diesel in Grecia, dusi cu pluta - ilegal sa detii diesel
![]() ![]() ![]() |
diesel in Grecia, dusi cu pluta - ilegal sa detii diesel
Adrian_Solenza |
![]()
|
||
![]() Solenza... prima iubire! Group: Members Posts: 912 Joined: 4 July 04 From: Buc (Ap. Patriei) ![]() |
|
||
--------------------
Citroen
C3
1.4Hdi 2011
- Inca numere rosii...
|
|||
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(anamana @ 30 Oct 2006, 00:23) Aproape ai nimerit-o! In Atena, in zilele pare au voie doar masinile cu numar par si in zilele impare, doar cele cu numar impar. Grecii inventivi si-au luat cate doua masini - una cu nr par, una cu nr impar. Cei mai saraci, cer la politie numere impare, ca sunt mai multe zile impare intr-un an. Alta curiozitate, ce ma face sa cred ca interdictia diesel-ului nu are-a face cu poluarea. Si GPL-ul e interzis. Gurile rele de prin Atena vorbesc ca aceste reguli ar fi fost impuse guvernului grec de catre Shell in schimbul unor servicii mai vechi cam obscure. |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
Adrian_Solenza |
![]()
|
![]() Solenza... prima iubire! Group: Members Posts: 912 Joined: 4 July 04 From: Buc (Ap. Patriei) ![]() |
Eu as fi de acord sa fie cu par/impar si in Bucuresti! O masura drastica, dar buna... Eu am 2 masini, ambele impare
![]() |
--------------------
Citroen
C3
1.4Hdi 2011
- Inca numere rosii...
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Parca era pe forum un user grec, poate ne lamureste el
|
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.846 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
pentru toti necredinciosii, infideli si alte natii va rog sa intrati pe google/ro si tastati "Citroen nu vinde modele cu motoare diesel in Grecia"
![]() as fi dat link dar nu merge ![]() |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
acum vreo 10 ani cand am fost in grecia am vrut sa cumparam niste rulmenti pentru fiat croma diesel. aveau o gramada de taxi pe acolo si de asta ne-am gandit ca o sa gasim la ei. Vanzatorul cand a auzit diesel primul lucru ne-a intrebat daca avem taxi si dupa ce i-am zis ca nu, n-am mai inteles mare lucru de la el, dar in esenta nu ne-a vandut pentru ca cica nu ar fi avut voie.
acum, dupa 10 ani poate regulile s-au mai schimbat, dar grecia si asa lupta pentru fiecare centimetru verde, nu cred ca o ar accepta diesel. daca nu ar avea si ei coruptia lor cred ca ar fi in stare sa accepte doar masinile electrice, ceea ce nu ar fi rau deloc. |
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
![]() QUOTE Diesel engine passenger cars and light commercial vehicles circulation in urban areas such as Athens and Thessalonica is not permitted. This restriction originates from the 80's when smoke emitted from taxis and buses made a really bad impression. The main causes of this phenomenon were the old diesel engine technology, inadequate maintenance and poor fuel quality. QUOTE Greece is an exemption on this issue, as in the passenger cars category only taxis are sold with diesel engines - which are less than 1% of the market - while in the light commercial vehicles category, the diesel engine vehicles cover 74% - the lowest percentage in the EU. AMVIR believes that the state should re-examine the current status, taking into account the technological developments of the last decade and the EU market. sursa: http://www.seaa.gr/en/news01.html QUOTE Because of their effect on air quality, the use of diesel vehicles is prohibited in the three biggest cities: Athens, Thessaloniki and Piraeus. sursa: http://unfccc.int/resource/docs/2005/idr/eng/grc03.pdf |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.846 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
am gresit, nu din caciula-
![]() cred ca si acum argon se mai minuneaza ce mai scoatem din noi ![]() This post has been edited by wolfin: 31 Oct 2006, 16:54 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
Si de ce sunt sunt masini diesel inmatriculate in grecia ? Si chiar din alea care polueaza, si aici ma refer la autocare din alea mari si vechi .
|
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
SilviuB, vezi ca pe textele alea de le-am dat eu exemplu nu zice ca sunt interzise in grecia, ci in 3 orase din grecia.
Faptul ca Mazare-aghariciu punea taxa la intrare in Mamaia, nu inseamna ca si in toate celelalte orase din Romania era taxa la intrare... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
daca vine o flota de AB la ei sa vezi atunci show:)))
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Bogdan_F |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 335 Joined: 30 June 03 ![]() |
A fost o faza misto cand am fost in grecia ca a trebuit sa pun motorina numai de la pompele alea separate, de unde pun si camioanele. Faza naspa era ca la unele pompe diametrul tevii de la pompa era mai mare decat busonul de la masina mea.
Oricum, ideea e ca la ei cam toate masinile sunt pe benzina. Au 4-5 feluri de benzina si doar un tip de motorina, care pe alocuri e si mai scumpa decat benzina. Ca si masini, am vazut ca 3 marci sunt foarte bine reprezentate la ei: Toyota (in special Corolle), Seat (Ibiza si Leon) si Citroen (in special C4) |
--------------------
Ford Fiesta
1.4 TDCi
2006
|
|
mariuscomx |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 166 Joined: 26 October 05 ![]() |
eu am fost anul asta in Thessaloniki cu 1.5 dci .. si a fost totul ok
am vazut multe masini mari .. care sunt sigur ca nu circulau pe benzina .. so ... cat despre pompe .. nu stiu ce sa zic . e exact la fel ca si la noi. |
--------------------
Toyota
Gt 86
2.0 Skoda supeb combi 4x4 170 tdi
Daihatu Terios |
|
david79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 888 Joined: 19 March 05 ![]() |
ma bag si eu in vorba . fusei la grecilii in Thassos septembrie, cu polo. Toate bune, frumos, nu mai spun....
Cand ma plimbam pe insula pe serpentine se apride becul galben de la ulei.(masina are 10000 km, a consumat vre-o 500ml ulei). Motorul a papat ceva ulei de cand era noua ( e normal la diesel PD ) . Trebuia sa completez ulei. Doar ulei pt PD de la VAG , anume Castrol 50501.... unii stiu problema. Caut pe insula, nu gasesc. lasa ca gasesc pe continent. Caut in Kavalla, nu gasesc, caut in Salonic, nu gasesc. Peste tot au benzinarii BP si cu sigla Castrol . Cand spuneau de diesel se uitau ciudat. Ma uit pe strazi pe la ei , singurele diesel pe care le-am vazut erau taxi- Toyota Corolla. Si am plecat spre romanica 800 km usurel, fara sa turez motorul ( se stinsese becul ) . In Bucuresti la primul magazin de piese auto am gasit. Si inca ceva : Stau extrem de slab la capitolul magazine de piese auto. Gama de lubrefianti pt benzinare evident era compusa din Mobil si Castrol. |
--------------------
Toyota
corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ;
2008 / 2011
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th June 2025 - 08:32 |