Schimbari legislative privind garantiile acordate la produse
![]() ![]() ![]() |
Schimbari legislative privind garantiile acordate la produse
AL |
![]()
|
||
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|||
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Boldeste si tu unde te-ai crucit sa mearga mai usor !
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Aaaaaa...s-avem pardon... s-a discutat aseara....
Actul normativ de mai sus, intra in vigoare de la 1 Ianuarie 2007, data la care cei mai multi de aici nu vor mai avea de mult Dacie...... ![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
liviu`s |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 5 April 03 From: Bucuresti ![]() |
Legea a fost adoptata pentru ochii Uniunii Europene. Asa au mai inchis provizoriu inca un capitol de negociere. Oricum, pana intra in vigoare, se mai modifica de 100 de ori.
|
--------------------
VW
Passat
- B - 92 - PGR
|
|
Raven |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 17 June 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE ART. 6 Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare consumatorul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conformitate ori daca lipsa de conformitate isi are originea in materialele furnizate de consumator. Marty sa stii ca nu ma incalzeste cu nimic faptul ca in 2007 nu o sa mai am Dacie. Cumparator si consumator o sa fiu in continuare, si de masini si de piese de schimb si altele, iar din legea de mai sus se desprinde faptul ca, daca vanzatorul nu vrea sa faca garantia, este dreptul lui sa actioneze in sensul asta... Pai cu o lege de genul asta le dau dreptate la americani:"domne nu scria ca n-am voie sa parasesc volanul deci trebuie sa ma despagubiti ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Symbol
Fidji 1,5 DCI 2007
|
|
diesel |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 184 Joined: 20 May 04 From: Galati ![]() |
dezgrop acest topic deoarece mai sunt 2 luni pana la aplicarea legii 449.
Au mai aparut si alte legi care sa reglementeze garantia si termenele de garantie si post garantie??? |
-------------------- Clio Symbol Alizee 1,5dci -VANDUT :))
Logan 1.4 MPI Laureate / Alb Artika, mai 2005 |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Legi care intra in vigoare la 1 ianuarie 2007:
Legea 449/2003 Vanzarea produselor si garantiilor asociate Legea 296/2004 Codul consumului HG 1553/2004 Modalitati de incetare a practicilor ilicite in domeniul protectiei intereselor colective ale consumatorului din pacate, eu nu am gasit decat putine referiri la termenele de garantie obligatorii. De exemplu, la televizoare acest termen de garantie trebuie sa fie de 2 ani in conf. cu Hotărârea nr. 815/2005 privind stabilirea criteriilor de acordare a etichetei ecologice pentru grupul de produse "televizoare", dar care e in vigoare pana la 31 martie 2007. Dupa se aplica directiva europeana 2002/255/CE, care contine aceleasi lucruri. De fapt aici va fi bataia pestelui, ca aceste termene minimale de garantie sunt cuprinse in directive europene, care la noi nu sunt cunoscute (nu zic ca nu prea sunt cunoscute, ca ele pur si simplu nu-s cunoscute deloc) Tot ceva asemanator ste directiva europeana 2000/45/CE, privind etichetarea ecologica a masinilor de spalat, care obliga la o garantie minima de 2 ani, sau directiva 2001/689/CE pentru masinile de spalat vase care obliga tot la 2 ani garantie (asta petnru a primi eticheta respectiva, ca poate producatorul nu doreste sa o aiba, dar atunci si-asuma alte riscuri) La fel si directiva 2003/121/EC pentru aspiratoare (2 ani), directiva 2001/687/EC pentru laptopuri (3 ani), directiva 2001/686/EC pentru calculatoare personale (3 ani), directiva 2000/40/EC pentru frigidere (3 ani). Nu am reusit sa gasesc o directiva pentru garantia la auto si piesele auto, dar o sa mai caut. Pentru cine doreste sa se documenteze asupra acestopr directive: - http://ec.europa.eu/consumers/index_en.htm (comisia europeana, protectia consumatorului) - http://eur-lex.europa.eu/ (pentru legislatia europeana) |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
MariusI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 344 Joined: 24 March 03 From: Bucuresti ![]() |
Pai bine, si intrebarea e cum se poate cineva folosi in mod practic de prevederile europene ? Daca la noi e data o lege diferita, care prevaleaza ? Si, daca iti cumperi un bun la care iti e acordata o garantie mai mica decat cea specificata de normele europene, ce faci ? In caz de defect dai in judecata producatorul / importatorul ?
|
--------------------
Solenza
Scala Dixit.
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Am un caz concret: mi-am luat un aparat electric pe care l-am folosit 2 saptamani si s-a bulit (in garantie carevasazica). Fiind luat de la Metro, m-am dus cu el inapoi. Am primit inapoi contravaloarea lui
|
--------------------
-
-
-
|
|
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
E nasoala tare noua lege, si e foarte ambigua, ca sa rezolvi o problema dupa textul acestei noi legi trebuie sa te tarai prin tribunale ca altfel nu vad cum s-ar rezolva. Si in cazul unei legi atat de neclare si tampite OPC-ul nu isi mai are rostul pt ca nu poate lua nici o decizie.
|
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
afh |
![]()
|
![]() !!!! Group: Members Posts: 142 Joined: 11 November 04 ![]() |
@MariusI
după aderarea la UE, reglementările UE vor prevala și se vor aplica direct după ce apar în jurnalul oficial al UE (nu e nevoie să se implementeze în legislația internă). |
--------------------
toyota
corolla sedan
2010 nu face niciodată ceva pentru prima oară!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 23:33 |