul si permisul de conducere... |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
Flores |
![]()
|
![]() ALIEN Group: Members Posts: 372 Joined: 24 March 05 From: behind enemy lines ![]() |
Nu stiu despre austrieci, dar francezii au carte de identitate, doar ca nu este obligatorie!
This post has been edited by Flores: 18 Jan 2007, 18:14 |
--------------------
Opel Zafira 1.9CDTI-
Dacia Logan
Laureate 1.6 Mio C230
If it has tits or wheels it will give you problems ! |
|
Gheorghe Dracu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Francezii au carte de identitate - Carte nationale d'identite(http://www.orne.pref.gouv.fr/seeimage?id=31 sau http://www.prefecture-police-paris.interie...seport_cni.pdf), nemtii au carte de identitate - Personalausweis(http://www.bundesdruckerei.de/de/iddok/2_1/2_1_6.html), austriecii au carte de identitate - Personalausweis dar care nu e foarte raspandita pentru ca se legitimeaza cu permisul de conducere (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d0/Austrian_ID_card.jpg), ba chiar si un Identitätsausweis, care are un pic alta destinatie. Spaniolii au si ei Documento Nacional de Identidad. E de ajuns?
|
--------------------
Skoda
Octavia
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
QUOTE(Gheorghe Dracu @ 18 Jan 2007, 11:57) Ia-ti pasaportul! Te mananca undeva? Aia inca habar nu au de RO. Pe de alta parte pe cata aeroporturi am fost ii vedeam pe nemti, francezi stand la coada cu pasaportul in mana nu cu buletinul. Tu chiar crezi asta? Poate ca i-au adus acum de la vreun CAP ceva si i-au bagat in vama...de unde naiba sa stie ei de Romania....chiar asa...doar lucreaza in vama ce naiba... ![]() |
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
pai tocmai asta era ideea: ca nu sunt obligatorii. majoritatea se legitimeaza asa cum se legitimeaza austriecii: mai mult cu permisul de conducere, iar cand calatoresc, cu pasaportul, evident. Cei care nu au permis de conducere si nu vor sa umble cu pasaportul dupa ei toata ziua, cer eliberarea unei carti de identitate. Probabil nu m-a exprimat eu suficient de clar, insa ideea e aceeasi...
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
Deja a trecut ceva timp de la modificarea regulilor.
Ca o linie ce se cere trasa acum (si cu certitudine o vom mai trage de multe ori pana sa devenim normali ca natie) se poate calatori in spatiul comunitar numai cu cartea de identitate sau e recomandat sa iti faci pasaport (sa mai bagi niste bani in buzunarul guvernantilor ca biletele isi baga singuri)? Si as dori opinii de la cei ce au incercat si le-a reusit si de la cei ce au incercat si nu le-a reusit. |
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
cri123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Discutia devine fara sens. In spatiul comunitar, conform legii, se calatoreste numai cu CI (exceptand Suedia, unde iti trebuie inca pasaport).
Eu am fost deja de 2 ori in Ian pana in Germania si inapoi, si in afara de faptul ca se distreaza de cartile noastre de identitate fiindca nu au mai vazut pana acum, nu m-a intrebat nimeni de pasaport. O singura data a scanat info de pe CI, la intrarea in Germania, ceilalti numai s-au uitat si atat. Nu intreaba nimeni nici unde mergi, nici cat stai, etc. Nici vorba sa mai intrebe de bani, hotel, delegatie, asigurare. Daca vi se cere pasaportul, amintiti frumos ca nu mai e nevoie de el si gata. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2006 2.0T dopat cu 30 ponei Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001 |
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
Nu te supara ca insist dar unde anume la intrarea in Germania te-a intrebat de acte? ca eu pana acum de cate ori am trecut (si nu eram membri ai UE) nu m-a oprit nimeni intre Austria si Germania (cu precadere in munti unde treci din una in alta de mai multe ori in 50 de kilometri).
Si nici acum nu mi-as face probleme dar vreau sa ii scot pe ai mei din tara sa vada si ei Europa si nu ar fi momentul sa ii mai pun sa isi faca pasapoarte. |
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
sandman_ |
![]()
|
daca vrei sa ajungi la Berlin, mai bine mergi pe ruta Bratislava-Praga-Dresda, iar la intrarea in Germania este politie de frontiera...
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
Controalele s-au desfiintat complet numai intre statele membre ale acordului Schengen, la celelalte granite mai exista inca peste tot politie de frontiera. De aceea, de exemplu intre Cehia sau Polonia (nemembre Schengen) si Germania (membra Schengen) inca exista controale ale politiei de frontiera unde eu personal as prefera cel putin pentru inca o vreme sa ma legitimez cu pasaportul...
|
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
cri123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pai avand in vedere ca merg cu avionul, exista control de frontiera la aeroport (Dusseldorf si Muenchen in cazul meu). Cu masina clar ca nu te intreaba nimeni intre Austria si Germania.
Insa dupa cum am spus, de la 1 Ian nu m-a mai intrebat nimeni de pasaport nici la aeroport. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2006 2.0T dopat cu 30 ponei Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001 |
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
QUOTE(Lucman @ 26 Oct 2006, 09:40) Chiar as vrea sa vad cum or sa isi piarda ungurii distractia zilnica ![]() Parea ca le face o placere deosebita sa imi scoata tot din masina si apoi sa imi zica sa le pun la loc ca e OK. Uite la un articol de astazi din Romania Libera si vei vedea ca nu isi pierd timpul ci NU si-au pierdut obiceiurile. Se pare ca profita (a cata oara) de faptul ca sunt intre noi si Europa. Si autoritatile noastre au treaba cu taxa de prima inmatriculare (in timp ce mii de cazanele 1300 si RomanDiesel polueaza de cand au fost produse) sau cu biletziada. |
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
nasty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.556 Joined: 3 January 05 ![]() |
"La numai o luna de la intrarea in Uniunea Europeana descoperim cu stupoare ca frontiera cu Ungaria constituie pentru romani un adevarat test de rabdare, cu filtre si controale mai drastice ca inainte, totul la cheremul politistilor de frontiera si al vamesilor maghiari.
Putem chiar afirma ca romanii sunt intorsi din drum pentru aproape orice, de la detinerea unei cratite cu mancare pana la un parbriz zgariat." vezi si: http://www.revistapresei.ro/articol_64337-...ntrat-in-UE.htm |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
Gheorghe Dracu |
![]()
|
Personal nu am auzit de la nimeni astfel de povesti. Cum spuneam si in alte posturi vamesii se mai uita si la om.
|
--------------------
Skoda
Octavia
|
|
sandman_ |
![]()
|
aici iti dau dreptate. La masina mea se uita in 50% din cazuri, se invart in jurul ei, ma intreaba daca e cabrio si ma pun sa le-arat cum functioneaza...
Ungurii tot nesimtiti raman, EU sau non-EU. Cand am venit la Viena pe 15.01. a trebuit sa stau 10-15 minute pana au controlat un ucrainean, pentru ca banda de EU era inchisa. De ce? Probabil datorita consideratiei ce ne-o poarta... |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
raducazac |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 26 December 06 ![]() |
Am o problema la masina, e zgariata si infundata usor pe partea dreapta. Asta inseamna ca nu ma vor lasa sa trec granita cu Ungaria? Am sunat la punctul de frontiera, am vorbit cu vamesul roman si mi-a spus ca pot trece atat timp cat am dovada de la politie. Dar totusi cei care controleaza sunt maghiarii, daca ei spun altceva? Oare trebuie sa repar masina sau ajunge dovada de la politie?
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2005
|
|
Gheorghe Dracu |
![]()
|
Daca e pe dreapta ai 99% sanse sa nu vada nimeni.
|
--------------------
Skoda
Octavia
|
|
raducazac |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 26 December 06 ![]() |
Am citit articolul acela din Romania Libera cu ziaristii care voiau sa treaca in Ungaria si au fost intorsi pentru ca aveau parbrizul fisurat. Acolo scrie ca maghiarii au facut o inspectie detaliata a masinii si s-au uitat atent.
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2005
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
eu am trecut acum 2 zile si am fost pus de politistul ungur sa deschid portbagajul.... am actionaqt butonul deschiderii electrice si cand am dat sa ridic capacul mi-a zis sa inchid... pasapoartele le-am fluturat doar si mi-au facut semn sa trec....
la granita HU-Austria nici nu al scos vreun act si nici nu am oprit practic pe loc... idem pana in Franta, via Elvetia... practic nicaieri nu am fost intrebati sau nu s-au uitat in pasaport... acum sunt in FR si sper sa fie la fel de lejer la intoarcere |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
Gheorghe Dracu |
![]()
|
Am fost de cateva ori pana acum cu avionul pe ruta Bucuresti-Munich si am fost doar cu cartea de identitate si nu a comentat nimeni. Nici nemtii, nici romanii.
|
--------------------
Skoda
Octavia
|
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
ceva noutati despre comportamentul vamesilor maghiari? la iesirea din RO, mai ales pe la Nadlac
|
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
Ducesica |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 6 July 05 ![]() |
QUOTE(raducazac @ 11 Feb 2007, 01:04) Am o problema la masina, e zgariata si infundata usor pe partea dreapta. Asta inseamna ca nu ma vor lasa sa trec granita cu Ungaria? Am sunat la punctul de frontiera, am vorbit cu vamesul roman si mi-a spus ca pot trece atat timp cat am dovada de la politie. Dar totusi cei care controleaza sunt maghiarii, daca ei spun altceva? Oare trebuie sa repar masina sau ajunge dovada de la politie? Aceeasi teama am avut-o si eu in august anul trecut cind mi-a infundat unul aripa fata stinga cu 4 zile inainte de a pleca in concediu. iti dai seama, ca doar daca eram samantha as fi reusit sa o repar. cu atit mai mult cu cit cel care mi-a lovit-o era asigurat la carpatica. sa dai cu tunul si nu gasesti nici un service serios in bucuresti care sa lucreze cu carpatica. m-am interesat pe forum, la vama, la mae. toti mi-au spus ca nu e nici o problema, cu atit mai mult cu cit am si dovada la mine. unii mi-au zis sa traduc dovada. si am plecat, cam cu frica, dar am plecat. sotul meu a stat stresat tot drumul din cauza asta. si nu s-a uitat NIMENI. desi iti repet era pe stinga si se vedea foarte bine. iar turul pe care l-am facut a inclus ungaria, croatia, italia, slovenia, austria, germania si iar austria si ungaria. asa ca sfatul meu este sa pleci linistit. |
--------------------
DACIA
SUPERNOVA CLIMA
- B-89-NLP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 01:22 |