Ulei cutie Logan
![]() ![]() ![]() |
Ulei cutie Logan
Gabriel123 |
![]()
|
||
![]() Imi place calitatea, am Dacia Group: Members Posts: 12 Joined: 27 December 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance/2005
- b-xx-xxx
|
|||
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Diferentele de vascozitate intre grade nu sunt diferite foarte mult.
Pe langa faptul ca in specificatia tehnica a uleiului scrie pentru ce cutie se foloseste, in NT6012A apare Logan-ul (JH&JR) unde se foloseste TRANSELF TRJ 75W80 (nota tehnica este pentru Renault). In nota tehnica de la Dacia (NT 9330A) se foloseste Dacia Extragear SAE 75W80. PS. TRX-ul se foloseste la Espace, Master, Trafic si TRT-ul la Clio3, Modus, Megane II, Scenic II (cutiile de tip TL) This post has been edited by IRONICK: 5 Jan 2007, 22:52 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Gabriel123 |
![]()
|
![]() Imi place calitatea, am Dacia Group: Members Posts: 12 Joined: 27 December 06 ![]() |
Merci pentru informatii. O sa-l schimb sa stau linistit si o sa va anunt daca se simt modificari.
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance/2005
- b-xx-xxx
|
|
gogota_69 |
![]()
|
![]() JUST ME Group: Members Posts: 438 Joined: 5 July 06 ![]() |
@IRONICK: a cam trecut iarna se pare
![]() ![]() This post has been edited by gogota_69: 25 Jan 2007, 02:38 |
--------------------
DACIA
LOGAN 1.5 DCI
PREFERANCE
- B-51-W U D GOGOTA
|
|
DomnulK |
![]()
|
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
jimbo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 77 Joined: 11 February 05 ![]() |
Mic sfat:
Inainte de a schimba uleiul in cutie, ungeti toate parghiile si ce o mai fi pe acolo de la schimbator la cutie. Mie, dupa revizia de 30.000 cand se tot agita mecanicul ca merge prea greu schimbatorul si a tot uns peste tot, imi merge super usor. Sigur, nu pun diminetile reci cand e normal sa mearga putin mai greu, dar diferenta nu e asa mare nici atunci. |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1,4
2005
- TM XX xxx Daca vi se pare ca mi-ati inteles explicatia prea usor, atunci nu m-ati inteles.(Alan Greenspan)
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Acu' doua zile am schimbat si eu uleiul din cutie. Il aveam pe cel original, binenteles, si de cand a dat frigul intra foarte greu in viteza (mai ales 1 si R). Asa ca m-am gandit ca n-ar strica un ulei nou.
Am bagat pana la urma Elf TRJ 75w80. Au intrat 3 litri in cap (tot 3 litri am si scos). Oricum, pe documentatiile pe care le-am vazut eu cantitatea variaza de la 3,1 litri (Dacia) la 2,8 litri (Renault). Treaba este destul de usoara, pe busonul de scurgere merge cheia de la baia de ulei, iar busonul de umplere este din plastic cu fluture (se desface cu mana). Uleiul pe care l-am scos arata jalnic, era maroniu la culoare (cu un fel de pulbere maro in suspensie), mirosea foarte urat, si era ceva mai "gelatinos" decat cal nou din bidon. Odata cu uleiul a iesit si ceva pilitura metalica de culoare galbena (de bronz), nu prea multa, cateva firicele, cauza probabila fiind cateva caraieli la a 3-a din partea mea (mi-am propus sa fiu mai atent pe viitor! ![]() Rezultatele pozitive in urma operatiei au fost: -dimineata intra super usor in viteza -marchearierre-ul nu mai scoate zgomotul ala de agatat -pot sa bag a 1-a usor si in mers -am o senzatie de schimbare mai ferma si mai precisa a treptelor in mers (ca la inceput). Poate se revine cu topic-ul asta pe aria Logan totusi... This post has been edited by YRX: 13 Nov 2007, 10:44 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(YRX @ 13 Nov 2007, 10:36) ... -pot sa bag a 1-a usor si in mers ... Iart-o măi! |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
juristul2000 |
![]()
|
![]() "Membru 20 cm record" Group: Members Posts: 793 Joined: 6 October 05 From: Oradea ![]() |
Oameni buni eu am motor K7MF7 la care nu stiu ce cutie am dar intrebarea mea ar fi- ulei de cutie mai bun ca cel de la ELF "nu se exista"?
Oare de la Mobil sau castrol nu ar fi mai bun? Ma bate gandu sa schimb uleiu in cutie la urmatoarea revizie |
--------------------
logan
dacia
Laurate 2005
- AR-07-RZV 20% warn permanent!!!
decat sa...... mai bine nu!!!! NU, da spaga!!! |
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
ce nu inteleg eu cu uleiul pe viata....cum naiba ca in bidon in magazin are termen de valabilitate dar in masina nu. ciudat.
|
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.378 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai daca in bidon tine 5 ani, nu o sa tii tu loganul 10 ani.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(bogdan_90 @ 20 Nov 2008, 15:49) ce nu inteleg eu cu uleiul pe viata....cum naiba ca in bidon in magazin are termen de valabilitate dar in masina nu. ciudat ![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
dani com |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 3 January 09 ![]() |
QUOTE(juristul2000 @ 20 Nov 2008, 15:25) Oameni buni eu am motor K7MF7 la care nu stiu ce cutie am dar intrebarea mea ar fi- ulei de cutie mai bun ca cel de la ELF "nu se exista"? Oare de la Mobil sau castrol nu ar fi mai bun? Ma bate gandu sa schimb uleiu in cutie la urmatoarea revizie Incearca Castrol TAF X 75W-90. Dar eu zic ca daca nu ai minim 100.000km, nu are rost sa-l schimbi |
--------------------
Dacia Logan
preference
2007
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.378 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Sau Motul daca tot nu ai schimbat pana acum.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
CRed c-o sa schimb si eu uleiul din tigaie la urmatoarea folosire. NU de alta da' clatitele astea miros ciudat. NU l-am mai schimbat de vreo 3 ani, ca deh, daca ala de Logan e garantat pe viata-n cutie si 5 ani pe raft, prin analogie am crezut ca se aplica si la tigaie acelasi principiu. Nu?
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
mihailogan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 14 March 06 From: Bucuresti ![]() |
eu am 70.000, si nu am schimbat deocamdata, dar se misca destul de greoi...schimbatorul.. in treapta 1..dabea intra, in a doua iar parca agata.. si in R de multe ori dabea intra dupa a 3a incercare. nu stiu de la ce sa fie... l-as schimba si eu.. unde are mai exact fluturasul ala pe unde bagi uleiul ? busonul pe unde golesti este pe langa cel de la baia de ulei ?
|
--------------------
Dacia Logan
Preferance 1.4
2005
- B 90 PIx
|
|
IRONICK |
![]()
|
Asta cu intratul mai greu poate sa fie si din alte cauze. Sa zicem ca suportii de motor imbatranesc, se modifica pozitia lui cu cativa mm si este de ajuns ca si unghiul tijei schimbatorului sa fie dereglat ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Giurisici Fabian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.123 Joined: 17 January 06 ![]() |
am schimbat eu uleiul de la cutie la 19000Km
uite cum arata +pe fundul sticlei depuneri fine |
--------------------
KIA
PROCEED GT
GT 2023
|
|
IRONICK |
![]()
|
Intr-un procent destul de mare vad ca se schimba proprietatile uleiului la cutie. Se contamineaza cu apa cred ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
mihailogan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 14 March 06 From: Bucuresti ![]() |
am inteles, deci cu alte cuvinte ar fii recomandat sa-l schimb si eu ?
|
--------------------
Dacia Logan
Preferance 1.4
2005
- B 90 PIx
|
|
adryano |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 4 January 06 ![]() |
la cati km se schimba pana la urma sau cum se verifica nivelul??
|
--------------------
daCIA
Hygan
Preferance 1.4 petrol
- TM 320d
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Se verifica la fiecare revizie si se completeaza daca este cazul.
In legatura cu schimbarea, citeste si tu parerile celorlalti. Pentru cei care au schimbat uleiul: pana la urma cum se comporta TRANSELF-ul NFJ 75W-80? Este mai bun ca Dacia Extragear? |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
IRONICK |
![]()
|
Mie nfj mi s-a parut mai prost decat trj ... doar ca trj nu se mai fabrica.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
De asta am intrebat si eu, pentru ca am vazut ca TRJ nu mai apare pe nicaieri.
In concluzie, sunt sanse mari sa raman pe Dacia Extragear sau daca ma mananca, incerc un Castrol sau Aral. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
cicos |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 103 Joined: 20 May 05 From: Rm Valcea ![]() |
Care ulei e mai subtire 75W80 sau 75W90 ?
(ma intereseaza mai subtire , pentru ca intra greu in treptele 1 si 2 pe timp de iarna, fiind probabil prea vascos) |
--------------------
Dacia
Logan Laureate
2005
- VL-xx-RLC
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
La rece sunt la fel, la cald ala cu 80 e mai subtire.
|
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
claudiu_200w |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Salut!
Conform site-ului producatorului de uleuri ELF, din punct de vedere a specificatiilor tehnice nu exista nici o diferenta intre TransELF TRJ 75w-80 si TransELF NFJ 75w-80.Amandoua au aceleasi specificatii. Vascozitate Cinematica la 40 grade celsius: 47 cSt Vascoziate Cinematica la 100 grade celsius: 8,5 cSt Indice de vascozitate: 175 Punct de curgere: -40 grade celsius Probabil este ceva legat de Marketing. Eu am in cutia de viteze un ulei Valvoline Syn 75w-90. Din punctul meu de vedere aceasta alegere nu este una tocmai fericita din mai multe considerente inclusiv de pret (60 RON/litru in august 2008). Probabil ca acest cost ridicat se datoreaza faptului ca acest ulei este Full Syntetic si este garantat pentru un rulaj de 150.000Km sau 5 ani. Datele acestui ulei sunt: Vascozitate Cinematica la 40 grade celsius: 100 cSt Vascoziate Cinematica la 100 grade celsius: 14,5 cSt Indice de vascozitate: 150 Punct de curgere: -40 grade celsius Acest ulei (Valvoline Syn 75w-90) este mai gros decat ELF TRJ 75w-80 si am probleme destul de mari cu manevrarea cutiei de viteze in special in treapta 1 si 2 pe timp rece (toamna tarziu, iarna si primavara timpuriu). Uleiul ideal are urmatoarele caracteristici: Vascozitate Cinematica la 40 grade celsius: cat mai mica - (uleiul trebuie sa fie cat mai subtire pentru a asigura o ungere buna la temperaturi joase si foarte joase).Ar fi fost bine daca aveam niste valori de vascozitate sub 40 de grade celsius (eventual -20, -30 de grade celsius) Vascoziate Cinematica la 100 grade celsius: cat mai mare - (uleiul trebuie sa fie cat mai gros pentru a asigura o ungere buna la temperaturi inalte si foarte inalte). Ar fi fost bine daca aveam niste valori de vascozitate la peste 100 de grade celsius. Punct de curgere: acesta trebuie sa fie la o temperatura cat mai scazuta (sub -40, -45 de grade celsius) Indice de vascozitate: cat mai ridicat. Cu cat indicele este mai mare cu atat vascozitatea se schimba mai putin, ceea ce inseamna o protectie mai buna pentru cutie. Indicele de vascozitate nu indica vascozitatea la temperaturi mari sau mici a uleiului. Acest indice reprezinta gradul cu care se schimba vascozitatea uleiului la variatii de temperatura. Din aceste lucruri putem trage singuri niste concluzii cu privire la ce ulei trebuie sa ne indreptam atentia. Eu personal consider ca ELF 75w-80 este un ulei potrivit pentru cutia de Logan pentru utilizari in limite normale ale acesteia. Acest ulei este unul mineral si in opinia mea ar trebui schimbat odata la 40000-60000 Km sau la 3-4 ani. Pentru ca nimic nu tine o vesnicie (uleiul in timp isi pierde din calitatile sale). Acest ulei nu este nici scump (25 RON/litru). Fiind un ulei subtire, intra foarte usor in viteza chiar si iarna. De ceva vreme mi-a atras atentia uleiul Castrol Syntrans 75w-85. Acesta ulei este Full Syntetic si are urm. caracteristici: Vascozitate Cinematica la 40 grade celsius: 64,4 cSt Vascoziate Cinematica la 100 grade celsius: 11,9 cSt Indice de vascozitate: 183 Judecand dupa aceste date acest ulei este un pic mai gros decat ELF 75w-80 (Vascozitatea la 40 de grade: 66,4 > 47) (Vascozitatea la 100 de grade: 11,9>8,5) In concluzie acest ulei (Castrol 75w-85) unge mai bine la temp mari si la turatii mari dar este un pic mai gros la rece. Avand un indice de vascozitate mai ridicat (183>175) acest ulei este mai bun d.p.d.v. a variatii vascozitatii in functie de temperatura. Totusi fata de Valvoline Syn 75w-90, Castrol Syntrans este un compromis mult mai bun. Sfatul meu: Daca vreti sa manevrati cutia usor in special in marsarier, Tr 1 si 2, nu puneti in cutie un ulei 75w-90, decat daca vreti liniute. Atentie! Aceste liniute sa nu le faceti iarna ca intra mai greu in viteza (cel putin treapta 1 si 2) ![]() Uleiul 75w-90 e foarte bun atunci cand cutia este solicitata in mod constant la turatii marii si la temperaturi ridicate. In schimb, pentru un condus normal de zi cu zi acest ulei nu este indicat. Folositi doar ulei 75w-80 sau cel mult 75w-85 (eu un compromis intre usurinta de a baga in viteza si comportamentul bun la turatii si temperaturi ridicate). |
--------------------
Dacia
Logan 1.6MPI
Aprilie 2005 Ambition Gri Perla
- NT 80 CNO
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
Nu stiu la Logan cum e, insa in cartea berlinei scrie clar ca uleiul de cutie se schimba la 15000 km. As completa eu: - sau o data pe an, daca nu faci intr-un an 15000 km. Eu zic ca e mai bine asa, decat sa-ti bati joc de cutie... Si la Logan, cam o data pe an l-as schimba, insa nu stiu sigur ce scrie in cartea lui, fiindca nu am masina, si nici cartea...
|
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
@Filip - nu prea sunt valabile analogiile intre berlina veche si logan, chir daca sunt dacia ambele. In ideea asta o sa vina cineva si o sa recomande schimbarea platinei, condensatorului si reglarea avansului la logan
![]() Chiar daca dacia spune (la logan) ca uleiul se completeaza daca e cazul si nu se schimba, eu as proceda cum se spunea la supernova (schimbare la 4 ani sau 60.000 km). Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 07:31 |