marea pupare in fund "culturala"
![]() ![]() ![]() |
marea pupare in fund "culturala"
Vlad Georgescu |
![]()
|
||
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Volțvagăn
Glonț
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
- -
|
|||
Vlad Georgescu |
![]()
|
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Sorry - voiam sa spun "un inginer mediu care lucreaza". E prea de dimineata.
![]() |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
- -
|
|
aviasol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.000 Joined: 3 April 03 From: Bucuresti ![]() |
mai tu vrei sa renuntam si la putina identitate nationala / culturala pe cae o avem??? :shock: Nu e de ajuns ca generatiile "Counter Strike" sunt imbecilizate de catre filmele amerikane de 2 lei / reclame si jocuri pe calculator. Unii puradei in loc za rada zic LooL ce vrei mia mult de atat.... :|
din cultura si istorie fiecare ar trebui sa intzelezga ceva despre cine suntem, cine am fost si care a fost progresul nostru ca neam de la Traian si Decebal pana azi. Daca unele romane ti se par ingrozitoare afla ca profesorii explica ce e bun si mai ales ce e rau akolo. Cine explica unui puradel de ce un criminal in serie omoara 25 de fete virgine intr-un film ??? ![]() ![]() De astea ce zici??? |
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
- WTX galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional ! |
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Mai baiatule (Vlad), tu ai avut examen la romana si l-ai picat :!: .
Ce legatura este intre pastrarea identitatii nationale si studierea literaturii, si modul de educatie al tinerilor? Nu crezi ca, faptul ca tu reusesti sa scrii o fraza inteligibila pina la capat, se datoreaza tot studierii limbii si literaturii romane? Sau crezi ca metaforele, paradigmele si alte constructii verbale se invata in parcul de "dupa blocuri"? Daca vrei sa vezi cum sint priviti cei care-si pastreaza identitatea nationala afara, pune mina si citeste cartea lui Radu Pavel Gheo - Adio, adio patria mea... |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
> mai tu vrei sa renuntam si la putina identitate nationala / culturala
> pe cae o avem??? Sa comparam doua exprimari: 1. "Mihai Eminescu a scris poezii bune, si a fost un mare poet roman" 2. "Mihai Eminescu este geniul cel mai stralucit al gindirii poetice si nationale romanesti. Eminescu este Luceafarul poeziei romanesti, venerat si pretuit de toti romanii.". Prima exprimare este corecta si reprezinta realitatea. A doua exprimare este un french kiss, pasional, in sistemul de operare DOS al lui Eminescu. Are sens acest french kiss, atit de adinc, atit de pasional, plin de dorinta de a gusta, cu virful limbii, tot? Ok - a fost un poet bun - a scris poezii excelente. Are rost sa-l venerez? Sa-l transform intr-un Dumnezeu? > Nu e de ajuns ca generatiile "Counter Strike" sunt imbecilizate de > catre filmele amerikane de 2 lei / reclame si jocuri pe calculator. Nu de-aia sint imbecilizati.. sint imbecilizati pentru ca in orice tara, circa 60% din populatie e imbecila! :-( Am fost si prin alte tari, si am vazut! :-( Am fost si in Romania, la tara, si am vazut circiumi unde oamenii isi beau mintile dupa care se iau la bataie! > din cultura si istorie fiecare ar trebui sa intzelezga ceva despre cine > suntem, cine am fost si care a fost progresul nostru ca neam de la > Traian si Decebal pana azi. Perfect corect! Dar.. chiar este necesar pupatul undeva al diferitelor personalitati, pentru asta? Chiar e necesar sa-i laudam cu cuvinte bombastice si sforaitoare pe diferiti poeti si scriitori, intr-un cult al personalitatii desantat, reminiscent al "epocii ceausescu"? > Daca unele romane ti se par ingrozitoare afla ca profesorii explica > ce e bun si mai ales ce e rau akolo. Sincer ma indoiesc... toti copiii, oricit de "retardo" ar fi, stiu deja, la virsta aia, ca sa omori e rau. Nu cred ca au nevoie sa fie ingretosati la culme (cum am fost si eu pe vremea aia) cu "povestile imorale ale strabunilor". Ion si alte romane de genul asta au facut sa-mi scada foarte mult parerea despre si increderea in poporul din care fac parte! > Cine explica unui puradel de ce un criminal in serie omoara 25 de > fete virgine intr-un film ??? Puradelu' vede ca dupa aia vine Chuck Norris care se lupta cu criminalul in serie si ii bate mar. Filmele sint facute in asa fel incit spectatorii se identifica cu personajul pozitiv, nu cu ticalosii. > ieri la stiri am vazut doi puradei americani care au iesit la Counter > Strike pe strada cu o carabina cu tzeava retezata ..... 10 victime La o populatie atit de mare ca a SUA, orice este posibil! > Mai baiatule (Vlad), tu ai avut examen la romana si l-ai picat . Nu am picat niciodata vreun examen la romana! Plus ca am terminat de mult si scoala, si facultatea. > Nu crezi ca, faptul ca tu reusesti sa scrii o fraza inteligibila pina la > capat, se datoreaza tot studierii limbii si literaturii romane? Sau > crezi ca metaforele, paradigmele si alte constructii verbale se > invata in parcul de "dupa blocuri"? Nimeni nu a spus sa nu se studieze limba si literatura romana! Dar: 1. Se poate studia limba romana si fara a pupa in fund, intens si pasional, pe scriitori! 2. Se poate studia literatura romana si alegind niste romane mai moderne, mai putin violente si care au mai multa legatura cu viata de zi cu zi din 2003! |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
- -
|
|
luxcor |
![]()
|
![]() Acaru' Păuna Group: Members Posts: 272 Joined: 18 February 03 From: Bucuresti - Dorobantzi ![]() |
Problema este mult mai veche mai Vlad ... si poate fi sintetizata astfel ...
In tara noastra numarul inginerilor il depaseste cu mult pe cel al intelecualilor. Cu aceasta ipoteza la baza se poate ajunge la un rezultat de genul "Una bucata inginer este mai destept / important decat una bucata unicat Mihai Eminescu" |
--------------------
Hyundai TUCSON
2,7 V6 AT 190 CP
GLS 4WD Premium - 2007
- B 07 LUS Batrân, bolnav și cu nervii la pamant ... ultimii 20 trecura mai repede ca primii 20 ... ardeti cât puteți ...
Ex: 1300, 1310, Supernova, Solentza |
|
aviasol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.000 Joined: 3 April 03 From: Bucuresti ![]() |
Pt Vlad:
In principiu ai dreptate cu unele afirmatii dar nu cu toate: Cu pupatul in cenzurat sunt de akord ar trebui prezentate lucrurile cumva "liniar" (daca suntem ingineri) fara inflorituri etc. Exagerarile sunt din pacate o caracteristica a neamului nostru. In orice caz am senzatia dupa ce vorvesc cu copii de clasa a 5-a ai vecinilor mei ca lipsese ceva in "cutiutza lor" si parerea asta o au si parintzii lor care au inceput sa le interzica jocurile pe calculator si-i trimit afara sa "socializeze cu alti copii" problema e ca atunci cand se intalnesc tot despre cum i-a rupt capu lu unu in etc joc vorbesc..... Akum nu am pretentzii sa citeze din Kant ca sunt copii nu filozofi dar parca io imi aminteam ca la vremea aia eram mult mai non violent. In societatea noastra violenta este pe toate drumurile (chiar si io uneori sunt in stare sa ma iau la bataie cu cate unii in trafic dar ma opresc si-mi zic ca am evoluat un pic in 18 ani de scoala facuti pana in prezent si 4 care mai urmeaza :| ) |
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
Inginerii SINT intelectuali.
Am intilnit multi ingineri pe care ii respect. Oameni integrii, care chiar lucreaza ceva, fac ceva pozitiv pentru alti oameni (oare nu asta ar trebui sa fie criteriul suprem?) Printre oamenii de cultura, care au citit foarte multa literatura, destul de rar am vazut oameni fata de care sa am respect. Multi dintre ei sint plini de o aroganta (ca deh, ei sint oameni "culti") si de niste fumuri care ma fac sa nu imi mai pese de cultura lor. Exista si oameni cu cultura si care nu au aceste trasaturi. Dar.. multi dintre ei au impresia ca cine stie cine sint, pentru ca au citit si au memorat ceva literatura! Inginerii sint mult mai la locul lor - in general nu se lauda cu cunostiintele lor, nu sint plini de aroganta. Cine este mai "tare" dpdv intelectual - un inginer care stie multa matematica, fizica, si alte stiinte dificil de invatat, care necesita cu adevarat inteligenta, sau unul care a citit toata viata literatura, a fost la opera, si la teatru, si ca rezultat, stie foarte multe despre aceste lucruri? Dupa regulile mele, inteligenta este de 10x mai valoroasa decit memorarea bruta. De fapt, cred ca societatea, cu timpul, isi spune cuvintul.. apreciindu-i mai mult pe cei care fac cu adevarat ceva pentru societate, fata de cei carora, pentru ca au citit o gramada de literatura, de-abia le ajungi cu prajina la nas! |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
- -
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
> In orice caz am senzatia dupa ce vorvesc cu copii de clasa a 5-a
> ai vecinilor mei ca lipsese ceva in "cutiutza lor" si parerea asta o > au si parintzii lor care au inceput sa le interzica jocurile pe > calculator si-i trimit afara sa "socializeze cu alti copii" problema > e ca atunci cand se intalnesc tot despre cum i-a rupt capu lu > unu in etc joc vorbesc..... Aici ai dreptate. Intr-adevar, nu-i ok ce se intimpla cu jocurile, cu statul toata ziua cu capul in calculator. Adica.. daca copilul sta la calculator ca sa faca ceva util (site-uri educative, programare, sa ruleze soft educativ), e ok, dar daca sta toata ziua in Counter Strike, asta nu este un lucru bun. Am citit recent un articol in care se spunea ca foarte multi calculatoristi de profesie, realizati in meseria lor, pur si simplu nu le permit copiilor lor accesul la calculator pina la o anumita virsta. Cred ca au dreptate! |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
- -
|
|
...Roadrunner... |
![]()
|
![]() Membru fondator "Skija Klan (c)" Group: Members Posts: 751 Joined: 27 September 02 From: Bucuresti ![]() |
...uite d'aia nu mai creste iarba ... "pupincuristi" au fost si o sa fie intotdeauna... de nevoie , de placere ...treaba lor ...insa pina a lua-o rau pe imas cum ati luat-o voi ...mai e ...
Ce va roade pe voi pizma ?! .... |
--------------------
Renault
MeganeII
- B-81-RoadRunner Bip... Bip... !!!
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
> Ce va roade pe voi pizma ?!
Problema ma deranjeaza pentru ca la un moment dat s-ar putea sa am si eu un copil, care va fi nevoit sa suporte aceleasi pupincurisme si porcarii de romane pe care le-am suportat si eu. De-aia ma "roade pizma". |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
- -
|
|
Bobo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 756 Joined: 24 October 02 From: Bucuresti ![]() |
aviasol cred ca violenta era si pe timpul nostru, numai ca acum a capatat noi valente;
adica de fapt acum nu mai e si altceva decat violenta; inainte ieseai afara, mai jucai o minge, mai stateai de vorba, mai cu tevile cu cornete, mai urcai pe o macara; acum nu a ramas decat statul de vorba; prostia e a parintilor ca le permite copiilor sa frece menta in fata blocului; da-l la sport, la muzica, la karate daca vrea bataie dar nu-l lasa sa arda gazul cu baietii de cartier... |
-------------------- |
|
aviasol |
![]()
|
da e o tendinta akum in lumea It - Softurile speciale pentru copii - am vazut si io cate ceva destul de interesant si captivant - jocuri pentru copii care nu emana atata violentza si au chiar si un mic spirit educativ la nivelul cunoasterii primare. Adika un soft care inavata copilulin timp ce se joaca aparent inocent ca focul la aragaz poate cauza incendii, apa inundatii, etc orikum chestii care copilul le ainmagazineaza in mod consitient sau nu dar care la un anumit moment (situatie de criza) se dovedesc folositoare. Daca un soft (joc) este bine conceput urmarind atent psiholohia copilului si are un "public tinta" bine definit ca varsta / educatzie se pot obtine rezultate uimitoare cu copiii. Pe jocul pe care l-am vazut io care era pe 4 CD-uri scria pt parinti ca ar fi bine sa-l folosesca ca un instrument al educatiei copiilor lor nu ca substitut al acesteia. Adika ar fi fost de preferat ca relatia parinte - copil sa primeze nu relatia copil - joc.
Pacat ca asemenea softuri nu sunt mediatizate intens pentru ca sunt facute cu suportul psihologilor. Totul este insa bine si frumos daca copiii au si niste parinti care pricep toate lucrurile astea :cry: si nu cred ca educatia se face cu bataia acordata copilului chemat la raport in fata tatalui "afectat de motorina" din sange :| |
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
|
luxcor |
![]()
|
![]() Acaru' Păuna Group: Members Posts: 272 Joined: 18 February 03 From: Bucuresti - Dorobantzi ![]() |
Vlad si eu sunt inginer, ba chiar dr. ing. din pacate, ptr. ca mi-am dorit mult mai mult sa ajung actor, de ex. sa fac o treaba mai putin tehnica si mai mult filozofica .Asta cred ca este inca o dovada ca nu ajungi intotdeauna ceea ce vrei tu ...
Poate si copii aceia care astazi "se impusca in retea" vor scapa si vor ajunge "oameni buni" never mind ... ing, actor, ec, muzicant, invatator, avocat, ... DAR PANA LA COADA NU AI DREPTATE ... TREBUIE SA NE RESPECTAM INAINTASII !!! Noi nu ii respectam asa cum trebuie deci oricum aceasta discutie nu isi are rostul ... dute la englezi si zi ceva rau de marele Will sau de Isaac ... nu te mai spala toata apa Canalului Manecii ... Asta inseamna PUPINCURISM draguta ... Nu ce se intampla la noi, cu Eminescu care spun ziarele pe prima pagina avea sifilis, era un betiv, curvar ... |
--------------------
Hyundai TUCSON
2,7 V6 AT 190 CP
GLS 4WD Premium - 2007
- B 07 LUS Batrân, bolnav și cu nervii la pamant ... ultimii 20 trecura mai repede ca primii 20 ... ardeti cât puteți ...
Ex: 1300, 1310, Supernova, Solentza |
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
Ce spui tu e foarte interesant, dar nu este o tendinta noua in lumea IT... genul "edutainment" (educative entertainment) exista de mult timp.
|
--------------------
Volțvagăn
Glonț
- -
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
> TREBUIE SA NE RESPECTAM INAINTASII !!!
E o diferenta dintre respect si cultul personalitatii! Una e sa spun "da, dom'le, Eminescu a fost un poet mare" si altele sint frazele gen "epoca ceausescu"! Nu stiu de ce lumea nu vede diferenta! > Asta inseamna PUPINCURISM draguta ... > Nu ce se intampla la noi, cu Eminescu care spun ziarele pe prima > pagina avea sifilis, era un betiv, curvar ... Si nu este adevarat? Chiar Maiorescu, in biografia lui Eminescu, a afirmat aceste lucruri! Constat ca unii sint nostalgici dupa timpurile trecute.. cu minciuni, acoperirea defectelor, cultul personalitatii... |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
- -
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Eu nu spun ca nu ai oarecum dreptate.
Frazele emfatice si pline de elogii nu sint decit apanajul celor care nu stiu/nu pot decit sa faca titlul topicului. Dar de aici si pina la a indemna sa nu se studieze Rebreanu, Eminescu, Bacovia (apropo dupa ce citesti o poezie de-a lui iti vine chef sa te sinucizi ![]() Iar studiul presupune tocmai evidentierea acelor elemente care aduc un plus culturii fiecaruia. N-am nimic cu inginerii (sotia mea este), dar eu cred ca un inginer fara o CULTURA de baza nu poate face nimic creativ (si de folos societatii). Parerea mea... |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
Ce spui tu este echivalent cu ceva de genul:
Nu putem sa ii studiem decit daca ii laudam super-exagerat si decit daca cultivam un cult al personalitatii in jurul lor. Daca asta vreti.. si asta va face placere.. faceti asta. ![]() ![]() ![]() Eu unul regret foarte mult ca atunci cind am fost in liceu nu am avut coloana vertebrala sa protestez impotriva unor lucruri. De exemplu, as fi putut ca la limba romana sa vin cu comentarii FARA cult al personalitatii .. care nu doar sa laude, dar sa si critice (unde e cazul) o opera literara, si care sa NU il ridice in slavi pe scriitor ca pe un fel de titan al gindirii (lucru evident fals). |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
- -
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
Am uitat sa reamintesc in thread, de ceva clasic.. balada "Miorita" ... un monument inchinat prostiei romanilor.. al faptului ca NU ne miscam, ca NU actionam... un elogiu adus pasivitatii duse la extrem.
De ce sa nu privim aceasta balada ca ceea ce este? De ce sa MINTIM, de ce sa ascundem adevarul, de ce sa-i cintam osanale "autorului popular"? Ma intreb cum ar privi un PSIHIATRU balada Miorita.. pentru ca lipsa simtului de conservare ESTE, conform cu guideline-urile folosite de psihiatrii din toata lumea, un simptom care apare in multe boli psihice foarte grave, cum ar fi schizofrenia, psihopatia, etc. Si mai ales: de ce sa bagam pe git copiilor nostrii un asemenea GUNOI, cu implicatii clar negative pentru gindirea lor? |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
- -
|
|
paulp |
![]()
|
Cred ca n-ai inteles.
Eu spun ca nu putem sa apreciem si sa comentam opera unui scriitor, fara sa-l studiem. Chestia cu cultul pesonalitatii si elogii elogioase (ca sa fiu in ton cu elogiatorii) ti-o mai citez inca o data: QUOTE Frazele emfatice si pline de elogii nu sint decit apanajul celor care nu stiu/nu pot decit sa faca titlul topicului. Acum cred ca ai inteles ca nici eu nu sint de acord cu elogierea exagerata, dar nici ignorarea nu face deloc bine. Succes |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
Paul - sint de acord cu asta.
Nicaieri in thread nu am spus sa ignoram niste autori valorosi, cum este Eminescu. Am spus insa, ca si tine, ca nu trebuie sa le cintam osanale. Un alt lucru pe care l-am spus este ca unele romane, cum ar fi "Ion" al lui Rebreanu, sint pline de orori, si nu ar trebui predate in liceu, ci rezervate, poate, acelora care vor sa studieze societatea acelor vremuri, de mult depasite. |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
- -
|
|
paulp |
![]()
|
Vlad, daca ar fi sa nu se predea decit lucruri frumoase (ce naiba o fi frumosul :?: ) ar trebui ca nici eu sa nu-i citesc copilului meu "Alba ca zapada" ca doar povesteste cum o mama isi otraveste fiica, sau "Hensel si Gretel" ca doar vrajitoare la cuptor nu e foarte indicat la masa de prinz
![]() Ce zici? Hai sa cenzuram literatura si sa lasam doar lucrurile care nu aduc atingere cuiva! |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
Cind eram in liceu, romanul "Ion" (si altele pe care am fost obligat sa le citesc sau sa invat despre ele) nu avea nici o relevanta pentru viata mea.
Mediul de acum este (multumesc celui de sus) MULT diferit decit mediul descris in romanul acela. |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
- -
|
|
paulp |
![]()
|
Crezi?
Eu trec printr-o frumoasa poveste succesorala si-ti spun ca mediul de acum este foaaarte asemanator mediului de atunci. Saracie, ipocrizie, dorinta de inavutire, aliante, mezaliante si altele. Iar faptul ca am studiat (nu m-a obligat nimeni sa citesc o carte) "Ion" in liceu, ma face acum sa privesc lucrurile asa cum sint. Deci pina la urma orice lucru invatat (mai bine zis studiat, pentru ca invatat se poate usor asemui cu o simpla memorare mecanica) in scoala imi este de folos in viata. Q.E.D. |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
O chestie nasoala e ca in scoala te invata in mod indirect sa furi. Si ce misto e sa mergi la furat!
![]() "La cirese" rings a bell? :shock: Si ne mai miram ca sintem o societate de hoti... |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
Paul, partea cu experienta ta cu povestea succesorala mi se pare un argument important. Intr-adevar, in viata te lovesti de multe jigodii.
Dar totusi, parca jigodeniile nu mai sint la nivelul ala.. de genul - Ion vrea pamint - o lasa insarcinata pe Ana - o omoara in bataie. :-( Acum, in 2003, parca nu mai e chiar asa! :-( |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
- -
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Vlad, nici nu stii cat de acord sunt cu ce spui tu. Si eu am fost nemultumit tot liceul de modul in care se tin orele de romana. Insa vezi, desi gandim foarte asemanator, mie romanul Ion mi-a placut si nu-mi pare rau ca l-am studiat. Din contra imi pare bine, Rebreanu e scriitorul roman care mie mi-a placut cel mai mult din toti scriitorii studiati in scoala. Si asta nu pentru ca m-as fi identificat cu personajele sale sau ca as avea ceva in comun cu mediul descris in romanele sale, insa scrie foarte bine si mi-a facut placere sa-l citesc. Tot ce am citit scris de Rebreanu mi-a superplacut. Daca vrei totusi sa vezi si un mediu evocat de el cu care sa fii familiar citeste romanul "Gorila". Clasa politica de atunci nu era cu mult peste cea de acum. E bine de stiut atunci cand iti formezi o parere despre poporul roman. Pe de alta parte mie cea mai horor carte citita vreodata mi s-a parut aia a lu Hortenzia Papadat Bengescu, o dementa netalentata daca ma intrebi pe mine. In sfasit, ce vreau io sa zic e ca tocma aici e buba, ce-i place unuia nu ii place altuia si viceversa. La orele de romana ar trebui sa fie incurajat si spiritul critic, nu numai cel laudativ. Nu ti-a placut, foarte bine, de ce, ia zi ce nu e pe gustu tau. Mie unu mi s-a parut intotdeauna monstruos ca n-am voie sa imi exprim pareri critice atunci cand sunt ascultat. Trebuia sa deapan toate aberatiile scrise in manual sau predate de profa. Normal ca asta tine de profesor, da si de sistem, daca sistemu formeaza astfel de profesori atunci majoritatea asa vor fi.
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- -
|
|
paulp |
![]()
|
E drept acum nu mai vor pamint, vor bani
![]() Si e tot in minunatul an 2003. Jigodeniile, cum le zici tu, sint si vor fi cit va fi pamintul. Ne mai auzim, ca trebuie sa ma duc sa-mi iau copilu' de la gradinita. |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Vlad are intr-un fel dreptate. Dar problema e nu ce se studiaza, ci cum. In mod normal pe marginea unor texte date copilu' ar trebui sa-si dea cu parerea, ce crede el, daca-i place (argumente), daca nu-i place (iar argumente), sa spuna ce a inteles din text. Rezultatul ar fi dezvoltarea gandirii, vocabularului, discernamantului, deprinderea de a-si forma si exprima opiniile, cu alte cuvinte gimnastica pentru creier.
In loc de asta ce avem? Comentariile literare invatate pe de rost (ca altfel nu ia copilul examenele in veci si pururi... :x ) facute de niste profesori cu limbaj lemnos (citeam intr-un comentariu pentru clasa a 8-a despre "combustia miezului teluric" ...WTF asa vorbeste un copil de clasa a 8-a normal??????) ce nu fac altceva decat sa bage copilul in ceatza. Si ne mai miram ca peste ani, cand sunt pusi in fata unei camere video, de exemplu, vorbesc de parca ar face un proces verbal. Cat despre inginer=intelectual...statutul de intelectual NU este dat de o diploma.. diploma e conditia necesara dar NU si suficienta. Concluzie: Scoala ne invatza ca Eminescu e genial, minunat, sfant etc...dar nimeni nu stie exact de ce. |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
"mai urcai pe o macara"
aaah,... amintiri... 8) prostia apartine parintilor, iar nu copiilor. un parinte destept va sti sa faca ordine in prioritati. adica, pana la o anumita varsta: nema counterstrike samd. pe vremea mea (arghn, cum suna!!) mergeam pe munte, ne alergam prin blocurile in constructie cu tevile de cornete (si acolo ne puteam pierde viata pe bune! unii din gasca mea au cazut prin podele si puteau s-o pateasca rau...), jucam fotbal cu baietii de cartier pana seara tarziu... samd. ca sa nu mai zic de bataile cu zapada sau cu fiare vechi incinse in spatele blocurilor... am fost inconjurati de santiere toata copilaria, si ce misto era sa-i trimiti un carton presat in capul vecinului de la 3... :roll: unii dintre ei sunt astazi ingineri diplomati (hehehe), altii juristi, economisti, finantisti sau ofiteri in politie... violenta? da, era destula in jocurile noastre - insa una, sa-i zic, umana, normala pentru varsta noastra. nu EA era scopul jocurilor noastre. uneori era prezenta, alteori nu. dar nu ne distram cu violenta. astazi copiii se distreaza CU violenta, scopul jocurilor este exact acela de a hacui inamicii, si pentru ca nu au capacitatea de a se desprinde de ele, ajung sa devina niste zombie, incapabili de sentimente reale, umane. cat despre Eminescu si Rebreanu, samd... chiar credeti ca mai sunt socati copiii de azi de descrierile oarecum plastice ale batailor din romanele romanesti de acum un secol?... |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 06:32 |