DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> monitor lcd, LG 19 inch

Serpico
post 4 Nov 2006, 11:04
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Timisoara

La acceasi inaltime (ca dimensiune fizica a ecranului) si in rest caracteristici identice sau similare (luminozitate, contrast, accuratetea reproducerii culorilor, etc), sigur si eu as prefera un monitor wide unuia 4:3. In toate situatiile.

In cazul latimilor egale, prefer unul 4:3. Momentan cel putin.

Altfel spus, intotdeauna il prefer pe cel cu suprafata mai mare.

Mai corect poate ar fi o comparatie wide - 4:3 in cazul suprafetelor egale.

This post has been edited by Serpico: 4 Nov 2006, 11:13

--------------------
Dacia Logan Laureate Plus 1.4MPI 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Asi
post 5 Nov 2006, 01:02
Post #32

Camaro SS

From: Bucuresti

permiteti sa ma bag si eu?

daca e o idee mai scump acelasi monitor cu intrare dvi, ia intrarea dvi!
semnalul procesat de calculator este DIGITAL pe orice placa video.. apoi trece prin conversie spre analog (de unde apar probleme cu geometria), iar la monitorul LCD care proceseaza datele DIGITAL are o conversie de la analog la digital (unde iarasi are carentele ei aceasta transformare)

sunt 2 conversii in plus care scad (putin ce-i drept) calitatea, si daca nu neaparat calitatea in mod sigur GEOMETRIA nu are cum sa mai fie perfecta! pe DVI nu se realizeaza nici o conversie! e direct semnalul procesat de placa video... teoretic ORICE placa video si monitor LCD au intrare si iesire DVI - problema e ca trebe o bucata de cablu in plus si o mufa.
de ce nu au toate placile video dvi? pentru ca mai demult nu se intuia sa se foleseaca acest semnal digital, pentru ca erau majoritatare CRT-uri cu tub care functioneaza cu semnal analog.. iar faptul ca nu toate lcd-urile au dvi?- asta ii zice marketing si o diferentiere de pret intre cele 2

despre firma.. lg e buna.. samsung e si mai buna, daca esti un om pretentios uitat-e la timp de raspuns real b2w (black to white) nu g2g (grey to grey) .. sunt destule care zic timp de raspuns 4ms sau 2ms dar sunt g2g si echivalentul la b2w ar fi departe de adevar.. 8-16ms
luminozitatea ar putea sa intereseze pe cineva, contrastul de asemenea..

unghiul de privire maxim este foarte important dupa parerea mea! ati incercat sa va uitati la un laptop un pic din lateral.. asa numa la vro 60 de grade fata de centru.. si ati constata ca se vede negru sau aproape? .. aia e de la faptul ca e TFT .. are iluminare din spate, nu iluminare activa ca la LCD in care insusi cristalu este iluminat in culoarea corespunzatoare.
functia pivot nu mi se pare necesara.. eu cel putin n-o folosesc

eu am ales acum mai mult timp un samsung 940BF pe dvi binenteles

un ultim sfat - cititi garantia atent! se stie ca lcd-urile aveau (si inca mai au dar mai rar.. totusi nu se stie niciodata) probleme cu pixeli morti! pe unele gartii scrie ca se inlocuieste la 5pixeli morti, pe altele la 3, la 10 si cele mai nasoale sunt ci ce zic la 5pixeli morti pe un centru patrat!!! - bataie de joc.. adica daca am sita monitoru de pixeli morti dar nu se aduna 5 pe un centimetru patrat cica e bun - traim in romania si asta inseamna ca tre sa fim cu ochii-n paispe la diverse scrisuri marunte

--------------------
Mitsubishi/Mercedes Carisma/B-class - B 79 ASI/Bxxx 2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
"Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
+
klaus
post 5 Nov 2006, 12:21
Post #33

步步

Group: Moderatori

QUOTE(Asi @ 5 Nov 2006, 01:02)
eu am ales acum mai mult timp un samsung 940BF pe dvi binenteles
*
Normal ca esti multumit de el, ca mai rapid ca ala e doar LG-ul L1970HR-BF. Cel putin dintre astea cu preturi decente si 19"
Insa eu am la servici pe unul din calculatoare samsungul ala cu o placa geforce 2 si se vede aproape infect. Se vedea de departe mai bine pe CRT. Insa pe geforce mai nou se vede oglinda.
Asa ca trebuie avuta in vedere si placa grafica...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Luka
post 16 Nov 2006, 00:40
Post #34

Membru autentic

Tocmai am luat acel Samsung 920N de la Tronix (830 RON) si imi pare foarte ok.
Poate mai bagati aici sfaturi referitoare la ce recomandati in legatura cu luminozitatea, contrastul etc

--------------------
Renault Laguna II 2002, Privilege, 2.0 benzina, 134 CP
Francezii nu s-au gandit la pietele unde drumurile sunt denumite asa din lipsa de imaginatie
+
Asi
post 16 Nov 2006, 01:09
Post #35

Camaro SS

klaus.. cumva acel gforce2 nu are dvi? pentru ca trece printr-o conversie dvi-dsub cam de 2 lei iar conversia de la monitor poate nu a fost foarte bine facuta.. (e foarte posibil.. chiar si la sculele de supertop in performante cand se foloseste ceva care nu prea foloseste nimeni din publicul destiant e posibil sa fie ceva nu foarte bun.. )adica conversia -dsub->dvi care o are monitorul.. daca e mult prea bun monitorul poate a fost trecuta cu vederea acea conversie intrucat nimeni nu-si ia ultimu monitor din top de 3-5 ori pretul unuia mai entry-level si sa-l chinuie pe un d-sub15.. il baga pe dvi...

altfel.. da conteaza si placa video, dar in general o placa video are refresul de multe ori mai mare ca a unui monitor (de care o fi el) si suporta rezolutii la fel, mult peste cat poate suporta un monitor normal de birou.. (parca gforce2 scotea "20xx X ceva" rezolutie la refresh de 60hz, iar pentru valorile uzuale de 1600x1200 parca 85hz sau 100.. asta la un amarat de gf2, ca la astea mai noi oleaca sare de multe ori aceste valori.

pentru restul de sfaturi cu contrast si luminozitate.. = cat mai mari! dar in principiu te uiti la el si vezi daca iti place.. pentru anumite destinatii un monitor bun nu inseamna nimic.. de genul vreau sa ma plimb pe net, poate din an in paste cate un film si rutina dinasta.. pentru asta aproape orice monitor este decent pentru asa ceva (mai putin firmele noname care desi exista posibilitatea sa nu ai probleme cu un noname, eu personal nu ma risc , mai ales cand inca mai exista li la alte firme mai mari probleme cu pixeli morti la lcd, geometrie si culori nearajate cum trebuie pentru crt, sau efecte de shadowing si ardere pentru plasma-probleme care au existat prima oara pe crt-uri cand ramanea imaginea afisata timp indelungat, impregnata, si vazuta in umbra, permanent! -d-aia au bagat screen-saver si nu l-au botezat asa degeaba, pentru ca proteja monitorul de afisarea aceleiasi imagini timp indeajuns de indelungat pentru a impregna stratul fluarescent permanent, imaginea ramanand pe ecran tot timpul!)

daca totusi aveti ceva pretentii la monitoare din diverse considerente.. atunci sunt sigur ca stiti exact ce specificatii cautati: timp de raspuns foarte mic(pt jocuri si miscari rapide), sau foarte luminos (pentru filme), sau contrast foarte mare (pentru a vedea corect si clar orice liniuta dintr-un autocad), sau foarte mare (pt filme, sau pentru o suprafata mai mare de lucru in autocad, sau doar pentru ca iti place sa fie MARE), unghi de vizibilitate foarte mare (pentru filme sau daca stiti ca a aveti o pozitie mai incomoda a monitorului fiind privit la un unghi.. etc).. astea sunt generalitati, dar o combinatie buna este se fie din toate bun cat de cat si macar o firma de care s-a mai auzit.. nu faceti teste pe buzunaru vostru

--------------------
Mitsubishi/Mercedes Carisma/B-class - B 79 ASI/Bxxx 2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
"Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
+
Dic
post 16 Nov 2006, 02:45
Post #36

Membru

QUOTE(klaus @ 5 Nov 2006, 14:21)
Insa eu am la servici pe unul din calculatoare samsungul ala cu o placa geforce 2 si se vede aproape infect. Se vedea de departe mai bine pe CRT. Insa pe geforce mai nou se vede oglinda.
Asa ca trebuie avuta in vedere si placa grafica...
*

Pana acum cativa ani erau diferente majore intre placile video no-name si cele brand name. Din cauza economiei filtrele de iesire de pe placile no-name erau dezastruase. Se vedea diferenta unei imagini la rezolutie mai mare de 1024x768@70Hz intre o placa no-name si una scumpa. De multe ori si la rezolutii text apareau distorsiuni (imi amitesc de liniile verticale din Norton Commander care faceau mici valuri. Asta se intampla la un S3 Virge PCI 4 MB folosit inca pe un AMD K6 200MHz biggrin.gif).
Pentru ca in ultimii 3-4 ani a crescut rezolutia folosita, deja si placile no-name folosesc filtre de calitate. Economia iese acum din tipurile de memorii si coolere folosite. Oricum daca se foloseste iesirea DVI, filtrele aplicate semnalului analogic nici nu mai conteaza.

--------------------
Dacia DSN Rapsodie x 2 2001
+
Serpico
post 16 Nov 2006, 11:25
Post #37

Membru autentic

From: Timisoara

QUOTE(Luka @ 16 Nov 2006, 00:40)
Poate mai bagati aici sfaturi referitoare la ce recomandati in legatura cu luminozitatea, contrastul etc
*

Luminozitatea si contrastul se regleaza cu ajutorul unei mire cu trepte de gri (de la negru la alb). Ajustezi reglajele astfel incat sa fie vizibile diferentele intre treptele de gri atat in capatul dinspre negru, cat si in capatul dinspre alb al mirei.

--------------------
Dacia Logan Laureate Plus 1.4MPI 2007
+
mars
post 16 Nov 2006, 13:00
Post #38

meow or never

Group: Moderatori

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 01:42
Forum Renault