DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages < 1 2 3 4 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Logan vs Auto **** SH

asarban
post 21 Jun 2004, 22:35
Post #31

Membru autentic

Group: Banned

Expresia..."Putin dai putin face" iti spune ceva?
Sau.."sunt prea sarac sa cumpar lucruri ieftine"?
Dar daca vrei tu sa ramani fericit...te felicit...a ta va fi imparatia cerurilor!

Era sa uit!
Ordin de la stapanire: daca va mai luati de voi va paste.....

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
asarban
post 21 Jun 2004, 22:59
Post #32

Membru autentic

Group: Banned

Da ma..bine..sa vezi cum o sa vina nemtii sa isi vanda Audi, VW, Merturile, ca sa-si cumpere cea mai fiabila masina....

Loganu cu 100000000000de dotari la 1000 de lei seamana cu casetofoanele ale chinezesti cu orga de lumini, karaoke, 1000W, vumetre, dublu-cass--ce mai ..tot ce vrei la un pret de...kkt!
Doar ca se stricau dupa prima caseta!
Si...prima caseta era cu manele...daca pricepi aluzi!

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
rotuning
post 21 Jun 2004, 23:31
Post #33

Australanthropus olteniensis

Group: Members
From: pe langa Buridava

DA, din majoritatea Mercurilor, Audi-urilor si BMW-urilor de la noi se aud manele. Asta stiu, nu-mi trebuiesc aluzii.
Nemtii nu cumpara nici Volvo sau Toyota, asa ca discutia e inutila.
A propos, despre ce era topicul asta? Aha, mi-am adus aminte...Pai facem lista aia cu second-urile vs Logan? Strangem idei si punem pe lista.

--------------------
RENAULT Megane 2.2 1.6 16V CD 2006
TOYOTA NGYaris 1.3 VVT-I Luna LCA M/M
ARO 11.9 1.6D
ex:Dacia Solenza Clima 1.4 MPi
ex:AlfaRomeo33 1.5 ie
ex:DaciaNovaGT
+
dantes
post 22 Jun 2004, 08:18
Post #34

Membru

From: Tzaranoaia

...mda...eu pusesem o intrebare foarte simpla, si s-a ajuns la altceva...dar...din tabelul tau pot sa vad urmatorul lucru...toate preturile sunt pentru o masina noua...eu intrebam de o masina SH...

Dau un exemplu:
Skoda Octavia (care sincer mi se pare o alegere excelenta) la 13.260€
Peugeot 307 (care de asemenea e o masina buna) la 13.352€
Logan la 8.000€
Plec de la ideea ca un SH il iei la 20%-40% mai ieftin decat nou...sa presupunem ca 30% mai ieftin sa iei totusi o masina buna...

Acuma..daca luam Skoda si Peugeot la SH (binenteles, sa indeplineasca conditiile scrise la inceputul topicului), si punand reducerea de 30% avem urmatoarea situatie:
Skoda Octavia la 10.200 €
Peugeot 307 la 10270 €
Logan la 8.000 €...

Deci diferenta e de aprox. 2.000 €...destul de mica daca vrei masina, nu caruta...
Ideea e ca la Dacie vezi carnetu' de service plin, iar la celelalte vezi doar inlocuiri de ulei, apa ptr. parbriz, si benzinamotorina...in rest...iti vezi de drum...
Bine eu acum nu sunt foarte convins de alegerea pe care o voi face, iar cand voi dispune de toata suma, atunci o sa ma gandesc foarte serios la cat de fiabila va fi Loganu'....

Un super minus dupa parerea mea, din cate a spus fata cu Loganu', e supraincalzirea motorului la peste 120kmh (cand un motor bun de regula e rodat pe stand)....Pai in puii mei ca merg cu rabla mea cu 110 (4 trepte) si nu se supraincalzeste....Asta cred ca e un minus care a fost destainuit fara intentie, si ca el e primul din multe altele...

In final vom trai si vom vedea cum se va comporta si Loganu' si mai discutam...

PS: BA da prost sunt...dupa ce am vazut faza cu oltshitu' si cu laura-gaura, sunt de 2x mai prost...dar de...lipsa de timp de la serviciu' ptr. alte activitati....sa-mi fie invatare de minte...

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
RaduMan
post 22 Jun 2004, 09:14
Post #35

Membru

From: Bucuresti-Ploiesti-Falticeni

O chestie peentru care e bun Loganul, ca masina noua, fata de SH, este pentru un imprumut/credit de la banca. Credite pentru masini SH, dupa stiinta mea (de cand m-am interesat acum vreun an) nu se prea dadeau. Sau iti dadea (la BRD) pe 5ani-varsta masinii (adica la o masina de 4 ani, credit pe 1 an). La o masina noua poti sa obtii credit mult mai usor. Sa ai banii in mana, logic ca poate sa merite mai mult sa iei un SH de 8000 Euro, care va fi probabil mult mai bun si mai dotat decat o Dacie.

--------------------
VW Touran 2004 Trendline
NU forta, foloseste un ciocan mai mare!
+
litza
post 22 Jun 2004, 09:29
Post #36

Membru autentic

From: Bavaria, DE

Parca BCR a inceput sa dea credite pt masini SH. Nu stiu insa conditiile.

Din experienta mea cu SH: daca esti dispus sa investesti timp/bani sa o pui la punct (acuma depinde si in ce stare o ei, dar cred ca putini au norocu sa o ia fara nici o problema) satisfactia e mult peste. Va trece ceva timp insa pana sa ajungi sa te poti baza pe ea.
Daca vrei o masina la care sa dai la cheie si sa pleci fara sa-ti bati capul din prima zi in care ai luat-o, atunci mai bine iti iei noua cu garantie si gata.

Eu am ales prima varianta, pt ca nu stiam ce ma asteapta. Acuma nu cred ca as mai face-o, dar peste vreo 2-3 ani poate o iau de la capat cu alta. Daca ma tin buzunarele.

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
dantes
post 22 Jun 2004, 09:33
Post #37

Membru

Despre rate e bun si ala pe nevoi personale, in cazul in care vrei rate...la mine nu asta e problema...

E de retinut litza de ceea ce ai zis...interesant ca esti dispus sa o iei de la capat..ca idee macar...

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
RaduMan
post 22 Jun 2004, 10:06
Post #38

Membru

From: Bucuresti-Ploiesti-Falticeni

Creditul de nevoi personale, indiferent de banca, are o dobanda mult mai mare decat un credit specific (auto, casa etc).
La auto, unde am luat eu, la Tiriac e dobanda 5% flat pe an (acum e 9% la sold pe an), iar la Raiffeisen, un Flexicredit, are dobanda 9.5% pe an flat plus o multime de alte mici costuri ascunse, pe care le-am descoperit ulterior.

--------------------
VW Touran 2004 Trendline
NU forta, foloseste un ciocan mai mare!
+
Marty
post 22 Jun 2004, 10:30
Post #39

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Cica mai nou se dau credite si pentru masini SH.
La ce a spus Litza, am avut SH cazut rau de tot, mi-a mincat banii si zilele, dupa 3-4 luni eram cel mai tare cu masinuta mea. Oricum, am zis ca pentru SH nu mai optez, asa ca mi-am luat SLZ (am zis ca-i noua, are garantie, ca nu-i dracu' atit de negru....). Acu' am revenit la sentimente mai buna fata de SH asa ca .....

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
dantes
post 22 Jun 2004, 11:40
Post #40

Membru

Fratilor incep sa cred ca un SH daca ai ceva timp/bani/noroc poate fi o alegere mai buna? Sunt destul de multe pareri si pro si contra....cred ca pana la urma ma decid cand o fi momentu' si ofertele...

Mercic mult de tot pentru pareri...au contat destul de mult in a fi indecis si a nu opta pe neve o logan sau SH...oricum acum exista optiuni...inainte nu prea...

Ca off topic...de cand umblu pe forumu' asta, nevasta-mea zice ca am inebunit cu masina, ca vreau s-o fac avion...da' eu zic ca abia acum am inceput sa mai descopar cate ceva...si ma tot freaca la cap sa luam masina noua, si nu neaparat logan, ci noua sa fie...da nu e prea multi bani de una k-lumea....asa ca improvizez pe ici pe colo...10x anyway...

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
rotuning
post 22 Jun 2004, 12:44
Post #41

Bun, deci am retinut: Octavia si 307. Alte variante? Uite, dau eu una usor mai veche, dar mai comparabila: VW polo clasic. Pro? Contra?

--------------------
ARO 11.9 1.6D
+
kukuruz
post 22 Jun 2004, 12:46
Post #42

Membru

From: Bucuresti

[quote]Parca BCR a inceput sa dea credite pt masini SH. Nu stiu insa conditiile. [...]
[/quote]

Iata ce spune BCR (http://grup.bcr.ro) in sectiunea Persoane fizice/Credite in Lei:
----
Credite pentru cumpararea de autoturisme rulate

Se acorda persoanelor fizice si fizice autorizate in limita a 12.000 EUR, pentru achizitionarea de autoturisme rulate de la persoanele fizice/juridice romane sau prin dealeri autorizati din Romania. Pot fi achizitionate autoturisme neinmatriculate in Romania avand o vechime de maxim 6 ani sau care sunt inmatriculate in Romania si au vechime de maxim 8 ani.

Pentru obtinere sunt necesare urmatoarele documente:
- cerere de credit;
- factura proforma;
- dovada achitarii avansului;
- actele de identitate ale solicitantului, familiei acestuia, in original si copie;
- adeverintele de venit ale solicitantului, familiei acestuia;
- copie dupa cartea de munca ale solicitantului, familiei acestuia.
Familia reprezinta sotul, sotia, copii si parintii sotilor care locuiesc si gospodaresc impreuna. Semnarea contractului de credit de catre imprumutat precum si plata ratelor si a dobanzii se vor face la sediul bancii.

Conditii de acordare:
* avansul: este de minim 25% din valoarea autoturismului achizitionat; detinerea avansului poate fi dovedita prin :
- prezentarea extrasului de cont al bancii;
- factura si chitanta fiscala eliberate de catre dealer sau persoana juridica, in cazul in care acesta a fost achitat;
* termen de rambursare: maxim 5 ani; rambursarea poate fi efectuata atat la sediul unitatii direct in contul de imprumut sau din contul curent, prin serviciul e-BCR sau din contul de card de debit de la orice ATM din reteaua BCR;
* dobanda: 26,9% pe an pe termen scurt, 27,9% pe an pe termen mediu;
* pentru avans platit in volum de pana la 25% se percepe 1% in plus la dobanda;
* rata lunara nu va putea fi mai mare de 30% din veniturile lunare realizate de imprumutat si familia acestuia.
----

--------------------
+
felix
post 22 Jun 2004, 12:53
Post #43

Membru incepator

[quote]Fratilor incep sa cred ca un SH daca ai ceva timp/bani/noroc poate fi o alegere mai buna? Sunt destul de multe pareri si pro si contra....cred ca pana la urma ma decid cand o fi momentu' si ofertele...

Mercic mult de tot pentru pareri...au contat destul de mult in a fi indecis si a nu opta pe neve o logan sau SH...oricum acum exista optiuni...inainte nu prea...

Ca off topic...de cand umblu pe forumu' asta, nevasta-mea zice ca am inebunit cu masina, ca vreau s-o fac avion...da' eu zic ca abia acum am inceput sa mai descopar cate ceva...si ma tot freaca la cap sa luam masina noua, si nu neaparat logan, ci noua sa fie...da nu e prea multi bani de una k-lumea....asa ca improvizez pe ici pe colo...10x anyway...[/quote]

Un lucru destul de important care n-a fost mentionat (cel putin eu nu am vazut) este dat de costurile conexe: asigurare, revizii, consumabile, unde in avantaj clar este Loganul. Atunci cand platesti 200 EUR/an Casco, fata de 800 la un Megane, asta inseamna la 3 ani inca 1200 EUR.

Daca iei in calcul si reviziile (am vazut de ex. ca la Peugeot revizia se face la 7500 km) si consumabilele, diferenta creste.

In plus, avantajul de a avea garantie e un atuu destul de important, avand in vedere ca la S-H iti poate cadea ceva imediat dupa ce ai cumparat-o fara sa poti face nimic...

Eu am o SN care am luat-o S/H acum 1 an (am fost si eu in aceeasi situatie ca si tine) si pot spune ca sunt f. multumit de masina...Vreau sa o schimb anul asta, si daca prima optiune era un Megane II hatchback, acum stau mult in balanta daca merita diferenta de 5500 EUR.

--------------------
+
litza
post 22 Jun 2004, 12:56
Post #44

Membru autentic

Eu personal as opta: Audi 80 Avant sau VW Passat Variant >95, 1.9 TDI, cu clima, ABS, Airbag,inch centrala, oglinzi si geamuri electrice fata.
Merge si Golf III, dar cele cu clima pe ele sunt extrem de rare. Golf III variant nu prea imi place la design, dar de util e util. Golf III Variant se gasesc dotate cu clima mai usor.

Preturile la asa ceva sunt intre 6500-8000 euro,parca. Costurile de intretinere sunt semnificativ mai mari decat la Dacie, dar parerea mea e ca daca ai grija de masina, sunt suportabile. Dai un ban, pui piesa nemteasca pe masina, si ti-ai luat gandul de la ea. Cel putin o vreme buna.

PS:Polo mi se pare o masina cam mica, de oras. Eventual Variant ar merge.

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
rotuning
post 22 Jun 2004, 12:57
Post #45

FIAT Tempra 1994 - 4000 euro, dar cam slab cu fiabilitatea.
Renault Megane I Clasic din 2000 e pe la 9500-11000 euro = cam scump, dar masina e buna

--------------------
ARO 11.9 1.6D
+
litza
post 22 Jun 2004, 13:00
Post #46

Membru autentic

Si inca un aspect important: la masini mai vechi de 10 ani nu va face CASCO nici o societate de asigurari. Am incercat eu. No way!

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
kukuruz
post 22 Jun 2004, 13:03
Post #47

Membru

Bineinteles ca BCR are si:
----
Credite in valuta pentru cumpararea de autoturisme

Banca acorda persoanelor fizice credite in valuta pentru cumpararea de autoturisme din productie interna si import, comercializate in tara prin intermediul dealerilor autorizati. Suma creditului care se acorda este de pana la 30.000 echivalent EUR, pentru o perioda de maxim 5 ani. Creditul se va acorda si rambursa in valuta (USD sau EUR), conform prevederilor contractuale dintre parti, in conditiile respectarii legislatiei in vigoare si poate reprezenta maxim 85% din valoarea bunului achizitionat.

Conditii de acordare:
* avans: minim 15% din valoarea estimata pe factura proforma a bunului achizitionat, cu toate taxele incluse (TVA, taxe vamale, accize, taxa de drum etc.); acesta se va depune intr-un cont in valuta la BCR;
* volum credit: maxim 30.000 echivalent EUR;
* termen de rambursare: 5 ani;
* dobanda este variabila: 10,6% pe an;
* rata lunara totala de rambursat (credit + dobanda) nu poate fi mai mare de 1/3 din veniturile nete lunare realizate de imprumutat si familia acestuia.

Garantii:
- veniturile nete lunare realizate de solicitant si familia acestuia;
- autoturismele aduse in garantie vor fi asigurate CASCO la o societate de asigurare agreata de banca.
----
masini

--------------------
+
litza
post 22 Jun 2004, 13:06
Post #48

Membru autentic

Am uitat ca optiune SH: Skoda Fabia. Se gasesc la preturi rezonabile, dar daca sunt trase de ele, va avertizez ca sunt scumpe piesele.

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
mewtwo
post 22 Jun 2004, 13:12
Post #49

LA LA LA TRA LA LA

Daca-mi permiteti...sa visez si eu : daca as fi avut posibilitatea mi-as fi luat un VOLVO 740 GLE (benzina+turbo) si zau ca as fi dat multe masini noi pe ea !!! Chiar am condus-o...la drum lung este mai mult decat confortabila . De piese ce sa mai vorbim ? La reprezentanta te ia ameteala daca intrebi .
In concluzie, prefer totusi un SH dar sa fie ceva...ADEVARAT .
Bafta multa !

--------------------
DACIA LOGAN Laureate
....regimul HAMBURGHEZO-MOSIERESC.....
+
Marty
post 22 Jun 2004, 13:32
Post #50

[quote]Si inca un aspect important: la masini mai vechi de 10 ani nu va face CASCO nici o societate de asigurari. Am incercat eu. No way![/quote]

Eu imi pot asigura Renaultul la ASIROM. Mi-au cerut 700 de Euro/an la o valoare asigurata de 4800 de Euro. Masina e din '86 dar cu elemente de'91.

--------------------
+
litza
post 22 Jun 2004, 13:38
Post #51

Membru autentic

La ASIROM nu am fost, dar 700 euro/an mi se pare destul de mult. Iese 14% din valoarea asigurata. Tinand cont de exemplu ca la 1000-1200 EURO imi cumpar un Golf II neinmatriculat nu mi se pare sa se merite.

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
dantes
post 22 Jun 2004, 14:20
Post #52

Membru

[quote]Eu personal as opta: Audi 80 Avant sau VW Passat Variant >95, 1.9 TDI, cu clima, ABS, Airbag,inch centrala, oglinzi si geamuri electrice fata. [/quote]

Parca mi-ai citit gandurile! E masina care o consider autoturism cu adevarat...ca mai de mai mult nu am bani...

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
rotuning
post 22 Jun 2004, 15:34
Post #53

Volvo 740 e din alta clasa, asa ca nu e discuta, ca altfel dam in altele, gen Alfa 155 sau Renault Safrane.
Buna observatia cu CASCO.

--------------------
ARO 11.9 1.6D
+
northwood
post 22 Jun 2004, 16:40
Post #54

Membru autentic

[quote]
Si inca un aspect important: la masini mai vechi de 10 ani nu va face CASCO nici o societate de asigurari. Am incercat eu. No way!
[/quote]

Confirm si eu ce a spus Marty: am CASCO la ASIROM pentru break-ul meu din '89 (15 ani). Valoare asigurata 900 euro, prima de asigurare 1.800.000 / an.

--------------------
SKARPEA MTB Galben_Gri 2009
Maxon CM 10 - Midland ML 145
+
EEN
post 22 Jun 2004, 21:43
Post #55

Membru

Logan - adevarat aspirator de gagici! laugh.gif

--------------------
Renault Megane 1.6 16v 2007
[FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
+
adso
post 23 Jun 2004, 11:18
Post #56

Membru autentic

orice masina noua iti ofera satisfactie de obicei mai multa ca una veche, unde apar uzuri reparatii, piese scumpe...daca nu esti norocos din fire si iei un cazan vechi la care nici garantie, sau la care platesti casco peste 500 de euro pe an...deja se poate spune ca iti permiti o masina noua mai scumpa ca logan. asa ca logan va avea un impact foarte mare pe piata auto, bineinteles daca il scot mai repede pe piata, ca la anul sigur o sa mai apara si alte masini cu preturi prin zona.

--------------------
Call me Ishmael...
+
kukuruz
post 23 Jun 2004, 12:23
Post #57

Membru

Mai stie careva care era pretul la o Skoda Felicia?

--------------------
+
Marty
post 23 Jun 2004, 15:35
Post #58

De care ? VW System sau d-aia cu carburator ?

--------------------
+
MAKRON
post 23 Jun 2004, 18:46
Post #59

simply clever

From: silistea gumesti

orice masina noua iti ofera satisfactie de obicei mai multa ca una veche

asa e
cine nu`si doreste sa sa rupa tzipla de pe scaune, sa faca rodajul, sa simta miros de nou, eheee fiecare dupa posibilitati unii cu miros de audi altii cu miros de logan...asta e ....e dreptul fiecaruia sa aleaga

--------------------
SKODA OCTAVIA II AMBIENTE MY 2007 - WSP
+
MoneyTalks
post 26 Jun 2004, 18:56
Post #60

-

From: Ireland

Un lucru destul de important care n-a fost mentionat (cel putin eu nu am vazut) este dat de costurile conexe: asigurare, revizii, consumabile, unde in avantaj clar este Loganul.  

Tie ti se pare mult costul unei revizii cu tot cu consumabile la aproximativ 150 euro? Mie nu. Mai ales ca revizia o fac la 15,000km.

Apropo, e cineva interesat de masina mea? O dau ieftin. Are 1 an si 3 luni, 43,000km, rulati cam 40,000 in vest. Vreau sa imi iau ceva mai bun... :wink:

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
7 Pages < 1 2 3 4 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th June 2025 - 02:11
Forum Renault