DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> presiune in rezervor?

cristihbrother
post 24 Oct 2006, 10:39
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Salut.
Va rog sa imi spuneti daca e normal sau nu sa am presiune in rezervor?
De cate ori deschid busonul de la rezervor se aude cum presiunea iese.E normal ca rezervorul sa fie in asa "vid"? Cineva mi-a zis sa tai un pic garnitura aia, probabil sa intre putin aer. Cum e normal? Sa fie asa presiune in rezervor sau nu?
Multumesc

--------------------
dacia super nova 2002 clima
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
virtualu
post 24 Oct 2006, 11:16
Post #2

om_serios

din cate stiu eu trebuie sa ai o supapa pe cotul de la rezervor de deasupra rotii... care probabil e infundata...

--------------------
dacia supernova 2001 - clima
+
dantes
post 24 Oct 2006, 12:11
Post #3

Membru

From: Tzaranoaia

Raspuns la titlul topicului: DA.

Nu taia nimic! Rezervorul e sub presiune (nu mare), iar peste o anumita limita intra in actiune si supapa care face muuuuuu ca o vaca..

Si nu in ultimul rand....da cu search si o sa vezi cate s-au vorbit despre astea...

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
klaus
post 24 Oct 2006, 12:29
Post #4

步步

Group: Moderatori

Un inceput ar putea fi in topicul http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=977&hl=
A se citi tot topicul, ca spune niste lucruri interesante

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
cristihbrother
post 24 Oct 2006, 16:01
Post #5

Membru incepator

Va multumesc pentru sfaturi
Mai am o singura problema cu masina mea.
La stg-dreapta de volan, se aude o batalie jos la podea....axul inferior sau caseta?
Voi ce ziceti?Ati avut problema asta?Ce ati schimbat?
Mersi mult

--------------------
+
Muhi
post 24 Oct 2006, 22:55
Post #6

Membru incepator

In legatura cu presiunea in rezervor...nu taia nici o garnitura. Lasa sa mugeasca, ca sa zic asa...In rezervor poate fi si presiune, poate fi si depresiune in functie de mai multi factori, din cite stiu eu de cele mai multe ori se creeaza presiune, posibil sa ma insel. Supapa respectiva scoate acel muget, dar las-o in plata Domnului cum e.
In legatura cu zgomotul de la directie, 90% e ax volan inferior si restul de 10% poate fi caseta. Ideea e in felul urmator: daca volanul iti revine la viraj, atunci nu e de vina caseta, daca ai pocnituri sau zgomote sub podea e din ax inferior. Roteste stinga-dreapta pe loc, usor si pune pe cineva sa stringa cu mina de cuplajul respectiv. E cam inghesuit locul, dar vei vedea ce si cum. E nevoie de foarte putin joc in cuplajul cardanic al axului inferior sa ai zgomote nasoale in directie. Caseta e de vina cind nu-ti mai revine volanul dupa un viraj sau cind aleator pt a lua un viraj incepi sa tragi de volan sacadat...ca femeile...daca imi permiteti, nu vreau sa deranjez pe nimeni.

--------------------
Dacia SuperNova 2001, Clima - B XX XXX
bastos
+
cristihbrother
post 25 Oct 2006, 08:25
Post #7

Membru incepator

Mersi mult pentru sfaturi, se vede ca te pricepi.
Zgomotul ala la ax, se aude de cateva luni....poate sa-mi dauneze si in altele?Oricum as vrea sa o rezolv anul asta dar sper sa nu patesc si altceva.
In legatura cu presiunea,am inteles ca e bine sa las asa dar eu nu aud nici un muget...chiar nu stiu despre ce e vorba.Nu aud nimic, in nici o situatie. Trebuie sa se auda neaparat?
Mersi si contez pe tine daca mai am si alte nelamuriri...daca te pot ajuta si eu, cu cea mai mare placere.
Mersi
O zi buna

M.E. Nu mai cita integral mesajul anterior!

This post has been edited by DragosP: 25 Oct 2006, 08:26

--------------------
+
Muhi
post 25 Oct 2006, 09:19
Post #8

Membru incepator

In principiu nu-ti dauneaza la altele, dar te va stresa din ce in ce mai tare si pe de alta parte cind frinezi puternic la viteze mari volanul va trepida si mai rau. Eu aveam joc putin in cuplaj dar nu am mai rezistat si l-am schimbat. Oricum a tinut circa 35k km...maj facuti in buc. Multi s-au mirat ca a tinut atit timp axul inf la mine, acum ce sa-ti zic, eu conduc masina in forta dar asta nu inseamna ca imi si bat joc de ea. Bafta. Cu caseta in schimb nu e de joaca, acolo dc ai probleme nu mai astepti.

--------------------
Dacia SuperNova 2001, Clima - B XX XXX
bastos
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 17:10
Forum Renault